Ankara’da ‘barış mitingi’ öncesi patlama; DHA: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Ben de bunu anlamiyorum. Neden hemen bu secenek siliniyor kafadan? Terör örgütü bu yahu isine yarayacak menfaatine gelecek her seyi yapar. Malesef benim de kimseye inancim kalmadı

Reuters: İlk bulgular IŞİD'i gösteriyor

11 Ekim 2015

4
İngiliz haber ajansı Reuters’a konuşan üst düzey iki Emniyet kaynağı, ilk bulguların, dün Ankara’daki ‘Emek, barış ve demokrasi’ mitingi öncesi düzenlenen bombalı saldırıların arkasında IŞİD olduğunu gösterdiğini söyledi.

Adının gizli kalması kaydıyla konuşan bir kaynak, "Bu saldırı, Suruç benzeri ve tüm işaretler, o saldırının kopyası olduğunu gösteriyor. Bulgular IŞİD'i gösteriyor" dedi.

Diğer kaynak da "Tüm bulgular saldırıyı IŞİD'in gerçekleştirmiş olabileceğini gösteriyor. Tamamen IŞİD'e odaklandık" diye konuştu.

FAİLLERE AİT OLDUĞU SANILAN PARÇALAR BULUNDU

Bu arada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, olay yerinde saldırının failleri olduğundan şüphelenilen 2 kişiye ait ceset parçaları bulundu.

Yeni Şafak'ın haberine göre cesetlerden birinin bir kadına ait olduğu kesinleşti.

Adli Tıp uzmanları, cesetlerin kimlere ait olduğunu belirlemek için DNA çalışmaları yürütüyor. Diğer canlı bombanın DA 25-30 yaşlarında bir erkek olduğu belirtiliyordu.

NTV Ankara Muhabiri Gökhan Gerçek ise canlı yayında son gelişmeleri değerlendirdi.

Gerçek "Canlı bombalardan birinin kadın olduğu belirlendi. Erkek olanın bedeninin tamamen parçalandığı ortaya çıktı. Kadının ise uzuvlarının parçalandığı belli oldu. Şüpheli cesetlerinin parmak izlerine bakılıyor. Mobese kameralarından biri kör noktada kaldığı için görüntü alamadı" dedi.

Ben de 'kendi milletvekili' olayını anlamıyorum. Yeri gelince HDP PKK aynı şey değil yeri gelince PKK neden kendi milletvekili adayını vursun...

11/10/2015 09:33

Ankara'daki katliamı iki canlı bombanın gerçekleştirdiği ihtimali güçleniyor. Patlayıcının türü ve seçilen hedef emniyet birimlerini 'Adıyamanlılar' olarak da bilinen IŞİD grubuna yöneltiyor. Şimdi dikkatler Suruç katliamını gerçekleştiren Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün ağabeyi Yunus Emre Alagöz'ün üzerinde...

RADİKAL – Polis, Ankara ’da 95 kişinin hayatını kaybettiği katliamın faillerden birinin Suruç katliamını yapan Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün kayıp ağabeyi Yunus Emre Alagöz olabileceği ihtimali üzerinde durduğu belirtiliyor.

Ankara’da en az 95 kişinin ölümüne yol açan bombalı saldırılar, 5 Haziran’daki Diyarbakır ve 20 Temmuz’daki Suruç katliamlarına benzerliğiyle dikkat çekmişti. Bu 3 saldırıda da bombalar etkisinin artması için demir bilye ve demir parçalarıyla güçlendirildi. Uzmanlar, TNT kalıplarının güçlendirilmesiyle yapılan bu bombaların, yakın mesafede çelik zırh delme ve beton duvarları imha etme özelliğine sahip olduğunu belirtiyor.

Habertürk gazetesinden Şefik Dinç ve Enis Yıldırım’ın haberine göre Emniyet yetkilileri de bu benzerliğe dikkat çekerek, ilk etapta IŞİD üzerinde yoğunlaştı. Emniyet bünyesinde 100 kişilik bir ekip kurulduğu ve bu ekibin öncelikle canlı bombaların kimlikleri tespit etmeye çalıştığı belirtiliyor. Canlı bomba olduğu tespit edilen cesetlerin DNA’ları alınarak, daha önce herhangi bir olaya karışıp karışmadıkları araştırılacak.

