• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ankara’da ‘barış mitingi’ öncesi patlama; DHA: Çok sayıda ölü ve yaralı var

hasılı, eylemi yapanlar da ölenler de katledenler de aynı grup.
bunlar tehlikeli sözler.
yarın öbür gün ihale İŞID'in üzerine kalır, bu yazdıklarınız önünüze çıkarılır. ölen 11 tane CHP'li genç de mi aynı gruptandı. 100 küsur insan öldü. bu kadar etitketleme sevdalasını olmayın bence

Yazdıklarımdan bunu çıkarmanız başarı gerçekten.
Demokrasiyi ben reddetmiyorum. Demokrasi başlığı altında diktatörlük uygulayan sadece kendi yandaşlarını kayıran bir oluşumdan bahsediyorum.
Devlet halkın dışarıda ve içeride çıkarlarını koruyan güvenliğini sağlayan bir oluşumdur.
Hani güvenlik? Halkımız ne zaman yücelmiş, mefaatleri ne zaman korunmuş?
Tam tersi battıkça batıyoruz.
Ben genelde teorik konuşurum,pratikte kişisel farklar olabilir. Aynı fikirdeyim hala,halkın seçtiği bir yöneticiyi reddetmek,saygı duymamak demokrasiyi reddetmektir.demokrasilerde esas olan cogunluktur.he demokrasi kavramı tartışılabilir,o ayrı.sizinle ilgili kişisel bir cikarimda bulunmadim.devleti reddetmek,otoriteye karşı gelmek vs. Bunlar uzerinden konuştum ben.

Böyle mitinglerde en başta gar gibi insanların en çok geleceği toplanacağı yerlerde de polis 0lur. kendi kendilerine bile yapmış olsalar bundan en başta yine hükümet bakanlar ve mit sorumludur.

Ankaranın göbeğinden bahsediyoruz, burası cizre suruç falan değil. Türkiyenin kalbi. Burada bu olay yaşanıyorsa evinizde bile güvende değilsiniz.

Ayrıca RTE böyle bir şeyden en çok korkacak kişi olmalı sadece bu sebepten. Burnunun dibine kadar girmişler.
polis olur olmalı da ancak örneğin gar giriş çıkışlarını da tutup tek tek arama mı yapmalıydı, mesela aşti de de gidenler vardır eminim, tüm giriş çıkışlarda da tüm yolcular aranmalı mıydı, miting alanına çıkan tüm toplu taşıma araçlarının kullanıldığı duraklarda mesela inen binenler tek tek aranmalı mıydı?
ben size bu durumun imkansızlığından bahsediyorum.
bugüne kadar pekçok canlı bomba yakalandı, bir sürü kitlesel eylem engellendi, maalesef hepsi engellenemiyor çünkü karşımızda yalnızca katliam hedefine kilitli yaşayan bir örgüt var. polis asker de olsa kurallar dahilinde çalışabilirler ama teröristler için kural engel vicdan insanlık vs yok. bulduğu ilk açıkta öldürüyor gözünü kırpmadan.
Erdoğan başa geldiğinden beri suikastlerin hedefinde olan bir insan, ölmekten korksa çözüm sürecini başlatmazdı.

bunlar tehlikeli sözler.
yarın öbür gün ihale İŞID'in üzerine kalır, bu yazdıklarınız önünüze çıkarılır. ölen 11 tane CHP'li genç de mi aynı gruptandı. 100 küsur insan öldü. bu kadar etitketleme sevdalasını olmayın bence
ışid ypg dhkp-c pkk. bir farkı yok gözümde. eminim aralarında bağ vardır.
hdp korteji ifadesi sırrı süreyya önder'e ait.
içindeki kitlenin hangi görüşe mensup olduğunu bilemem.
ben genelleme yapıyorum, bireysel bakmıyorum.

