- 23 Ocak 2019
- 53
- 64
- 3
- 33
- Konu Sahibi Happinesss26
-
Ben bir ebeyim tam olarak sorununuzu anlayamadım biraz daha açar mısınız?Merhabalar umarım birileri görür ve yanıtlar, bebeğim 3 aylık oldu en başından beri verdiğim emzirme mücadelesimücadelesini kaybetmek uzereyim, duşta ve uykuda bile emiyor diyebilirim artık. Zaten sütüm hep azdı mama takviyeli gidiyorduk şimdi hepten bırakmasına muhtemelen bir kaç günüm kaldı. Biberon ile mama verme, süt artırıcı ürünler, bulunduğun ildeki emzirme danışmanları hepsini denedim, ailem ankarada onları ziyarete gideceğim ve bu konuda deneyimi olan varsa ankarada lütfen yardım etsin, bana bir danışman önersin benim için çok önemli... artık ben psikiyatriye gidiyorum o kadar çaresizim.... lütfen varsa öneriniz yazın umarım görür yanıtlarsınız
Ben 37 haftalık acil sezeryan ile doğum yaptım. 5 gün yaş akciğerden kuvozde kaldı. Sütüm çok az geliyordu hala az en fazla 50 cc geliyor dolu olduğunda meme. Mama veriyoruz en başından beri. Meme mama gidiyorduk ama artık sabah beni emerse emiyor sonra bir daha emzirme pozisyonuna geçince bile deliriyor. Aksamlari dusta emzirme yapiyorum onceden hemen aranirdi simdi onda da cogunlukla emmiyor Kaşık parmak ve eds denedim. Ilk 2 ay kaşık ile verdim sonra 1 ay biberon ile verdim artık biberon ile vermeyeyim alışmasın derken asd çıktı 1cm ve 3 mm olmak üzere 2 tane. Kilosu şu an iyi ama beslenmesine çok dikkat et dedi dr. Ve inanılmaz iştahsız beni emmesini kaşığı filan geçtim biberonla mama içse dua ediyorum günde toplasanız 400 cc aliyordur onu da abartarak soyluyorum. Artık ya beni hastaneye kaldıracaklar ya bebeği gerçekten delirmek uzereyim. Neden neden neden ilk 2 ay çok güzel beslenirken meme arar mama içerken şimdi böyle oldu? Büyüme geriliği olabiliyormuş asd de ölcem artık kahrimdanBen bir ebeyim tam olarak sorununuzu anlayamadım biraz daha açar mısınız?
Öncelikle bunun için lütfen kendinizi üzmeyin siz ne kadar olumlu düşünürseniz bebeğiniz için iyi olur bebeğiniz sizin duygularınızı anlayabiliyor siz ne kadar kaygılı olursanız bu durum bebeğinize yansır.Ben 37 haftalık acil sezeryan ile doğum yaptım. 5 gün yaş akciğerden kuvozde kaldı. Sütüm çok az geliyordu hala az en fazla 50 cc geliyor dolu olduğunda meme. Mama veriyoruz en başından beri. Meme mama gidiyorduk ama artık sabah beni emerse emiyor sonra bir daha emzirme pozisyonuna geçince bile deliriyor. Aksamlari dusta emzirme yapiyorum onceden hemen aranirdi simdi onda da cogunlukla emmiyor Kaşık parmak ve eds denedim. Ilk 2 ay kaşık ile verdim sonra 1 ay biberon ile verdim artık biberon ile vermeyeyim alışmasın derken asd çıktı 1cm ve 3 mm olmak üzere 2 tane. Kilosu şu an iyi ama beslenmesine çok dikkat et dedi dr. Ve inanılmaz iştahsız beni emmesini kaşığı filan geçtim biberonla mama içse dua ediyorum günde toplasanız 400 cc aliyordur onu da abartarak soyluyorum. Artık ya beni hastaneye kaldıracaklar ya bebeği gerçekten delirmek uzereyim. Neden neden neden ilk 2 ay çok güzel beslenirken meme arar mama içerken şimdi böyle oldu? Büyüme geriliği olabiliyormuş asd de ölcem artık kahrimdan
