Ankiseyete problemi yaşayanlar, gelin dertleşelim

Mom10

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2022
219
113
23
Kızlar birkaç aydır kabusu yaşadım diyebilirim, özellikle kalbimle kafayı bozmuş durumdayım, sürekli elim kalbimde ve maalesef nabzim hep yüksek aynı zamanda troid problemi de çıktı o zaten mafetti beni gerçekten hasta olmam iyice depresif hale soktu, psikolojim zaten iyi değildi kontrol altına alındığı halde nabzım hep yüksek, psikiyatri ye gittim ilk Troid çözün oda yapar şikayetlerinizi dedi ama, yok bas edemiyorum yeniden randevu aldım. Çok şükür daha iyiyim, kaygılarım azaldı fakat hala geleceğe dair kaygılarım ani iç sıkıntılarım devam ediyor asla odaklanamıyorum, nefes darlığı desen hiç yakamı bırakmadı ilk onunla başladı zaten... Daha önceden de konularım var,eski konulara da bakıyorum problem yaşayan, yaşamış arkadaşları mi bekliyorum

Son düzenleme:
B12 felan baktirdinizmi Ilk once degerlerinizde eksik vzrsa da kalbe baski yapiyor

Teşekkür ederim. Sadece d vitamini çok düşük çıktı bir de troid hızlı çalışıyormuş sonra dahiliye hipertiroidi teşhisiyle endokrinoloji ye yönlendirdi. İlaçlara da başladım bir ayda çok yavaşladı hatta ilacı kesti ona rağmen kalbim normalin üstünde atmaya devam ediyor, bu süreçte kardiyoloji ye de gittim sinüs taşikardi kalple alakalı değil çarpıntın dedi zaten sonrasında troid çıktı bundandır dedim ama devam etmesi anormal, ankiseyete yapar mı bu kadarını bilmiyorum Magnifiaque

Teşekkürler. Troid ve d vitamini dışında herşeyim normal hipertiroidi de çarpıntı yaparmış fazlasıyla, fakat değer düştüğü halde devam etmesi tuhaf şuan ne durumda bilmiyorum ama düştüğü günler de de aynıydım, ankiseyete ye bağlı ritim bozukluğu olabilir mi diyorum, bir yandan da ankiseyete bu kadarını da yapabilir mi artık kalbim de birşey olduğunu düşünmeye başladım A Anti-Bakteriyel

Çok geçmiş olsun hepsi psikolojik.bende aynı seyleri yaşıyorum hayattan zevk almaz oldum su bir haftadır ne biçim bir illet bu bıktım artık bıktım...

Evet maalesef anksiyete hepsini ve daha da kötüsünü yapabilir. Çarpıntınız tiroid hastalıklardan da kaynaklanıyor olabilir tabi ki bu konuda aile hekiminizden bilgi alabilirsiniz. Kardiyoji hekimiyle de görüşmüşsünüz ve kalbinizde hayati tehdit oluşturan bir hastalık olmadığını söylemiş. Benim size önerim öncelikle aile hekiminize gidin (bilgilendirici hekimlik görev tanımlarının bir parçası) bu konuda aklınıza takılan her şeyi sorun. Mevcut rahatsızlıklarınızın bu kadar çarpıntı yapmasının normal olup olmadığını sorun.Ve takip edin iç sıkıntınız geleceğe dair kaygılarınız arttığında çarpıntınız artıyor mu? Çarpıntınızın yanında terleme nefes darlığı bağırsaklarda boşalma kızarma var mı? Çarpıntınızın size ne yapmasından korkuyorsunuz? Temelde yatan korkunuz nedir? Bence evet kalbinizi etkileyen fizyolojik bir rahatsızlığınız olabilir ama elinizin hep kalbinizde olması kaygı kaynaklı.

Teşekkür ederim bende bilemiyorum bazen çok etkiliyor bazen takmıyorum, ama ister istemez kaygı mi arttırıyor yarın troidlerim için yeniden kan. Vereceğim Psikiyatri randevum da var bakalım. Kardiyolojiye de tekrardan gideceğim ilk önce kafada bitiyor insanların ne rahatsızlıklari var gram kafaya takmıyor. Keşke psikolojik olduğuna emin olsam maalesef troid problemi de çıkınca iyice hastalık psikolojisine girdim

Çok geçmiş olsun hepsi psikolojik.bende aynı seyleri yaşıyorum hayattan zevk almaz oldum su bir haftadır ne biçim bir illet bu bıktım artık bıktım...
Bende bir ara o durumdaydım hergun ağlıyordum duşa girmeye bile korkuyordum resmen ölü gibiydim aklım ölümdeydi hep. Çok şükür onları astım ama kaygılar ani gelen iç sıkıntıları devam ediyor maalesef diyorum bazen ya kalbimde gerçekten birşey varsa. Yada ankiseyete ritim bozukluğuna sebep olduysa diye kalp ritmim düzelse gerçekten bir oh çekeceğim, sizin de mi çarpıntınız oluyor

