• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ankara da ikinci patlama

Yok Amine...
Sakın, Gezi olmaz. Gezi'nin o hale gelmesinin bizzat sebebi Emniyet görevlileri ve onlara emir verenlerdir. Eğer sen orada basit bir hak talep eden insanlara kuduz köpekler gibi saldırırsan olacağı odur.
Sana biri durduk yere tokat atsa diğer yanağını mı çevirirsin? Tepki mi verirsin?
Hah, ben eylem yaparken araya provokatörlerin girmesini engellemektir Emniyetin vazifesi, beni dövmek değil.
Ben vatandaşım. Onlar beni dövmek için değil, beni korumak için para alıyorlar.
Bak ben hükümet gitsin demiyorum.
Bu başka bir tartışma.
Bence evet gitmeli ama geldiği şekilde demokratik yollarla. Sokağa çıkalım meclisi yakalım, siyasileri sallandırıalım gibi bir olay değil yani.
Bunlar hep Kenan Evren ve onun pompaladığı apolitik fikirler Amine.
Eylem kaos yaratmaz.
Eyleme verilen tepki kaos yaratır.
Elbette eylem derken barışçıl silahlardan arınmış bir eylemden bahsediyorum.
Ben Sorumlular İstifa Etsin sloganıyla sokağa çıktığımda devlet beni dövmek yerine, beni dinlese, bana orantısız güç göstermese gerekiyorsa bir platform oluşturmamı ve o platformun öncüsüyle görüşeceğini söylese kaos falan çıkmaz.
Ama bunun için siyasi sorumluluğu kabul etmek gerekir.
evet dinlemeli -ne istiyoruz kulak vermeli -buraya kadar katılıyorum- bundan sonrası için ise yanlış düşünüyorsun-göz yummayalım ama bunların hepsi planlı -mısıra -suriyeye-irana yapılmak istenen değilde nedir bu
Sen diyorsun ki devleti yönetenler sorumluluğu kabul etmesin, biz de et demeyelim.
Ama birlik olalım.
Nasıl olalım?
Arkalarından Fatiha okuyalım.
Okuyalım da o gidenler için. Kalanlar için ne yapacaksınız?
Hiç, birlik olacağız.
Ona birlik olmak değil göz yummak denir.

Mesele Tamda bu.Bi anlasaniz:KK22::KK22:
12814625_1650229625239685_5376298468089458066_n.jpg

Yazdığım o siyaset yapmayalım mesajını ben vurguladığım kısımları tırnak içine aldığım halde sert vuruyorsunuz bana. Dedim '' bu başlık altında konuşmasak''. Hertürlü konuşuruz her yerde. Bir dikkat çekmek istediğim nokta da siyaset değilde '' şahsiyet'' te demiştim. Bu konu bu sayfalara geldi kimisi banlandı. O şahsiyeti konuşmanın şu konuya faydası varmıydı? Ondan öte o şahsiyetten önce seçmeni aşağılamakta vardı her zaman olduğu gibi. Dikkat çekmek istediğim kısım buydu benim. Ama gelenek bozulmadı tabiki. Ben faydası olan şeylerle meşgul etsem kafamı bu konuda daha çok bilgi alışverişi olmaz mı? Size sordum ne yapabiliriz diye anlattınız sizde. Bilgilendim.
Sert mi vuruyorum?
Amacım o değildi. Özel olarak senden de bahsetmedim, bu kelimeyi kullanan her kim varsa ona da diyorum. Bu iş, bu patlama siyasi bir tasarrufun sonucudur.
Eğer bunu konuşmayacaksak, sayfalar dolusu Allah rahmet eylesin mesajı yazalım. Tamam. Onu da yazalım. Ama sorumluları işaret etmek de o insanlara saygısızlık değil.
Ben Müslüman değilim. Benim hesabım da kitabım da fani dünyada. Ben bu dünyada sorarım hesabını. Bir yaratıcı varsa da o ben demeden rahmet eyler zaten. Ben gidenlerin hesabını sormayı, kalanlar için bir şeyler yapmayı daha yararlı buluyorum.
Hayat görüşüm bu yönde çünkü.
Ve evet.
Seçmen de sorumludur. Sonuna kadar sorumludur.
Hesap sormadığı için sorumludur.
Eğer hırsız evine bir kere giriyorsa suçlu hırsızdır, ikinci kez giriyorsa suçlu olan sensindir.
Bunun gibi.

