- 30 Ocak 2024
- 122
- 125
- 18
- Konu Sahibi Pinkdream_89
-
Suanda 15. haftadasiniz, eger ki bebekte gercekten turner sendromu varsa, kafa yapisinda ve kalpte anormallik gibi bazi ultrason bulgulari olmasi lazim. Ama dedim ya en dogru taniyi 16. hafta sonrasi yaptirmaniz gereken amniyosentez verecektir. Eger oldu da mozaik turner tespit edilirse de korkmayin sakin, turner gibi agir bir sendrom degil mozaik turner. Iyi bir perinatolog ile gorusmelisiniz. Insallah cok guzel sonuclar alirsiniz.Buarada ultrasonda hiçbir anormallik yok çok şükür
İnşallah çok teşekkür ederimSuanda 15. haftadasiniz, eger ki bebekte gercekten turner sendromu varsa, kafa yapisinda ve kalpte anormallik gibi bazi ultrason bulgulari olmasi lazim. Ama dedim ya en dogru taniyi 16. hafta sonrasi yaptirmaniz gereken amniyosentez verecektir. Eger oldu da mozaik turner tespit edilirse de korkmayin sakin, turner gibi agir bir sendrom degil mozaik turner. Iyi bir perinatolog ile gorusmelisiniz. Insallah cok guzel sonuclar alirsiniz.
Merhaba fish (ilk) sonucum çıktı,genel olarak temiz çıktı,sadece bir kromozom eksik görünüyormuş,bunun klinik bir önemi yokmuş,ancak mozaiklik açısından ikinci testi beklemek gerekiyormuş dedi doktorum..Suanda 15. haftadasiniz, eger ki bebekte gercekten turner sendromu varsa, kafa yapisinda ve kalpte anormallik gibi bazi ultrason bulgulari olmasi lazim. Ama dedim ya en dogru taniyi 16. hafta sonrasi yaptirmaniz gereken amniyosentez verecektir. Eger oldu da mozaik turner tespit edilirse de korkmayin sakin, turner gibi agir bir sendrom degil mozaik turner. Iyi bir perinatolog ile gorusmelisiniz. Insallah cok guzel sonuclar alirsiniz.
Mozaik turner mi olma ihtimali var? Hangi kromozomdan supheleniyorlar? Mozaikligin derecesi ve hangi kromozomda oldugu elbette ki cok onemli, cikacak raporla bir genetik doktorundan randevu almalisiniz. Hatta simdiden alin randevularinizi ki rapor ciktiginda direk gidebilin, temiz gelirse de iptal edersiniz nolucak. Dusuk seviye mozaik turner cikarsa sakin aldirmayin, fb gruplarindan cozebileceginiz bir durum degil bu. Cikacak sonucta mozaiklik varsa ben sizin yerinizde olsam hem devletten Capa'dan cocuk genetikten hem de ozelden yine bir genetik uzmanindan randevu alirdim. Uzmanlarin profesor olmasina dikkat ederdim.Merhaba fish (ilk) sonucum çıktı,genel olarak temiz çıktı,sadece bir kromozom eksik görünüyormuş,bunun klinik bir önemi yokmuş,ancak mozaiklik açısından ikinci testi beklemek gerekiyormuş dedi doktorum..
Mozaikse aldırmam demiştim ama facete grupları var bazıları mozaik olmasına rağmen çok ağır görünüyor
Mozaikliğin de çeşidi mi var anlamadım
Cevabınız için teşekkür ederimMozaik turner mi olma ihtimali var? Hangi kromozomdan supheleniyorlar? Mozaikligin derecesi ve hangi kromozomda oldugu elbette ki cok onemli, cikacak raporla bir genetik doktorundan randevu almalisiniz. Hatta simdiden alin randevularinizi ki rapor ciktiginda direk gidebilin, temiz gelirse de iptal edersiniz nolucak. Dusuk seviye mozaik turner cikarsa sakin aldirmayin, fb gruplarindan cozebileceginiz bir durum degil bu. Cikacak sonucta mozaiklik varsa ben sizin yerinizde olsam hem devletten Capa'dan cocuk genetikten hem de ozelden yine bir genetik uzmanindan randevu alirdim. Uzmanlarin profesor olmasina dikkat ederdim.
