ankara lina kadın sağlığı vajinismus tedavisi

missbon

En güzel duam.. Şükür sebebim.. Canım kızım
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2009
1.081
1.064
333
Balıkesir
arkadaşlar bu merkeze giden varmı aranızda iyi olduğunu duydum vajinismus konusunda gitmeyi düşünüyorum ücretide öle çok uçuk değilmiş giden varsa yazarsa sevinirim

merhaba arkadaşım. ben geçen hafta linaya vajinismus için gittim.
kısaca tedaviyi anlatayım. öncelikle psikolog ile görüşüyorsun o nefes egzersizleri yaptırıyor ve vajina kaslarını kontrol etmeni sağlıyor. sonra psikolog ve jinekolog ile birlikte muayene odasında önce tek parmak sonra çift parmak sokuyorsun vajinaya. ondan sonra da vajina ultrasonu için kullanılan penis şeklinde bir alet var onu sokuyorlar. parmak egzersizlerini eve ödev veriyor. önemli olan bu zaten. çok sık ve rahat yapman lazımki vajinayı alıştırabilesin. sonraki seansta eşinin önce tek sonra çift parmagını sokabilmeyi başarabilmen için telkinde bulunuyor. bunları eve ödev veriyor. son seansta ise penisten daha kalın bir alet var onu önce doktor sonrada kendin sokuyorsun birkaç kere ve işlem tamam diyorlar. bunun için jel veriyorlar ( tabi satın alıyorsun) eve gidince yapabilirsin dediler. öpüşüp ayrıldık. ben kendim yapınca rahat olabiliyorum ama eşim yada dr. yaptığı zaman biraz kasılıyorum. hayal kırıklığına uğramamak için eşimle beraber olmadım daha hala vajina egzersizlerini yaparak daha rahat olmaya çalışıyorum. çünkü hala tedirginim. bu egzersizleri yapabilmek içinde kendime bir alet yaptım :) beyaz mum kullandım şimdi ise mumu kalınlaştırmak için etrafına tuvalet kağıdı sarıyorum. prezervatif geçirip egzersizlerimi yapıyorum tamamaen hazır olunca deneyeceğim. bu arada EN ÖNEMLİ KONU BURNUNDAN NEFES ALIP AĞZINDAN VEREREK KENDİNİ KASMAMAK. KASTIĞIN ZAMAN ÇİŞİNİN SON DAMLASINI YAPIYORMUŞ GİBİ IKINARAK NEFES VERMEK. O ZAMAN RAHAT GİRİYO. Allah herkesin yardımcısı olsun. bol bol dua etmek lazım. psikolojik olarak rahatlıyorum.

Duyarsızlaştırma tedavisi (desensitizasyon ) çok aşamalı bir işlemdir. Sadece parmak ve penis boyutunda ki aleti vajene yerleştirmekle iş bitmiyor . Bunları kendimizin yapabilmesi gerçekten çok önemli. Bir vajinusmus hastasının vajene parmak yerleştirmesi ilk etapta çok zor olabilir. Parmaktan daha ince tüplerle alıştırma egzersizlerine başlamak daha anlamlı olur. Gerekli durumlarda da egzersizlere lokal anestezik eklenmesi tedaviye yardımcı olur.

Arkadasla bende vajınamustum astım lina kadın saglı sayesınde hamıyet hanım ve gulsum hanım cok yardımcı oldu tam 6 ay cektım simdi cok ıyım fiyatıda cok uygun

merhabalar ankara civarında araşmalarım doğrultusunda Op. Dr.Ebru zilfikaroğluyla iletişime geçtim ve inanılmaz pişman oldum.

Ben Vajinismus Ankara ili için mutlaka ama mutlaka Op. Dr. Ebru ZÜLFİKAROĞLU ile görüşmenizi yani EvaVajinismus öneriyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar... Ben bu konuda çok sorunlar yaşadım malumunuz ama bu sorunu dışardan tıbbi destek almadan aştım şu an normal kadınlara taş çıkarabilirim. Bu konuda sorunu olan arkadaşlara tavsiyelerim olucaktır ulaşınız.

merhabalar ankara civarında araşmalarım doğrultusunda Op. Dr.Ebru zilfikaroğluyla iletişime geçtim ve inanılmaz pişman oldum.
Merhabalar ben de kendisine yakın zamanda muayene oldum. Goz ucuyla bakti Vajinismus olmadığım halde sen vajinusmussun diyerek tedaviye başlamak istedi ve cok uçuk bir ücret istedi. Tabi ikna edici bir açıklama da yapamadığı için başka bir doktora gittik ve o doktor sorunumuzla çok yakından ilgilendi ve muayene sonucunda herhangi bir sorunumuzun olmadığı her şeyin normal oldugu ortaya cikti.

Back