• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ankara'da ölenler şehit mi sayılacak?

Neden hiç şaşırmadım diyorum. Bu devlette adamdan sayilmak için terörist olmak lazimmis bilemedik!
d406e37d4e3fa10dce42faee29a7f1b5.jpg

Hoyorr bi keree onlor boroş için ordaydoooo!!!

Pardon da hangi ülkenin bayrağıyla barışa gittiler? Hmm,sarı-kırmızı-yeşil nereydi,nereydiiii?? Aa KÜRDISTAN! Bırakın bu işleri...

Vatan içinde vatan kurmaya çalışan,her firsatta kamu malina zarar veren,ülkeye gram faydası olmayıp hep zararı olan Bu insanciklara vergilerimizden maaş vereceğiz ne güzel!

Kaçak elektrik faturalarini ödediğimiz yetmedi maaş da verelim.

"Pkk yapmadı,niye kendilerini vursunlar" diyenlere; zaten pkk en çok kendi halkina zarar vermedi mi? Aslında burda farkında olmadan patlamada ölenlerin pkk'lı oldugunu da kabulleniyorlar. Bakın hemfikiriz bu konuda,evet bizce de pkk'lı onlar.

Ölen masum insanlari tenzih ediyorum ama şu üzerinde pkk bayrağı örtülü olanlar gözümde leştir.
Aynen de öyle! Ölen pkklı gebersin hiç zerre üzülmedim
Yazık olan yine masun duygularla orada bulunanlara oluyor...

masum duygularla orda bulunma nasıl oluyor ki. şu zamanda . pkk bayraklarıyla dolu bir yerde. masum biri gitmez. ama yoldan geçen falan var mıdır bilemem.
Yok var chp gençlik kollarından giden çocuklar var mesela..chp nin bir kısmında bariz hdp sempatisi var(onlar öyle mi bilmiyorum işin iç yüzünü ama) ama bunu gençler ne kadar ayırt eder..ah keşke aileler biraz daha uyanık olsa...

Yok var chp gençlik kollarından giden çocuklar var mesela..chp nin bir kısmında bariz hdp sempatisi var(onlar öyle mi bilmiyorum işin iç yüzünü ama) ama bunu gençler ne kadar ayırt eder..ah keşke aileler biraz daha uyanık olsa...

keşke. Burdan eline ekmeğini almadan hiç bir siyasi yerlere göndermeyen babama selam olsun.

masum duygularla orda bulunma nasıl oluyor ki. şu zamanda . pkk bayraklarıyla dolu bir yerde. masum biri gitmez. ama yoldan geçen falan var mıdır bilemem.
Orda sadece hdp yoktu fetihce, diger parti mensuplari, gerçekten barış için olanlar vardı. Ama patlama hdpnin olduğu bölümde oldu. Illaki sokaktan geçen,aralarinda terörist olmayan vardir. RAbbim ailelerine sabir versin.
Zaten önceki msjimda da masumlari tenzih ederim ama üzeri pkk bayrağıyla örtülenler leştir demiştim. Aklı evvel olanlar algilayamadi zaten o zeka kırıntısını da beklemiyordum.

Orda sadece hdp yoktu fetihce, diger parti mensuplari, gerçekten barış için olanlar vardı. Ama patlama hdpnin olduğu bölümde oldu. Illaki sokaktan geçen,aralarinda terörist olmayan vardir. RAbbim ailelerine sabir versin.
Zaten önceki msjimda da masumlari tenzih ederim ama üzeri pkk bayrağıyla örtülenler leştir demiştim. Aklı evvel olanlar algilayamadi zaten o zeka kırıntısını da beklemiyordum.

Teşekkürler kaç gündür saçma sapan yorumlar görüyorum en azından insanlr ağzını açmadan önce iki kere düşünsün acaba 'mantık'lı mı konuşuyorum..diye..

var olmazmı polisler var orda simitçiler var kenarda taksi durakları var garda tren bekliyen yolcular var yürüyüşler hadi katılam diyen masumlar var

Şehit sayılmaları çok abes değil mi ya neden şehit sayılıyorlar? Ben mi yanlış biliyorum şehitliğin ne demek olduğunu anlamadım.
Zaten tüm karmaşa, yanlış anlama ve öfke bu kelimenin yanlış kullanımından kaynaklanıyor.

