Ankara’da ‘barış mitingi’ öncesi patlama; DHA: Çok sayıda ölü ve yaralı var

iftira atmaksa eğer dün bana atılan iftiraya bakın önce
ben PKK yaptı dedim mi? Neden dedim bu kadar eminsiniz? Neden bu kadar asla yapmaz diyebiliyorsunuz? ÖYle yazılar varki sanki PKKnın daha önce hiç yapmadığı birşeymiş gibi söyleniyor.
Asıl burada devlet yaptı diyenler suç işlemiş olmuyor mu?
Sizin için devletin yapması ihtimali var ama PKKnın yok ben bunu anlamıyorum.
Ama anlamamak için öyle çaba sarfediyorsunuz ki gerçekten sizlerle tartışmak istemiyorum artık.
Edepmiş edebi de senden öğrenecek değilim.
Suçsa asıl suçu bu işi devletin üzerine atanlar yapıyor.

o halde ben de sizi hdp argümanı kullanıyorsunuz diyerek hdpkk lı ilan edeyim. basite indirgeyeyim böylece ana meseleyi.
ben akp argümanı kullanmıyorum, bu ülkenin bir vatandaşı olarak teröristleri ve terör eylemlerini lanetliyor ve suçlu olduğuna inandığım, görünen katili işaret ediyorum.

Ve yine demokrasilerde çoğunluğun yarısından fazlasını arkasına almış yetkililerin ekarte edilmesi için çoğunluğun tamamının rızası gereklidir. Yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Hepimizin agrısını neden kişiye yönelik etiketliyorsunuz

Ülkenin çeşitli yerlerinde miting duzenliyorlar ve yine savaş alanı gibi havai fişek ve taş atılıyor

Eylem olsada gitsek havasında olanlar etrafa zarar vererek barış mesajı veriyorlar ne hoş
Bu ulkede 30 kisinin öldüğü Suruc patlamasi , Taksimde 30.000 kisinin katilinin posterleriyle protesto edildi baris istendi.Ne ironi ama.!

Son düzenleme:
ne yazık ki siyaset bilimi sizin kadar üstün körü yapmıyor bu tanımlamaları. yasama yürütme yargı erkleri demokrasi açıklamalarında bir bütün olarak kullanılır.
çoğunluğun seçtiği bir iktidar var o zaman bu çoğunlukçu demokrasi( ya da esas olan çoğunluktur)
yürütmeye gelince o zaman çoğulculuk vardır gibi değildir.
sizin bir hükümet olarak söylemleriniz, işlemleriniz, aldığınız kararlardır sizin çoğulcu mu yoksa çoğunlukçu mu olduğunuzu ortaya koyan.
demokraside çoğunluğun dediği olur ya da demokrasilerde çoğunluğun oy verdiği seçilir gibi argümanlar ancak bizim gibi %10 gibi büyük bir seçim barajı olan ülkelerde olur bu sebeple de Türkiye'de çoğunlukçu demokrasi vardır.
oysaki seçim barajının olmadığı ülkelerde azınlığın gücü denilen kavram ortaya çıkar. yani tek başına en fazla oyu alan parti tek başına iktidar olamaz.
ayrı ayrı oyların çoğunluğunu almış küçük gruplar koalisyona giderler.
çoğulculuk ve çoğunlukçuluk arasındaki siyasi fark budur.

Ve yine demokrasilerde çoğunluğun yarısından fazlasını arkasına almış yetkililerin ekarte edilmesi için çoğunluğun tamamının rızası gereklidir. Yanlışım varsa düzeltin lütfen.
hayır böyle bir şey yok.
daha doğrusu benim anladığım şekilde böyle bir şey yok.
kabaca seçim yenilenmesinde oy düşüsü/ ya da başka grubun oy yükseltmesi ya da refarandumda geçerli oyların yarısından fazlası yeterlidir.

