apartman 24 daire ve çoğu tanıyor yaparlar beni tanıdıkları için diye düşünüyorum.
ancak konuyu geniş düşün kitlesel haberleşme(radyo televizyon bilgisayar internet) savunma sanayi yürüyen merdivenler otomatik kapılar asansörler ulaşım araçları, eğitim araçları, korunma araçları, kişisel haberleşme araçları eğlence araçları (lunaparklar gibi mesela)
bütün bunları kullanan insanların davranışları alışkanlıkları yani farkında olmadan yaptıkları sergiledikleri davranışlar ( yürüyen merdivene binince sağ tarafta durmak otomobil kırmızı ışık görünce beklemek, acil telefon konuşmalarındaki kısaltmalar selamlaşma alışkanlığını değiştirme,asansör varsa merdivene yönelmeme...............) ve bu teknolojinin kullanılmadığı zamanlardaki insan davranışları arasındaki farklar üzerine soru geliştirebiliriz
her neslin bir arada olduğu bi yerde güzel cevaplanacak bi konu gibi
ben yokken bişeyler hazırladın mı düşündün mü
bu arada anket formatın hazırmı
ama bunlar davranış değişikliğini destekleyen sorular değilasansörü mü yoksa merdivenlerimi daha çok tercih edersiniz.
yolda yürürken lambalara dikkat edermisiniz yeşil,kırmızı ya
şimdilik bunlar geldi aklıma dahada gelir ya sizin var mı?
ama bunlar davranış değişikliğini destekleyen sorular değil
soruların amacı şu hangi davranışlar teknoloji ile birlikte doğdu
öyle değilama zaten sonuçta merdiven kullanmayan üşendiği için kullanmaz sonuçta yada tam tersini de sorabiliriz şuan aklım karıştı biraz daha düşünmem lazım galiba :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?