Mamaya başlayınca bazı bebekler böyle tepki verebiliyor eğer memenizi emmiyorsa sağıp kaşıkla içirin biberon kullanan bebekler anne memesini almak istemiyorBen 37 haftalık acil sezeryan ile doğum yaptım. 5 gün yaş akciğerden kuvozde kaldı. Sütüm çok az geliyordu hala az en fazla 50 cc geliyor dolu olduğunda meme. Mama veriyoruz en başından beri. Meme mama gidiyorduk ama artık sabah beni emerse emiyor sonra bir daha emzirme pozisyonuna geçince bile deliriyor. Aksamlari dusta emzirme yapiyorum onceden hemen aranirdi simdi onda da cogunlukla emmiyor Kaşık parmak ve eds denedim. Ilk 2 ay kaşık ile verdim sonra 1 ay biberon ile verdim artık biberon ile vermeyeyim alışmasın derken asd çıktı 1cm ve 3 mm olmak üzere 2 tane. Kilosu şu an iyi ama beslenmesine çok dikkat et dedi dr. Ve inanılmaz iştahsız beni emmesini kaşığı filan geçtim biberonla mama içse dua ediyorum günde toplasanız 400 cc aliyordur onu da abartarak soyluyorum. Artık ya beni hastaneye kaldıracaklar ya bebeği gerçekten delirmek uzereyim. Neden neden neden ilk 2 ay çok güzel beslenirken meme arar mama içerken şimdi böyle oldu? Büyüme geriliği olabiliyormuş asd de ölcem artık kahrimdan
Ben 37 haftalık acil sezeryan ile doğum yaptım. 5 gün yaş akciğerden kuvozde kaldı. Sütüm çok az geliyordu hala az en fazla 50 cc geliyor dolu olduğunda meme. Mama veriyoruz en başından beri. Meme mama gidiyorduk ama artık sabah beni emerse emiyor sonra bir daha emzirme pozisyonuna geçince bile deliriyor. Aksamlari dusta emzirme yapiyorum onceden hemen aranirdi simdi onda da cogunlukla emmiyor Kaşık parmak ve eds denedim. Ilk 2 ay kaşık ile verdim sonra 1 ay biberon ile verdim artık biberon ile vermeyeyim alışmasın derken asd çıktı 1cm ve 3 mm olmak üzere 2 tane. Kilosu şu an iyi ama beslenmesine çok dikkat et dedi dr. Ve inanılmaz iştahsız beni emmesini kaşığı filan geçtim biberonla mama içse dua ediyorum günde toplasanız 400 cc aliyordur onu da abartarak soyluyorum. Artık ya beni hastaneye kaldıracaklar ya bebeği gerçekten delirmek uzereyim. Neden neden neden ilk 2 ay çok güzel beslenirken meme arar mama içerken şimdi böyle oldu? Büyüme geriliği olabiliyormuş asd de ölcem artık kahrimdan
Ben 37 haftalık acil sezeryan ile doğum yaptım. 5 gün yaş akciğerden kuvozde kaldı. Sütüm çok az geliyordu hala az en fazla 50 cc geliyor dolu olduğunda meme. Mama veriyoruz en başından beri. Meme mama gidiyorduk ama artık sabah beni emerse emiyor sonra bir daha emzirme pozisyonuna geçince bile deliriyor. Aksamlari dusta emzirme yapiyorum onceden hemen aranirdi simdi onda da cogunlukla emmiyor Kaşık parmak ve eds denedim. Ilk 2 ay kaşık ile verdim sonra 1 ay biberon ile verdim artık biberon ile vermeyeyim alışmasın derken asd çıktı 1cm ve 3 mm olmak üzere 2 tane. Kilosu şu an iyi ama beslenmesine çok dikkat et dedi dr. Ve inanılmaz iştahsız beni emmesini kaşığı filan geçtim biberonla mama içse dua ediyorum günde toplasanız 400 cc aliyordur onu da abartarak soyluyorum. Artık ya beni hastaneye kaldıracaklar ya bebeği gerçekten delirmek uzereyim. Neden neden neden ilk 2 ay çok güzel beslenirken meme arar mama içerken şimdi böyle oldu? Büyüme geriliği olabiliyormuş asd de ölcem artık kahrimdan