hükümet en başından beri pkk nın kandil vb sığındığı saklandığı mekanları bombalıyor, aynı zamanda bir şekilde pkk bağlantılı dhkp-c, ışid vb örgütlerin de üzerine gidiyor. çıkarları ortak olan bu terör örgütlerinin birbirinden farkı yok.
hdp-pkk işbirliğinin nedeni gerçekleri gören Kürtleri biraz daha oyalamaktı ama seçimlerde kan dökmekle tehdit etmek, Kürt çocuklarını dağa kaçırmak vb terör eylemlerine dönen pkk hdp nin kan kaybettiğini gördüğü için yine sindirmek ve baskı oluşturmak için böyle büyük ve kanlı eylemler yapıyor.
pkk her zaman teröristti, hdp ona iyi imaj çizmeye çalıştı hepsi bu. ama rol yapmak da bir yere kadar.
herkes aslına rücu etti. akp yokken de pkk teröristti hala öyle. sadece halk onlara bir şans verdi, siyasi güç olarak Kürtleri temsil etmeleri istendi ama katil her zaman katil işte, kolayı yani öldürmeyi seçtiler. tabi bunun içinde maşa olarak kullanan ülkeler, istihbari ve silahlı yardım yapan birimler vs ne ararsan var işin içinde.
PKK ve İşıd arasındaki tek bağlantı ikisinin de terör örgütü olması ve ikisinin de taşeron eylemler yapması.
onun dışında bu iki grubun üyelerinin arasında bağ kuramazsınız.
lütfen sağda solda çıkarılan üzerinde iki örgütün de kimliklerinin olduğu kişileri çıkarmayın, bu örgütlere zilyon tane devletin ajan soktuğunu bir tek ben bilmiyorum sanırım.
PKK marksist-leninist bir örgüt olarak çıkmıştır, islamcı değildir, islamcı kürtler PKK'dan pek hazzetmezler, hatta doğuda Hizbullah'ın güçlü olmasının da bir nedeni budur.

Işid ise radikal islamcı bir örgüt olarak çıktı, mevcut durum belli.

bu arada bu örgütler gerçekten bu amaçlara hizmet etmek için mi kuruldu vs bunu tartışmıyorum, bunlar elbette terör örgütleri ve bu sebepler elbette görünür sebepler. görünmeyenler buzdağının altında olanlar uyuşturucu, silah, kara para ve kadın ticareti.

HDP'nin kan kaybettiği varsayımı kabul edenler sadece AKP'liler, oysa HDP kan falan kaybetmiyor, AKP'lilerin yaptırdıkları anketlerin dışında HDP bir baraj sorunu yaşamıyor.

eylemi yapan örgütün üstlenmesine gerek yok.
örgütlerin belirli bir eylem rutinleri vardır. kullandıkları yöntemler, malzemeler çoğunlukla benzerdir. bu yüzden bu iş konusunda mürekkep yalamış insanlar örgüt üstlenmese de A örgüt yapmıştır diyebilirler. bu yüzden bence ihaleyi önce PKK'ya sonra HDP'ye yıkmadan önce açıklamayı beklemek lazım.
inanın altından PKK çıkarsa AKP daha raporun mürekkebi kurumadan bunu açıklayacaktır.

ışid ypg dhkp-c pkk. bir farkı yok gözümde. eminim aralarında bağ vardır.
hdp korteji ifadesi sırrı süreyya önder'e ait.
içindeki kitlenin hangi görüşe mensup olduğunu bilemem.
ben genelleme yapıyorum, bireysel bakmıyorum.
o zaman ifadeyi tam olarak alıntılayın, HDP korteji geçtiği sırada patlama oldu dedi, Sırrı Süreyya.
üstelik böyle bir olayda 100'ün üzerinde insan ölmüşken hepsi bombayı patlatanın tarafındaydı demek, biraz fazla ağır değil mi sizce?

Ben genelde teorik konuşurum,pratikte kişisel farklar olabilir. Aynı fikirdeyim hala,halkın seçtiği bir yöneticiyi reddetmek,saygı duymamak demokrasiyi reddetmektir.demokrasilerde esas olan cogunluktur.he demokrasi kavramı tartışılabilir,o ayrı.sizinle ilgili kişisel bir cikarimda bulunmadim.devleti reddetmek,otoriteye karşı gelmek vs. Bunlar uzerinden konuştum ben.
demokrasilerde esas olan çoğunluk mudur?
öyle bir şey yok.
çoğulculuk olmasın o dediğiniz? teoride de sıkıntılar var sanırım.

