- 27 Nisan 2015
- 6.978
- 34.076
- 498
- Konu Sahibi garipbirhayat
-
Taşına toprağına soğuğuna ayazına kurban oluyum ankaram seni begenmeyenler gelmese gezmese boşuna kalabalik yapmasa keşke
Dogma büyüme köken olarak Ankara lıyım. Gezilecek yer yok diyenlere ayar oluyorum gıcık kapıyorumAhahahha aradığım yorumAcaba bende mi sorun var diyordum meğer gezicelecek yer yokmuş.
Merhabalar kızlar.
Önümüzdeki hafta 2 haftalığına bir Ankara ziyaretim olacak. Ankara da nereye gidilir , nerede kalınır ?
Uygun fiyatlı otel pansiyon Öneriniz olabilir mi?
Merkeze yakın semtler konusunda bilgi verir misiniz ?
; anitkabir, ankaraya gelip Ata yi ziyaret etmeden olmaz, TBMM binalari cumhuriyetin vatanin nerelerden gecip bu duruma geldigini anlayabilmek icin. Mutlaka fotograf makinen olsun yaninda. Koc Oyuncak Muzesi, zaten koca bir gunu orada harcarsin, Kaleyi gez bu esnada, kale icinde otur bir gozleme cay yap. Hamamonune git hamamonunde neyhane diye bir mekan var git caylarini oc, hocanin keyfi yerindeyse guzel bir ney ufler sana, mest olursun. eymir golune git bisiklet kirala golun etrafinda tur at yanina sandvic termos cay al yoruldugunda oturur yer icersin. golbasina git derim ama cok cok bisey yok temiz havasi var o da yeter kahvaltiniborada yapabilirsin. araban varsa ayasa git hamam sefasi yap, beypazarina git sarma ye baklava ye Mansur Baskan'in ilk saheserini gor nerelerden nerelere getirmis o ilceyi. araban yoksa da beypazarina kalkan otobusler var bir gununu orada gecirebilirsin. taki toka otantik seyler. tam domates zamani ayasta domates ye.Gezilecek yerler hakkında bilgi de verseniz çok iyi olur kızlar.
Not:Ankaraya yeni yerleşmiş taze öğrenci
bir de deniz muhabbeti var. ankaranin kuru ayazini lagim kokan istanbul nemine tercih ederim...
ankamalle gitme sakin bogulursun valla. bir arkadas anadolu medeniyetkeri muzesi demis ulucanlar muzesi demis git mutlaka unutmusum oralari. ilgini cekiyorsa thk nin ucak muzesi var acikhava muzesi.
ankara ucuzdur. 30 tlye doyurucu kahvalti yaparsin sinirsiz cay ile.
ilgini cekiyorsa kafa dagitmak eglenmek icin falcilar var ay ne eglenirdik o falci anlatirken ogrenciligimizde. gulmekten altimiza kacirdigimizi hatirlarim
ay dolu yer var. bos bos bile gezebilirsin ankarada...
ankara bitanedir ya...
Sadece deniz yok diye dedigin gibi :)) tabii bi istanbul olamaz ama gezilecek yerleri var.Dogma büyüme köken olarak Ankara lıyım. Gezilecek yer yok diyenlere ayar oluyorum gıcık kapıyorumistedikden sonra gezilecek yer çok. Yeterki içinizde gezme hevesi olsun.
Gezilecek yerden kastınız deniz ise evet malesef denizimiz yok bir çok küçük anadolu şehrinde olduğu gibi.
Universitede okurken de ankaradaydim dağdan tepeden gelen adamlar gezilecek yer yok şöyle böyle derlerdi o zamandan beri bu lafı söyleyenleri kürekle dovesim geliyor
Aklıma yazdım.. Teşekkür ederim :)Yaklaşık 30 yıldır gider gelirim, dönem dönem orada yaşadım ama gezecek yer bilmiyorum valla. Ya da bana gezecek yer gibi gelmiyor oralar. Hamamönünü pek severim ama. Hastaneden kaçar giderdik rahmetli babamla
Bende doğma büyüme İstanbulu olduğum için nereye gidersem gideyim İstanbul havası arıyorum. Yani bu biraz bana bağlı bir durum, bana göre gezilecek yer yok :)Dogma büyüme köken olarak Ankara lıyım. Gezilecek yer yok diyenlere ayar oluyorum gıcık kapıyorumistedikden sonra gezilecek yer çok. Yeterki içinizde gezme hevesi olsun.
Gezilecek yerden kastınız deniz ise evet malesef denizimiz yok bir çok küçük anadolu şehrinde olduğu gibi.
