Ankara hakkında

Kalacak yer olarak Başkent Öğretmenevi öneririm temiz ve güvenilir. Ben kızılayda ya da ulusta asla kalmazdım sanırım. Ankara tuhaf bi şehir yerlerde travesti kartları falan, otelleri güven vermiyor bana.

Ahahahha aradığım yorum Acaba bende mi sorun var diyordum meğer gezicelecek yer yokmuş.
Dogma büyüme köken olarak Ankara lıyım. Gezilecek yer yok diyenlere ayar oluyorum gıcık kapıyorum istedikden sonra gezilecek yer çok. Yeterki içinizde gezme hevesi olsun.
Gezilecek yerden kastınız deniz ise evet malesef denizimiz yok bir çok küçük anadolu şehrinde olduğu gibi.
Universitede okurken de ankaradaydim dağdan tepeden gelen adamlar gezilecek yer yok şöyle böyle derlerdi o zamandan beri bu lafı söyleyenleri kürekle dovesim geliyor

Arkadaşlar etmeyin yahu, hangi İç Anadolu kentinde gezilecek yer bulabilirsiniz? Rabbim deniz vermediyse bu Ankara nın suçu mu? Hele gelişmemişlik demiş birisi daha neler, Ankara gelişmediyse neresi gelişmiş ya da gelişmişlikten kasıt nedir?
Allah dert vermesin ama sağlıkla ilgili sorunlarınıza en iyi çözümü Ankara da bulursunuz. Alışveriş, gece eğlencesi vs hepsi son derece canlıdır.
Her türlü imkan mevcut, yeter ki paranız olsun.
canınız doğa çektiğinde basarsınız parayı, her Ankaralının yaptığı gibi gidersiniz Ege ye, Akdeniz e.

Anıtkabir, kale, hacıbayram, hamamönü, ulustaki müzeler, meclis, rahmi koç müzesi, anadolu medeniyetler müzesi, ulucanlar cezaevi müzesi, bahçeli 7 cadde, kizilay. Ilçeleri gezmek isterseniz.
Altındağ da altin köy, altinpark en meşhur yerlerdir.
Sincanda büyük parklar harikalar diyarı, göksu
Gol basinda eymir, mogan.
Kizilcahamam soguk su
Beypazarı karagol çok güzeldir.
Ayasta beypazarinda haymanada kaplıcalar
Nallıhanda taptuk emre, kuş cenneti
Mamakda mavi gol
Camlıdere de baraj
Daha çok baraj doğal ortam çıkar aklima gelenler bunlar.

Gezilecek yerler hakkında bilgi de verseniz çok iyi olur kızlar.
Not:Ankaraya yeni yerleşmiş taze öğrenci
; anitkabir, ankaraya gelip Ata yi ziyaret etmeden olmaz, TBMM binalari cumhuriyetin vatanin nerelerden gecip bu duruma geldigini anlayabilmek icin. Mutlaka fotograf makinen olsun yaninda. Koc Oyuncak Muzesi, zaten koca bir gunu orada harcarsin, Kaleyi gez bu esnada, kale icinde otur bir gozleme cay yap. Hamamonune git hamamonunde neyhane diye bir mekan var git caylarini oc, hocanin keyfi yerindeyse guzel bir ney ufler sana, mest olursun. eymir golune git bisiklet kirala golun etrafinda tur at yanina sandvic termos cay al yoruldugunda oturur yer icersin. golbasina git derim ama cok cok bisey yok temiz havasi var o da yeter kahvaltiniborada yapabilirsin. araban varsa ayasa git hamam sefasi yap, beypazarina git sarma ye baklava ye Mansur Baskan'in ilk saheserini gor nerelerden nerelere getirmis o ilceyi. araban yoksa da beypazarina kalkan otobusler var bir gununu orada gecirebilirsin. taki toka otantik seyler. tam domates zamani ayasta domates ye.
Ankara'da konserler muhtesem gecer sansin var visnelikte bir konseri yakalayabilirsin.
Ankara'daki kitap sevdasi baska sehirde yok. Zafer carsisindai sahaflari gezebilirsin ya da olgunlarda korsan (korsana karsiyiz) kitaplara goz atabilirsin.
Kizilay'da bos bos dolan aksam Kizilay'a git yere acilan tezgahlara goz at ovir zivir ne ararsan var.
Benim ogrenciligimde nefes bar vardi kizilayda orada mide bozan kebap ye yaninda essiz salatasini 45 lik gecesine denk gelirsen (hala var mi bilmiyorum) bayagi eglenebilirsin. 90lar gecesi falan da vardi hatta behzat c. deki akbaba zamaninda orada calardi.
ogrenci arkadas milli kutuphaneye git uye ol hem ders calisirsin hen kitap odunc alirdin. adnan otuken kutuphanesinde ucretsiz atolyeler var sinemadan orguye cesit cesit instagramdan takip et. tiyatro sezonu acildi, devlet tiyatrolarini takip et. ankaranin tiyatro izleyicisi hicbirtlyerde yoktur keyif alirsin. daha ne yazayim. Ankara'da gezilecek yer mi var diyen yasamayi bilmiyordur omru sikayetle ve guzellikleri goremeden geciyordur.
hicbisey yapamazsan git kurtulus pakina al yanina kahveni ya da cayini ya da ben ogrenciyken karsi marketten peynir ekmek zeytin domates kola alir gazeteyi de serer arkadaslarla piknik yapardik...