size ne iftira atıldı pardon?
ben tek tek kim size ne yazdı onu mu takip edeceğim işim gücüm yok?
ben SİZİN benim de içinde bulunduğum bir gruba yönelik ithamınızdan bahsediyorum. başkasının yanlışı sizin yanlışınızı doğru yapmaz.
PKK asla böyle eylemler yapmadı diyen kim?
sadece PKK'nın değil, başka bir örgütün yapması daha muhtemel diyoruz.
devlet yaptı diye benim tek bir cümlem yok. burada yazılan, hoş onu da ben yazmadım ama saray ya da ak parti yaptıdır (ki bunu söylemek de doğru değil, yanlış, bunlar komplo teorisinden öte olmadığı gibi, kanıt olmadan insanları yaftalamak suçtur.), hatırlatayım Devlet= AKP/Saray değildir.
devlet partiler üstü, daimi bir kavramdır.
siyasetin en temel kavramlarını bilmeyenlerle siyaset tartışıyoruz.
devlet yaptı diyen varsa da hesabınızı onunla kapatın.
valla edebi ister benden ister başkasından öğrenin ama öğrenin. insanlara terörist yakıştırması yapmak, terör örgütünü savunma ithamında bulunmak haddi fazlasıyla aşan şeyler çünkü.

benim ya da başka birinin burada PKK'lı ya da PKK sempatizanı değilsek eğer ki tabii ki değiliz, PKK'yı savunmak için bir çıkarımız olmadığını da anlamak için IQ'lerin 3 haneli olmasına gerek yok.
şurada çok açık bir şekilde şu yazıldı.
o saldırıda HDP korteji de vardı, HDP'liler de öldü, bu PKK'nın işine gelmez
buradan PKK sempatizanlığına gelmek, PKK savunuculuğuna gelmek için Nobel Ödülüne aday gösterilecek kadar hayal gücü gerektirir.

anladık PKK'dan nefret ediyorsunuz, biz de öyle.
merak etmeyin PKK'lılar Habur'da halay çekerken en çok bizim içimiz yandı.
söylediğimiz PKK asla terör eylemi yapmaz değil, bu eylemi yapmak için bir sebebi yoktur.
bizim yazdıklarımızı okuyun rica ediyorum, kendi anlamak istediğinizi değil. yok kendi anlamak istediğinizi okuyacaksanız da soruları bize sormayın.

yukarıda söylediklerimi siz de okuyun isterseniz.
ben HDP argümanı kullanmıyorum.
ama siz AKP argümanı kullandınız. açın twitter'da yazan AKP'lilere bakın (bu arada kullanabilirsiniz de, AKP seçime giren, oyların çoğunluğunu alan, resmi sınırlar içinde siyaset yapan bir partidir, neden bu sözden gocundunuz anlamadım, hakaret etmek için söylememiştim) terörü biz de lanetliyoruz, merak etmeyin, sadece bu terörü yapanın mütemadiyen zaten lanetlediğimiz PKK terör örgütü değil, başka bir terör örgütü olabileceğini söylüyoruz.

Evet cozum surecını baslattı oyları aldı sonra secımlerde tek basına ıktıdar olamayınca da sızmısın bana oy vermeyen, sızmısın benı elestıren dedı ve son verdı cozum surecıne

Suructan sonra guya PKK ıkı polısı evınde ınfaz ettı ve devlette buna karsılık Isıdı vururken PKK kamparını da vurdu ve hatırlarsanız orda sıvıller de olmustu degılmı. Iste o ıkı polısın ınfaz edılmesı bır duzmece. Ama sız bunu nerden bıleceksınızkı ızledıgınız kanallar okudugunuz gazetelerde yazmaz.

400 mılletvekılı verseydınız bu ıs huzur ıcınde cozulurdu dıyen bır partı var farkındamısınız sız.
Sız bombanınm nerde patlatıldıgının farkındasınız demı, yanı herhangı bır mıtıng duzenlenmese bıle normalde korunan bır yerde oldu patlama. Bugun ıstanbulun herhangı bır semtınde olsa bu patlama engellenemez haklısınız da Ankarada ve Barıs mıtıngınde en cok guvenlık alınması gereken yerde oldu patlama. Bazı seylerı savunucam dıye cok ugrasmayın cunku olmuyor

Isid o saldiriyi biz yapmadik dediler hala isid diyorsunuz.
Nasıl Isıd yapmadı, o zaman Davutoglu yalan soyluyor. Eylemcıyı yakaladık ısıd mılatını dedı dün, ölmüş adamı yakalamış ya öyle demedımı. O zaman katıller hala bulunamadı bu daha fecı degıl mi?

