• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket konusu

• Konu Sahibi Konu Sahibi t24
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
öyle değil
merdiven kullanmama alternatifi bu güne ait bi olgu
50 yıl önce istanbul ankara gibi büyük şehirleri saymazsan bu ülkede asansör alternatifi var mıydı
asansör alternatifi geldiğinde hayatının büyük bölümünde merdiven kullanmış bir adamın asansörü kabullenmesi ne kadar zaman aldı
peki bugün doğduğu andan itibaren asansörün varlığından haberdar bi çocuk acaba asansörü kullanayım mı diye o adam kadar düşünüyor mu
işte ayrıntı burası
teknolojinin var olan bi davranışı değiştirmesi başka hale dönüştürmesi

o zaman benim bu soru tipini daha çok orta yaş ve üzerine sormam gerekecek kişi sayım azalmazmı?
kısacası sen açıklamışsın güzel bir şekilde ama tam soru olarak örnek istiyorum ben
aklımda var soruya dökemiyorum şuan anlatamıyorum ben senden sadece bir soru örneği istiyorum belki o zaman hepsi ard arda gelebilir
kusura bakma zorlaştırıyorum galiba ama işte soruya dökmek için bi örnek olması lazım önümde

Son düzenleme:
siteyi diğer ziyaret eden arkadaşlardanda fikir almak isterim hadi kızlar yardım :)
meczup sendende fikir alalım :)

Son düzenleme:
mesela eskiden çocuklar oyuncaklarla oynarken şimdinin çocukları bilgisayarla oynamakta
konuları anlayabiliyorum soruya dökerken zorlanmaktayım
Emone senden de fikir alalım...

Son düzenleme:
unutma anketnin sonucu bi işe yaramalı
yani sonucun bi amacı olmalı
mesela senin anketinin amacı teknolojiye adaptasyon zorluğu çeken insanların davranış değişikliği evresinde onlar için yapılacak olumlu uygulamalar olabilir

örneğin yürüyen merdiven. yürüyen merdivenin iki amacı vardır
-yukarı çıkışı hızlandırmak
-yukarı çıkışı zahmetsiz hale getirmek
şimdi önce bu iki amaçtan sadece birinin kullanıldığını düşün
hızlandırmak: merdiveni kullanan kişi daha hızlı olabilmek için aynı zamanda bi taraftan da basamaklardan çıkmaya devam edecektir dimi
zahmetsiz kılmak:merdiveni kullanan kişi olduğu yerde duracaktır
gelelim amaca hizmete; merdiveni tasarlayan kişi kuralı koyamaz ancak bu merdiveni ilk kullanan batı toplumları için ihtiyaçla merdiven aynı anda ortaya çıkmıştır
yani gökdelenlerle yürüyen merdivenler aynı anda ortaya çıkmıştır ki bu da o toplumun olmayan kurallara ihtiyacını doğurmuştur ve bu kendiliğinden gelişmiştir. yani daha önceden otomobili kullanmaya başlayan batı toplumu merdivende de aynı kuralları devam ettirmiş merdiveni sadece durarak kullanan kişi sağ tarafta bekler sol taraftan bi yandan da basamaklaı kullanmak isteyenler için boşluk bırakır
bir kişi sorun değildir ama merdiveni kullanan 15 20 kişi toplumsal kalıplaşmış bir davranış sergiler
bizim gibi teknolojinin sonradan geldiği ülkelerde işte bu kurallar yoktur oluşması zaman alır çünkü teknoloji ekonomi orantılı değişir bu da davranış değişimi gösterecek insanların yaşlarında büyük zaman dilimleri oluşturur
işte soruları bu kalıba oturtacaksın
kim davranışını nasıl değiştiriyor
*mecburen *gönüllü *farketmeden

o zaman benim bu soru tipini daha çok orta yaş ve üzerine sormam gerekecek kişi sayım azalmazmı?
kısacası sen açıklamışsın güzel bir şekilde ama tam soru olarak örnek istiyorum ben
aklımda var soruya dökemiyorum şuan anlatamıyorum ben senden sadece bir soru örneği istiyorum belki o zaman hepsi ard arda gelebilir
kusura bakma zorlaştırıyorum galiba ama işte soruya dökmek için bi örnek olması lazım önümde

hayır herkese soracağın sorular hazırlayacağız merak etme
acele etme hazırlayacağız

unutma anketnin sonucu bi işe yaramalı
yani sonucun bi amacı olmalı
mesela senin anketinin amacı teknolojiye adaptasyon zorluğu çeken insanların davranış değişikliği evresinde onlar için yapılacak olumlu uygulamalar olabilir