Aynen bende kaygılar devam ediyor panik haldeyim hep benim daha çok iç sıkıntısı oluyor sanki aldığım nefes yeterli değilmiş gibi biri boğazımı sıkıyor gibi.yasamayan bilemez gerçekten dışarıdan konuşanlar için hava hoş.bende zamanında bir çok tetkik yaptırdım hersey temiz çıktı panik atak dendi aslında birseyimiz yok ama biz bisey bulmaya kendimizi odakliyoruz ne yazık ki

Maalesef bende de ilk öyle başlamıştı nefees darlığı ile sonrası da çorap söküğü gibi geldi kabus gibi günler geçirdim bugün de iyiydim kötü bı haber gördüm yine çöktü iç sıkıntısı bu kadar hassas olmak zorunda mıyız ya

Panik atak anksiyete ve okbyi yenmiş biri olarak kesinlikle meditasyon yapın. kalbinizde bir şey olmadigina dair yeterince delil var bunu fark edin gerekirse düşük doz antidepresan alın ve terapiye gidin gerçekten hepsi geçici bunu bilin. Korkunç süreçlerden geçtim ama inanın bu tünelin sonunda ışık var.

Sizin adınıza çok sevindim umarım hepimiz iyi oluruz. Bende ilk zamanlara göre çok iyiyim kabus gibi günler geçirdim, şimdi en azından eski rutinime döndüm günlük hayatım normal şükür. Sadece nabız yüksekliğim bir iyi bir kötü hissetme durumum var bir de arada gelen ölüm korkusu. Maalesef bu hastalığın en büyük belirtisi bu zaten yarın troid için ve Psikiyatri randevum var haftaya da kardiyoloji umarım iyi geçer Psikiyatri ilaç vermemişti ama bu sefer isteyeceğim çünkü bas edemiyorum

Bende sürekli ölüm korkusu yaşıyorum kendi kendime tarihler veriyorum şu günleri görecekmiyim ölecek miyim aşırı kaygı korku halsizlik yorgunluk 5 aydır böyleyim her gün rüya görüyorımm gün içinde ne dersem rüyada

Ah bı an geçtiğimiz aylar da yaşadığım olayı hatırladım TV izlerken aniden bir fragman da ki tarihi görüp fenalasmistim o gün kötü şeyler olacak gibi yada bir plan yaptıysam ya da davet edilmek vs hep bunu düşünüyorum bende nasıl birşey bu bende bilmiyorum bende de Ocak ayında başladı, ilk nefes darlığı boğulma hissi ile geldi sonra ölüm korkusu başladı tabi, sonra çarpıntı, hipertiroidi teşhisi d vitaminim yerler de derken bu haldeyim kabusu yaşadım kış benim için çok kötü geçti üstelik bebeğim var...

Merhaba bende çocukluktan okb kaygı bozukluğu Anksiye var aslında tek sebep kaygı bozukluğu anksiyete ve okbye sebep şizofrenik bipolar nelere kaydım inanın 2 çocugum var şuan ve annem anksiyete sıkıntısı yaşıyor sıkıntılı bir hayat yaşamış zaten ama kullandığı antidepresan lar asla çarpıntısına iyi gelmiyor kalp vs bakıldı tiroid gibi şeyler vitaminler temiz çıktı çarpı sizde de oldu mu ilaçlar mı iyi değildir bilemiyorum artık kendi derdimi unuttum nabıcam şaşırdım,

Hiç geçmeyecek gibi geliyor geçen hafta gayet iyiydim gene bisey oldu tetikledi anksiyetemi kaç gündür sabahları berbatim gözümü açar açmaz korku başlıyor nefes alamama hissi olum korkusu

Çarpıntı atak sırasında oldu ama kalbimde bir şey var korkusu yaşamadım ben hiç. şuan bir tanıdığım aynı şeyi yaşıyor kalp çarpıntısı nefes alamama yemek yese boğulmaktan korkma vs. bence doktoruyla tekrar görüşün antidepresanların ise yaramasi için gereken bir süre var yaklaşık 1 ay sonra tam etkilerini görmeye başlar kullanan kişi. Bu sure geçmediyse henüz belki geçici olarak daha hızlı etki eden ekstra bir ilaç verirler. Süre geçtiyse ilaç dozu yetersiz geliyor olabilir doktoruyla görüşün. Anneniz ne kadar önemli olsa da kendiniz ve çocuklarınızı ihmal etmeyin lütfen bu dönemde.

Hiç geçmeyecek gibi geliyor geçen hafta gayet iyiydim gene bisey oldu tetikledi anksiyetemi kaç gündür sabahları berbatim gözümü açar açmaz korku başlıyor nefes alamama hissi olum korkusu
Allah'a şükürler olsun ki benim terapiden gördüğüm etki çok iyi. Atak geçirmemekle kalmıyorum tetiklenmelerim de yok denecek kadar az. Henüz çalışmadığımız çok travmatik anılarım olduğu halde böyle iyiyim. Bayram, kendi tatile gidişim vs araya girdi terapistim covid oldu en son görüşmemizin üstünden 1 ay geçti. 1 ayda hiçbir destek olmadan keyiflice idare ettim diyebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…