Şehitlik, anladığım kadarıyla, dini bir kavram. Ne yazık ki, derin bilgi sahibi değilim. İhmal sonucu, terör sonucu, hatta halkı infial ettirecek herhangi bir olay sonucu ölenler hemen şehit ilan ediliyor. Bu kelime ile kurbanların aileleri bir nebze rahatlasın, toplumdaki öfke bir nebze azalsın ve hepsinden önemlisi gelebilecek isyanlar dini bir kavramla bastırılsın isteniyor.

Bu gibi durumlarda istenirse terör mağdurlarına ve ailelerine maddi yardım sağlanabilir. Şehit kelimesi özel bir kelimedir. Anlamı dışında kullanılması halinde değerini yitirmesinden korkarım.

burada pkkya demedigim kalmadi bilen okuyan gördü bunu.
sadece suçsuz insanlari savundum.terörist diye damgalandim..ama bu boyle kalmaz.gereken neyse yapacağım insanlarin günahıni almak neymis herkes görsün.

Son düzenleme:
Eğer bu PKK nın işiyse kendi milletvekili adayı olmuş, kendi yoldaşı olmuş ne önemi var ki. Hatta bilerek kendileri bile yönlendirmiş olabilirler ki zanlı durumları biraz hafiflemiş olsun. Bunlar arkadan, pusuyla babaları vuran insanlar.. Bunlar kendi insanına zulüm eden insanlar.. Kendi kullandıkları otobüsleri yakan insanlar..

PKK ların ölmüş olması onları aklamaz.

Ben anlayamıyorum, kafam basmıyor.
Kaç gündür burada üzüntü mesajları yazılıyor. Kahrediliyor ve akabinde kim ödeyecek bu hakkı diye yüzlerce defa yazıldı.

Ee şimdi en azından bunun için bir adım atılıyor. Neden bu kadar kızdı insanlar anlayamadım, daha doğrusu kafam basmadı.

İhmalden kaynaklı bazı haklar tanınıyor..
İçlerinde pkk mı varmış ya anlamadım.

Hdp liler var diye mi bu tepki ? Gerçekten soruyorum.

Eline her kürdistan Bayrağı alan pkk sempatizanı ama insan Hakkını her savunan terörist ya da pkk sempatizanı değil.
Tıpkı elinde her bayrak tutanın ülke aşkıyla yanmadığı gibi.
Ülkesini sevdiğini iddia eden her vatandaşlar olarak napıyonuz mesela?
Karşıdakini hain olarak suçlamak yerine önce kendi bilincimizi sorgulasak?
Bu ülkeye bıraktığımız ne var ki 'ülkemizi seviyoruz ama onlar sevmiyor' diyebiliyoruz?
Yemek içmek yatmak ve keyfimiz dışındaki kimi düşünüyoruz da ülkemizi seviyoruz?
Bayrak sallayarak mı?
Bir asker, bir polisin Canını ortaya koyduğu gibi koyabiliyor muyuz? Hayır.
Ki, onlar da ekmek uğruna mecburlar.
Kimse kendini boşuna kandırmasın, kimseyi de boşuna pkklı olarak yaftalamasın.
İnsanlığımızı kaybettik ülke olarak.
En çok bunun için başımız sağolsun.

Eğer bir insanın imanı yoksa ister kanunlar şehit saysın ister toplum şehit saysın ister askerde ölsün Allah imanı olmayanı şehit yazmaz.

Ama eğer içinde imanı olsun yeter ki sarhoşken dövülerek öldürülsün o kişi mazlum olduğu için ve imanlı olduğu için şehit sayılır.

Yani çok da önemli değil benim için şehit denmesi artık herkese şehit deniyor çünkü belki aralarında yoldan geçen masumlar vardı hiçbir şey bilmiyoruz en iyisini ALLAH bilir ve kimi şehit seçeceğine karar verecek olan da odur, bizler sadece konuşuruz.

Back