• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ankara da müstakil villa mı apartman dairesi mi daha mantıklı?

Bağlıca taraflarında bir sürü villa var , oralara bakabilirsin..Ama senin yerinde olsam bağlıcada çok güzel daireler var yalıtımları da çok iyi,daire alırdım . Villa çok yorucu,yazlığımız var 3 katlı ordan biliyorum,inmesi çıkması bazen çok yoruyor,bahçeyle de hep uğraşmak gerekiyor,uğraşırım bıkmam diyorsan ve ısınma sorununu da halledebiliriz diyorsan da villa bak.

Bende bahçeli villada oturuyorum ama Ankara değil. Gerçi kışın ayaz konusunda Ankaraya rakip oluruz. Biz çok yakıyoruz kombiyi. Çünkü sıcak seviyoruz. Evin bazıodalaronda extra kalorifer peteklerinden kullanıyoruz elektrikli olanlardan. Evde bazen akma sorunu falan olduğunda hemen evsahibini aratıyoruz çünkü anlaşmamızda bu gibi işlerden ev sahibi sorumlu. Eğer masrafları ödeseydik bayaa extra gider olurdu. Ama genede memnunum. Her güzel şeyin bir zorluğu oluyor. Bahçeli evlerde güzel partiler oluyor. Komşuların rahatsız olma sorunu yok. Çocuklar bisiklete falan kolaylıkla biniyor. Yoksa apartmandan indir geri çıkart falan işkence gibi olur.

Hanımlar merhaba çok kısa kesecegim eşimle bir ev almaya karar verdik.. ankara da oturuyoruz. bir bebegimiz var. benim israrlarim sonucu eşim villa tipi evlere bakmaya da razı oldu.. ama ankara gibi bir yerde büyük evleri hele de müstakil olunca ısıtmak çok masraflı olur diye düşünüyorum ama bir yandan da çok istiyorum çocuğum bahçesinde oynasın vs.. eğer evi alırsak ve isinamazsak ömrü billah eşimin dilinden kurtulamam.. faturasini bana kesecek bundan eminim. pişman olmaktan çok korkuyorum ev satın alıyoruz sonuçta çok uzun yıllar oturmayı planlayarak..ankara da konutkent veya Dodurga tarafında müstakil villa tipi evlerde oturan arkadaşlar varsa bana ısınma konusunda neler yatıklarını avantaj ve dezavantajları hakkında bilgi verebilirler mi acaba ?

ısı paylasım sirketinde sorumlu kişi olduğumu göz önüne alırsak benim düşüncelerimi önemsemenizde yarar var
müstakil bir evi ısıtmak bir apartman dairesinde arakatta olan bir yeri ısıtmaktan daha zordur.

apartman dairelerinde zemin kat ve en üst kat diğer dairelere göre daha çok soğuk alır diğer dairelerden daha çok fatura öderler müstakil bir evde o sekilde daha çok soguk alacaktır.
evde mantolama olması size avantaj verir ısı giriş çıkışını engellemeniz lazım onun dışında çift camlar hava almayan pencereler ve yeterli büyüklükte petekler ile gayet güzel ısınabilirsiniz.
şimdiden hayırlı olsun.

ısı paylasım sirketinde sorumlu kişi olduğumu göz önüne alırsak benim düşüncelerimi önemsemenizde yarar var
müstakil bir evi ısıtmak bir apartman dairesinde arakatta olan bir yeri ısıtmaktan daha zordur.

apartman dairelerinde zemin kat ve en üst kat diğer dairelere göre daha çok soğuk alır diğer dairelerden daha çok fatura öderler müstakil bir evde o sekilde daha çok soguk alacaktır.
evde mantolama olması size avantaj verir ısı giriş çıkışını engellemeniz lazım onun dışında çift camlar hava almayan pencereler ve yeterli büyüklükte petekler ile gayet güzel ısınabilirsiniz.
şimdiden hayırlı olsun.
Bütün bu şartlar sağlandığında apartman dairesine göre çok uçuk bir fark olmaz o zaman ? yazdıklarınızdan öyle bir sonuç çıkardım ben ama ?

Bağlıca taraflarında bir sürü villa var , oralara bakabilirsin..Ama senin yerinde olsam bağlıcada çok güzel daireler var yalıtımları da çok iyi,daire alırdım . Villa çok yorucu,yazlığımız var 3 katlı ordan biliyorum,inmesi çıkması bazen çok yoruyor,bahçeyle de hep uğraşmak gerekiyor,uğraşırım bıkmam diyorsan ve ısınma sorununu da halledebiliriz diyorsan da villa bak.
Şu an için tek soru işareti uyandıran ısınma bahçe işleri vs eşim de ben hiç uğraşamam o bayılır..