Işte bende yüz yüze görüşebileceğim beni yönlendirecek birini istiyorum inanın teoride ben emzirme danışmanı oldum artık herseyini öğrendim ama pratiğe gelince başaramıyorum bir de kalp deliğine bağlı büyüme geriliği olabilir beslenmeye dikkat dediler şimdi kaşıkla da iciremiyorum ac kalacak diye biberon ile veriyorum onu bile uyurken veriyorum artık ne yapacagimi bilmiyorum ben ona buna kulak asmadım hep sizin gibi ebe hemşire ve doktorları dinledim dinledim öğrendim tamam ama yok uygulayamıyorum sizin ankarada yüz yüze ev ziyareti yapabilecek bir oneriniz var mi?Lütfen ama lütfen bebeğinizi emzirirken kaygılanmayın endişelenmeyin ve bebeğin izle bolca tensel temas yapın bebeğinizin size sizinde bebeğinize çok ihtiyacınız var bebeğinizi sakinleştirin onunla konuşun öyle emzirmeyi deneyin burdan pek yardımcı olamıyorum yazmakla yüz yüze görüşmek aynı değil inşaAllah yardımcı olabilmişimdir
Maalesef ankarada tanıdığım bir ebe yok ama İstanbulda Gülten ebe var onla konuşursanız belki gelir yanınıza geçenlerde ankaraya gelmişti kendisi bu konuda çok başarılı bir ebedir biz ünv okurken derslerimize giriyorduIşte bende yüz yüze görüşebileceğim beni yönlendirecek birini istiyorum inanın teoride ben emzirme danışmanı oldum artık herseyini öğrendim ama pratiğe gelince başaramıyorum bir de kalp deliğine bağlı büyüme geriliği olabilir beslenmeye dikkat dediler şimdi kaşıkla da iciremiyorum ac kalacak diye biberon ile veriyorum onu bile uyurken veriyorum artık ne yapacagimi bilmiyorum ben ona buna kulak asmadım hep sizin gibi ebe hemşire ve doktorları dinledim dinledim öğrendim tamam ama yok uygulayamıyorum sizin ankarada yüz yüze ev ziyareti yapabilecek bir oneriniz var mi?
Beni şimdiye kadar bu kadar net anlayan tek insansiniz.. TeşekkürlerBenimde 3 aylık bebeğim var. Başta sütüm azdı ve silikon meme ucu kullanıyordum. Kavrayamıyordu göğüs ucum küçük diye. Etrafımdakiler mama verme dedi. Silikon kullanma dedi. Beni strese soktular. Bebeğim çok kilo verdi. Doktor mama takviyesi yapmak zorundasınız diyene kadar eşimde destek olmuyordu. Neyse mama verdim biberonla, silikon ucu da kullandım. Bebek kavramaya başlayınca da kullanmaya bir süre devam ettim. Yara olmasını engelledi. Doktorda kullanabileceğimi söyledi. Emzik de verdim. İlk 2 ay böyle devam etti. Herkese kulağımı tıkadım önemli olan benim psikolojimdi bence. Emzirme danışmanlığı ticaret olmuş. İnstagram bunlarşa dolu ve annelerin psikolojilerini bozuyorlar. Yok illa süt gelir ne demek az falan diyordu herkes. Onların yüzünden bebeğim kilo verdi. Neyse sonuç olarak emzir ardından mama ver şeklinde bir program yaptık doktorumla. Bebeğimi benim sütüm artana kadar aç bırakmadım. Mamalarda zehir değil. 2 ay sürdü bu süreç sonuçta sadece meme emiyor 1 aydır. Sütüm arttı. Silikonda kullanmıyorum. Kuzenim milli kürek takımında anne babası kısa olduğu halde uzun boylu iri yapılı hiç hasta olmaz 1 damla anne sütü almadı. 3 yaşına kadar anne sütü alan başka bir tanıdığım hep hasta, çelimsiz. Boşverin ya. Doktorlarda mama kullanın diyor yettiği kadar deyin. Rahat olun.emmiyorsa sürekli sağın. 3 saatte bir sağıp biriktirip günde 1 kere biberonla alsın ne olacak ya. Önemli olan anne sütü alması. Biberonla alsın nedir yani. 6 aya kadar böyle gider sonra ek gıda artı anne sütü alacak zaten. Anne iyiyse bebek iyi. Bende çok üzülüp yıpranmıştım. Hiç gerek yok gerçekten.
