Ankara’da ‘barış mitingi’ öncesi patlama; DHA: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Zaten burda yazdiklarimizin hepsi sandıklarımız. Saray diyenler de, benim gibi pkk yaptı diyenler de ayni şey. Hepimiz sandıklarımızı yazıyoruz. Kimisi benim gibi kesin konuşuyor kimisi de "olabilir" tarzi konuşuyor. Zaten topiğin amacı bu. Herkes dusuncesini söylüyor
Peki bekleyip görelim. Failler tez zamanda yakalanmalı

Yazdıklarımdan bunu çıkarmanız başarı gerçekten.
Demokrasiyi ben reddetmiyorum. Demokrasi başlığı altında diktatörlük uygulayan sadece kendi yandaşlarını kayıran bir oluşumdan bahsediyorum.
Devlet halkın dışarıda ve içeride çıkarlarını koruyan güvenliğini sağlayan bir oluşumdur.
Hani güvenlik? Halkımız ne zaman yücelmiş, mefaatleri ne zaman korunmuş?
Tam tersi battıkça batıyoruz.

samimi fikrimi söyleyeyim mi?
hiç değil.
ama organik bir ayrışma şu aşamada PKK'yı olduğundan çok daha fazla marjinalleştirir. PKK şu an adeta bir bilge edasıyla röp.ler veren örgüt yöneticilerine sahipken, PKK'yla ilgili en ufak bir ipucu, PKK'yı çizgi dışına atar.
oysa PKK şu anda örgütle arasına çizgi çekmeyen HDP sayesinde de marjinal değil.
evet bir terör örgütü ama 90'lardaki halinden eser var mı Allah aşkına?
oysaki şu saldırılardan en az biri PKK üzerine kalsa, HDP de güç kaybeder.
aralarında bir bağ var.
HDP=PKK demek bence doğru değil
ama bir şekilde birbirlerine bağlılar.
er geç HDP bir ayrım noktasına gelecek. ama şu anda bu ayrım ne PKK'nın ne de HDP'nin işine gelmez.
ama şu an da AKP'nin işine gelir.
o yüzden bu patlama, Diyarbakır patlaması ya da Suruç Katliamı'nın PKK'yla en ufak bir bağı olsa hükümet bunu mutlaka bulurdu.
ama İşıd üzerinde yoğunlaşıldı.
hatta dün Konya'da Işidlilere baskın yapılmış. bu patlamayla alakası olmayabilir tabii.
ama ne diyorlardı "zamanlaması manidar"

Ben ölenlere nerde vicdansız demişim alıntılar mısınız? Eğer demirtaşı kastediyorsaniz doğru kendisi çok vicdanlıdır hepimiz biliyoruz
kendi kendilerini öldürdüklerini düşünüyorsun öyle yazdın, kaz gelecek diye can alabilecek vicdansızlık ta olmaktan bahsettim. Bun u demirtaş bile yapmış olsa miting olduğunu bilen etrafta o kadar resmi kurum varken, her otta bokta arama yapan polis neden arama yapmadı ve yoktu orada? olay olduktan sonra polis gelmesi bile manidar mesela.

Çevikler zaten yürüyüş veya miting olacağı zaman yakında bekliyor oluyorlar.

Çevikler zaten yürüyüş veya miting olacağı zaman yakında bekliyor oluyorlar.
ama yoktular. orada bulunan doktor bir abim söyledi oda mitinge gidiyordu otobüsü kızılay tarafına dönmüş ulusa gidecek yerde ve orada bulunan herkes gibi o da 1 tane polisin olmadığını söylüyor.

polis miting alanında girişlerde tek tek arama yapıyor.
sırrı süreyya önder de açıkladı, mitinge giderken yol üzerinde hdp kortejinde olmuş saldırı. polis miting alanına çıkan her sokak ve caddede arama yapmaz, yapmak istese yine karşı çıkılırdı. barış mitinginde polis her yandan ablukaya aldı diye kesin bir sürü sokak çatışması çıkarırdı bu grup.
hasılı, eylemi yapanlar da ölenler de katledenler de aynı grup.

Böyle mitinglerde en başta gar gibi insanların en çok geleceği toplanacağı yerlerde de polis 0lur. kendi kendilerine bile yapmış olsalar bundan en başta yine hükümet bakanlar ve mit sorumludur.

Ankaranın göbeğinden bahsediyoruz, burası cizre suruç falan değil. Türkiyenin kalbi. Burada bu olay yaşanıyorsa evinizde bile güvende değilsiniz.

Ayrıca RTE böyle bir şeyden en çok korkacak kişi olmalı sadece bu sebepten. Burnunun dibine kadar girmişler.

hükümet en başından beri pkk nın kandil vb sığındığı saklandığı mekanları bombalıyor, aynı zamanda bir şekilde pkk bağlantılı dhkp-c, ışid vb örgütlerin de üzerine gidiyor. çıkarları ortak olan bu terör örgütlerinin birbirinden farkı yok.
hdp-pkk işbirliğinin nedeni gerçekleri gören Kürtleri biraz daha oyalamaktı ama seçimlerde kan dökmekle tehdit etmek, Kürt çocuklarını dağa kaçırmak vb terör eylemlerine dönen pkk hdp nin kan kaybettiğini gördüğü için yine sindirmek ve baskı oluşturmak için böyle büyük ve kanlı eylemler yapıyor.
pkk her zaman teröristti, hdp ona iyi imaj çizmeye çalıştı hepsi bu. ama rol yapmak da bir yere kadar.
herkes aslına rücu etti. akp yokken de pkk teröristti hala öyle. sadece halk onlara bir şans verdi, siyasi güç olarak Kürtleri temsil etmeleri istendi ama katil her zaman katil işte, kolayı yani öldürmeyi seçtiler. tabi bunun içinde maşa olarak kullanan ülkeler, istihbari ve silahlı yardım yapan birimler vs ne ararsan var işin içinde.

Bence de Pkk Kürtleri marjinalize etmeye çalışıyor. Bu sebeple de yapip devlete de mal etme ihtimali cok yüksek.
Dogu da cogu bölgede oz yonetim ilan ettigi yerlerde halktan yeterince destek goremedi. Sokaga cagrilarina " serhildan"larina uyulmadi.

Boyle bir saldırı yapip ustlenmeyerek devlete düşmanlığı arttirmak halki daha cok yanina cekmek pekala pkknin isine gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…