Ankara’da ‘barış mitingi’ öncesi patlama; DHA: Çok sayıda ölü ve yaralı var

pkk kendi adamlarını canlı bomba yapıyor hdp ye mi acıycak,kürtlere mi acıycak...vicdandan yoksun şerefsizler...

Savunmuyorum. Biraz empati yapsaniz, hukumetin boyle bir olaya karismayacagini anlarsiniz. Bugun ben iktidara oynayan bir parti veya parti lideri olsam, bana oy kaybettirecek boyle bir olayin icerisine ne pahasina olursa olsun girmem. Olaya sadece menfaatler acisindan baksak bile anlariz bunu. Ben insanlarin her olayda bu hukumeti karalama sevdalarini anlayamiyorum. Boyle bir fanatizm var bizim ulkemizde.

Yok tam tersi oldu. Şu an herkesin midesi bulandı. Hdpye öylesine oy veren çok kişi pişman. Akp de hdp de oy kaybeder artık. Olay en çok chpye yaricak oy olarak. Mhp zaten koalisyona yanaşmayarak oy kaybetmişti. E chp mi yaptırdı o zaman? Hayır tabiki alakası bile yok. Alakası olmadığı için oyu artıcak ya zaten.

Belki bu işi yaptıranlara oydan daha büyük şeyler vaad edilmiştir. Kesin konuşmayın.

Sız gercekmısınız yoksa şakamı. Ben ınanamıyorum ya bu yorumlara. 95 kısı olmus kendı eylemlerınde oylarını arttırmak ıcın yaptı dıyorsunuz. HDP mı arttırdı secım sonrası saldırıları. Yahu hukumetten acıklama yapılmadımı barıs surecı bıtmıstır dıye. Kendı haklarını savunmak ıcın meclıse gırebılmek adına mı kendılerını katlettıler yani.

Hepmizin aynı halt olduğu doğru tespit.hepimizin istediği özgür ve insan gibi yaşamak sadece,yani aynı.bunun farkına varabilsek zaten bence daha kolay olurdu.

bakın yapılan şu.
diyelim ki ben bir apartman yönetiyorum sizler de bu apartmanın sakinlerisiniz ve apartman yönetmeliğinde de benim sizlerin yaşadığı bu apartmanı böcek ve fare istilasına karşı ilaçlatmam, bu ilaç takvimini takip etmem ve gerekli önlemleri almam gerektiği yazıyor.
ve bir gün evinizi farelerin bastığını görüyorsunuz.
sorumlu kimdir?
kapınızı açık bırakan siz mi?
içeri giren fare mi?
apartmanı ilaçlatma görevini yerine getirmeyen ben mi?

bu devletin bir MİT teşkilatı varsa ve ülkede ister PKK'lı ister İŞID'çi olsun örgüt üyelerinin fink attığı biliniyorsa ve buna karşı herhangi bir istihbarat yapılmıyor, yapılamıyor ya da yapılan işe yaramıyorsa
bizlerin de canını bu devlete emanet eden vatandaşlar olarak ne oluyor? diye sorma hakkımız bakidir.
biz devlet için yokuz, devlet bizim için var.

Hanımlar ihale İŞID'a kalıyor.
bilmem farkında mısınız? 2 gündür, IŞİD hücrelerine baskın var.
uzun sakallı adam gördüğünü söyleyen tanıklar birer birer çıkıyor ortaya, yabancı basında, Türk Basınında IŞİD telafffuz ediliyor.
bir sakin olun bence.

Eh magdur oldular mi? Daglica olayindan beri hdpkk gibi laflar havada ucuyor. Bu konuda bile öyle. Ya durmadan kendimi tekrarliyorum, ya siz iyi okumuyorsunuz. Kimse bir parti güya magdur diye oy vermez. Ki magdur degil, suclu gibi görünüyor bircok insana göre.

Hdp sadece kürt oy'unu degil, sol oyunuda almisti. Akp'den bikanlarin oyunuda. Bu kadar kusku ile bircok insan oy vermek istemeyebilir. Chp'ye oy verirler ki bu akp icin sorun degil. Dedigim gibi hdp'nin baraji gecmesi sorun oluyor onlar icin.