Tam yazmaya başlayacaktım ki, önce hükümet sonra da üzerinden seçmenlere katil damgası yapıştırılmaya çalışılmış neredeyse. Kimler tarafından? Herhangi bir fikri olmayanlar tarafından tabi ki...

'devletin suçu, istihbaratın suçu, yanlış siyaset... vs' falan.

Sen söyle o zaman dogrusu neymiş? Sorsan gık diyemezler. Ona buna saydırmayı herkes yapar.

Bazıları zannediyor ki, istihbarat varsa tamam, asla böyle olaylar yaşanamaz... Öyle bir şey yok. Dünyanın hiçbir yerinde yok böyle bir %100 güvenlik, ki hele bizim bulundugumuz cografyada böyle olayların olması çok daha bile olası. Önce şunları anlamak lazım;

- İlk patlama ya da ilk saldırı degil bu. AKP'den önce de vardı.
- Terör yeni başlamadı, te cumhuriyet devrimine hatta öncesine kadar uzanan bir konu bu. 100 yıldan fazla geçmişi var.
- Bu konu yalnızca bizimle alakalı degil; öve öve bitiremediginiz, kendi vatandaşlarından bile daha delicesine aşık oldugunuz Avrupa ülkeleri ve ABD ile de ilgilidir. Hatta Rusya ile de...

Ekim ayında patlama oldugunda ortalıkta şöyle haberler vardı mesela;

http://www.theguardian.com/world/20...d-dead-at-turkish-airport-say-she-acted-alone

Güya BM barış elçisi pıtrcık bir İngiliz bir kadın. Aslında ajanın teki. Atatürk hava limanında öldürülmüş. Belli ki bizim istihbaratımız öldürmüş... Artık ilgisi ne meraklısı bakar.

Yani işin içinde çok sayıda ülke var. Olaylar bizim yanı başımızıda gerçekleştigi için de daha çok bizim üzerimizden ilerliyor dogal olarak çünkü her şeyin sınırında biz varız artık. Her türlü örgütün, çatışmanın yaşandıgı yerin sınırındayız. Cografi koşulları degerlendirmekten aciz olanlara önemsiz gelebilir tabi. Batının sürekli pislik çıkarmak için geldigi ortadogunun dibindeyiz, her şeyden uzak bir Kanada degiliz maalesef.

Bana kalırsa bu olayların sebebi hükümete gözdagı vermek. Birilerinin istemedigi şeyler yaptıysak demek ki...

Her neyse.

Şimdi bir de bu eleştirenlere ne yapılmalıydı diye sorsak, ne derlerdi? Hani yanlış siyaset falanmış ya... Ne yapılmalıydı, ya da ne yapılmalı? Cevap verebileceklerini zannetmeyin çünkü bir fikirleri falan yok.

Ya mesela ne denebilir? Suriyeliler gelmeseydi dimi ülkeye? Bunu diyebilirler...

Bana kalırsa keşke gelmeselerdi. Ama ortadoguda sürekli savaş çıkaran zaten ABD, Avrupa falan. Önce savaşı çıkarıyorlar, ardından insanları yerinden ediyorlar, yani bunun suçluları direkt olarak bunlar.... Sonra insanlar mülteci hakkından faydalanmak istediginde Türkiye bunları alıyor, almak zorunda kalıyor bir yerde.

Bir ara sınırda insnalar öldürülmüştü kaçakçı diye... 43 kişi falan galiba. Ona bile ''hükümet vatandaşlarını öldürüyor'' diye feryat figan eden tipler bugün Suriyelileri almaya neden karşı? Ne olsaydı yani, hepsi öldürülse miydi? Yani her koşulda bunlar zaten karşı olacak çünkü fikirleri yok.

