Anksiyete Atakları

Hatta dun artik dedim ki kendi kendime anksiyete yerine sizofren olabilirmi hani onlarda kuruyo ya Rabbim hepinize sifa versin
Şizofreni değil 😂dur naptin
Şizofrenide başka şeyler var
Ablam psikiyatrist 🙏bilirim sizofreniyi çok vakası var .

Benim ki anksiyete ya da panik atak
Bence anksiyete ama ne derece ?
Doktora gitsem randevu 🤷
Ablana neden soylemiyorsunuz derseniz o sende anksiyete var diyor zaten ben sormadan, ama bu yönde bişey yapmadı

Bende de mi anksiyete var acaba çok merak ediyorum.

Eşim arabayla biyere gidince kalbim sıkışıyor ağlayacak gibi oluyorum boğazıma kadar bişey basıyor
Beynimde bseyler oluyor.
Dönene kadar kaza senaryolari yaziyorum
Ablam psikiyatr ama durumu ona da açamıyorum,. Doktora da gidemiyorum
Belirtiler aynı lütfen ihmal etmeyin. Anksiyete bir sebepten tetikleniyor. Aynı şey ile karşılaşınca tetikleniyor en azından bende öyle:KK43:

Kiyamam yaaa esim yutubdan ayetler falan dinliyo iyi geliyo rahatliyorum diyo insaAllah tez zamanda sifa bulursunuz sizde doktor esime tedavi ederiz kisa surer falan dedi ama sanirim uzun bi tedavi sureci dimi ? Bisey daha sorucam sizde bazi seyleri kafanizda kurup kurdugunuz seyler olucakmis gibi kendinizi cok fazla uzuyormusunuz
Şu şekilde kafamda kurduğum şey mesela yatmaya gidince uyumaya dalarken tekrar nefessiz kalır mıyım korkusu. Mesela bugün kendimi çok iyi hissettim normal insan gibi dedim oh ama yok saat 4 her gözümü kapatmamda boğuluyorum böyle uyanıyorum

Merhabalaer öncelikle herkese geçmiş olsun
bende anksiyete hastasıyım
şuan sabah 100 lük akşam 50lik selectra içiyorum
benim tetikleyicim
tüp bebek teşhisi oldu
ben tüp bebek yapamam ben kesin ölücem
gibi drama düşünceleri kurdum sürekli 3 ayda 11 kilo verdim
baktım olucak gibi değil doktora gidip nolur bana hemen ilaç yazın dedim
depresyon ve anksiyete teşlhisi koydu 7 8 aydır ilaç kullanıyorum çok daha iyiyim
tüp bebek işini askıya aldım

Doktora gitsem randevu 🤷
Ablana neden soylemiyorsunuz derseniz o sende anksiyete var diyor zaten ben sormadan, ama bu yönde bişey yapmadı
sizinkide anksiyete
panik atak atak şeklinde gelip çarpıntı vs yapıyo
anksiyete saplatılı düşünce sürekli aynı şeyi ve olumsuz senaryoları düşünürsünüz
bununla yatıp bununla kalkarsınız kimsenin aklına gelmicek olumsuz senoryalar kurar beyniniz sürekli çook çok zor bir şey baş edilmiyor

sizinkide anksiyete
panik atak atak şeklinde gelip çarpıntı vs yapıyo
anksiyete saplatılı düşünce sürekli aynı şeyi ve olumsuz senaryoları düşünürsünüz
bununla yatıp bununla kalkarsınız kimsenin aklına gelmicek olumsuz senoryalar kurar beyniniz sürekli çook çok zor bir şey baş edilmiyor
İlla ilaç yani☹️

Doktora gitsem randevu 🤷
Benim tavsiyem ablana gitme zaten ama onun onerdigi iyi birinde tedaviye baslayabilirsin ablan 1. Derece yakinin oldugu icin pek uygun olmaz diye dusunuyorum

Benim tavsiyem ablana gitme zaten ama onun onerdigi iyi birinde tedaviye baslayabilirsin ablan 1. Derece yakinin oldugu icin pek uygun olmaz diye dusunuyorum
Haberi olmasa daha iyi olur
Pek bilinsin istemiyorum
Hastaysam hastayim demem fazla sık boğaz ediliyosun çünkü hastayken, iyi misin iyi misin iyi misin

Devlete mı gitsem özele mi peki ?

Hangi terapileri aldınız?
Bazen tek terapi çeşidi ile ilerleyen uzmanlar yeterli gelmiyor.
Benim de senede bir kere ağır atak geçirmeme neden olan panik atağım vardı EMDR ve hipnoterapi iyi geldi ilaç kullanmıyorum ve uzun zamandır atak yaşamadım çok şükür. Denemediyseniz bu iki terapi yöntemini tavsiye ederim.