Ve hdp icinde baris istemeyen kücük grup olsa diyelim, nasil böyle bir koordineli saldiri düzenleyebildi? Güya mit'in haberi olmadan? Bu tamamen imkansizdir.

Kardesim kac bi 95 kisi oldu bu ulkede? Neden goze alamayacaklarini dusunuyorsunuz? Hicbir orgut kendi iclerinde ters dusmuyor mu? Pkk lilar dagda kendi iclerinde ters dusup de, islerine gelmeyenleri oldurmuyorlar mi? Neden imkansiz gozukuyor bunlar size? Amaclarina ulastiklarini da goruyoruz zaten. Sosyal medyadan destek yagiyor. Lanet yagiyor hukumete. Bunu unutmayacagiz acisini cikartacagiz mesajlariyla dolu sosyal medya. Cok guzel kandirildi milletimiz iste. Bakalim bundan sonra neler olacak.

Adli Tıp'ın önünde tarifsiz acı

1. Ankara'da dün 95 kişi öldü...
    95 evlat, anne, baba, sevgili, eş...
    Ankara'daki barış, demokrasi, emek mitingine dün güle oynaya gelmişlerdi.
    Şimdi hepsi, Keçiören'deki Adli Tıp Kurumu'ndalar.
    Cumhuriyet tarihinin en kanlı saldırısı olunca, Ankara'daki adli tıp kurumu da, hiç olmadığı kadar kalabalık.
    Tek bir duygu var burada; katıksız acı...

Adli tıbba yaklaşınca ilk göze çarpan, CHP'li Yenimahalle ve Çankaya Belediyelerinin kurdukları çadırlar.
    Aileler, bu çadırların altında, Ankara'nın artık kendini hissettirmeye başlayan soğuğunda bekliyorlar.
    Diğer tarafta , Kızılay tırı çorba ve yiyecek dağıtıyor. Kızılay da bir çadır kurmuş aileler altında, sevdiklerini beklesin diye.
    Adli tıbbın önü çok çok kalabalık.
    Bekliyorlar... Yüzlerce kişi bekliyor...

Ama umutsuz bir bekleyiş bu; Dün sapasağlam gönderdikleri kızları, oğulları, sevgilileri eşleri, şimdi cansız yatıyor içeride.
    Biliyorlar hepsi; İyi haber yok burada. Teşhis var. Ardından da cenazeyi teslim almak.
    İsimler okunuyor; İsmi okunan kişinin ailesi içeriye giriyor; Girerken sessizce, sadece yaşlı gözlerle. Çıkarken ise çığlıklarla, haykıra haykıra ağlayarak.
    Her isim okunduğunda hareketleniyor kalabalık; Kendi yakınının ismini duymak istiyor.
    Çünkü burada bekleyen herkes biliyor; önce saldırıda daha az zarar görmüş olan bedenlerin adli tıp işlemleri yapılıyor.

Biliyorlar;
    ne kadar geç okunursa yakınlarının adı, bedeni o kadar zarar görmüş demek...
    Trafik polisleri, adli tıbba giden yolları kesmiş durumda; Bekleyen yüzlerce ailenin arabası park etmiş kapıya, çevre sokakları. Türkiye'nin her yerinden plaka görmek mümkün. Ama en çok 34 plakalı araç göze çarpıyor.
    Ve cenaze araçları; Yenimahalle ve Çankaya Belediyesi'nin tüm cenaze araçları burada;
    Kimi aile, kentinden cenaze arabasını da beraber getirmiş; Konya Büyükşehir Belediyesi'nin de, Çorum Belediyesi'nin de cenaze araçları bekliyor kapıda.

Yapılacaklar belli;
    İsim okunuyor, teşhis yapılıyor, cenaze aileye teslim ediliyor ve yola çıkılıyor.
    Kimisi doğuya, kimisi batıya...Kimisi uzağa, kimisi yakına.
    Ama hep kara toprağa doğru o dün gülen, konuşan, ağlayan; bugün cansız yatan o bedenin yolculuğu...
    Ankara Başkent olduğundan, en çok bayrak asılı kentidir Türkiye'nin. Tüm devlet kurumlarının önündeki bayraklar, yarıya inmiş bugün.
    Yakışmasa da o bayrağa öyle gönderin yarısında durmak, duruyor işte.
    Çünkü yastayız bugün...Yastayız...