örneğin yürüyen merdiven. yürüyen merdivenin iki amacı vardır
-yukarı çıkışı hızlandırmak
-yukarı çıkışı zahmetsiz hale getirmek
şimdi önce bu iki amaçtan sadece birinin kullanıldığını düşün
hızlandırmak: merdiveni kullanan kişi daha hızlı olabilmek için aynı zamanda bi taraftan da basamaklardan çıkmaya devam edecektir dimi
zahmetsiz kılmak:merdiveni kullanan kişi olduğu yerde duracaktır
gelelim amaca hizmete; merdiveni tasarlayan kişi kuralı koyamaz ancak bu merdiveni ilk kullanan batı toplumları için ihtiyaçla merdiven aynı anda ortaya çıkmıştır
yani gökdelenlerle yürüyen merdivenler aynı anda ortaya çıkmıştır ki bu da o toplumun olmayan kurallara ihtiyacını doğurmuştur ve bu kendiliğinden gelişmiştir. yani daha önceden otomobili kullanmaya başlayan batı toplumu merdivende de aynı kuralları devam ettirmiş merdiveni sadece durarak kullanan kişi sağ tarafta bekler sol taraftan bi yandan da basamaklaı kullanmak isteyenler için boşluk bırakır
bir kişi sorun değildir ama merdiveni kullanan 15 20 kişi toplumsal kalıplaşmış bir davranış sergiler
bizim gibi teknolojinin sonradan geldiği ülkelerde işte bu kurallar yoktur oluşması zaman alır çünkü teknoloji ekonomi orantılı değişir bu da davranış değişimi gösterecek insanların yaşlarında büyük zaman dilimleri oluşturur
işte soruları bu kalıba oturtacaksın
kim davranışını nasıl değiştiriyor
*mecburen *gönüllü *farketmeden

ben anlıyorum ama hala cevabımı alamadım senden bana bi soru söyler misin onun üzerinden düşünmek istiyorum.
o zaman daha rahat olcak benim için daha birsürü soru hazırlayacağım evet çok güzel anlatıyorsun ama ben sadece
soru örneği istiyorum senden şimdilik ki gerisini getirebileyim sorularımın
aynı zamanda bu konuya ekonomide girer o da girer buda girer o zaman benim amacım çok farklı olur yani neye göre belirlediğimi kesin belirtmem lazım riske girmemek için

Son düzenleme:
ben anlıyorum ama hala cevabımı alamadım senden bana bi soru söyler misin onun üzerinden düşünmek istiyorum.
o zaman daha rahat olcak benim için daha birsürü soru hazırlayacağım evet çok güzel anlatıyorsun ama ben sadece
soru örneği istiyorum senden şimdilik ki gerisini getirebileyim sorularımın
tek soru ne işine yarayacak ben yüzlerce soru sorabilirim ama kafan daha çok karışacak
önce net bir karar vermeni istedim ama tamam soru sorayım ama önce söyle bakalım
cevapların çoktan seçmeli mi olacak yoksa verilen cevabı mı yazacaksın

tek soru ne işine yarayacak ben yüzlerce soru sorabilirim ama kafan daha çok karışacak
önce net bir karar vermeni istedim ama tamam soru sorayım ama önce söyle bakalım
cevapların çoktan seçmeli mi olacak yoksa verilen cevabı mı yazacaksın

ben açık uçlu soruda sormak istiyorum,cevapları belirleyip onların işaretlemesini istiyorum.
çünkü hocamız en az 1 tane açık uçlu olmalı dedi.
bu arada vereceğin sorularla aklım karışmaz merak etme sadece önümde numune dursun istiyorum

Son düzenleme:
-çocukluğunuzdan beri varlığını bildiğiniz ve kullandığınız en basit teknolojik araç
-kullanımını öğrenmekte en zorlandığınız teknoloji
-yapmaktan hiç hoşlanmadığınız ama mecbur kaldığınız teknolojik faaliyet
-ekonomik olarak sizi zorlayan kullanım mecburiyetinizin olduğu teknoloji
-hayatınızı bütün olarak değiştiren teknolojik araçlar
-kuşak farkını en net hissettiğiniz teknoloji
-geçiş döneminde en sık hata yaptığınız teknoloji
bunlar aklıma pat diye gelenler ve bunlar üs başlık sadece her başlık altına sorular olabilir ki olmalı
anketin kaç soruluk olacak