Siz yapmayın bence.Bakın tekrar soruyorum.Hdp neden böyle birşey yapsın?Hdp'nin ne işine yaracak bu durum?Halkın %13ünün oyunu toplayıp meclise girmişken neden nefretleri üzerine toplasın?
Adamların ıkı mılletvekılı adayı öldü, bıle ısteye kendılerı öldürdü dıyorlar. Artık ben dıyecek söz bulamıyorum

Malatyalı 9 hemserım ölmüş chp'lı. Egıtım sen, kesk, tmmob den uyeler ölmüş hala bu ıs kımın ısıne yarayacak dyorlar. Bır yandan ıstıfa edecekmısınız dıyınce pıs pıs sırıtan sözde bakan, bır yandan bugunkü Anma torenınde yoldasları öldü dıye gozyası doken bırılerı varken hala kendılerını patlattılar dıyolar. Bunlara cevap verırken bıle elım tıtrıyor . Bız ne zaman bu kadar vıcdansız olduk ne oldu bıze

Siyâset bilimci olmadığımı en başından söyledim zaten,ama çoğunlukcu demokrasi ve çoğulcu demokrasi demokrasi gibi ayrı iki kavramın olmadığını düşünüyorum yine de.öyleyse tartışılmasi gereken çoğunluk çoğulculuk değil de, türkiyede seçim sistemi demokratik mi değil mi olmalı. Hiç demokratik olamadık biz öyleyse çünkü seçim barajı hep vardı hatta 1950 ye kadar halk seçim bile yapamadı. Tartışma olsun diye konuşmuyorum su an çünkü haddimi bilirim,bu konunun uzmanı değilim. Ama kişisel fikrim askerî vesayetin yürütmeye müdahale ettiği dönemlere nazaran daha demokratik olduğumuzu düşünüyorum ve bitiriyorum.

Yanlış mesajı alintiladim kusura bakmayın.

marilyn monroe

Her şey olabilir valla. Ortada çıkar varsa millet vekilini de öldürür. Ama bu işin içinde hdp varsa bile hükümetten bağımsız bir şey yapmış olamaz. Ben şu neden kendi milletvekilini öldürsünü anlamıyorum. Öldürür herkes herkesi öldürür. Kimseye inancım yok şu ülkede artık.

o dönemler zaten demokrasiye geçiş dönemleri olarak değerlendirilir. demokrasi olarak değil.
Adil seçimlerin olduğu yerlerde demokrasi vardır.
yalnız vesayet tek biçimli bir şey değildir.
mesela askerin yürütme/yasama/yargı üzerinde vesayeti olabileceği gibi
yargının yürütme ve yasama üzerinde (bkz: Hakimler Diktası)
ya da yürütmenin yasama ve yargı üzerindeki vesayeti (bkz: Sivil Vesayet)
vardır.
yani askeri vesayet yoksa demokrasi vardır doğru bir tabir değil.
uygulamaya bakmak icap eder.

Dogru, zaten politika vicdansiz bir oyundur. Sadece su var, cikari olmayinca niye kendi milletvekilini öldürsünler? Bircok insan bu topikte görüldügü gibi hdp'nin yaptigini düsünüyor. Niye bu kusku üzerine alsinlar?

Ben bunu daima derim. Bu olay bir mesajdir. Artik insanlarin miting yapmasin diye bir mesaj. Akp'ye oy verilmezse bu kaos sürer diyen bir mesaj. Yoksa cok tuhaf degil mi ambulanstan önce oraya toma girmesi, orasi gazlanmasi? Twittere bile girilmiyordu. Bu kadar koordineli bir olayi hic kimse distan yapamaz. Kesinlike devlet icinden, mitten yardim var ve ya onlar organize etti.

1950ye kadar çok deneme oldu ama kanlı bitti. İlk başarılı deneme demokrat partiyle oldu. O da idamla bitti. Çünkü halk demokrasi istemiyor. Demokrasi bize tepeden indi. Aradan 100 yıl geçmiş hala demokrasi istemeyen bi %40 çıkar bu ülkeden. Geri kalan %60ın da çok bilinçli demokrasi isteyeceğini düşünmüyorum. Biz tek adam severiz. Yönetilmeyi severiz. Bi tane babamız olsun arada sevsin arada hötlesin o ne derse o olsun başımızdan eksik olmasın isteriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…