ABD, Avrupa her yere savaş götürürken cici ülkeler, öve öve bitiremezler. Ama belki de bu ülkelerden birinin düzenledigi bu saldırıların karşısında kendi ülkelerine pislik atarlar. Bu ne şimdi? Tabi ki şu; zaten pislik atıyorlardı, hep yapıyorlardı, böyle olaylar olunca da sebep bulmuş oluyorlar, başka bir şey oldugu yok.
Şu mesaj şu sayfadada dursun.

Peki güney doğuya terörist dolarken neredeydiniz?
Onlar hükümeti kandırıp bu ülkeye girmiş akasya, olur öyle şeyler, karıştırmamak lazım.Hem koskoca Fransa'ya bile girdi teröristler, bizdede olur, normal yani.
Biz kınayalım, beddua edelim birde birlik olalım bize yeter. Ötesini karıştırmaya gerek yok.

Artık siviller de hedef alınıyor çünkü. Bugün ölenler belki akraba gezisinden,sinemadan,tiyatrodan dönüyorlardı. Çok korkuyorum karanfil.imkanım olsa yemin ederim arkama bakmadan kaçarım. Kendi canımdan geçtim çocuklarımı düşünüyorum. Kreşin gezileri var ayda bir kaç kere. Iptal edilmesi için velileri örgütlemeyi düşünüyorum.
Ben de arkama bakmadan kaçarım. Imkan yok iste. Biz bu korkuyla her gun "acaba bugun basimiza bi sey gelir mi " endisesiyle yasamak zorundayiz.

Gecen saldirinin ertesi gunu okulda gezi vardı. Kizimi yollamadim. Korkarak yasamak cok korkunç

Böylesi acılarda en azından,birlik olabilmek dileğiyle... Bu başlıklar altında bence yapılmamalı siyaset,sonra iş saçma sapan kişisel noktalara geliyor. Siyasetin her türlüsü mide bulandırıcı artık zaten. Biz siyaset yaparak oyalanıyoruz sadece, oyalanalım diye var belkide, ufak nüans farklılıkları çok büyük uçurumlara dönüşüyor aramızda, biz tartışırken siyaset adına siyaset üstü odaklar emellerine ulaşıyor mesele bu sanırım. Ya da bilmiyorum mesele ne ama bildiğim şey ben ölen insanlar adına üzgünüm evet ama geleceğim adına endişeliyim aynı zamanda.

Böylesi acılarda en azından,birlik olabilmek dileğiyle... Bu başlıklar altında bence yapılmamalı siyaset,sonra iş saçma sapan kişisel noktalara geliyor. Siyasetin her türlüsü mide bulandırıcı artık zaten. Biz siyaset yaparak oyalanıyoruz sadece, oyalanalım diye var belkide, ufak nüans farklılıkları çok büyük uçurumlara dönüşüyor aramızda, biz tartışırken siyaset adına siyaset üstü odaklar emellerine ulaşıyor mesele bu sanırım. Ya da bilmiyorum mesele ne ama bildiğim şey ben ölen insanlar adına üzgünüm evet ama geleceğim adına endişeliyim aynı zamanda.

Iste o gelecek endisesiyle size gore siyaset bize gore de elestiri yapıyoruz. Çocuklarımı düşünüyorum icim karariyor. Nasil koruyacagim onları?

Sert mi vuruyorum?
Amacım o değildi. Özel olarak senden de bahsetmedim, bu kelimeyi kullanan her kim varsa ona da diyorum. Bu iş, bu patlama siyasi bir tasarrufun sonucudur.
Eğer bunu konuşmayacaksak, sayfalar dolusu Allah rahmet eylesin mesajı yazalım. Tamam. Onu da yazalım. Ama sorumluları işaret etmek de o insanlara saygısızlık değil.
Ben Müslüman değilim. Benim hesabım da kitabım da fani dünyada. Ben bu dünyada sorarım hesabını. Bir yaratıcı varsa da o ben demeden rahmet eyler zaten. Ben gidenlerin hesabını sormayı, kalanlar için bir şeyler yapmayı daha yararlı buluyorum.
Hayat görüşüm bu yönde çünkü.
Ve evet.
Seçmen de sorumludur. Sonuna kadar sorumludur.
Hesap sormadığı için sorumludur.
Eğer hırsız evine bir kere giriyorsa suçlu hırsızdır, ikinci kez giriyorsa suçlu olan sensindir.
Bunun gibi.
Katılıyorum. Bir mü'min aynı delikten ikinci defa sokulmaz der benimde dinim. Sorumluluk herkesin üstünde. Destek çıkanında ötekileştirenlerinde. Kalanlar ve gidenler için duam dışında bende bişey yapacağım. Köklü bir değişim olacak.

