Arkadaslar merhaba
8 aydir korunmuyoruz ve gebelik olusumunu olmadi.ilk aylarda hormon testi yaptirdim sonuclar gayet normal cikti.daha sonraki aylarda Koru hastanesinde esime sperm testi yaptirdik sonuclar şöyle
Miktar 5 ml
Ph 7,8
Likefikasyon suresi 15dk
Viskosite normal
Lokasit 2-3
Spermatozoa Sayisi 30 milyon
Toplam spermatozoa satisi 150 milyon
Hareket degerlendirilmesi 85
A progresif hareketli %20
B yavas ileri hateketli %40
C yerinde hateketli %25
D hareketsiz %15
Normal sperm orani %12
Anomalli sperm orani %88
Toplam kuyruk amonalli sperm orani %6
Kivrik %6
Sol testiste varikosel tespit edildi.
Bu arada korunmayi biraktiktan 3 ay sonra yaptirdik bu testi.
8 ay olunca artik doktora gidip neden oldugunu ogrenmek istedik.yakin bi arkadasin Osman hocada tedavi oldu ve cok memnun kaldi.ben osman hocanin
tup bebek doktoru oldugunu bilmiyordum.arkadasimla konusunca ogrendim ama normal hastalarada bakiyomis doktor.neyse on gorusme ayarladik ben gittim doktorla konustum anlattim 8 ay boyunca olanlari.esimin ve benim sonuclarimi gosterdim.esimi .degelerinin abartilmis oldugunu soyledi.beni muayene etti yumurtaliklarimin iyi oldugunu (yasim 28 benim ) yasin 28 ama yumurtalarin biraz ileri dedi 33 yasinda gibi yani dedi. Oncelik esine sperm testi yapmamiz gerekiyor dedi.onun sonucuna gore ilerlememiz gerek dedi.yani sorun yoksa tup filmi falan dedi.neyse bugun gittik sperm testi verdik.sonuc ogleden sonra cikti doktor aradi bizi
Toplam sperm sayisi 6 milyon dedi ileri hareketli 0 dedi sperm sekillerinde bozuklar cok dedi.yani kisacasi normal yolla olmaz tup bebek yapmamiz lazim dedi.
Cok uzattim k.bakmayin
Yani ben simdi ne yapayim arkadaslar osman hocaya gidip memnun olan var mi ?
Esimle konustuk 2 kere daha baska hastanelerde test yaptircaz bu arada
Tecrubeli arkadaslar yardim ederse cok sevinirim Ankara'da baska hastanelerden memnun olan varsa onlarda yazsinlar lütfen