- Konu Sahibi tullymakker
Merhaba kızlar,özellikle Ankara'da yaşayanlara süper bir haberim var.Aylardır doğuma hazırlık kursu arayıp duruyordum.Bir arkadaşım eski Mesa hastanesinde doğum yaptı.(Şimdi TObb Etü oldu) Onu ziyarete gitmiştim,doğum yaptığı hastanede doğuma hazırlık kursuna katıldığını çok memnun kaldığını benim de mutlaka gitmem gerektiğini söyledi.Ne doktorum oranın doktoru ne de eğitim için özel bir hastaneye ödeyecek fazla bütçem vardı.Malum bebek hazırlıkları biraz zorluyor keseyi.Neyse aradım sordum ,Emel Ebe var orada.Nisan ayı eğitiminin bugün tarihi itibariyle başlayacağını söyledi.Neyse randevu aldım,sabah oradaydım.1o da başlıyor 13 gibi bitiyor.Yaklaşık 15 gebe vardı,ben eşimle gidemedim,çalışıyor çünkü.Tek kalacağımı düşünmüştüm,benim gibi yalnız gelen,arkadaşıyla gelen,annesiyle gelen,kocasıyla gelen 20'ye yakın çifttik.Normal doğumun ne kadar muhteşem bir şey olduğuyla başladı,doğum evreleri,neler yapılması gerektiği ve neler yapılmaması gerektiği,doğum öncesi ve esnasında nefes egzersizi,hamile gevşeme egzersizi,endorfin masajı (doğum sonrası süt gelmesine yardımcı) ve daha bir sürü şey öğrendik.
Diyeceğim o ki,normal doğum düşünen tüm anne adayının alması gereken bir eğitim.Önümüzdeki haftanın (21 nisan)konusu Bebek Bakımı ve Emzirme.banyo yaptırma,tırnak kesme,alt değiştirme filan...Bence çok gerekli bilgiler.Ebeler bebeğinize kim bakacaksa o da gelsin sizinle birlikte diyorlar.Annelerimiz çok iyi bildiklerini düşünürler ama yanlış bildikleri çok şey var,hem de bilgilerini güncellemiş olurlar diyorlar.Diğer hafta da (28 Nisan) Doğum Sonrası ve Lohusalık varmış.Buna mutlaka eşinizle gelin diyorlar.Doğumdan sonra annede olabilecekleri bilsin ve ona göre davransın diye.
Ben şu an 26.haftamdayım (maşallah) Biraz erkenci davrandım galiba çünkü gelenlerin çoğu 30 haftadan büyük gebeydi.Hatta iki kişi 37. haftasındaydı.
Ayrıca önümüzdeki haftadan itibaren cuma günleri hamile yogası da başlıyormuş.Ama daha saati filan belli değil arayıp sormak lazım.
Yani böyle kızlar.Annelerimizden sıkça duyduğumuz bir şey vardır ya."İlk çocuğum çok acemiliğime geldi,nasıl büyüttüm bilemedim" derler.Ben kan pıhtılaşması yüzünden bebeğini kaybetmiş bir anneyim.Hepimizin benzeri problemleri var.Dolayısıyla bin bir zorluklarla sahip olabildiğimiz evlatlarımızın "acemiliğimize gelmesi" gibi bir lüksümüz yok diye düşünüyorum.
Hepinize sevgiler..Umarım sizlere de faydalı olur
ayyy hala devam ediyomuki hemen gideyim bide hangi semtte bu