Hekim hastanın zarar görmemesi için, mesleki tüm şartları yerine getirmek, hastanın durumunu tıbbi açıdan zamanında ve gecikmeksizin saptayıp, somut durumunun gerektirdiği önlemleri eksiksiz bir şekilde almak, uygun tedaviyi de yine gecikmeden belirleyip uygulamak zorundadır. Asgari düzeyde dahi olsa bir tereddüt doğuran durumlarda, bu tereddüdünü ortadan kaldıracak araştırmaları yapmak ve bu arada da koruyucu tedbirleri almakla yükümlüdür. Çeşitli tedavi yöntemleri arasında bir seçim yapılırken, hastanın ve hastalığın özellikleri göz önünde tutularak, onu risk altına sokacak tutum ve davranışlardan kaçınmak ve en emin yolu seçmek gerekir. Gerçekten de hasta mesleki bir iş gören vekilden, tedavinin bütün aşamalarında titiz bir ihtimam ve dikkat beklemek hakkına sahiptir. Gereken özen görevini göstermeyen vekil, tbk 510. Md (bk 394. Md) hükmü uyarınca, vekaleti gereği gibi ifa etmemiş sayılmalıdır. Umarım sizin için faydalı olur zira benim Ameliyatımı yapan Hekim bunların hiç birine uymadı sonuç ben mağdur oldum inşallah başka insanlar mağdur olmaz Hastane ve Hekim seçimi çok önemli bunu sayelerinde acı bir tecrübeyle öğrenmiş bulunmaktayım. benim sağlığım gitti maddi manevi yıpratıldım başka insanlarda benim gibi mağdur olmasın diye buraya yazma gereği hissettim lütfen sağlığınızı emanet etmeden önce çok iyi araştırma yapın Doktoru araştırmadan asla yüzünüzü emanet etmeyin üzüntümü pişmanlığımı tarif edecek kelime bulamıyorum.