Yok Amine...
Sakın, Gezi olmaz. Gezi'nin o hale gelmesinin bizzat sebebi Emniyet görevlileri ve onlara emir verenlerdir. Eğer sen orada basit bir hak talep eden insanlara kuduz köpekler gibi saldırırsan olacağı odur.
Sana biri durduk yere tokat atsa diğer yanağını mı çevirirsin? Tepki mi verirsin?
Hah, ben eylem yaparken araya provokatörlerin girmesini engellemektir Emniyetin vazifesi, beni dövmek değil.
Ben vatandaşım. Onlar beni dövmek için değil, beni korumak için para alıyorlar.
Bak ben hükümet gitsin demiyorum.
Bu başka bir tartışma.
Bence evet gitmeli ama geldiği şekilde demokratik yollarla. Sokağa çıkalım meclisi yakalım, siyasileri sallandırıalım gibi bir olay değil yani.
Bunlar hep Kenan Evren ve onun pompaladığı apolitik fikirler Amine.
Eylem kaos yaratmaz.
Eyleme verilen tepki kaos yaratır.
Elbette eylem derken barışçıl silahlardan arınmış bir eylemden bahsediyorum.
Ben Sorumlular İstifa Etsin sloganıyla sokağa çıktığımda devlet beni dövmek yerine, beni dinlese, bana orantısız güç göstermese gerekiyorsa bir platform oluşturmamı ve o platformun öncüsüyle görüşeceğini söylese kaos falan çıkmaz.
Ama bunun için siyasi sorumluluğu kabul etmek gerekir.
Doğru olan benim dediğim.
Sen diyorsun ki devleti yönetenler sorumluluğu kabul etmesin, biz de et demeyelim.
Ama birlik olalım.
Nasıl olalım?
Arkalarından Fatiha okuyalım.
Okuyalım da o gidenler için. Kalanlar için ne yapacaksınız?
Hiç, birlik olacağız.
Ona birlik olmak değil göz yummak denir.

Ya 'Duran adam' protestosuna bile tazyikli su ile, tanklar ile girdiler. Divan otelin icine biber gazi attilar. Herseyi gectim, cenazeye bile tanklar ile girdiler.

Ve bunu onlarda cok, cok iyi biliyor ama islerine gelmiyor. Simdiye kadar hep 'bana dokunmayan yilan bin yasasin" fikriydi. Üstelik zaten yilan "onlar"a dokunuyordu. Onlarda hak ediyor. Bir kesimin kin ve nefretinden dolayi bu noktaya geldik. O yilan artik hepimize dokunuyor.

evet dinlemeli -ne istiyoruz kulak vermeli -buraya kadar katılıyorum- bundan sonrası için ise yanlış düşünüyorsun-göz yummayalım ama bunların hepsi planlı -mısıra -suriyeye-irana yapılmak istenen değilde nedir bu
Gölgede düşman görmekten vazgeçin. Kimse yakmadı o bombanın pimini. Eğer büyük abilik oynayacaksan, kapını kilitlediğinden emin olacaksın. Hele de Orta Doğu'da.
Peki göz yummayalım, tamam. Ben hatalıyım. Peki ne yapalım? Sen söyle? Nasıl hesap soralım?
Kusura bakma Amine ama sizleri anlamam mümkün değil. Çünkü söylediğiniz aman zeval gelmesinden öte bir anlam taşımıyor.

Çözümü yok dombikim yok... Yaa onların kölesi olacaksın yada.... .??????
Kimsenin kölesi olmak için kazanılmadı bu vatan. Köleliği kabul etseydik yıllar önce kabul ederdik.

Cümlenin özü elimizden bir şey gelmeze çıkıyor. Erkan ala gibi sadece kınayalım.

Back