Haberi olmasa daha iyi olur
Pek bilinsin istemiyorum
Hastaysam hastayim demem fazla sık boğaz ediliyosun çünkü hastayken, iyi misin iyi misin iyi misin

Devlete mı gitsem özele mi peki ?
Devleti hic bilmiyorum eşim ozel klinigi olan bi doktora gidiyor ilk gittiginde bende gittim doktor benimle konusdu ilk ne soylesem bilemedim... esim bi kac gundur kotu oldugu icin bugun tutturdu bi hocayami gitsem diye simdide ona takti onu kurmaya basladi ay kafam allak bullak oldu. 😀 hem tedavi goruyo hemde cinci hoca diye tutturuyo

Devleti hic bilmiyorum eşim ozel klinigi olan bi doktora gidiyor ilk gittiginde bende gittim doktor benimle konusdu ilk ne soylesem bilemedim... esim bi kac gundur kotu oldugu icin bugun tutturdu bi hocayami gitsem diye simdide ona takti onu kurmaya basladi ay kafam allak bullak oldu. 😀 hem tedavi goruyo hemde cinci hoca diye tutturuyo
Ay tobe tobe
Esin daha ileri boyuttaymis 🤭kolay gelsin

Anksiyete çok berbat bir durum ben de de var antidepresan kullanıyorum ama ara ara yoklar yine de o zaman kafamı başka şeylerle meşgul etmeye çalışıyorum spor yürüyüş çok iyi geliyor çıkmak istemiyorum yapmak istemiyorum ama zorluyorum kendimi yoksa kafa sağlığım gidecek

Selam kızlar bende başta ağırlık dönme hissi şakaklarda ve burunda seyirme gözde bulanıklık gibi sıkıntılar yaşadım doktor doktor gezdm kan tahlilleri mr herşey tertemiz en son nöroloji doktoru 10 mg antidepresan verdi 6 aydır iciyorum ilk zamana göre hafifledi ama devam ediyo bu olay ne kadar sürüyo benim durumum gibi yaşayan varmı ne zaman bitiyo yada hep kalıyomu 🥺 her namazda dua ediyorum tüm hastalar icin ama bilmiyorum bu ilaclarla nereye kadar olucak bilgisi olan yazabilir mi psikiyatriye gittim 2 ay daha kullan aynı ilacı gel dedi herhangi birşey demedi

Arkadaşlar merhaba. 2017 yılında anksiyete teşhisi konuldu ama çok şükür 3 aylık cehennem sürecinden sonra atlattım cipralex kullanarak.
Meme estetiği oldum verilen anestezi alerji yaptı boğazım ağrıyordu. Eve geldiğimde uyumak istedim tam dalacağım sırada nefessiz kalıp uyandım. Tekrar uykuya dalmak istedim tekrar nefessiz kalınca beynim direk anlsiyete krizine odaklandı o anki hisle, benzer hisler yaşattı çünkü. Küçük dilin büyüme yaptığını öğrendim. Nefessiz bırakan oymuş. Ama bu süre zarfında 5 günlük süreçtw uykusuz ve ataklarla geçti sürekli acile taşındım. Pandemi dönemiydi ve çoğu hastane kabul etmedi. O soğukta arabanın içinde oturduk eşimle sabaha kadar. Boğazımla ilgilş sıkıntı geçtikten sonra uyumaya başladım. Geçen yaz tüp bebek transferi oldum. Sadece 2 embriyo şansımız vardı ve stresliydim. Yine uyumaya çalışırken bu sefer midemde şiddetli yanmayla uyandım (opu ilaçları ağır ve hormonları alt üst ediyor) aynı paniği tekrar yaşadım uykudan fırlayıp ama çok kısa sürdü. Transfer olumsuz sonuçlandı kaygılarım daha da arttı terapi aldım. Yine uykus sırasında boğularak uyanmaya başladım. Sonradan aklıma geldi küçük dil büyüme yapmıştı yine. Bu süre zaefında yine acillerdeyim ekg bağlıyorlar vs bir şey çıkmıyor. Serumla sakinleştiriyorlar. Kbb gidince geçti. Artık hazırdım anksiyete diye bir şey yoktu. Ya boğazım şişmiştir ya da reflüm atağa gwçmiştir dedim gelen ufak tefek atakları savdım. 2. Embriyomuz için tedavi sürecine başladı. Takviylerle birlikte aldım yine transfer ilaçlarını iğnelerini midem yanmaya başlamıştı transfere 3 gün kala şiddetli mide ağrısı ile hastaneye gittik yine uykumdan uyanmıştım çarpıntıyla. Atak gelince kafayı yiyecekmiş gibi oluyorum. Hani sarhoş olursunuz hareketlerinizi kontrol edemezsinizya öyle. Transfer sabahı iptal ettik. Artık eşimin yüzüne bakamıyorum( eşimden kaynaklı tüp bebek sürecindeyiz ama tüm yükü ben üstlenmişim gibi bu anksiyete yüzünden :KK43:. Son olaydan sonra uyuyamıyorum uyumaktan korkar oldum ne zaman yatağa yatsam beynim yanıyor ellerim kollarım yanıyor. Kalbim ağzımda atıyor mideme kramplar giriyor. Basit gibi gelebilşr belki ama benzer sorun yaşayanlar lütfen bana yazabilirler mi. Yatağa yatıp huzurla uyumak istiyorum. Çarpıntılar krizler beynimi bedenimi çok yordu. Zor bir süreçteyken bununla uğraşması beni insanlıktan çıkarttı. Eşim hadi uyumaya gidelim dediğinde bile atak geçiriyorum. Evet belkş çok basit bir sebep ama ben bu sebep yüzünden uyuyamıyorum. :KK43:
Geçmiş olsun beni. De sık sık küçük dilim şişiyor boğazım kapanıyor yutkunma zorluğu yaşıyorum. Su içerken bile acaba yutabiliyormuyum diye aklımda kulak burun boğaz uzmanına gittim adam baktı baktı alerjik gibi görünüyor dedi alerji ilacı verdi.Kullandim fayda etmedi.Ben resmen küçük dilimin dilime değdiğini hissediyorum boğazım sürekli kapalı. 21hqzirqndqn beri böyleyim.Arada bir kaç gün geçiyor sonra tekrar başlıyor. Benim aklımda sürekli acaba gırtlak kanseri mi oldum,yatakta mi bir şey var ses tellerine mi bir şey var.Düsündükce daha beter oluyorum.Siz küçük dil şişmesi için ne yapıyorsunuz nasıl geçiyor

