• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anka hastanesinde doktorun korkunç muamelesi

Pdr_ci

Annie are you ok?
Kayıtlı Üye
3 Mart 2017
1.409
2.326
133
31
Merhaba arkadaşlar, Gaziantep Anka hastanesinde yaşadığımız berbat durumu anlatmak istiyorum . İstiyorum ki kimse aynı duruma düşmesin, kimse işi gücü sadece para olan içinde Allah korkusu kalmamış doktorların eline düşmesin. İşini hakkıyla yapanlar iyi ki varlar. Böyleleri ise umarım ettiklerini bulurlar. Gaziantep Anka hastanesine ablamı Ambulansla getirdik, çok çok kötü bir durumdaydı ve biz artık midesi delindi ya da artık kötü hastalık var diye gözyaşlarıyla hastaneye koştuk. Ablam sedyede kıvranırken annem babam ve ben hemen içeri girdik. Ambulans bizden önce ablamı getirmişti. O anda kimin kardeşi ya da evladı aynı durumda olsa herkes o telaşı ya da stresi Yaşar, biz içeri girer girmez ablamın yanına geldik hemen. Oradaki acil doktoru ( ismini bilmiyorum ) sürekli olarak anneme teyze sakin ol teyze sakin ol .. yahu sakin olmayıp da sana bir zarar mı verdik annem de oğlum bana sakin ol deme ben zaten sakinim dedi doktor bizi dövecej gibi münakaşaya girdi. Neyse annemi öteye götürdüm asıl doktoru yani Mehmet Ali yağcı yı bekledik. Yarım saatten fazla süre sonra geldi. Herhangi bir muayene yapılmadan bize bugün yatış olacağını yarın da endoskopi olacağını söyledi. Annem midesi delinmiş olabilir mi doktor bey diye sorduğunda “biz biliyoruz teyze ne olup ne olmadığını” diyerek ters cevap verdi. Daha sonra bugün için herhangi bir müdahale yapılıp yapılmayacağını sordu annem. Her hasta yakınının en doğal hakkıdır süreç hakkında soru sormak. Annem bu soruyu sorar sormaz ilk dediği şey teyze sen bir sus, sen benimle bu şekilde konuşursa ben de seninle ters konuşurum dedi. İnan’ın annemin ses tonunda saygısızlık vs asla yoktu sadece olayın stresi vardı 50 yaşında kadın. Daha sonra dediği şey de aynen şu: isterseniz hastanızı alın gidin yarın getirin endoskopi için. Ya da ister getirin ister getirmeyin diyerek ablamı sedye üzerinde öylece bıraktı ve gitti. Eniştem o anda kendisine çıkıştı hastayı nasıl bırakırsın ben buraya gelene kadar iki tane kaza yaptım sen nasıl gidersin diye. Sözlü münakaşa yaşandı. Ablam sancısıyla sedyeden kalktı ve gidelim anne dedi kolunda kelebekle dışarı çıktık. Sabime şikayet dilekçesi oluşturdum hemen, hastaneyi de aradım ve durumu anlattım. Kendi doktorlarına ne söylerler bilemem. Dedikleri hep bizim doktorumuz çok tanındık basıl böyle bir şey yapar vs. İsterse dünya çapında doktor olsun insanlık diplomayla alınmıyor dedim. Hiç bir şey yapılacağını sanmıyorum. Tek duam bizim o düştüğümüz hale kendisi de düşsün. Biz ablama yolda giderken öldü ölecek gözüyle bakıyorduk ağlaya ağlaya hastaneye koşturduk. Ve doktor sırf kendisine soru soruluyor diye EGO’sunu sarstığımuzı mı düşündü artık bilmiyorum acil hastasını öylece bıraktı gitti. Hiçkimseye asla tavsiye etmiyorum. İçinde insanlık adına kırıntı kalmamış , tek derdi hasta üzerinden nasıl daha fazla tahlil yaparım da para kazanırım olan bu gibi sözde doktor ( demek bile istemiyorum) olacak kişilere gideceğinize ismi az duyulmuş olsa da insan olma özelliğini kaybetmemiş doktorlara gidin. Allah kimseyi bu gibi insan tüccarlarının eline bırakmasın. Asla kimseye ne hastaneyi ne de içindeki doktor olacak kişiyi tavsiye etmiyorum. Devlet hastanesine gitseydik Emin’im çok daha güzel ilgi görürdük. Hala olayın şokundayız!

Çok çok geçmiş olsun cok üzüldüm. Şifalar diliyorum. Bu gibi durumlarda doktor mevcut hasta hakları birimi ( ki cogu zaman olmuyor) genelde idare tarafından aranıyor olay anlattırılıyor. Fiziksel şiddet olmadığı sürece bir yaptırım uygulanmıyor. Ama hayat karmadan ibaret ne ekersek onu biçeriz.bu da bir gerçek

Cimer yerine sabim i aradım hemen . Benim yerime şikayet dilekçesi oluşturdular. Yüne de Çimen’e ayrıyeten yazmama gerek var mı sizce ? Sabimden cevap geldi aynı gün ve özel hastane olduğu için bir şey yapamayacaklarını sadece hastanın ölüm riskinin bulunduğu zamanlarda doktorun bırakıp gidemeyeceğini söyledi.

Çok çok geçmiş olsun cok üzüldüm. Şifalar diliyorum. Bu gibi durumlarda doktor mevcut hasta hakları birimi ( ki cogu zaman olmuyor) genelde idare tarafından aranıyor olay anlattırılıyor. Fiziksel şiddet olmadığı sürece bir yaptırım uygulanmıyor. Ama hayat karmadan ibaret ne ekersek onu biçeriz.bu da bir gerçek
Çok sağolun, evet bana da fiziksel şiddet olmadığı için doktorun o esnada sadece bırakıp gitmesinden dolayı bir yaptırım uygulanamayacağı söylendi. Doktorun hasta seçme hakkı varmış. Hala inanamıyorum eğer orada ablama bir şey olsaydı o zaman mı ceza yiyecekti bu doktor bozuntusu? Ambulansla gelen hastayı muayene edip etmeme hakkı nasıl olabiliyor aklım almıyor.

Gastroentoroloji uzmanı Mehmet Ali Yağcı nın yaptığı yanına kaldı yasal olarak. Ama kendi hayatında yaptığı bu mesleğine yakışmayacak durumun karşılığı umuyorum ki çok ağır olur. İnsan canıyla uğraşıyorlar, çanımızı emanet ediyoruz ama onların hasta seçme hatta acil hastayı da seçme hakkı bulunuyor !

Back