Benim bildiğim kadarıyla yok. Ama burda birkaç kişi meral hanımdan bahsetti olumlu sonuç aldıklarını yazdılar ne kadar doğrudur bilmiyorum. Ben de Ankara’da oldum araştırmadan. yaptırdıktan sonra takip ettim hep ama kimse olumlu bir şey yazmadı ankarada kalıcı işlem için.Hayatındaki insan buna önem veriyorsa riske atma naçizane fikrim İstanbul’a git.

Bu Eylüle yetişmesi için bu ay yapmam lazım kalıcı yapacak bir doktor yok mu Ankara'da
Kalıcı yaptığını söyleyen doktor çok. Ankara’da kalıcı deneyimleyip geçici olmaya mecbur kalan da çok. Meral sönmezer e kalıcı olup sonuç alan 1 kişi var. Esra Demir yüzer e kalıcı olup sonuç alan 1 kişi var. İrfan Tarhan a kalıcı işlem olup tuttu denilmesine rağmen geçici dikişi de isteyen 1 kişi var. Gökçene kalıcı olup sonuç alan yok, geçici olanların büyük çoğunluğu ona oldu ve geçicide herkes olumlu sonuç aldı. Turgay a kalıcı olup tutmayan bir iki kişi oldu onlar da kendinden kaynaklı olduklarını söyledi, kalıcı olanların çoğu olumlu sonuç aldı, forumda da yazıyor bunlar okuyabilirsin geçmiş dönemlerde. Turgay a geçici olan bir kişi oldu o da olumlu sonuç aldı. Harun Özkan da olumlu bir kaç kişi oldu ama çok pahalı olduğu için çoğunlukla tercih edilmedi. Şişlimed de bi doktor vardı tuttu diyen de oldu tutmadı diyen de oldu. Zaten en son yurtdışına gitti denildi yerine Şükrü diye biri bakıyordu güya ama ona işlem olup sonucum olumlu diyen de hatırlamıyorum. Ankara da Kübra zengintaş da sürekli buraya reklam amaçlı gelen kullanıcıların ağzında olduğu için zerre güvenmiyorum bu benim fikrim zaten o kullanıcılar da sahte profil olarak banlandılar. Esra çabuk cömert e geçici olup olumlu sonuç alan olmuştu. Konya da Murat bayraktar idi sanırım galiba ona geçici olan bi arkadaş vardı o da sonuç aldı. Turgay konusunda şöyle söyleyeyim, ben geçici işlem olacağım ve İstanbul a gitmeyeceğim. Geçici işlemde en çok sonuç alınan isim de gökçen olduğu için onu düşünüyorum. Ama kalıcı olacak olsaydım eğer Turgay a giderdim. Reklam olduğunu düşünmüyorum bir çok işlem olanlar işlem vakti ve iyileştikten sonra fotoğraf attılar gördüm ameliyat izi dikkatli bakışta belli olan bir şey zaten o yüzden Turgay ı reklam olarak düşünme bence derim. Ama şunu da belirtirim kalıcıda Turgay da olsa Ahmet Mehmet de olsa %100 tutma garantisi yok. Sadece yüksek oranda tutan Turgay beyin işlemi oldu. Yani tercih senin. %100 olmasa da %98 tuttuğunu söylüyor doktorun kendisi de. Geçici işlem için de o oran geçerli. Doktorların söylediği bu kul yapımı, Allah’ın gönderdiği halinde bile zar kanamayabiliyor deniliyor.

Son düzenleme:
Sağ olun kızlar Allah razı olsun formu 300 sayfa okudum en başta herkes Ebru Zülfikaroğlu demiş, kafam ona gitmişti, sonra konu dağılmış ve formun son sayfalarında Turgay hoca ön plana çıkmış. İstanbul'a ne yapar ne eder giderim, kontrole gidemesem de sadece işlem için gidip dönerim. İnşallah bu sıkıntıdan hep birlikte kurtuluruz.

Ebru Zülfikar oğluna kalıcı olan herkes gidip tekrar geçici oldu geçmiş dönemde canım

Kontrole gelemiceğinizi bildirirsinşz doktora gerek görürse hatta çift kat dikimide sorarsınız. Turgaya gidin bence

Bu Eylüle yetişmesi için bu ay yapmam lazım kalıcı yapacak bir doktor yok mu Ankara'da
Bende Ankara için araştırma sağlıyordum. Gökçen Erdoğan için telefonda görüştüm. Kanamayan kızımız olmadı dediler.. garanti verdiler geçici de kalıcı da 2500 müş. Ama forumları okudum kalıcı yapamıyor yazmışlar. Düğüne yakın tekrar çağırıyormuş geçici yapıyormuş diyen bile oldu. Ama benim anlamadığım bu kadını instagramdan takip ediyorum oldukça kendini geliştiren her alanda da başarılı bir kadın gibi. Bide böyle konularda hassas youtube videolarını izlemiştim. O yüzden nasıl riske atıp böyle bir şey yapıyor anlamıyorum. Sitesinde sormuşlar işlem olduktan sonra düğüne yakın tekrar çağırıyormusunuz diye hayır kızlarımız illa bak derlerse bakıyorum onun dışında kontrole bir kere gelmek yeterli yazmış.. benimde kafam karışık açıkçası. Burda da öyle şeyler yazınca cok risk alamıyorum Gökçen hanım konusunda. Aslında bana güven vermişti ama..

