PKK ve İşıd arasındaki tek bağlantı ikisinin de terör örgütü olması ve ikisinin de taşeron eylemler yapması.
onun dışında bu iki grubun üyelerinin arasında bağ kuramazsınız.
lütfen sağda solda çıkarılan üzerinde iki örgütün de kimliklerinin olduğu kişileri çıkarmayın, bu örgütlere zilyon tane devletin ajan soktuğunu bir tek ben bilmiyorum sanırım.
PKK marksist-leninist bir örgüt olarak çıkmıştır, islamcı değildir, islamcı kürtler PKK'dan pek hazzetmezler, hatta doğuda Hizbullah'ın güçlü olmasının da bir nedeni budur.
Işid ise radikal islamcı bir örgüt olarak çıktı, mevcut durum belli.
bu arada bu örgütler gerçekten bu amaçlara hizmet etmek için mi kuruldu vs bunu tartışmıyorum, bunlar elbette terör örgütleri ve bu sebepler elbette görünür sebepler. görünmeyenler buzdağının altında olanlar uyuşturucu, silah, kara para ve kadın ticareti.
HDP'nin kan kaybettiği varsayımı kabul edenler sadece AKP'liler, oysa HDP kan falan kaybetmiyor, AKP'lilerin yaptırdıkları anketlerin dışında HDP bir baraj sorunu yaşamıyor.
eylemi yapan örgütün üstlenmesine gerek yok.
örgütlerin belirli bir eylem rutinleri vardır. kullandıkları yöntemler, malzemeler çoğunlukla benzerdir. bu yüzden bu iş konusunda mürekkep yalamış insanlar örgüt üstlenmese de A örgüt yapmıştır diyebilirler. bu yüzden bence ihaleyi önce PKK'ya sonra HDP'ye yıkmadan önce açıklamayı beklemek lazım.
inanın altından PKK çıkarsa AKP daha raporun mürekkebi kurumadan bunu açıklayacaktır.