Ankara hakkında

garipbirhayat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2017
3.451
1.922
83
Merhabalar kızlar.
Önümüzdeki hafta 2 haftalığına bir Ankara ziyaretim olacak. Ankara da nereye gidilir , nerede kalınır ?
Uygun fiyatlı otel pansiyon Öneriniz olabilir mi?
Merkeze yakın semtler konusunda bilgi verir misiniz ?

Gezilecek yerler hakkında bilgi de verseniz çok iyi olur kızlar.
Not:Ankaraya yeni yerleşmiş taze öğrenci

Eger park bahce dogal ortam derseniz altinpark dikmen vadisi botanik bahce golbasi guzel yerler ortamida iyi ipsiz sapsiz takilanlar yok..hamamonu guzeldir..carsi derseniz kalabalik birseyler ararsaniz tunali hilmi ve 7.caddeyi severim kizilay dan hoslanmiyorum..

Mogan gölü, anıtkabir.. Ankaralıyım kim ne derse desin aşığım taşına toprağına, şu an uzağım ve her tatilde koşup sarılasım gelir. Ben hiç pansiyon otelde kalmadım ama kızılayda çok fazla otel var çevresinde, eğer oralarda kalırsanız her yere ulaşım daha kolay olur, hem aspavada kebap yemeden, kızılayda portakal suyu içmeden gitmeyin

ankarada gezebileceginiz yerler genelde park tarzi yerler
eymir ahlatlibel mogan (mogan daha cok piknik alani)
anitkabir
ulucanlar ceza evi
ankara kalesi
giderseniz kizilcahamam soguk su milli parki burada kaplicalarda var
hamamönü evleri
rahmi koç müzesi
1.ve 2.meclis
medeniyetler muzesi
otel olarak ulus civarini tercih etmeyin gazino cok oldugu icin genelde pek ic acici ortamlari olmaz
kizilaydaki oteller daha nezih oraya gore ama (maltepe tarafindaki butik oteller haric)
maddi durumunuz musaitse tunali tarafinda butik oteller var oralar daha nezih
merkeze en yakin semtler dikmen ayranci esat kurtuluş kolej tunali

beşevler aspava yi oneririm size
portakalin yanina simitide unutmayalim lütfen

Ahahahha aradığım yorum Acaba bende mi sorun var diyordum meğer gezicelecek yer yokmuş.

Yaklaşık 30 yıldır gider gelirim, dönem dönem orada yaşadım ama gezecek yer bilmiyorum valla. Ya da bana gezecek yer gibi gelmiyor oralar. Hamamönünü pek severim ama. Hastaneden kaçar giderdik rahmetli babamla

Ankarada kalınabilecek en uygun kızılay hem otel pansiyon için çok fazla yer var ve merkezi yürümeyi seviyorum derseniz anıtkabire hamamönüne gidebilirsiniz . Akşamlarıda tunalı hilmi 7.cadde gibi yerde yemek yiyip birşeyler içebilirsiniz.

Ankara da Beşevler Gazı Üniversitesi misafirhanesi veya Öğretmen evinde kalabilirsiniz.
Ayrıca Ankara yıllarca bir turlu gelişmediği için öyle aman aman gezilecek yerleri yok..

Çarşı pazar yapar şöyle karanfil ,sakarya caddesi yaparsınız bir de Anıtkabiri ziyâret ederseniz tamamdir.

Öğrenciliğimin son demlerine kadar meşhur yaprak döneri vardı..Her yerde lezzeti hemen hemen aynıydı ..
Son yıllarda onu da bozmuşlar
Ama kızılayda mutlaka taze sıkılmış portakal ve nar suyu içebilirsiniź.

Ankaraya gezmek için 2 defa gittim sıkıntıdan patladım.Hiçbirşey yok.İnanılmaz sıkıcı bir şehir.

Aslinda ankara istanbul ve diger buyuksehirlere gore yerlesim plani acisindan cok guzel duzenli bir sehir yollar genis cogu yerde kafa dinleyebiliyorsunuz buyuk oldugundan insanlar farkli yerlere dagilmis vaziyette deniz olan yerde yasayip sonra ankaraya gelmis biri olarak denizin kokusunu ariyorum hep bir seyler eksik gibi geliyor ama buradaki duzene heryerde park olusuna bayiliyorum enazindan istanbul gibi sagin solun beton yigini degil:)

tabıkı anıtkabır :)
ben ankarada okurken ataturk orman cıftlıgının orda buyuk buz patenı vardı hala varmı acaba
tunalı hılmı ve 7. caddeyı severım ben oraları tavsıye ederım
kaleye de gıdın
akvaryum var ona da gıdın kopek balıklarını cok sevmıstım

otel pansıyonlar kızılayda tercıh edın derım hep heryere yakın olur

Ankaralıyım ama o şehri hiç sevemedim.Gezilecek yerlerde öyle park,mesire alanı tarzı yerler derseniz Harikalar Diyarı,Kuğulu Park,Dikmen Vadisi,Beypazarı,Ahlatlıbel filan vardı.Ulus’ta Suluhan diye bi yer vardı İstanbul Eminönü gibi toptancılar yeri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…