Arkadaşlar merhaba. 2017 yılında anksiyete teşhisi konuldu ama çok şükür 3 aylık cehennem sürecinden sonra atlattım cipralex kullanarak.
Meme estetiği oldum verilen anestezi alerji yaptı boğazım ağrıyordu. Eve geldiğimde uyumak istedim tam dalacağım sırada nefessiz kalıp uyandım. Tekrar uykuya dalmak istedim tekrar nefessiz kalınca beynim direk anlsiyete krizine odaklandı o anki hisle, benzer hisler yaşattı çünkü. Küçük dilin büyüme yaptığını öğrendim. Nefessiz bırakan oymuş. Ama bu süre zarfında 5 günlük süreçtw uykusuz ve ataklarla geçti sürekli acile taşındım. Pandemi dönemiydi ve çoğu hastane kabul etmedi. O soğukta arabanın içinde oturduk eşimle sabaha kadar. Boğazımla ilgilş sıkıntı geçtikten sonra uyumaya başladım. Geçen yaz tüp bebek transferi oldum. Sadece 2 embriyo şansımız vardı ve stresliydim. Yine uyumaya çalışırken bu sefer midemde şiddetli yanmayla uyandım (opu ilaçları ağır ve hormonları alt üst ediyor) aynı paniği tekrar yaşadım uykudan fırlayıp ama çok kısa sürdü. Transfer olumsuz sonuçlandı kaygılarım daha da arttı terapi aldım. Yine uykus sırasında boğularak uyanmaya başladım. Sonradan aklıma geldi küçük dil büyüme yapmıştı yine. Bu süre zaefında yine acillerdeyim ekg bağlıyorlar vs bir şey çıkmıyor. Serumla sakinleştiriyorlar. Kbb gidince geçti. Artık hazırdım anksiyete diye bir şey yoktu. Ya boğazım şişmiştir ya da reflüm atağa gwçmiştir dedim gelen ufak tefek atakları savdım. 2. Embriyomuz için tedavi sürecine başladı. Takviylerle birlikte aldım yine transfer ilaçlarını iğnelerini midem yanmaya başlamıştı transfere 3 gün kala şiddetli mide ağrısı ile hastaneye gittik yine uykumdan uyanmıştım çarpıntıyla. Atak gelince kafayı yiyecekmiş gibi oluyorum. Hani sarhoş olursunuz hareketlerinizi kontrol edemezsinizya öyle. Transfer sabahı iptal ettik. Artık eşimin yüzüne bakamıyorum( eşimden kaynaklı tüp bebek sürecindeyiz ama tüm yükü ben üstlenmişim gibi bu anksiyete yüzünden
. Son olaydan sonra uyuyamıyorum uyumaktan korkar oldum ne zaman yatağa yatsam beynim yanıyor ellerim kollarım yanıyor. Kalbim ağzımda atıyor mideme kramplar giriyor. Basit gibi gelebilşr belki ama benzer sorun yaşayanlar lütfen bana yazabilirler mi. Yatağa yatıp huzurla uyumak istiyorum. Çarpıntılar krizler beynimi bedenimi çok yordu. Zor bir süreçteyken bununla uğraşması beni insanlıktan çıkarttı. Eşim hadi uyumaya gidelim dediğinde bile atak geçiriyorum. Evet belkş çok basit bir sebep ama ben bu sebep yüzünden uyuyamıyorum.