PKK ve İşıd arasındaki tek bağlantı ikisinin de terör örgütü olması ve ikisinin de taşeron eylemler yapması.
onun dışında bu iki grubun üyelerinin arasında bağ kuramazsınız.
lütfen sağda solda çıkarılan üzerinde iki örgütün de kimliklerinin olduğu kişileri çıkarmayın, bu örgütlere zilyon tane devletin ajan soktuğunu bir tek ben bilmiyorum sanırım.
PKK marksist-leninist bir örgüt olarak çıkmıştır, islamcı değildir, islamcı kürtler PKK'dan pek hazzetmezler, hatta doğuda Hizbullah'ın güçlü olmasının da bir nedeni budur.

Işid ise radikal islamcı bir örgüt olarak çıktı, mevcut durum belli.

bu arada bu örgütler gerçekten bu amaçlara hizmet etmek için mi kuruldu vs bunu tartışmıyorum, bunlar elbette terör örgütleri ve bu sebepler elbette görünür sebepler. görünmeyenler buzdağının altında olanlar uyuşturucu, silah, kara para ve kadın ticareti.

HDP'nin kan kaybettiği varsayımı kabul edenler sadece AKP'liler, oysa HDP kan falan kaybetmiyor, AKP'lilerin yaptırdıkları anketlerin dışında HDP bir baraj sorunu yaşamıyor.

eylemi yapan örgütün üstlenmesine gerek yok.
örgütlerin belirli bir eylem rutinleri vardır. kullandıkları yöntemler, malzemeler çoğunlukla benzerdir. bu yüzden bu iş konusunda mürekkep yalamış insanlar örgüt üstlenmese de A örgüt yapmıştır diyebilirler. bu yüzden bence ihaleyi önce PKK'ya sonra HDP'ye yıkmadan önce açıklamayı beklemek lazım.
inanın altından PKK çıkarsa AKP daha raporun mürekkebi kurumadan bunu açıklayacaktır.
hdp nin kan kaybettiğini sadece akp liler değil diğer parti mensupları da düşünüyor.
her konu niye sadece akp ye bağlanıyor ben de bunu anlamıyorum.

neyse.
pkk ve ışid amaçları farklı görünse de terör örgütüdür. biri ben kürtleri diğeri islamı temsil ediyorum dese de katildir, şerefsizdir, kaçakçıdır vs vs.
yani onların söylediği ideolojik yalan veya ideolojik maske onları birbirinden ayırmıyor.
pkk içinde sadece kürtler olmadığı gibi ışidin içinde de sadece müslümanlar yok (müslümanlıkları tartışılır o ayrı mevzu).
evet eylemleri örgütler üstlenir onlar için güç gösterisidir, korkutma taktiğidir ancak tam da seçimler öncesi pkk ateşkes yapınca kimse yemiyor, üstlenmese ne olur, çıkarı ortak olan ışid üstlenir, dhkp c üstlenir ama pkk ya pardon hdp ye yarıyor. pkk yapsa da yaptırsa da olan yalnızca masumlara ve kandırılmışlara oluyor.

o zaman ifadeyi tam olarak alıntılayın, HDP korteji geçtiği sırada patlama oldu dedi, Sırrı Süreyya.
üstelik böyle bir olayda 100'ün üzerinde insan ölmüşken hepsi bombayı patlatanın tarafındaydı demek, biraz fazla ağır değil mi sizce?
bireysel bakmadığımı söylüyorum genel bir ifade kullanıyorum sizin gibi.
bakın 123 sayfaya. olaylar akp hdpkk üzerinden konuşuluyor.
aynı şey yani.