Meral sonmezere beni cagirmamisti tekrar ama keşke olan bir arkadaşımız daha var ona tuttu dese gelse de bilseydik ne kadar başarılı allahdan benim ilişkide kanamam oldu tutmadı sanmistim tutmuş meğer ve sibel ı bekliyordum ne olacak diye oda benim doktora olmuştu gelmesi artık forumdan cikiyçıkıyorum kızlar hakkınızı helal edin

Kızlar bu tutup tutmamasi ne kadar çok zarar görüp görmemesine bağlı. Bazilarinda kızlik zari tamamen ortada yokken bazilarinda parcali halde bulunuyor. Yani demek istedigim şu mesela iki sene aktif ilişkisi olan biriyle sadece bir denemede olan veya yanlislikla hasar almis olan zar kendini daha ameliyatta cabuk toparlabiliyor. Ama birde farkli tipte zarlarda oldugu icin onlarin dikimlerinde zorluk veya kolaylik olabiliyor. Benim sadece kafami karistiran durum şu işlem yapildiktan sonra ne kadar açiklikta bir deligin kalmasi gerekiyor veya ıkındığimiz zaman ne görmemiz gerekiyor ki dogru bir işlem oldugunu bilebilelim?
Kizlar bu konuda düsüncelerinizi söylenirsiniz cok sevinirim. Özellikle tutmuş bir dikimin görüntüsunüde merak ediyorum

doğru olan işlem zar kalıntılarını dikmek değilki, yeni bir zar oluşturmak. Oyuzden verdiğiniz Bu bilgi yanlış. Doktor tutmayacagını düşünse zaten daraltma işlemide yapıyor. Bence tamamen kişinin dokularıyla ve yapısıyla alakalı bir durum. Birde diken doktorun becerisi.

Peki sadece bir iki yerden yirtildiysada yeniden mi olusturmasi gerekiyor?

Aslında garibime giden bir durum daha var. Koskaca ankarada bu işlemi yapan bir iki doktor ve yine koskaca istanbulda bu işlemi yapan tek bir doktoru örnek gösteriyorlar. Buradaki herkezin endişesini anliyorum. Ama şu istanbulda övdükleri cok başarili doktor neden kendi sitesinde kadinlar kulübünün yorumlarini paylaşip duruyor?! Bu durum ne kadar etik? Niye başka doktorlar bu doktorun yaptigi gibi örnek göstermiyorlar? Bence lütfen biraz sakinleşip büyük resmide görmeye çalisalim

Ya evet buradaki yorumları işaret etmesi düşündürücü ama genel olarak başarılı bu konuda çok var bu işi yapan illaki olumlu işlemlerde vardır ama kimse paylaşmıyor zaten isim verip paylaşıldığı zaman da reklam deniyor çok keskin bi konu herkes kendi çapında değerlendirme yapıp doktor tercihi yapıyor

Mesela benimki bir kaza sonucu oldu. Sonra bir baktim peceteye regl döneminde baslangicindaki gibi bir kan geldi. Tabi benim icim süpheye düştü. Doktora gidip derdimi anlattim. Buradaki yorumlardanda bahsettim ve doktoru gerçekten zorlayip sorguya cektim. Çünku türkiye sartlarinda böyle bir durumla mücadele etmek gercekten uzun psikolojik bir süreç. Her neyse devam ediyim bana zarın yırtılmasinin veya zedelenmesinin ve tekrar onariminin kisiden kisiye degistigini söyledi. Yani bu çok aktif olan veya ara ara aktif olan bir ilişkiyle arasindaki fark, zarin ilk seferdeki ameliyatla tutup tutmayacagi ile ilgili. Evet aslinda ilk seferde tutmadi diyenlerde haklidir ücüncü sefere kadar ameliyat edilebilir . Ve bir de zarin yapisıylada ilgilidir ince de olabilir kalinda. Demek istedigim şey net olarak şu yapilan işlemin herkezte farklı etkilerle ortaya çikabilecegidir

Tabiki herkesin süreci farklı olur elimiz kesilir kimisinin yarası bi iki güne kapanmaya başlarken kiminin daha fazla zamanda kapanır
Genetik farklılıklar tabii ki önemli bu yüzden herkes farklı atlatıyor bu süreci

Flep kaldırılıp yapılan kalıcı işlemde ister tek ilişki ister aktif cinsel hayat ister kürtaj doğum vs olsun işlem aynı şekilde yapılıyor diye biliyorum. Tutup tutmaması noktasında kişisinin doku onarımı ve işlem sonrası bakımı anca kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir bence.

Yemin ederim duygularımı anlatmışsın, ben telefonla görüştüm hemşiresi bana da benzer şeyleri söyledi.

Çift kat dikim de mi var, yeni duydum bunu da. Bir de minimum kaç günde iyileşir kalıcı, düğüne 40-45 gün kala gitsem mesela İstanbul'a ?
Evet fiyst farkı oluyor ama siz uzakdan geliyorsunuz ya hani daha garanti olması için tercih edebilirsiniz doktora gittiğinizde kendisş söyler zaten gerek olup olmadıgını. İlişkş tarihi için amelşyattan 6hafta sonra deniliyor tuttugu takdirde. 45-50gün önce gelmeniz işinize yarar. İnşallah tutar ama tutmadığı takdirde kendinize geçici işlem olucak zamanda bırakın ama büyük ihtimal gerek kalmaz böyle birşeye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…