HDP'nin bu olayda mağdur olma ihtimali yok ama AKP'nin bu olayı patlatıp HDP'ye yıkıp HDP'nin oylarını düşürme amacı var yani öyle mi? Bana açıkçası çok ütopik geliyor.
Ben zaten HDP yaptı da demiyorum. HDP'nin kendini böyle bir ateşe atacağını hiç düşünmüyorum. Ama AKP yaptı demek bana komik ve sinir bozucu geliyor AKP'den hazzetmeme rağmen.

Bu düşüncecene katılıyorum. Bu hükümetin bence de en büyük sorunlarından biri istihbarat zafiyeti.

Bu saldırıdan once kımse ofke duymuyordu degılmı hukumete. Her sehıd oldugunda lanetler yagdırdık hukumete ve hıc de azınlık degılız. Cunku secımden sonra olan bu ölümlerın tamamen hukumetın sucu oldugunun farkındayız

400 mılletvekılı verseydınız bu ıs huzur ıcınde cozulurdu dıyen kımdı soruyorum sıze. Sız pkka yaptı demıyorsunuzkı hdp kendı kendını patlattı dıyorsunuz. Orda bırcok sıvıl toplum orgutu vardı hanımefendı sadece hdp lıler degıl. Herseyı gectım hdp yı destekleyenlerın ıcınde Kurt olmayan bırcok ınsan var, onlar da vatan haini gercı sızın ıcın degılmı?

Ya bende herkes hdp yi magdur gorup oyverecek demiyorum ki. Elbette bir akp li bir mhp li gidip bu olaydan sonra hdp ye oy vermeyecek. Bu son secimde hdp ye oy verenler, hdpyi magdur gorup yeniden oy versin diye tasarlandigini dusunuyorum. Cunku hdp teror saldirilariyla oy kaybedecegini adi gibi biliyordu. Ha oyu artar mi artmaz mi bilinmez. Ama amac bu.

HDP, saldırıda ölen 120 kişinin ismini açıkladı

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi, Ankara'daki bombalı saldırıda 95 kişinin öldüğü 246 kişinin ise yaralandığını açıklamıştı. Başbakanlık, kimlikleri belirlenen 77 kişinini ise ismini duyurmuştu. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise Sıhhiye Meydanı'nda düzenlenen anma toplantısında bombalı saldırıda ölenlerin sayısının 128 olduğun dile getirdi.

Halkların Demokratik Partisi Basın Birimi, hayatını kaybeden 120 kişinin ismini yayınladı. HDP Genel Merkez Kriz Masası tarafından yapılan açıklamada, 120 kişinin kimlik bilgilerine ulaşıldığı, 8 cenazenin ise teşhisinin yapılamadığı belirtildi. HDP tarafından yapılan açıklama şöyle; "Genel Merkez Kriz Masamız dünkü Barış Mitingi Katliamı'nda yaşamını yitiren yurttaşlarımızdan 120'sinin kimlik bilgilerini belirlemiştir. Sekiz cenaze kimlik tespiti yapılamayacak durumdadır. Yüzün üzerinde yurttaşımızdan haber alınamamaktadır.

İŞTE HDP'NİN AÇIKLADIĞI O İSİMLER:

