- 14 Mayıs 2012
- 10.215
- 25.460
- 798
- Konu Sahibi in vino veritas
-
- #1.281
pkk kendi adamlarını canlı bomba yapıyor hdp ye mi acıycak,kürtlere mi acıycak...vicdandan yoksun şerefsizler...Valla bende PKK yı hayır hayır onlar yapmadı diye bu kadar korumanızı da anlamıyorum.
Nasıl bu kadar eminsiniz acaba?
PKK sanki çok masum bir örgüttü de sanki onlardan beklenmeyecek bişeymiş gibi nasıl emin olabiliyorsunuz?
Hem PKK bunu HDPye yapmaz deyip hem de HDP= PKK değildir diyenleri de anlamak zor.
Belki PKK, masum (!) HDPye bunu yapmış olamaz mı? Çünkü güya masum HDP barış istiyor PKK istemiyor. Bu durumda PKK'nın bunu yapması normal değil mi?
Evet hepsi HDPli değil ama patlamanın onların yakınında olduğu söyleniyor. Fotoğraflardan anlaşılacağı gibi çok fazla HDPlinin olduğu da bir gerçek.
Hadi hiç HDPli yoktu diyelim orada yine de PKK orada olanlara da yapmış olamaz mı?
Şimdi hemen hayır PKK asla böyle birşey yapmazcılar parlayacak. Çünkü PKK masum çünkü PKK şimdiye kadar hiç insan öldürmedi değil mi?
Savunmuyorum. Biraz empati yapsaniz, hukumetin boyle bir olaya karismayacagini anlarsiniz. Bugun ben iktidara oynayan bir parti veya parti lideri olsam, bana oy kaybettirecek boyle bir olayin icerisine ne pahasina olursa olsun girmem. Olaya sadece menfaatler acisindan baksak bile anlariz bunu. Ben insanlarin her olayda bu hukumeti karalama sevdalarini anlayamiyorum. Boyle bir fanatizm var bizim ulkemizde.Evet evet, sehitlere kelle, sehit babalarina karaktersiz diyen, cenazede propaganda yapan kisiyi ancak savun. Sonra isine gelince "benim sehidim". Vay be sehitlerin de sahipleri varmis biz bilmiyoruz!
Halen bayrak diyorsunuz, hdp diyorsunuz. Kim bu mitingi düzenlenmis önce onu bir arastirip gel, bos bos konusacagini.
Hdp secim sonrasinda arttirdigi terorist saldirilariyla oy kaybedecekti. Ona oy veren bircok insan 2. Secimde vermeyecekti oy. Simdi kendi eyleminde boyle bir olay gerceklestirerek magduru oynuyor iste. Nicin? Sabit oyunu kaybetmemek icin.
Ikinci bir ihtimal de yine kendi iclerinden baris istemeyen bir orgut tarafindan gerceklestirilecegi. Baska bir aciklamasi olamaz bunun.
Sız gercekmısınız yoksa şakamı. Ben ınanamıyorum ya bu yorumlara. 95 kısı olmus kendı eylemlerınde oylarını arttırmak ıcın yaptı dıyorsunuz. HDP mı arttırdı secım sonrası saldırıları. Yahu hukumetten acıklama yapılmadımı barıs surecı bıtmıstır dıye. Kendı haklarını savunmak ıcın meclıse gırebılmek adına mı kendılerını katlettıler yani.Hdp secim sonrasinda arttirdigi terorist saldirilariyla oy kaybedecekti. Ona oy veren bircok insan 2. Secimde vermeyecekti oy. Simdi kendi eyleminde boyle bir olay gerceklestirerek magduru oynuyor iste. Nicin? Sabit oyunu kaybetmemek icin.
Ikinci bir ihtimal de yine kendi iclerinden baris istemeyen bir orgut tarafindan gerceklestirilecegi. Baska bir aciklamasi olamaz bunun.
