• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ankara da müstakil villa mı apartman dairesi mi daha mantıklı?

Villa deyince aklınıza ne geliyor bilmem ama iyi bir sitede 3+1 daire fiyatına bildiğim kadarıyla o dubleksler. Öyle abartılı değil.

Ankarada dubleks müstakil bir evi ısıtmak çok zor. Isınmayla bitse yine idare edilir ama masrafı bitmez. Bi sene çatı akar, öbür sene sıva eskir, sonra tesisat problem çıkarır. Bunların tamamını tek başınıza üstlenmek zorundasınız eviniz müstakil olunca.

Sizin yerinizde olsam çocuğum illa bahçede oynasın diyorsanız güzel bir siteden bahçe katı dubleks alırım. Isınma sorun olmaz çünkü merkezi sistem olur, alt katın zeminine de bi yalıtım yapıldı mı tamamdır. Hem çocuk da güvenli bir alanda oynar, arkadaşları falan olur.
Hmmm bunu ciddi ciddi düşüneyim daha mantıklı sanki

Izmirde olsa hepi topu 4 ay yakacaksiniz güldür güldür dogalgazi onun disinda cok ihtiyac olmaz derdim ama Ankara farklidir diye dusunuyorum isinma acisindan.
O degil villa iyi hoşta,su anda 2+1de evin temizligi o kadar rahat ki villayi dusunmek istemiyorum.Her gun bir oda temizlenir herhalde.Dubleks ise her kata ayri supurge makinasi.Pofffff...140 m2 en temizi valla.
Doğru söylüyorsun, yılına bağlı olarak ekim 15te acılıyor nisan, mayıs gibi kapanıyor.

ankarada 4+1 eve ayda 500 veriyoruz,ev üç cephe. kombi yoğuşmalı ve termostatlı. 1000 lira rahat tutar

Biz apartman dairesinde Mamakta 350 ye ısınıyoruz, Dikmen de arkadaşlarım 500-600 yakıyor. dodurga konutkent açık alanlar çok rahat 1000 yakarsınız. Ankaramm soğuk memleket ;)

Hanımlar merhaba çok kısa kesecegim eşimle bir ev almaya karar verdik.. ankara da oturuyoruz. bir bebegimiz var. benim israrlarim sonucu eşim villa tipi evlere bakmaya da razı oldu.. ama ankara gibi bir yerde büyük evleri hele de müstakil olunca ısıtmak çok masraflı olur diye düşünüyorum ama bir yandan da çok istiyorum çocuğum bahçesinde oynasın vs.. eğer evi alırsak ve isinamazsak ömrü billah eşimin dilinden kurtulamam.. faturasini bana kesecek bundan eminim. pişman olmaktan çok korkuyorum ev satın alıyoruz sonuçta çok uzun yıllar oturmayı planlayarak..ankara da konutkent veya Dodurga tarafında müstakil villa tipi evlerde oturan arkadaşlar varsa bana ısınma konusunda neler yatıklarını avantaj ve dezavantajları hakkında bilgi verebilirler mi acaba ?
Biz Ankara'da dublex evi 600-650 ye ısıtıyoruz, ama Yen'i bina ve yalıtımı çok iyi, en kısıkta devamlı yakıyorum
Müstakil ev, 4 tarafı açık olacak, yalıtımı çok iyi olması gerek, herhalde aylık 1000 tl gerekir

Biz apartman dairesinde Mamakta 350 ye ısınıyoruz, Dikmen de arkadaşlarım 500-600 yakıyor. dodurga konutkent açık alanlar çok rahat 1000 yakarsınız. Ankaramm soğuk memleket :KK66:
Biz şu an ümitköy deyiz 300 lira en fazla yalıtım çok iyi apartmanda

Biz Ankara'da dublex evi 600-650 ye ısıtıyoruz, ama Yen'i bina ve yalıtımı çok iyi, en kısıkta devamlı yakıyorum
Müstakil ev, 4 tarafı açık olacak, yalıtımı çok iyi olması gerek, herhalde aylık 1000 tl gerekir
Sizinki apt. dublex değil mi

Çocukluğum nerdeyse Ankara'da müstakil iki katlı bir evde geçti. Kışları çok soğuk geçer tabi. Bizim o zamanlar evimiz kömürle ısınan sistemlerdendi. Kömür olduğu için iyi ısınıyordu. Ama doğal gaz çok pahalı yani baya baya para verirsiniz. Şimdiki oturduğum ev apartman dairesi ama çok geniş bi ev hakkıyla ısıtmak için kışın sert zamanlarında 800-850 civarı veriyoruz.

Birde bahçeli evin şöyle sorunları oluyordu. Çatısı her sene neredeyse bakım istiyordu. Bahçe muhakkak her sene, duvarı yıkılır, borusu patlar, evin dış boyası, vs vs... yani hiiiiç işi bitmezdi. Merdivenli ev in çık, hele çocukla zor. Annem şimdi dairede oturuyor oh dedim der her zaman

Tek katli müstakil bir evde yasiyoruz
ankarada degil ama ankara soguyla kapısiriz :) en az 500 600 gidiyor ısıtma icin..
Bu katlar arttıkça malzeme kalitesizlestikce hatta çizim bile yanlışsa soğuk artar.
EV alacaksiniz nihayetinde.. her ikisine de bakin. hangisi icinize sinerse oni alirsiniz.

Denizi geçip derede mi boğuldun?

Şöyle söyleyim. Villalarda daire gibi kombi olmaz. Bizdeki nerdeyse bir buzdolabı büyüklüğünde bi kombi. 3 katlı 400m2 eve 800 tl geliyo.

Kat konusundan o kadar dertliyim ki ahh...Müstakil eve geçmek için gün sayıyorum diyebilirim.Gürültü,aynı apartmandaki insanların birbirine saygısızlığı,hoşgörüsüzlüğü sizin için sıkıntı değilse kat tercih edin bence. Ankara deyince aklıma ilk soğuk olması geliyor benim.Sizin de ısınma konusu bütçenizi sarsacak madem,bir de çocuğunuz var üstelik üşütmeye gelmez,kat sanırım daha mantıklı sizin için.

Yakıtını düşünecek durumdaysanız hiç girmeyin villa işine. Batıkent gibi dodurgadan daha merkezi yerlerden ikiz ya da dördüz yapışık dubleks Bahçeli evlerden Güney cephe seçerseniz kolayca ısınırsınız.

Kat konusundan o kadar dertliyim ki ahh...Müstakil eve geçmek için gün sayıyorum diyebilirim.Gürültü,aynı apartmandaki insanların birbirine saygısızlığı,hoşgörüsüzlüğü sizin için sıkıntı değilse kat tercih edin bence. Ankara deyince aklıma ilk soğuk olması geliyor benim.Sizin de ısınma konusu bütçenizi sarsacak madem,bir de çocuğunuz var üstelik üşütmeye gelmez,kat sanırım daha mantıklı sizin için.
Öyle olacak galiba gidişat onu gösteriyor

Villa alacak durumumuz var ama Dodurga taraflarında oralar biraz daha uygun gibi..
bi de Dodurga tarafı diyorsun ki oralar iyice soğuk. evet ısıtamazsın ısıtmak için ya 1 odada yaşayacaksın kışın ki o da villa alıyorsan çok saçma ya da paşa paşa çok para ödeyeceksin..

Back
X