Arkadaşlar merhaba. 2017 yılında anksiyete teşhisi konuldu ama çok şükür 3 aylık cehennem sürecinden sonra atlattım cipralex kullanarak.
Meme estetiği oldum verilen anestezi alerji yaptı boğazım ağrıyordu. Eve geldiğimde uyumak istedim tam dalacağım sırada nefessiz kalıp uyandım. Tekrar uykuya dalmak istedim tekrar nefessiz kalınca beynim direk anlsiyete krizine odaklandı o anki hisle, benzer hisler yaşattı çünkü. Küçük dilin büyüme yaptığını öğrendim. Nefessiz bırakan oymuş. Ama bu süre zarfında 5 günlük süreçtw uykusuz ve ataklarla geçti sürekli acile taşındım. Pandemi dönemiydi ve çoğu hastane kabul etmedi. O soğukta arabanın içinde oturduk eşimle sabaha kadar. Boğazımla ilgilş sıkıntı geçtikten sonra uyumaya başladım. Geçen yaz tüp bebek transferi oldum. Sadece 2 embriyo şansımız vardı ve stresliydim. Yine uyumaya çalışırken bu sefer midemde şiddetli yanmayla uyandım (opu ilaçları ağır ve hormonları alt üst ediyor) aynı paniği tekrar yaşadım uykudan fırlayıp ama çok kısa sürdü. Transfer olumsuz sonuçlandı kaygılarım daha da arttı terapi aldım. Yine uykus sırasında boğularak uyanmaya başladım. Sonradan aklıma geldi küçük dil büyüme yapmıştı yine. Bu süre zaefında yine acillerdeyim ekg bağlıyorlar vs bir şey çıkmıyor. Serumla sakinleştiriyorlar. Kbb gidince geçti. Artık hazırdım anksiyete diye bir şey yoktu. Ya boğazım şişmiştir ya da reflüm atağa gwçmiştir dedim gelen ufak tefek atakları savdım. 2. Embriyomuz için tedavi sürecine başladı. Takviylerle birlikte aldım yine transfer ilaçlarını iğnelerini midem yanmaya başlamıştı transfere 3 gün kala şiddetli mide ağrısı ile hastaneye gittik yine uykumdan uyanmıştım çarpıntıyla. Atak gelince kafayı yiyecekmiş gibi oluyorum. Hani sarhoş olursunuz hareketlerinizi kontrol edemezsinizya öyle. Transfer sabahı iptal ettik. Artık eşimin yüzüne bakamıyorum( eşimden kaynaklı tüp bebek sürecindeyiz ama tüm yükü ben üstlenmişim gibi bu anksiyete yüzünden :KK43:. Son olaydan sonra uyuyamıyorum uyumaktan korkar oldum ne zaman yatağa yatsam beynim yanıyor ellerim kollarım yanıyor. Kalbim ağzımda atıyor mideme kramplar giriyor. Basit gibi gelebilşr belki ama benzer sorun yaşayanlar lütfen bana yazabilirler mi. Yatağa yatıp huzurla uyumak istiyorum. Çarpıntılar krizler beynimi bedenimi çok yordu. Zor bir süreçteyken bununla uğraşması beni insanlıktan çıkarttı. Eşim hadi uyumaya gidelim dediğinde bile atak geçiriyorum. Evet belkş çok basit bir sebep ama ben bu sebep yüzünden uyuyamıyorum. :KK43:
Sizi çok iyi anlıyorum bundan 1 ay önce ben de uykuyla ilgili çok kötü sorunlar yaşadım artık yatağa girince yatar yatmaz vücudumu titreme alıyodu. Doktor bana redepra vermişti anksiyetenin verdiği o belirtileri kesmişti ve uykuya yardımcı oluyodu

Merhaba bu durumu aşabildinizmi aceba uykusuzluk felan

X