Sonuclar cikinca genetik doktoru ile gorusun mutlaka. Mozaik turner ise hic endise yapmayin lutfen ama diger kormozomlardan birinde mozaiklik cikarsa farkli sendromlar soz konusu olabilir. Bundan dolayi en dogru bilgiyi genetik uzmani verecektir. Ama benim icimde sanki bu NIPT test sonucu yanlis geldi (cok oluyor bu arada) ve basindan itibaren bebekte bir sorun yokmus gibi bir his var umarim dogru bir histir. Insallah rabbim yuzunuzu yakinda guldurur.Cevabınız için teşekkür ederim
Doktorum sadece böyle yorum yaptı turner değil ama mozaiklik açısından ikinci testi beklemeliyiz.
Raporumda da 22 nukleus (hücre) incelendi sadece birinden şüpheli sinyal alındı diyorbu biri hangisi bilmiyorum yazmıyor
Ayy inşallah çok teşekkür ederimSonuclar cikinca genetik doktoru ile gorusun mutlaka. Mozaik turner ise hic endise yapmayin lutfen ama diger kormozomlardan birinde mozaiklik cikarsa farkli sendromlar soz konusu olabilir. Bundan dolayi en dogru bilgiyi genetik uzmani verecektir. Ama benim icimde sanki bu NIPT test sonucu yanlis geldi (cok oluyor bu arada) ve basindan itibaren bebekte bir sorun yokmus gibi bir his var umarim dogru bir histir. Insallah rabbim yuzunuzu yakinda guldurur.
Zaten ileriden gidiyorsa bu mukemmel bir haber. Iyi haberlerinizi aliriz yakinda insallah.Ayy inşallah çok teşekkür ederim
Kendi doktorum da perinotologlar da bişey yok yanılma olmuştur diyor hiçbir bulgu yok hatta maşallah haftasına göre 3-4 gün hep ilerdesıkıntısı olan bebek hiçbir sıkıntı vermezse geriden gelir demişti
Amniyosentez sonucunuz cikti mi? Insallah guzel sonuclanmistir.Ayy inşallah çok teşekkür ederim
Kendi doktorum da perinotologlar da bişey yok yanılma olmuştur diyor hiçbir bulgu yok hatta maşallah haftasına göre 3-4 gün hep ilerdesıkıntısı olan bebek hiçbir sıkıntı vermezse geriden gelir demişti
Merhaba evet temiz çıktı çok şükürAmniyosentez sonucunuz cikti mi? Insallah guzel sonuclanmistir.
Masallah cok sevindim sizin icin, fetal dna (nipt) cok yanlis pazarlanan bir test, pek cok kiside yaniltici sonuclar veriyor. Rabbim bebeginize saglikla kavustursun sizi.Merhaba evet temiz çıktı çok şükür
gebelik oluştu mu canım?Benim de pgt yapıldı
Hangi iğne ve ilaclari kullandiniz
Hayır tutmadıgebelik oluştu mu canım?
Şu an 11 haftalık oldu canımHayır tutmadı
Başka yere bakıyorum ama çok kararsızım
Siz de Mehtap hocaya gidiyordunuz kaç aylık oldu
MasAllahŞu an 11 haftalık oldu canım
Rabbim sağlıkla nasib etsin inşallahİlaç olarak ne kullandınız
Prolutex ve estrofem kullandım canım. Estrofemi bıraktım. Prolutex bir hafta daha devam sanırımMasAllah
Prolutex duphaston
Sizde aynı ilaçlar mi
hayır mozaikte öyle olmuyor benim boyum 1.74:)Merhaba mozaik turnerda başka ne gibi olumsuzluklar var mesela ? Bana turner teşhisi kondu (gebeyim) amniyosentez önerdiler ama mozaikse korkma dedi Dr..
Nette baktım boyları kısa oluyor ama mozaikte öyle mi merak ettimlütfen cevap verin lütfen
Merhaba.Doktorunuz kiimdi acaba?sevgili anneler merhaba ,bundan 10 yıl önce mozaik turner sendromuna sahip bir anne adayı idim. gittiğim tüp bebek merkezinde pgt olmadan çcouk sahibi asla olamazsın dendi. pgt yaptırdık, ilk denmeede ikizlerim oldu, şimdi 10 yaşındalar.
ben ikizler doğduktan 11 ay sonra doğal yolla çocuğun olmaz dendiği için korunmadım ve 3.çocuğuma hamile kaldım. kafam çok karıştı ,hani olursa bile düşer ya da sakat olurdu. aydan biriye gittim .kendisi mutlaka korun yoksa daha çok doğurursun ,abartmışlar ,doğal yolla da hamile kalabilirsin dedi. mutlaka aydan biriye gidin .kendisi iyi bir doktor ve genetikçi. durumumu en net o söylemişti bana . umarım herşey gönlünüze göre olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?