demokrasilerde esas olan çoğunluk mudur?
öyle bir şey yok.
çoğulculuk olmasın o dediğiniz? teoride de sıkıntılar var sanırım.
Olabilir amacım bigi ispatı yapmak değil.siz biliyorsanız demagoji yapacağınıza anlatın da bizde bilelim.demokrasi nedir,çoğunluk ve çoğulculuk arasındaki fark nedir?

hdp nin kan kaybettiğini sadece akp liler değil diğer parti mensupları da düşünüyor.
her konu niye sadece akp ye bağlanıyor ben de bunu anlamıyorum.

neyse.
pkk ve ışid amaçları farklı görünse de terör örgütüdür. biri ben kürtleri diğeri islamı temsil ediyorum dese de katildir, şerefsizdir, kaçakçıdır vs vs.
yani onların söylediği ideolojik yalan veya ideolojik maske onları birbirinden ayırmıyor.
pkk içinde sadece kürtler olmadığı gibi ışidin içinde de sadece müslümanlar yok (müslümanlıkları tartışılır o ayrı mevzu).
evet eylemleri örgütler üstlenir onlar için güç gösterisidir, korkutma taktiğidir ancak tam da seçimler öncesi pkk ateşkes yapınca kimse yemiyor, üstlenmese ne olur, çıkarı ortak olan ışid üstlenir, dhkp c üstlenir ama pkk ya pardon hdp ye yarıyor. pkk yapsa da yaptırsa da olan yalnızca masumlara ve kandırılmışlara oluyor.

konuyu akp'ye bağladım çünkü AKP argümanları kullanıyorsunuz.
İşıd içinde tabii ki sadece müslümanlar yok, pkk elbetteki salt kürtlerden oluşmuyor.
amacım zaten PKK savunuculuğu falan değil. şahsen demokratlığım terör örgütlerine işlemez. o konuda fikrim kesindir. hak silahla aranmaz.
bakın ben de diyorum ki bu HDP'ye yarıyor lafı tehlikeli, dilerim bir daha böyle kanlı günler görmeyiz ama kelimeler fazla sivri olabilir, kelimeler fazla güçlüdür.
bugün HDP'ye dediğiniz yarın AKP'ye dönebilir.
ama ateş hepimizin yüreğine düşüyor.
kime yaradığından çok ölenler önemli.
insanlar öldü. artık makul şüpheli bulmayı bıraksak?

bu arada PKK işine ne zaman gelse o zaman ateşkes ilan eder, onu pek takmıyorum ben.

bireysel bakmadığımı söylüyorum genel bir ifade kullanıyorum sizin gibi.
bakın 123 sayfaya. olaylar akp hdpkk üzerinden konuşuluyor.
aynı şey yani.
sanırım dediğimi anlatamıyorum.
ölen de öldüren de aynı diye genellemek çok sert bence. doğru bir genelleme değil.

Olabilir amacım bigi ispatı yapmak değil.siz biliyorsanız demagoji yapacağınıza anlatın da bizde bilelim.demokrasi nedir,çoğunluk ve çoğulculuk arasındaki fark nedir?
o zaman bilmediğiniz kavramları kullanmayarak işe başlayın.
çoğunlukçu demokrosi, 10 tane sarışın 5 tane esmerin olduğu ülkede, sarışınların esmerler göz zevklerini bozuyor diye esmerleri ülkeden kovabilmesidir.
çoğulcu demokrasi sarışınların karar verirken esmerlerin yani azınlığın haklarını göz önünde tutarak kararlar almasıdır.
çoğunlukçu demokrasi çoğunluğun tiranlığıdır.
demokrasi azınlığın haklarını gözetmek şartıyla yönetimin çoğunluğa verilmesidir, bu da çoğunlukçu demokrasidir.

