Anket konusu

• Konu Sahibi Konu Sahibi t24
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
şimdi en öncelikli konun şu
sosyoloji öğrencilerinin hocaları öğrencilerin ne halt okuduklarının farkında olup olmadıklarını öğrenmek isterler

tatlım buradayım ama iş yoğun biraz
tamam konuşalım ama öyle üstün körü hazırlık yapma

tamam daha hazırlık yapmayacam sadece başka birşeyler aklınıza geldimi onu öğrenmek istiyorum
benim aklımda boşanma vardı ama ondada sorular zor geldi bana bulmak,çünkü herkes o nedenle mi boşanıyor sadece,daha birsürü nedeni var,belki dersane-okulda yapabileceğim tarzda bieşey olabilir onu düşündüm biraz konular ne olabilir acaba?

şimdi en öncelikli konun şu
sosyoloji öğrencilerinin hocaları öğrencilerin ne halt okuduklarının farkında olup olmadıklarını öğrenmek isterler

evet haklısın aslında bu şekilde başlayabilirim düşünmeye
belki okumakla ilgilide yapabilirim ama arkdaşım yapcak onu bende farklı bir boyutta düşündüm o konuyu aslında.
mesela eğitim düzeyi yüksek olan kişilerin okuma oranı fazladır gibi v.s daha bisürü konu bulunur aslında.

Son düzenleme:
mesele bir psikoloji öğrencisinin sorulan soruyu psikolojik gerçeklikler ve araştırmaların sonuçlarına dayandırılmadan felsefi olarak cevaplandırması aslında hangi bölümde olduğunun farkında olmadığı anlamına gelir. çünkü gerçek insanları felsefik görüşlerle ikna edemezsin bu tedavi süreci oluşturmaz
bunun gibi sosyoloji öğrencis,nin seçtiği konunun mezun oluduktan sonra evet ben bu işi kavradım özümsedim dedirtmesi gerekir
içinde bulunduğun konumda öyle bi konu bulmalısın ki
-toplumsal kuralları ve yapısı olmalı
-müdahele edilebilir olmalı
-soruların cevapları konuyu muaallakta bırakmayacak olmalı ( ucu açık konu ucu açık felsefik cevap doğurur bu sosyolojik bi anket için olumsuzluktur)

konular daha spesifik olmalı o zaman,daha belirli kesin ve net birşey diyorsunuz anladım işe burdan başlayalım o zaman.

evet konu çok fazla
eğitimliler fazla (mı )okur deneklerinin doğru cevap verme olasılığı nedir sence sitede seninle birlikte yaşaya bi doktor sana aslında çok okumam gibi bi gerçekliği ifade edebilir mi?
konuyu hazırlarken denekleri düşün yani elindeki malzeme kadar yemek yapabilirsin ya da elindeki malzemeye uygun
yani mantarla revani yapamazsın dimi

konular daha spesifik olmalı o zaman,daha belirli kesin ve net birşey diyorsunuz anladım işe burdan başlayalım o zaman.
eşler konusu güzel ama zaman ister senin zamanın yok aynı yerdeki denekleri kullanacaksın bu seferde çeşitlilik ödevinin zayıf noktası olacak
eğitim de güzel konu ama başlık mühim
insanlar resmi olmayan araştırmalara rağbet göstermedikleri gibi dürüstte olmazlar
yani kimse çocuğunu kendini tanımadığı ya da daha önemlisi tanıdığı bir öğrenciye anlatıp "ödev malzemesi oldum ""basitliğine düşmek istemez
harmanlamalısın
denekler hızlı cevap verebilmeli ( ki dürüst cevaplar olsun ve anket sonucu gerçeklik kazansın)
denekler konuya uygun kolay bulunabilir çeşitlilik gösterir de olmalı

o zaman benim deneklerim ben sitede oturduğum için kapı komşumun bile sorularımı yanıtlayabilmesi gerek yani çoğu kesime hitap eden bir konu olmalı o zaman herkesi ilgilendiren bir konu olabilir.

