Merhaba
Yazdıklarınızı okunca ne güzel dedim.. insanın kendini iyi hissettiği bir doktor ve sonrasında da hastaneyi bulmuş olması ne güzel! inşallah yavrunuzu kucağınıza alıncaya kadar da aynı hislerle devam edersiniz.
Ben de ilk doğumumda böyle hıssetmıstım medicananın yenı açıldığı yıllardı ve gerçekten özel hastane gibiydi (Şimdi bakınca üniversite hastanelerinden bir farkını göremiyorum) ve ben orada olduğum ıcın mutluydum.
Şimdi 2. kez anne olmayı istiyorum ama medicanayla devam edemeyeceğimi hissediyorum.
Rica etsem hastane ile anlaşmış olduğunuz ücreti yazabilirmisiniz? özel sigorta ile mi anlaşmalı mı yoksa direkt hastane ile mi anlaşılıyor ?
Merhabalar.
Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için, inşallah siz de istediğiniz gibi sağlıkla bebeğinize kavuşursunuz.
Dediğiniz gibi Medicana'da yakınlarımız doğum yaptı birkaç sene önce.
Çok memnun kalmışlardı ama şuanki hali dediğiniz gibi olduğu için düşünmedim ben.
Benim hamileliğim süpriz olduğu için çalışabileceğimiz tek bir sigorta firması vardı hamilelik sırasında, o şekilde anlaştık.
Liv hastanesinin içinde sigortanın çalışanları bulunuyor, onlar hastaneyle işbirliği içinde işlemleri yürütüyorlar.
Paketimiz şöyle;
8 muayene ücreti, gebelikle ilgili yapılacak tüm testler, sezeryan-epidural-mormal doğum farketmiyor, 1-2 gece yatış ve refakatçi ücreti, bebeğin ilk muayeneleri, 15 gün sonra yapılacak ultrason kontrolleri, 5.gün anne ve bebeği kontrole gelen hemşire hizmeti, kapı süsleme, herhangi bir acil durumda 1000tl ye kadar yapılan müdahale ücreti, doğum sonrasında anne ve babaya odada baş başa yemek, lohusa şerbeti ikramı dahil 7750 tl ye anlaştık.
Hastenedeki kadın doğum ekibi oldukça işinin ehli, medicanadan ve diğer hastanelerden en ünlü doktorları bünyelerine katmışlar.
Bu paket dahilinde hastane içerisinde doktor değiştirme profesör hocalar dahil, hastaneden memnun kalmazsam koru ya da medicana hastanesine geçme imkanım bulunuyor.
Ola ki iptal etmek istiyorum ya da Allah korusun bir düşükle sonlanırsa o güne kadar yapılan muayene ve testler düşürülüp kalan ücret iadesi de yapılıyor.
Bir de ben kalabalık bir aile olduğumuz için süit oda istedim, normal odaya 15 kişi sığmamız mümkün değil çünkü.
Ücret farkı 750 tl fakat bir indirim yapılmasını bekliyoruz hala.
Çünkü süit odanın diğer hastaneler gibi ayrıca bir avantajı yok maalesef kuaför hizmeti, misafir ikramı gibi.
İlk bakıldığında ücret çok görünüyor ama testleri, doğumu ayrı ayrı hesapladığımızda çok daha fazla bir ücret çıktığını bilirsiniz.
Bu sebeple Memorial ı eledik, tek tek hesapladığımızda 10bini geçen bir ücret çıktı fakat çok güzel bir hastane.
Sizin gebelik başlangıcı henüz olmadığı için sigorta firmaları çok daha iyi yardımcı olup fiyatı da düşürebilirler.
Koru hastanesinin ücreti 6300, medicananın 5600 civarı bir ücreti olması lazım ayrıca.
Yine onların da muayene ücretleri dahil, sezeryan ya da epidural olursa artı 500 tl ücret artıyor yanılmıyorsam.