Valla benim imkanım olsaydı temiz güzel bir siteden parkli falan ev alırdım. .Gölbaşı taraflarından da prefabrik bahçeli ev alırdım. .arkadaşlarımın çoğu öyle yaptı. .haftasonu gidiyorlar bahçe mangal yapıyorlar. .kışın sitede oturuyorlar

Ben iki tarafi acik(onunda bina yok) ferah bi dairede oturuyordum,ailemde mustakil kose basi uc tarafi acik buyuk bahceli eve sahip,evt dairede az yakiyosun sicacik oturuyosun ama mustakil gibi olmuyor daireyi sevmiyorum ben ,ailem cok yakmiyor kose oldugu halde,dis yalitim vs herseydwn onlem alindi,bahcede salincak oturma grubu mangal vs herseyi zevkli,dairede oturdum inanin cok bunaltici ,bizimkiler batikentte tripleksde oturuyor merkez yani,baglica dodurga bana gore sehrin disinda:(

Ümitköy'de yakınım oturuyor bahsettiğiniz gibi bir evde. Geçen yıl 400 liraya ısıtıyorlardı 3 katlı evi. Aynı muhitte 3+1 evi bir başka apartman dairesini bir başka yakınımız 300 liraya ısıtıyordu. Apartmanda oturan aile emekli bütün gün evde hasta sıcak sever bir aile. Diğeri çalışan insanlar. Sürekli en düşük modda yanıyor bir de evin izolasyonu iyiymiş bildiğim kadarıyla.
Benim evimde 2,5 kat müstakil ama merkezi sistemle ısındığı için yaz kış aynı aidatı ödüyoruz.

bi de Dodurga tarafı diyorsun ki oralar iyice soğuk. evet ısıtamazsın ısıtmak için ya 1 odada yaşayacaksın kışın ki o da villa alıyorsan çok saçma ya da paşa paşa çok para ödeyeceksin..
Evet aynen bir de çocuk olunca ısıtmaktan başka şansimiz olmaz.. apartman dairesi olacak büyük ihtimalle xayyolunda

Ben iki tarafi acik(onunda bina yok) ferah bi dairede oturuyordum,ailemde mustakil kose basi uc tarafi acik buyuk bahceli eve sahip,evt dairede az yakiyosun sicacik oturuyosun ama mustakil gibi olmuyor daireyi sevmiyorum ben ,ailem cok yakmiyor kose oldugu halde,dis yalitim vs herseydwn onlem alindi,bahcede salincak oturma grubu mangal vs herseyi zevkli,dairede oturdum inanin cok bunaltici ,bizimkiler batikentte tripleksde oturuyor merkez yani,baglica dodurga bana gore sehrin disinda:KK43:
Evet şehrin dışında baya ama soğuk olması dışında şehrin dışında olması çok sorun değil benim için... ah ah o bahçe oturmalari.. işte onu istiyorum geniş geniş batikentte ne kadar yakiliyor peki iyi bir ısınma için

Ümitköy'de yakınım oturuyor bahsettiğiniz gibi bir evde. Geçen yıl 400 liraya ısıtıyorlardı 3 katlı evi. Aynı muhitte 3+1 evi bir başka apartman dairesini bir başka yakınımız 300 liraya ısıtıyordu. Apartmanda oturan aile emekli bütün gün evde hasta sıcak sever bir aile. Diğeri çalışan insanlar. Sürekli en düşük modda yanıyor bir de evin izolasyonu iyiymiş bildiğim kadarıyla.
Benim evimde 2,5 kat müstakil ama merkezi sistemle ısındığı için yaz kış aynı aidatı ödüyoruz.
3 katlı olan ev apartman dairesi değil mi

Evet şehrin dışında baya ama soğuk olması dışında şehrin dışında olması çok sorun değil benim için... ah ah o bahçe oturmalari.. işte onu istiyorum geniş geniş batikentte ne kadar yakiliyor peki iyi bir ısınma için
Sehir disinda oturmak dezavantaj ancak bunu otururca anlarsiniz.300 cok soguklarda oda,evin konumu onemli sanirim gunes hep icinde kose bide,dis yalitim ,cati yalitim vs herseyi tam tamamiyle yapildi

Villa tipi evim yok ama doğma büyüme Ankara'lıyım:)

Villa tipi evi ısıtmanız heleki bebeğiniz varken hem çok zor olur hemde baya masraflı
Özellikle belirttiğiniz bölgeler tamamen açık alanlar ki soğuğu daha kuvvetli olur
İyi düşünün derim
Bende bı ankaralı olarak sıze katılıyorum. Ayazı meshur olan bı memleketten bahsedıyoruz.

Törekent
Akyurt
Yakakent bahçeli ev diyorsanız buralarada bakın derim
Evin yalıtımı iyiyse daireden çok bir farkı olmuyor ısınma maliyetinin

Bütün bu şartlar sağlandığında apartman dairesine göre çok uçuk bir fark olmaz o zaman ? yazdıklarınızdan öyle bir sonuç çıkardım ben ama ?

sadece m2 farkı olur onun dısında bı fark olmaz yani apt dairesi 100 m2 ise 300 tl ye ısınıyorsa sizin ev 200 m2 se siz 600 tl ye ısınırsınız. buda dublexin lüxü olur. okadar

Back
X