Müstakil ev almayı planlıyorsanız 1000 liralık ısınmayı da gözden cıkarmanız lazım.Hanımlar merhaba çok kısa kesecegim eşimle bir ev almaya karar verdik.. ankara da oturuyoruz. bir bebegimiz var. benim israrlarim sonucu eşim villa tipi evlere bakmaya da razı oldu.. ama ankara gibi bir yerde büyük evleri hele de müstakil olunca ısıtmak çok masraflı olur diye düşünüyorum ama bir yandan da çok istiyorum çocuğum bahçesinde oynasın vs.. eğer evi alırsak ve isinamazsak ömrü billah eşimin dilinden kurtulamam.. faturasini bana kesecek bundan eminim. pişman olmaktan çok korkuyorum ev satın alıyoruz sonuçta çok uzun yıllar oturmayı planlayarak..ankara da konutkent veya Dodurga tarafında müstakil villa tipi evlerde oturan arkadaşlar varsa bana ısınma konusunda neler yatıklarını avantaj ve dezavantajları hakkında bilgi verebilirler mi acaba ?
Müstakil alın derim o zaman.Üst komşu derdi yok alt komşu derdi yok.müzik gürültüsü,halı çırpma vs yok bahçeli ev güzel olur tabi bahçesi olduğu için börtü böcek olabilir ama onunda düzenli bakımı yapılır en güzel tarafı rahat mangal yakarsınHanımlar merhaba çok kısa kesecegim eşimle bir ev almaya karar verdik.. ankara da oturuyoruz. bir bebegimiz var. benim israrlarim sonucu eşim villa tipi evlere bakmaya da razı oldu.. ama ankara gibi bir yerde büyük evleri hele de müstakil olunca ısıtmak çok masraflı olur diye düşünüyorum ama bir yandan da çok istiyorum çocuğum bahçesinde oynasın vs.. eğer evi alırsak ve isinamazsak ömrü billah eşimin dilinden kurtulamam.. faturasini bana kesecek bundan eminim. pişman olmaktan çok korkuyorum ev satın alıyoruz sonuçta çok uzun yıllar oturmayı planlayarak..ankara da konutkent veya Dodurga tarafında müstakil villa tipi evlerde oturan arkadaşlar varsa bana ısınma konusunda neler yatıklarını avantaj ve dezavantajları hakkında bilgi verebilirler mi acaba ?
Katılıyorumyani villa alacak durumdaysanız ısınmasını düşünmeniz bana biraz garip geldi ,
Villa alacak durumumuz var ama Dodurga taraflarında oralar biraz daha uygun gibi..yani villa alacak durumdaysanız ısınmasını düşünmeniz bana biraz garip geldi ,
çokmuş ya eşim de 600 civarı yakılır diyordu 1000 duysaMüstakil ev almayı planlıyorsanız 1000 liralık ısınmayı da gözden cıkarmanız lazım.
Şimdiki evimizde en fazla 300 yakmisizdir 2 senedir oturuyoruzısınma için özellikle toprak temas eden yerlerin yalıtımı ile dış yalıtım önemli
pencereler vs ona göre ise ısınır
bir de termostatlı sistem kombi olursa ayarlanır
ama tabi biz 3+1 bir ara kat güneş alan evi Bursa da geçen sene 350 T ye ısıttık siz bunun 3 katını gözden çıkarmalısınız
şimdiki evinize ne kadar geliyor
zira bazı yerlerin yalıtımı müthiş ve az yakınca da ısınıyor
Şimdiki evimizde en fazla 300 yakmisizdir 2 senedir oturuyoruz
Evet ben de ondan endişe ediyorumVilla tipi evim yok ama doğma büyüme Ankara'lıyım:)
Villa tipi evi ısıtmanız heleki bebeğiniz varken hem çok zor olur hemde baya masraflı
Özellikle belirttiğiniz bölgeler tamamen açık alanlar ki soğuğu daha kuvvetli olur
İyi düşünün derim
Aday olan evler çok pahalı değil.. bununduklari yer itibari ileVilla alcak gücun varsa en azindan ayda 1000 lira isinma faturasini da odersiniz diye dusunuyorum.
Tabi evin isi yalitimina , buyuklugune, senin ne kadar yakacagina gore değişebilir sonuçlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?