"Abdülkadir Uyan, Abdullah Erol, Abdulselam Çetin, Ahmet Elhadi/Alkhadi, Ali Kitapçı, Ali Deniz, Ali Deniz Uzatmaz,Ayşe Deniz, Azize Onat, Başak Sidar Çevik, Berna Koç, Bilgehan Karlı, Bilgen Parlak, Binali Korkmaz, Canberk Bakış,Derici Erbasan, Dicle Deli, Dilan Sarıkaya, Dilaver Karharman, Ebru Mavi, Ekin Aslan, Elif Kanlıoğlu, Emin Aydemir,Emine Ercan, Emir Ercan, Emre Karataş, Ercan Adsız, Eren Akın, Erol Ekici, Fatma Esen, Fatma Karabulut, Fatma Eşe, Fatma Karakurt, Fevzi Sert, Feyat Deniz, Gökhan Akman, Gökhan Gökbölü, Gökmen Dalmaç, Gözde Aslan, Gülbahar Aydeniz, Gülbahar Aydın, Gülhan Elmascan, Güney Doğan, Hacı Kıvrak, Hacı Mehmet Şah, Hakan Dursun Akalın, İbrahim Atılgan, İdil Güney, İhsan Deniz, İsmail Kızılçay, İzzettin Çevik, Kasım Otur, Kemal Tayfun Benol, Kenan Mak, Korkmaz Tetik, Kubilay Ankara, Kübra Meltem Mollaoğlu, Leyla Çiçek, Mehmet Ali Kılıç, Muhammed Zakir Karabulut, Meryem Bulut, Mesut Mak, Metin Peşman, Metin Kürklü, Muhammet Demir, Murat Orçun Çalış, Necla Duran, Nevzat Sayan,Nilgün Çevik, Nizamettin Bağcı, Nurgül Çevik, Onur Tan, Orhan Altıntaş, Osman Ervasa, Osman Turan Bozacı, Özver Gökhan Arpaçay, Ramazan Çelik, Ramazan Çalışkan, Ramazan Tunç, Resul Yanar, Rıdvan Akgül, Sarıgül Tüylü, Selim Örs, Serdar Gül, Sevgi Öztekin, Seyhan Yaylagül Yıldız, Sezen Vurmaz Babatürk, Şebnem Yurtman, Şirin Kılıçalp, Tekin Aslan, Umut Tan, Uygar Coşkun, Vahdet Öyke, Vahdettin Uzgan, Vedat Erkan, M.veysel Atılgan, Yılmaz Elmascan, Yunus Derice, Ziya Saygın, Aycan Kaya, Orhan Işıktaş, Ramazan Çalış, Nevzat Özbilgin, Cemal Avşar, Mehmet Teyfik Dalgıç,Nurullah Erdoğan, Abdülbari Şenci, Bedriye Batur, Filiz Fatma Batur, Sevim Şinik, Hasan Baykara, Niyazi Büyüksütçü,Ümit Seylan, Gazi Güray/Güral, Ahmet Katurlu, Serdar Ben, Mehmet Hayta, Adil Gür, Sabri Elmas, Erhan Avcı.

Artar artar merak etmeyın. Sırf sızın gıbılere ınat ben de su secımlerde oy verecegım pkkya!!

Isid terör örgütünün ne kadar psikopatca hareket ettiğini biliyoruz. Kendileri yaptıkları her saldiriyi sanki iyi halt etmiş gibi gururla (!) kabul edip üstüne muhakkak video yayinlarlar. Suruc saldirisini yapsalardi emin olun videoyla birlikte servis ederlerdi. Çünkü yaptıkları eylemleri etrafa göz dağı vermek için kullanan bir grup isid. Psikopatlar kafa kestikleri videoları yayinliyorlar var mi ötesi.

Suruç saldirisinin altinda çok başka şeyler var. Türkiye'yi işid.e karşı saldırıya ikna etmek icin yapılan bir eylem olduğunu düşünüyorum.

Konu dagilmasin bu son yazdığım mesaj olsun bu konuyla ilgili.

Niye yapmamis oluyor? Ne zamandan beri sanki akp vatandasi düsünüyor. Acik acik dediler adamlar 400 vekil verin, huzur icinde bitsin diye. Ki maksat sadece hdp'ye oy kaybettirmek degil bence. Maksat kaos yaratmak. En basit kim 1 kasim'a kadar artik miting düzenler yada mitinge gider? Kaos bir diktatör icin ülkeye yönetmeyi kolaylastirir.

Ki akp bunu tek basina yaptiginida sanmiyorum. Kim bilir amerika'nin yardimi var, Kim bilir baska örgütler. Artik neler vaad edildiyse, hangi ortak cikarlari varsa..

Yoksa bunca olayin hepsi secim sonrasi olmasi, hdp'nin kazandigi bir secim üstelik, gercekten cok manidar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…