Ankara da aracınız yoksa gezilebilecek yerler metro ya da otobüsle gidilebilecek yerler, ankamall avm, hamamönü, kızılay, tunalıhilmi, sakarya, anıtkabir, kale, altınpark, metro çarşıları, perşembe günleri açılan sıhhıye sosyete pazarı, olgunlardan ucuz kitap almak, vb. Aklıma gelenler bunlar. Kalmak için başkent öğretmenevi ve kızılaydaki otellere bakın.
Doğma büyüme ankaralıyım. Çoooook seviyorum. 20 yıldır uzaktayım ama tüm tatillerde Ankaradayım. Ailem kardeşlerim hala orda. Aslen Ankaralı değilim yalnız.

bir de deniz muhabbeti var. ankaranin kuru ayazini lagim kokan istanbul nemine tercih ederim...

ankamalle gitme sakin bogulursun valla. bir arkadas anadolu medeniyetkeri muzesi demis ulucanlar muzesi demis git mutlaka unutmusum oralari. ilgini cekiyorsa thk nin ucak muzesi var acikhava muzesi.
ankara ucuzdur. 30 tlye doyurucu kahvalti yaparsin sinirsiz cay ile.
ilgini cekiyorsa kafa dagitmak eglenmek icin falcilar var ay ne eglenirdik o falci anlatirken ogrenciligimizde. gulmekten altimiza kacirdigimizi hatirlarim
ay dolu yer var. bos bos bile gezebilirsin ankarada...
ankara bitanedir ya...

Son düzenleme:

İzmirde serpme kahvaltı, üstelik derenin içinde oturarak, ayakların suda, yanında semaverle 22 lira. 4 kişiye 2 kişilik söylüyoruz bu arada. Ankara ucuz bir şehir değil maalesef. Batıkentin ev kiraları karşıyakanın ev kiralarından yüksek, hele çakırlar denen dağbaşı uçmuş vaziyette. İzmirle kıyaslıyorum çünkü kıyaslayabileceğim kadar bilgi sahibi olduğum iki şehir var sadece, ankara ve izmir.

Soylendi mi bilmem.. Atakule... botanik park, altin park, ankara kalesi.. haci bayram, genclik parki, vs. Otel icin bence merkez kizilay tercih et.. ulus biraz daha asagi sinif cunku..tuhaf yerler var orda bence.. ama illa alisveris filan yapacaksan anafartalar carsisi var orda bakinabilirsin...tabii sosyete pazari ve tarzi yerlerde var.. ama genel bi alisveris yapacaksan tabiiki kizilay derim.

Sadece deniz yok diye dedigin gibi :)) tabii bi istanbul olamaz ama gezilecek yerleri var.

Burda baska bi topik vardi, bursa ile ilgili.. burdakilerden Bursayi bile begenmeyenler vardi ki bana gore Bursa Turkiyenin en guzel sehriyok yok cunku Bursada denizide var herseyi var.. tarih arasan tarih.. yemek eglence kayak yuzme alisveris.. teleferik vs vs. Yani gezmek istedikten sonra illa bi yerler bulunur..

Yaklaşık 30 yıldır gider gelirim, dönem dönem orada yaşadım ama gezecek yer bilmiyorum valla. Ya da bana gezecek yer gibi gelmiyor oralar. Hamamönünü pek severim ama. Hastaneden kaçar giderdik rahmetli babamla
Aklıma yazdım.. Teşekkür ederim :)

Bende doğma büyüme İstanbulu olduğum için nereye gidersem gideyim İstanbul havası arıyorum. Yani bu biraz bana bağlı bir durum, bana göre gezilecek yer yok :)

Benim sevmedigim birsey varsa o da bizlerin eglence anlayisi nere gitsen bi mangal sevdasi yeminlen biktim yazdan beri..

Bizde mangal yabancilarda bira, bu boyle gerci

Ankarada kaldığım kısıtlı donemde gezmeyi cok istemistim. Fakat yerlileri de dahil herkes gezilecek yer yok diyordu.