SURUÇ BOMBACISININ AĞABEYİ MERCEK ALTINDA

Habertürk ve Milliyet gazetelerinin haberlerine göre polis, iki kişi oldukları düşünülen canlı bombalardan birinin Suruç katliamını yapan Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün kayıp ağabeyi Yunus Emre Alagöz olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Suruç saldırısıyla benzerlik taşıyan olayın ardından gözler Adıyamanlı Mustafa Dokumacı grubuna çevrildi. Suruç’taki patlayıcının bilyayla güçlendirilip hücüm yeleği içine yerleştirilmiş olması, Ankara’daki eylemde kullanılan patlayıcının da benzer bir düzenekle hazırlanmış olması dikkatleri bu yöne çekiyor. Soruşturmayı yürüten birimlerin, Suruç eylemini gerçekleştiren ve IŞİD içinde faaliyet gösteren Adıyaman Grubu’nu mercek altına aldığı belirtiliyor.

Kardeşiyle 2014’te Adıyaman’dan önce Gaziantep, ardından Kilis’e giden Yunus Emre Alagöz, Suriye’ye geçerek IŞİD’e katılmış. Suriye’de bomba eğitimi alan iki kardeş, ‘terör nitelikli kayıp şahıs’ olarak arama listesine girmişti. Yunus Emre Alagöz Suruç saldırısını gerçekleştirirken, ağabey Yunus Emre Alagöz de bu saldırı öncesi kayıplara karışmıştı.

BEŞ IŞİD’Lİ TÜRKİYE ’DE

Yine Habertürk gazetesinin istihbarat kaynaklarından aktardığı bilgiye göre geçen ay IŞİD, PKK üyelerine yönelik eylem kararı aldı ve seçtiği teröristleri Türkiye’ye gönderdi. Bu teröristler arasında Alagöz de yer alıyor.

Polise göre IŞİD’in talimat bekleyen diğer teröristler ise şu isimler:

Brahim Muhammed Selmo: Canlı bomba eylemcisi.

Cengiz Ruşit Abbas: 45 yaşında, lider kadrosunda.

Muhammet Hüseyin: 45 yaşında ve komutan.

Teymur Abdurrauf Musa: IŞİD’in komutanlarından, 1 hafta önce Irak, Tuzhurmatu’dan Türkiye’ye geldi.

Elmala Ebu Amar: Hatay Reyhanlı üzerinden Türkiye’ye giriş yaptı. Canlı bomba olabilir.

Yani sorduğum sorunun cevabı basit,türkiyede ne zamandan beri demokrasi var,varsa şimdi de var,yoksa zaten hiç olmamış. Bunu soylemek istedim ama ısrarla beni hukukçu zannediyorsunuz sanırım,matematikciyim kavramları çok bilmem,takilmam da ama arasinda ilişki kurabilirim.neyse farklı düşündüğümüz belli,size saygılarımı sunuyorum :)

Bu patlama HDP'nin oylarını artıracak bir olayken AKP neden HDP'yi mağdur edecek bir şey yapmak istesin? Hem de herhangi bir parti için bunu yaptı demek çok ağır bir itham bence.

ben Türkiyede şu an demokrasi yok demedimzaten.
hasarlı da olsa, çarpa çarpa da ilerlese, bazen fazla ilerleyip gözden kaybolsa da evet demokrasiyle yönetiliyoruz.
ben de hukukçu değilim, sadece kullandığım kavramları biliyorum.
evet ayrı düşünüyoruz.
siz şu an yaşadığımız dönemin ülkenin en demokratik dönemlerinden biri olduğunu düşünüyorsunuz.
ben düşünmüyorum.
zaten siyasi görüşlerde ayrılıklar da burada başlıyor.

İnsanları oy verdiği partiye göre sınıflandıran birinden demokrasi hakkında fikir beyan etmesini isteyeceğimi sanmıyorum,tesekkur ederim.neden 1950 yılına kadar çok parti yoktu,1950 yılında neden oldu çok iyi biliyorum,ama prensip olarak herkesle tartismiyorum.

Bu patlama HDP'nin oylarını artıracak bir olayken AKP neden HDP'yi mağdur edecek bir şey yapmak istesin? Hem de herhangi bir parti için bunu yaptı demek çok ağır bir itham bence.

Hdp'nin oylari niye artsin? Hickimse "aah iki milletvekili kaybetti, dur oy vereyim" demez.

Cogu insan zaten hdp'yi magdur olarak görmüyor. Bizzat bu olayin arkasinda olarak görüyor. Hdp'nin üzerine kusku var. Daha öncede dedim, gecen secimden önce halk artik demirtasi biraz kabullenmisti, niceleri sempatik buluyordu. Simdi öyle mi? Ki secimi kazandilar, niye yüzde 1 kusku yaratilmissa bile, kendi imajlarini tehlikeye atsinlar?