Ismini duymuştum, tarifinize gore tam da bana yardımcı olabilecek biri gibi. Bir arayacağım inşallah uzun vakit ayırabilir...Maalesef ankarada tanıdığım bir ebe yok ama İstanbulda Gülten ebe var onla konuşursanız belki gelir yanınıza geçenlerde ankaraya gelmişti kendisi bu konuda çok başarılı bir ebedir biz ünv okurken derslerimize giriyorduAllah yardımcınız olsun kendinizi çok üzmeyin
Rica ederim ne demekIsmini duymuştum, tarifinize gore tam da bana yardımcı olabilecek biri gibi. Bir arayacağım inşallah uzun vakit ayırabilir...
Çok teşekkürler desteğiniz icin, vakit ayirip ilgilendiginiz icin...
MerhabaEmzik ve biberon kullanmamaya dikkat edin sağın sütünüzü kaşıkla verin mamayı da kaşıkla yedirin bebeğinize ve yanı zamanda yavaş yavaş memenizden emzirmeye başlayın bebeğinizi emzirirken bebeğiniz ağlarsa onu zorlamayın başından ve ensesinden tutup göğsünüze dayamayın bebeğinizin başını bu durumda bebekler daha çok sinirlenir ağlar emmek istemez uyku arasında bebeğiniz sakinken emzirin uyurken emzirin ya da yeni uyandığı anda emzirin sakinken böylece yavaş yavaş memeye dönecektir
Facebook da emzirme yardımı grubu varMerhabalar umarım birileri görür ve yanıtlar, bebeğim 3 aylık oldu en başından beri verdiğim emzirme mücadelesimücadelesini kaybetmek uzereyim, duşta ve uykuda bile emiyor diyebilirim artık. Zaten sütüm hep azdı mama takviyeli gidiyorduk şimdi hepten bırakmasına muhtemelen bir kaç günüm kaldı. Biberon ile mama verme, süt artırıcı ürünler, bulunduğun ildeki emzirme danışmanları hepsini denedim, ailem ankarada onları ziyarete gideceğim ve bu konuda deneyimi olan varsa ankarada lütfen yardım etsin, bana bir danışman önersin benim için çok önemli... artık ben psikiyatriye gidiyorum o kadar çaresizim.... lütfen varsa öneriniz yazın umarım görür yanıtlarsınız
Onemli olqn sutunu almasi sutunu arttirmak icin guzel beslen ve sagarak verMerhabalar umarım birileri görür ve yanıtlar, bebeğim 3 aylık oldu en başından beri verdiğim emzirme mücadelesimücadelesini kaybetmek uzereyim, duşta ve uykuda bile emiyor diyebilirim artık. Zaten sütüm hep azdı mama takviyeli gidiyorduk şimdi hepten bırakmasına muhtemelen bir kaç günüm kaldı. Biberon ile mama verme, süt artırıcı ürünler, bulunduğun ildeki emzirme danışmanları hepsini denedim, ailem ankarada onları ziyarete gideceğim ve bu konuda deneyimi olan varsa ankarada lütfen yardım etsin, bana bir danışman önersin benim için çok önemli... artık ben psikiyatriye gidiyorum o kadar çaresizim.... lütfen varsa öneriniz yazın umarım görür yanıtlarsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?