Selam yaklaşık 1,5 aydır gelinlik aradığımdan bu forumu takip ediyordum ve 1 aydır süren Ankara-ist araştırmasından sonra dün akşam Aradığımı buldum ve aldım
1,5 aydır fiilen araştırıyorum ama ben yıllardır elbise ve gelinlik modeli takip ediyorum yani arşiv baya geniş dolayısıyla kumaş ve kalıptanda anlar oldum:))
Öncelikle buradaki hemen tüm gelin arkadaşların resimlerini inceledim ve genelde m0da da neyse o var birde hep hayallerdeki gelinlik arayışı var doğal olarak
Dün Ankara'da Arjantin caddesinden başladık ve tüm Tunalı Çad gezdik ve sırayla gelinlikçilerdeki tecrübelerimi anlatayım öncelikle bir mağazada hemen tüm modelleri kumaşları incelerim o sırada kim ne deniyor onlara bakarım birde işçilik o para eder mi ona bakarım beğendiklerimide fotoğraf ta bakarım bu arada boyum 1.78 kilom 68
1- jabo wedding :Arjantin caddesinde Vakko weddingin biraz üstünde kalıyor
Hepsi ithal gelinlik İtalya'da Torino ve Milano da dikiliyormuş bir kaç farklı model var çok klasik modellerde mevcut ama bazı modellerde kuyruk desen vs de oynama olmazken bazılarında herşeyi yaptırabiliyorsunuz size göre sipariş alınıyor ve 3 ayda İtalya'da dikiliyor son rötuşlar ise Ankara'da mağazada yapılıyor 4 model denedim 1 i çok hoştu diğerleri pek olmadı o da 7200 dü fakat emin olamadım Prenses ti ve ihtişamlı ama zarif değildi ... Bir de burada kabarıklığı sadece tarlatan vermiyor üst üste pamuk gibi gelen tülleri de veriyor ve o tüller bazı modellerde yere dökümü çok hoş Vera wang on gelinlikleri gibi...çalışan bayanlar oldukça ilgililer olmayınca söylüyorlar farklı birşeyler bakıyorsanız uğrayın randevu ile
2- Bianca hilal Turhal : hemen heryerdeki modeller Burdada var özel dikimde yapıyorlar dikimleri güzel bu senenin kıvrık kıvrık fraklı modelleride mevcut fiyatlar 3000-4000 civarı
3- belizze bridal: randevu almadan gittik çünkü caddede farkettik burayı bi bakalım denetmelersede kumaş ve dikişe bakarız bi 10 dakika beğenirsek randevu alırız dedik girdik içeri kimse yoktu görevlilerden başka ..dedik randevu almadık ama vaktinizde almadan inceleyelim sonra randevuyla gelicez dedik demez olaydık yaşı büyük görevli üzgünüm internetten inceleyeceksiniz o Zaman gelinlik 10 dakkaya gelmez dedi öyle mi peki kolay gelsin dedik hiçbirşey demeden kapıya uğurladılar bu tavır yüzünden gelinlikleri için birşey diyemem görmedim belki çok güzeldir ama şunu söyleyeyim elie saab tan dikse bana mümkün değil ne giderim ne giyerim
4-pronovias : çok popüler o yüzden bi gidelim dedik Nişantaşındakinede baktığım için bunada bakayım dedim katalogdan sectim denemek için o yok bu yok dedi birde seçtiklerim hep tasarımmış yani 10000 tl Den başlıyor duvak hariç ölçülere göre İspanya'da dikiliyormuş siz parayı ödeyince:)) kalıpları güzel olduysada malzeme ve dikiş beğenmedim ve neden bu kadar talep görüyor anlamış değilim
5- dream on: buraya 2 kere gittim. Bazı Güzel modelleri var ama çoğu modeli Arap gelinleri için sanki çok ağır danteller kat kat garip modeller birde iki renkli yani krem ve beyaz birbirine girmiş kumaşlar diyorumki şu olmasa daha iyi olur önce bir ağızdan itiraz ediyorlar sonra aaaaa olur diyorlar içerisi yoğunluk olduğundan gürültü var uçuş uçuş istiyorsanız burası ağır ha öyle modelleride var birde çoğu modeli Prenses yani 36 beden 170 ve üstü değilseniz buranın modellerinde boğulabilirsiniz kalıpları biraz kalın gösteriyor birde ben denerken görevli bir bayan sürekli üst üste "eeee alıyomusun hadi al son kararın ne?" Diye kabine dalması birde "sen bunu beğendin ben anladım son artık bu bitti kalmayacak aldın aldı n ". demesi eeehhhh yeter! Diyerek çıktım buradan anlayacağınız bazı görevliler biraz ısrarcılar
Fiyatta barkodla çalışıyorlar pazarlık yok zaten yazmışlar yinele bir bakın ama oradaki bayanların gazına gelipte almayın kendiniz eğer sevdiyseniz alın birde yanınızda 2 kişi gelsin onlara da sorun çünkü orda çok duru ve çok genç bir gelin adayının dediğim ağır çok ağır bir gelinlik aldığını gördüm umarım pişman olmaz tabii zevk meselesi
6- aysira : hep klasik modelleri var 2 model denedim ağır Osmanlı dantel motifleri 4250 civarıydı fiyatı duvak ekstra 400 civarıydı bilmiyorum çok klasik pek tarzım değil
7- Cocon gelinlik : genelde dikim çalışıyorlar ben gittiğimde güzel bir gelinlik dikiyorlardı ilgililer dikim arıyorsanız bir bakın güzel iş çıkarabilirler
8-Yasemin moda evi Tunalı: fiyatları daha uygun benim zevkime göreorta karar gelinlikler
9-Hüsniye modaevi: kalıp dikişler güzel modelleride klasik çiçekli üç boyutlularda var bir bakın kuğulu parkın karşısı fiyatları 3000-4700 arası gördüğüm
10-henna gelinlik: özgün modelleri var aldığım modeli ilk burada gördüm diğer modelleride denedim genelde ince gösteriyor kalıpları gayet ilgililer randevusuz gitmemize rağmen .... Fiyatlarında uygun abartı değil 2. Seceneğim burasıydı
10-dai wedding : gelinliğimi burdan aldım kalıp nakış vs işte bu dedim iki modeli birleştirdim çok hoş oldu bana özel bir tasarım oldu fiyatları çok değil 2400-3500 civarı
Ankara bu kadardı İstanbul'u daha sonra yazarım yalnız z benim boy ve kilo avantajımı çok yasadım denerken yinede Prensesten uzak durdum çünkü 36 değilim:)))
Umarim yardımcı olmuşumdur bir dahakine gelinlik mankenleriyle ilgili birşeyler yazıcam