Hepmizin aynı halt olduğu doğru tespit.hepimizin istediği özgür ve insan gibi yaşamak sadece,yani aynı.bunun farkına varabilsek zaten bence daha kolay olurdu.Ben akplilere aptal demedim. Ben akpliler başkanlık sistemine evet diyor diye %40ı demokrasi istemiyor dedim. Geri kalan %60ın çoğunluğuna bilinçsiz demokrasi savunucuları dedim. O kalan %60ın çoğunluğu da demokrasiyi kendine yontar. Çünkü sizin gibi çoğunlukçu çoğulcu mantığına biraz uzağız. Kimseyi sınıflandırmadım yanş. Partiler farklı olsa da hepimiz aynı haltız dedim :)
bakın yapılan şu.Anladığım dilden konuştunuz nihayet.en demokratik demeyelim,en demokratik,en parlak dönemi de diyemem,en kötü en baskıcı dönemi değil ama. Başımıza gelen herşeyin faturasını birilerine çıkarmak,bütün kin ve nefreti bir insana yuklemek yanlış bana göre.büyük resmi görmeye çalışıyorum sadece.
Hdp secim sonrasinda arttirdigi terorist saldirilariyla oy kaybedecekti. Ona oy veren bircok insan 2. Secimde vermeyecekti oy. Simdi kendi eyleminde boyle bir olay gerceklestirerek magduru oynuyor iste. Nicin? Sabit oyunu kaybetmemek icin.
Kardesim kac bi 95 kisi oldu bu ulkede? Neden goze alamayacaklarini dusunuyorsunuz? Hicbir orgut kendi iclerinde ters dusmuyor mu? Pkk lilar dagda kendi iclerinde ters dusup de, islerine gelmeyenleri oldurmuyorlar mi? Neden imkansiz gozukuyor bunlar size? Amaclarina ulastiklarini da goruyoruz zaten. Sosyal medyadan destek yagiyor. Lanet yagiyor hukumete. Bunu unutmayacagiz acisini cikartacagiz mesajlariyla dolu sosyal medya. Cok guzel kandirildi milletimiz iste. Bakalim bundan sonra neler olacak.Sız gercekmısınız yoksa şakamı. Ben ınanamıyorum ya bu yorumlara. 95 kısı olmus kendı eylemlerınde oylarını arttırmak ıcın yaptı dıyorsunuz. HDP mı arttırdı secım sonrası saldırıları. Yahu hukumetten acıklama yapılmadımı barıs surecı bıtmıstır dıye. Kendı haklarını savunmak ıcın meclıse gırebılmek adına mı kendılerını katlettıler yani.
HDP'nin bu olayda mağdur olma ihtimali yok ama AKP'nin bu olayı patlatıp HDP'ye yıkıp HDP'nin oylarını düşürme amacı var yani öyle mi? Bana açıkçası çok ütopik geliyor.Hdp'nin oylari niye artsin? Hickimse "aah iki milletvekili kaybetti, dur oy vereyim" demez.
Cogu insan zaten hdp'yi magdur olarak görmüyor. Bizzat bu olayin arkasinda olarak görüyor. Hdp'nin üzerine kusku var. Daha öncede dedim, gecen secimden önce halk artik demirtasi biraz kabullenmisti, niceleri sempatik buluyordu. Simdi öyle mi? Ki secimi kazandilar, niye yüzde 1 kusku yaratilmissa bile, kendi imajlarini tehlikeye atsinlar?
Yani demek istedigim, kimse hdp magdur diye oy vermez fakat hdp'yi sucladiktan dolayi oy vermeyebilir. Akp icin zaten bu önemli. Chp'nin oyu biraz artsa sorun yok, sorun hdp baraji gecince oluyor. Ki anketlere göre zaten baraji bu gelecek secimlerdede gececekti. Yani insanlari öldürmeye, kendi milletvekillerini öldürmeye hic bir cikar ve nedenleri yoktur.