-çocukluğunuzdan beri varlığını bildiğiniz ve kullandığınız en basit teknolojik araç
-kullanımını öğrenmekte en zorlandığınız teknoloji
-yapmaktan hiç hoşlanmadığınız ama mecbur kaldığınız teknolojik faaliyet
-ekonomik olarak sizi zorlayan kullanım mecburiyetinizin olduğu teknoloji
-hayatınızı bütün olarak değiştiren teknolojik araçlar
-kuşak farkını en net hissettiğiniz teknoloji
-geçiş döneminde en sık hata yaptığınız teknoloji
bunlar aklıma pat diye gelenler ve bunlar üs başlık sadece her başlık altına sorular olabilir ki olmalı
anketin kaç soruluk olacak

anketim en fazla 20 soru olacak
bu arada sen kaça kadar açıksın

ben açık uçlu soruda sormak istiyorum,cevapları belirleyip onların işaretlemesini istiyorum.
çünkü hocamız en az 1 tane açık uçlu olmalı dedi.
bu arada vereceğin sorularla aklım karışmaz merak etme sadece önümde numune dursun istiyorum

ucu açık sorun en vurucu olan olmalı
hangisini seçeceğine iyi karar ver hocan mutlaka önce onu irdeleyecektir

ucu açık sorun en vurucu olan olmalı
hangisini seçeceğine iyi karar ver hocan mutlaka önce onu irdeleyecektir

tamam peki teşekkürler,hemen çıkacakmısın?

Son düzenleme:
bu arada farkettin mi konu trilaylaylom olmayınca kimse bişey yazmıyorum
kocamı aldatıyorum
aldatılıyorum
evden kaçtım
sevgilimle bi halt yedim
gibi bi başlık atsaydın bi dolu yorumun ve fikrin olurdu
bak bu da başka bi boyut ödevin için
-sadece size hizmet eden bir teknolojiyi kullanırken en önemli önceliğiniz nedir
merak, deşarj olma,anlık ihtiyacı karşılama, gösteriş ........
al bak bu ucu açık sorun bile olabilir

bu arada farkettin mi konu trilaylaylom olmayınca kimse bişey yazmıyorum
kocamı aldatıyorum
aldatılıyorum
evden kaçtım
sevgilimle bi halt yedim
gibi bi başlık atsaydın bi dolu yorumun ve fikrin olurdu
bak bu da başka bi boyut ödevin için
-sadece size hizmet eden bir teknolojiyi kullanırken en önemli önceliğiniz nedir
merak, deşarj olma,anlık ihtiyacı karşılama, gösteriş ........
al bak bu ucu açık sorun bile olabilir

evet çok güzel bir saptama teşekkürler ilgin için bu arada k.bakma seni zorladıysam
-sonradan alıştığınız ve vazgeçmekte zorlandığınız teknoloji nedir? olabilir mi

Son düzenleme:
evet çok güzel bir saptama teşekkürler ilgin için bu arada k.bakma seni zorladıysam
ne demek
bir öğrencinin işinin görülmesi kadar hiç bişey beni mutlu etmez
mezun olmuş bir kızı görmek dışında tabi :34:
daha zaman var
ödevin çok güzel olucak merak etme rahat ol ne kadar relaks olursan o kadar çok düşünebilirsin ne kadar rahat düşünürsen o kadar çok fikir gelişir
bu arada bu konuyla ilgili bişeyler de oku derim olmadık bi cümle kafanda şimşek çaktırabilir

ne demek
bir öğrencinin işinin görülmesi kadar hiç bişey beni mutlu etmez
mezun olmuş bir kızı görmek dışında tabi :34:
daha zaman var
ödevin çok güzel olucak merak etme rahat ol ne kadar relaks olursan o kadar çok düşünebilirsin ne kadar rahat düşünürsen o kadar çok fikir gelişir
bu arada bu konuyla ilgili bişeyler de oku derim olmadık bi cümle kafanda şimşek çaktırabilir

evet olabilir benim korkum teknoloji derken hangi teknolojiyi kastediyorsun demez inş. hoca :)

diğer arkadaşlar sizlerdende soru bekliyorum hadi yardım edin biraz kk ın akıllı kadınları

evet olabilir benim korkum teknoloji derken hangi teknolojiyi kastediyorsun demez inş. hoca :)
direkt teknoloji deme o zaman
insanların yaşantıları için kullandıkları teknoloji de
nano teknoloji
ya da mikro biyoloji bizi şu an ilgilendirmiyor yani sorarsa haklı olur
dur ona da bi başlık buluruz
yarın şimdilik by

direkt teknoloji deme o zaman
insanların yaşantıları için kullandıkları teknoloji de
nano teknoloji
ya da mikro biyoloji bizi şu an ilgilendirmiyor yani sorarsa haklı olur
dur ona da bi başlık buluruz
yarın şimdilik by

tamam by konuşuruz yarın

merhaba ben bu aknet konunuzu bir hocamıza danıştım yapman zor olur dedi,çünkü teknolojiyi indirgemeden yapamazsın dedi.yani tv den mi bilgisayardan mı telefondanmı bahsediyorsun hepsini birden ele alamazsın dedi benimde aklımda bir konu var seninle paylaşmak istedim:"eğitim seviyesi yükseldikçe kitap okuma oranları artar" bu daha çok belirgin diye düşündüm bunun üzerindede konuşabilir miyiz?

Back