Yani demek istedigim, kimse hdp magdur diye oy vermez fakat hdp'yi sucladiktan dolayi oy vermeyebilir. Akp icin zaten bu önemli. Chp'nin oyu biraz artsa sorun yok, sorun hdp baraji gecince oluyor. Ki anketlere göre zaten baraji bu gelecek secimlerdede gececekti. Yani insanlari öldürmeye, kendi milletvekillerini öldürmeye hic bir cikar ve nedenleri yoktur.

İnsanları oy verdiği partiye göre sınıflandıran ben miyim? Tartışmadım seninle. Ben kimseyle tartışmam hatta sorabilirsin

Öff herkes ne kadar da cok bilmis. Hepiniz birer siyasetcisiniz Masallah. Milletin kafasina taş düşse, Tayyip saraydan bize taş atiyor diyecek. Lanetlediginiz bu hukumet boylesine aleyhine bir olayi gerceklestirecek kadar salak degil. Bu olay kimin isine yarar? Kimin oyu artar? Cevabi verince olayi gerceklestireni de bulursunuz zaten. Burda kimseyi karalamanin alemi yok. Bunlar yillarca asker, polis, coluk cocuk, kadin demeden binlerce insan oldurduler. Bugun meydana cikip yalandan baris halayi cekince nasil da aklanip paklandilar. O mitingde bir tane Turk bayragi yok. Her taraf hdp bayragi. Acin bakin. Boyle baris mitingi mi olur. BENIM SEHIDIMIN ANNESI, GOZYASLARI ICINDE BARIS ISTERKEN KIMSENIN YUREGI YANMIYOR DA, HDP BAYRAGIYLA HALAY CEKENLER BARIS ISTIYOR OLUYORLAR. TURK BAYRAGINI GECTIM, ORTADA BIR TANE BEYAZ BARIS BAYRAGI DA GOREMEDIM BEN.

İnsanları oy verdiği partiye göre sınıflandıran ben miyim? Tartışmadım seninle. Ben kimseyle tartışmam hatta sorabilirsin
bende öyle bir izlenim oluştu,şu ülkenin yüzde kaçı aptal,koyun vs. muhabbetlerinden olsa gerek,yok zaten tartışma baslatmamak adına söyledim söyledim onu,sizden dolayı değil.

bende öyle bir izlenim oluştu,şu ülkenin yüzde kaçı aptal,koyun vs. muhabbetlerinden olsa gerek,yok zaten tartışma baslatmamak adına söyledim söyledim onu,sizden dolayı değil.

Ben akplilere aptal demedim. Ben akpliler başkanlık sistemine evet diyor diye %40ı demokrasi istemiyor dedim. Geri kalan %60ın çoğunluğuna bilinçsiz demokrasi savunucuları dedim. O kalan %60ın çoğunluğu da demokrasiyi kendine yontar. Çünkü sizin gibi çoğunlukçu çoğulcu mantığına biraz uzağız. Kimseyi sınıflandırmadım yanş. Partiler farklı olsa da hepimiz aynı haltız dedim :)

Evet evet, sehitlere kelle, sehit babalarina karaktersiz diyen, cenazede propaganda yapan kisiyi ancak savun. Sonra isine gelince "benim sehidim". Vay be sehitlerin de sahipleri varmis biz bilmiyoruz!

Halen bayrak diyorsunuz, hdp diyorsunuz. Kim bu mitingi düzenlenmis önce onu bir arastirip gel, bos bos konusacagini.

Hdp secim sonrasinda arttirdigi terorist saldirilariyla oy kaybedecekti. Ona oy veren bircok insan 2. Secimde vermeyecekti oy. Simdi kendi eyleminde boyle bir olay gerceklestirerek magduru oynuyor iste. Nicin? Sabit oyunu kaybetmemek icin.
Ikinci bir ihtimal de yine kendi iclerinden baris istemeyen bir orgut tarafindan gerceklestirilecegi. Baska bir aciklamasi olamaz bunun.

Anladığım dilden konuştunuz nihayet.en demokratik demeyelim,en demokratik,en parlak dönemi de diyemem,en kötü en baskıcı dönemi değil ama. Başımıza gelen herşeyin faturasını birilerine çıkarmak,bütün kin ve nefreti bir insana yuklemek yanlış bana göre.büyük resmi görmeye çalışıyorum sadece.

Sız basbaya ölenlerı sucluyorsunuz hanfendi. Mıtıngde Turk bayragı yok yanı barıs ıstemıyorlar, kendı kendılerını patlattılar öylemı.

Herkes ne kadar cok bılmıs dıyorsunuz sız herkesten daha cok bilmişsiniz. Bugun 95 kısının aılesı adlı tıp kurumunda cenazelerını beklıyor, barı buna saygı duyun yazık size

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…