Bu düşüncecene katılıyorum. Bu hükümetin bence de en büyük sorunlarından biri istihbarat zafiyeti.bakın yapılan şu.
diyelim ki ben bir apartman yönetiyorum sizler de bu apartmanın sakinlerisiniz ve apartman yönetmeliğinde de benim sizlerin yaşadığı bu apartmanı böcek ve fare istilasına karşı ilaçlatmam, bu ilaç takvimini takip etmem ve gerekli önlemleri almam gerektiği yazıyor.
ve bir gün evinizi farelerin bastığını görüyorsunuz.
sorumlu kimdir?
kapınızı açık bırakan siz mi?
içeri giren fare mi?
apartmanı ilaçlatma görevini yerine getirmeyen ben mi?
bu devletin bir MİT teşkilatı varsa ve ülkede ister PKK'lı ister İŞID'çi olsun örgüt üyelerinin fink attığı biliniyorsa ve buna karşı herhangi bir istihbarat yapılmıyor, yapılamıyor ya da yapılan işe yaramıyorsa
bizlerin de canını bu devlete emanet eden vatandaşlar olarak ne oluyor? diye sorma hakkımız bakidir.
biz devlet için yokuz, devlet bizim için var.
Kardesim kac bi 95 kisi oldu bu ulkede? Neden goze alamayacaklarini dusunuyorsunuz? Hicbir orgut kendi iclerinde ters dusmuyor mu? Pkk lilar dagda kendi iclerinde ters dusup de, islerine gelmeyenleri oldurmuyorlar mi? Neden imkansiz gozukuyor bunlar size? Amaclarina ulastiklarini da goruyoruz zaten. Sosyal medyadan destek yagiyor. Lanet yagiyor hukumete. Bunu unutmayacagiz acisini cikartacagiz mesajlariyla dolu sosyal medya. Cok guzel kandirildi milletimiz iste. Bakalim bundan sonra neler olacak.
Ya bende herkes hdp yi magdur gorup oyverecek demiyorum ki. Elbette bir akp li bir mhp li gidip bu olaydan sonra hdp ye oy vermeyecek. Bu son secimde hdp ye oy verenler, hdpyi magdur gorup yeniden oy versin diye tasarlandigini dusunuyorum. Cunku hdp teror saldirilariyla oy kaybedecegini adi gibi biliyordu. Ha oyu artar mi artmaz mi bilinmez. Ama amac bu.Eh magdur oldular mi? Daglica olayindan beri hdpkk gibi laflar havada ucuyor. Bu konuda bile öyle. Ya durmadan kendimi tekrarliyorum, ya siz iyi okumuyorsunuz. Kimse bir parti güya magdur diye oy vermez. Ki magdur degil, suclu gibi görünüyor bircok insana göre.
Hdp sadece kürt oy'unu degil, sol oyunuda almisti. Akp'den bikanlarin oyunuda. Bu kadar kusku ile bircok insan oy vermek istemeyebilir. Chp'ye oy verirler ki bu akp icin sorun degil. Dedigim gibi hdp'nin baraji gecmesi sorun oluyor onlar icin.
Ve hdp icinde baris istemeyen kücük grup olsa diyelim, nasil böyle bir koordineli saldiri düzenleyebildi? Güya mit'in haberi olmadan? Bu tamamen imkansizdir.
Artar artar merak etmeyın. Sırf sızın gıbılere ınat ben de su secımlerde oy verecegım pkkya!!Ya bende herkes hdp yi magdur gorup oyverecek demiyorum ki. Elbette bir akp li bir mhp li gidip bu olaydan sonra hdp ye oy vermeyecek. Bu son secimde hdp ye oy verenler, hdpyi magdur gorup yeniden oy versin diye tasarlandigini dusunuyorum. Cunku hdp teror saldirilariyla oy kaybedecegini adi gibi biliyordu. Ha oyu artar mi artmaz mi bilinmez. Ama amac bu.
saldırıyı PKK da üstlenmedi.
tamam ben hatalı olayım, ölen kişinin ağabeyinin iş yerinin mini bir işid bürosu olduğunu görmezden geleyim.
saldırıyı PKK da üstlenmemişken, bir Terör Örgütünün sözünü diğerinden daha mı kabul edilebilir buluyorsunuz?
HDP'nin bu olayda mağdur olma ihtimali yok ama AKP'nin bu olayı patlatıp HDP'ye yıkıp HDP'nin oylarını düşürme amacı var yani öyle mi? Bana açıkçası çok ütopik geliyor.
Ben zaten HDP yaptı da demiyorum. HDP'nin kendini böyle bir ateşe atacağını hiç düşünmüyorum. Ama AKP yaptı demek bana komik ve sinir bozucu geliyor AKP'den hazzetmeme rağmen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?