Aracim olmadığı için ve hamile oldugum icin cok uzak yerlere gidemedim. Altinkoye gitmek istemistim ama arkadaslari ayarlayamadim. Tek basima da sicak havada iki uc otobusle gitmeyi gozum kesmedi.

Eymir e gitmistik arkadaslarin arabasıyla. Orası güzel gecmisti. Hamamönü ne gittik bir de. Dönüşler benim icin hep sıkıntı ydi gerci. Hamile olmasam talan ederdim Ankara'yı ama karnim burnumda fazla gezemedim.

Ben golbasinda bu bir ogrenci yurdunda kaldim. Yeme kleri flan cok guzeldi. Gunluk ucretle de kalabiliyor sunuz.

Ankarada arabasızlık tam bir zulüm. Toplu taşıma sistemini beğenmiyorum, illa iki üç vasıta yapmak zorundasın gideceğin yere. Şanslıysan oturursun beş dk sonra bi teyze biner dik dik bakar sana kalk da yer ver minvalinde. Metro ağı bence çok gelişmiş değil henüz. Eminim altında araba olan biri için Ankaranın tadı daha iyi çıkar, civar ilçeler beypazarı kızılcahamam vs güzel olabilir gezmek için.

sehir kavgasi yapmayacagim ama izmiri sevmem. sanirim 8 ya da 9 kere gittim. denizin kenarinda yosun kokusu yerine berbat bir lagim kokusu ve denizin ici cop doluydu. trafik berbatti. park yeri bulmak imkansizdi, buldugun park yerine yabanci plaka ile parkettiysen de sanki ilk defa park esiyorsun da beceremiyorsun gibi bir davranis, izmire gelmisiz de izmiri kirletiyormusuz gibi bir tavir ve bir de insanlari biz izmirliyiz, izmirliler soyle izmirliler boyke, izmirin kizlari yok izmirin erkekleri yemin ederim gina gelmisti. izmire disaridan gelen herkes kotu, konferansa gittim akademik bir konferansti orada bile ayni muhabbet. isin ilginc tarafi anlaradaki izmirli arkadaslarim da oyle.kendini turkiyenin diger illerinden ustun tutma hele bir de ic anadoluda yasiyorsan sana cahil gozuyle yaklasma vs haa bir de karadenizli falansan (asil memleketim o taraf) sana otantik insan muamelesi yapmalar siveli konusup gulusmleler falan. yani velhasil.izmiri sevemedim. belki de benim karsima hep oylesi cikti. bir de sunu farkettim ozmirde tanistigim herkesin hayali karadeniz turu yapmak. karsilastirdiginiz semtlerin evlerinin yapilarini da bir karsilastirin. karsiyakadaki binalar deprem oncesi yapilan 50 60 yillik binalar, tarfik berbat garaj yok park yeri yok. istanbul zaten daha da beter. adamlar yururken bile navigasyonla yuruyor. sehir karman corman...
ankara duzenlu geliyir bana en uzak mesafeye 1 1.5 saatte gidiyorsun kendi araban varsa sanslisin. aksam is cikisi trafiginde bile 1 saat hadi bilemedin.1.5 saat sonra eskisehir yolundan keciorene gidebilirsin.
ya ben ankarayi cok seviyorum. baska sehirde yasamak zul gelir bana belki de oyuzden.diger sehirleri sevemiyorum. Atam da cok sevmis ki baskent yapmis bugun de 96. yili kutlu olsun...

Ata sevdiğinden değil, jeopolitik olarak uygun olduğundan başkent yaptı ankarayı. Evet düzenli bir şehir bence de, cetvelle çizilmiş gibi bu iyi bir şey. Ama bunun sebebi şehrin geçmişi olmaması. 90 küsur yıllık, başkent olduğu için ince ince planlanarak imar edilmiş bir şehirle izmir ve istanbul gibi binlerce yıllık tarihi olan şehirlerin mimari yapıları kıyaslanamaz.
Körfez 20 yıldır kokmuyor. Trafik 2-3 senedir maalesef şehir fazla göçe maruz kaldığı için yoğun. Haklısınız karşıyaka ve batıkent kıyaslaması olmamış, çankaya ile kıyaslamam gerekirdi. Kira oranı 2 kattan fazla. Batıkent demekle insaflı bir tercih yapmışım.
İnsan konusunu bir örnekle açıklayayım. Birkaç ay önce ankarada dolmuşa bindim, şöfor paranın üstünü uzatında teşekkür ettim. Ve beklenen soru "abla izmirden mi geldin"...
Bu arada baba tarafım ankaralı benim. Yarı ankaralıyım yani. Babam karşıyakada yatıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…