Valla bende PKK yı hayır hayır onlar yapmadı diye bu kadar korumanızı da anlamıyorum.
Nasıl bu kadar eminsiniz acaba?
PKK sanki çok masum bir örgüttü de sanki onlardan beklenmeyecek bişeymiş gibi nasıl emin olabiliyorsunuz?
Hem PKK bunu HDPye yapmaz deyip hem de HDP= PKK değildir diyenleri de anlamak zor.
Belki PKK, masum (!) HDPye bunu yapmış olamaz mı? Çünkü güya masum HDP barış istiyor PKK istemiyor. Bu durumda PKK'nın bunu yapması normal değil mi?
Evet hepsi HDPli değil ama patlamanın onların yakınında olduğu söyleniyor. Fotoğraflardan anlaşılacağı gibi çok fazla HDPlinin olduğu da bir gerçek.
Hadi hiç HDPli yoktu diyelim orada yine de PKK orada olanlara da yapmış olamaz mı?
Şimdi hemen hayır PKK asla böyle birşey yapmazcılar parlayacak. Çünkü PKK masum çünkü PKK şimdiye kadar hiç insan öldürmedi değil mi?

Valla bende PKK yı hayır hayır onlar yapmadı diye bu kadar korumanızı da anlamıyorum.
Nasıl bu kadar eminsiniz acaba?
PKK sanki çok masum bir örgüttü de sanki onlardan beklenmeyecek bişeymiş gibi nasıl emin olabiliyorsunuz?
Hem PKK bunu HDPye yapmaz deyip hem de HDP= PKK değildir diyenleri de anlamak zor.
Belki PKK, masum (!) HDPye bunu yapmış olamaz mı? Çünkü güya masum HDP barış istiyor PKK istemiyor. Bu durumda PKK'nın bunu yapması normal değil mi?
Evet hepsi HDPli değil ama patlamanın onların yakınında olduğu söyleniyor. Fotoğraflardan anlaşılacağı gibi çok fazla HDPlinin olduğu da bir gerçek.
Hadi hiç HDPli yoktu diyelim orada yine de PKK orada olanlara da yapmış olamaz mı?
Şimdi hemen hayır PKK asla böyle birşey yapmazcılar parlayacak. Çünkü PKK masum çünkü PKK şimdiye kadar hiç insan öldürmedi değil mi?
gerçekten çok akıl karıştırıcı sorular sormuşsunuz. diyecek kelime bulamadık.
kim PKK'yı koruyor?
terör örgütü korumak ne demek? ne söylediğinizin farkında mısınız? iftira atmak bu ülkenin kanunlarına göre hala suç, biliyorsunuz değil mi?
şurada PKK'yı koruyan bir tek cümle çıkarın!. tek bir cümle istiyorum, ama cımbızlamadan.
herkes gibi biz de fikir yürütüyoruz sadece.
sizler gibi düşünmeyen herkes terörist olmak zorunda değil.
biraz akıl, biraz izan lütfen.
ne diyordu siz? edep yahu!

o zaman bilmediğiniz kavramları kullanmayarak işe başlayın.
çoğunlukçu demokrosi, 10 tane sarışın 5 tane esmerin olduğu ülkede, sarışınların esmerler göz zevklerini bozuyor diye esmerleri ülkeden kovabilmesidir.
çoğulcu demokrasi sarışınların karar verirken esmerlerin yani azınlığın haklarını göz önünde tutarak kararlar almasıdır.
çoğunlukçu demokrasi çoğunluğun tiranlığıdır.
demokrasi azınlığın haklarını gözetmek şartıyla yönetimin çoğunluğa verilmesidir, bu da çoğunlukçu demokrasidir.
Bilmemek değil ogrenmemek ayıptır.Ama yazdığımı okursanız,yurutmeyle ilgili kullanmadım çoğunluk kavramını,yasama,seçilme,yetki verilmesi ile ilgili kullandım.zira farklı azınlık grupların bulunduğu bir toplulukta yetki çoğunlukla secilendedir,esas olan da yurutmede çoğulculugun uygulanmasıdır.yani azınlık haklarının korunmasıdir.ikiside demokraside mevcut kavramlar.ülke çoğulculuk ile mi yönetiliyor sorusunun cevabını verecek bilgiye sahip degilim ama kabaca suan ülkemizde çoğunluk ile seçilen yöneticiler yetki sahibidir diyebilirim.

Back