Universitede okurken de ankaradaydim dağdan tepeden gelen adamlar gezilecek yer yok şöyle böyle derlerdi o zamandan beri bu lafı söyleyenleri kürekle dovesim geliyor
aynen surda su park var cok guzel diyolar gidiyorum dikmen vadisinden hallice1hafta çok bile Ankaraya
Ankarali biri olarak diyorum bunu
sehir kavgasi yapmayacagim ama izmiri sevmem. sanirim 8 ya da 9 kere gittim. denizin kenarinda yosun kokusu yerine berbat bir lagim kokusu ve denizin ici cop doluydu. trafik berbatti. park yeri bulmak imkansizdi, buldugun park yerine yabanci plaka ile parkettiysen de sanki ilk defa park esiyorsun da beceremiyorsun gibi bir davranis, izmire gelmisiz de izmiri kirletiyormusuz gibi bir tavir ve bir de insanlari biz izmirliyiz, izmirliler soyle izmirliler boyke, izmirin kizlari yok izmirin erkekleri yemin ederim gina gelmisti. izmire disaridan gelen herkes kotu, konferansa gittim akademik bir konferansti orada bile ayni muhabbet. isin ilginc tarafi anlaradaki izmirli arkadaslarim da oyle.kendini turkiyenin diger illerinden ustun tutma hele bir de ic anadoluda yasiyorsan sana cahil gozuyle yaklasma vs haa bir de karadenizli falansan (asil memleketim o taraf) sana otantik insan muamelesi yapmalar siveli konusup gulusmleler falan. yani velhasil.izmiri sevemedim. belki de benim karsima hep oylesi cikti. bir de sunu farkettim ozmirde tanistigim herkesin hayali karadeniz turu yapmak.İzmirde serpme kahvaltı, üstelik derenin içinde oturarak, ayakların suda, yanında semaverle 22 lira. 4 kişiye 2 kişilik söylüyoruz bu arada. Ankara ucuz bir şehir değil maalesef. Batıkentin ev kiraları karşıyakanın ev kiralarından yüksek, hele çakırlar denen dağbaşı uçmuş vaziyette. İzmirle kıyaslıyorum çünkü kıyaslayabileceğim kadar bilgi sahibi olduğum iki şehir var sadece, ankara ve izmir.
sehir kavgasi yapmayacagim ama izmiri sevmem. sanirim 8 ya da 9 kere gittim. denizin kenarinda yosun kokusu yerine berbat bir lagim kokusu ve denizin ici cop doluydu. trafik berbatti. park yeri bulmak imkansizdi, buldugun park yerine yabanci plaka ile parkettiysen de sanki ilk defa park esiyorsun da beceremiyorsun gibi bir davranis, izmire gelmisiz de izmiri kirletiyormusuz gibi bir tavir ve bir de insanlari biz izmirliyiz, izmirliler soyle izmirliler boyke, izmirin kizlari yok izmirin erkekleri yemin ederim gina gelmisti. izmire disaridan gelen herkes kotu, konferansa gittim akademik bir konferansti orada bile ayni muhabbet. isin ilginc tarafi anlaradaki izmirli arkadaslarim da oyle.kendini turkiyenin diger illerinden ustun tutma hele bir de ic anadoluda yasiyorsan sana cahil gozuyle yaklasma vs haa bir de karadenizli falansan (asil memleketim o taraf) sana otantik insan muamelesi yapmalar siveli konusup gulusmleler falan. yani velhasil.izmiri sevemedim. belki de benim karsima hep oylesi cikti. bir de sunu farkettim ozmirde tanistigim herkesin hayali karadeniz turu yapmak.karsilastirdiginiz semtlerin evlerinin yapilarini da bir karsilastirin. karsiyakadaki binalar deprem oncesi yapilan 50 60 yillik binalar, tarfik berbat garaj yok park yeri yok. istanbul zaten daha da beter. adamlar yururken bile navigasyonla yuruyor. sehir karman corman...
ankara duzenlu geliyir bana en uzak mesafeye 1 1.5 saatte gidiyorsun kendi araban varsa sanslisin. aksam is cikisi trafiginde bile 1 saat hadi bilemedin.1.5 saat sonra eskisehir yolundan keciorene gidebilirsin.
ya ben ankarayi cok seviyorum. baska sehirde yasamak zul gelir bana belki de oyuzden.diger sehirleri sevemiyorum. Atam da cok sevmis ki baskent yapmis bugun de 96. yili kutlu olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?