ulaşabileceğin deneklerin
-eğitimleri
-çalışma durumları
-cinsiyetleri
-ailesel yapıları (çekirdek geniş çocuklu çocuksuz okula giden çocuk kreşe giden çocuk....gibi)
-gelenek yapıları
-dini bakış açıları
-politik yönelim belirtileri
-medeni durumları (evli bekar boşanmış ayrı yaşıyor..)
-çalıştıkları işlerini
çabucak bi özet yapar mısın
bi kaç saatini alır tanıdıklarını kendin hazırlarsın tanımadıklarını öğrenmeye çalış onları tanıyanlardan ailenden falan arkadaşlarının ailelerini de kullanabilirsin
denek profilini bilirsek konu bulmak daha kolay olacak

o zaman benim deneklerim ben sitede oturduğum için kapı komşumun bile sorularımı yanıtlayabilmesi gerek yani çoğu kesime hitap eden bir konu olmalı o zaman herkesi ilgilendiren bir konu olabilir.
aynen öyle ürkütmeyen bi konu yani bi eve girdiğinde içerideki herkesi denek olarak kullanabilmen sana zaman kazandıracaktır

aysu hoşgeldin hadi bi el at bakalım senden ne çıkıcak

gelenek yapıları daha tutucu bir kesim,eğitim olarak burda üniversite öğrencileri çok fazla,dini bakış açıları çoğunun aynı yani tutucu dediğim gibi,medeni durumları daha çok evli olan var,çalıştıkları işyerleri de memurlar ve işçilerden oluşmakta,çevremde gördüğüm kadarıyla çekirdek aile ile büyük aile arasında daha çok var,5-6 kişilk en fazladır ama çoğunu bilemem gördüklerim bu kadar.eğitim olarakta çok çok iyi olanda var ilkokul mezunu olanda var.ama çocuklarının çoğu okumakta olan bir yerdeyim.memur fazla var açıkcası.

Son düzenleme:
sulecim sende hoşgeldin hadi yardıma beyin fırtınasına ihtiyaç açın o çalışan süper kadın beyinlerinizi bekliyoruz

olmadı hiç net değil
bak genelleme yaparken bile genelliyorsun. yani o var o da var gibi
daha şimdiden böyle yaparsan tek tek nasıl yapacaksın
genelleme oran çıkarmaya çalış üç aşağı beş yukarı
az çok biliyosun gibi
mesela otur bak karşıdaki apartmanda
6 ev büyükanne büyükbabalarda evde (geniş aile) eğitim düzeyi anne baba ilk çocuklar üniversite, işçi
3 ev yeni evli çocuk yok, eğitim üniversite, memur
........... gibi
kusura bakma biraz uğraşmalısın yani

bu arada kimsenin yardım etmeye niyeti yok gibi ne dersin:44:

bu arada kimsenin yardım etmeye niyeti yok gibi ne dersin:44:

malesef kimse yardım etmiyor tamam söylicem net olarak anneme sordum o daha çok bu konuda bilir daha çok gezdiği için buralarda;
çekirdek aile çok,tutucu aile çok,kapalı kesim çok,üniversite öğrencileri çok,birde şunu farkettim burda halk eğitim öğretmeni çok,memurlarda en çok öğretmen var siyasi görüş olarak daha sağcı bir kesim bu şekilde şimdilik umarım bunlar nettir :)bu arada sana teşekkür ederim konuyu açtığımdan beri ilgilendin

Son düzenleme:
evet biraz daha net ama zor bi grup
cevap almak için önce soruyu sorman gerekir bu tür insanların evlerine girmek anlayış beklemek bazen zorlaşır
konu iyice hassaslaştı yani

yardıma sıra gelince peşpeşe yazmalısın forum takipte görünsün gelsinler diye
bi de gelenleri hemen kısaca davet et selamla
çabuk yaz bakıp gidecekleri süre kısa çünkü

aslında bizim apartman 24 daire ve çoğuda beni tanıyor yani onlarla yapmam kolay olur kişi sayısı sorun değil benim için onu bulurum gibi geliyor bana karşı apartmanlardada var tanıdıklar o yüzden sorun olmaz sanırım.

apartman 24 daire ve çoğu tanıyor yaparlar beni tanıdıkları için diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…