Alah kolaylık versin hanımlar zor bir süreç :)
Benim oğlum 31 aylık 2 yaşından sonra başladık büyüğünü çok çabuk öğrendi küçüğünü tutamadı, genelde ben götürüyordum altına yaptıgı da oldu unuttuğum zamaneğitici filimler izledik beraber çişini yapan bebek resimlerine baktık... Bunlar çok faydalı oldu..
Gece temiz kalkıyor ha bide şöyle yapıyordu küçüğünü gündüz değilde gece söyleyen bi çocuktu :) strese girdiğim zaman da oldu acaba geç mi kaldım dedim, bide fazla konuşmuyordu onu yormakta istemedim velhasıl kelam şükür küçüğünü söylüyor artık :)
İster yapsın ister yapmasın zamanla alışıp söylüyorlar :)
Ne kadar sürer acaba? tamamen öğrenmeleri.
cnm hepssinin öğrenme süreci değişiyo ya baksana burda 4 günde öğrenende var 15 günde daha fazlada daa inş bizimkilerde en ksıa zamanda öğrenirler ama çok yorulduk değilmi biliyorum anlıyorum artık geç olsun temiz olsun demekten başka bişi kalmıyo umarım sizde kaka olayını en kısa süğrede halledersiniz
Umarım,
Bugünkünü daha yapmadı. Arada bir ıkınıyor, sonra kilotuma yapmadım anne diyor. Belli ki gelince tutuyor kilota yapmamak için.Eeee tuvalete de yapmıyor ne olacak bilmiyorum. En son bir kuytuda kilota yapıyor yine.bakalım bugün ne olacak.
Malesef kilota devam.
Doktora da gidemedik, başka problemler yüzünden. Dün kilotuna yapınca dayanamadım sitem ettim biraz. Üzüldük. Bakalım ne olacak.
bende oğluma tuvalet öğretmeye basladım ama bi türlü öğrenmiyo daha önce bi kaç denememiz olmuştu sonra biraz ara vereyim unutsun dedim baskıyı ama bir türlü lazımlığa yapmıyo bezde tutmuyo çıkarıyo nerde olursa lazımlığa zor oturttuyorum oturmıycam yapmıycam diyo bende zar zor korkutarak oturttum çakmakla kıçını yakarım dedim oturdu çizgi film izlerken tam 3 saat tuttum arada cep tlefonumda oyun oynamaya bayılıyo ben bile bilmiyorum o oyunları o oynuyo ama tualetini yapmıyo 3 saat sonunda kaldırdım uykusuna yatırdım uyumadı bi baktım altına yapmış sonra aksam üstü koltuğa az öncede yatak odama yatağıma yaptı alıştırma kilodu giydiriyorum ama yinede sızdırıyo kıçına vurdum bağırdm çağardım çok sinirlendim bir türlü yapmıyo inat etti kaldırnca bezine kiloduna yapıyo nasıl öğretice ben kızlar yardımcı olun kafayı yiycem
canım kaç yaşında bebeğin anlattıklarından sanki küçükmüş gibi geldi. başlangıç olarak bezini çıkartmadan uyukudan kalkınca oturt oturmaya alışınca bezini çıkart. ve öyle çakmakla yakarım tehditleri çok yanlış.. psikolojisini bozacaksın çocuğun...
oğlum 2010 doğumlu haziran 28de tam 3.yasını doldurdu 4e girdi hala öğrenemedi tuvaletini ben nasıl sinir olmıyım çok canım sıkıldı artık korkuyo oturmuyo oturmak istemiyo zorla oturtuyorum 1,2,3 saat tutuyorum yapmıyo kaldırınca altına yapıyo tutsa tutabiliyo demekki deli olucam dünde kakasını altına yapmış tam kaldırdım aradan 5-dk geçti zaten odanın ortasında lazımlığı her dakika bası soruyorum oğlum çişin varmı kakan varmı diye buna rağman altına yaptı halının üzerine deli oldum gözünün önündeki lazımlığa oturmuyo söylemiyo çekiliyo köşeye yapıyo tam farkettim oturtucam bi anlık zaten yapmış bile nasıl öğenicek bilmiyorum en sonunda ben deliricem bugün mecburen bezledim hayatta izin vermem evimi pislesin halılarımı değişik lazımlıklar var çok pahalı ama eşim diyo onlardada yapmaz boşuna almış oluruz kararsız kaldım bilmiyorum benim durumumda olun varmı nasıl öğrettiniz
ben oglumu 2 yasina girince alistirdim bi gunde hallettik.1.5 yasindayken denedim bigun cisini yapti lazimliga ama korkup kakasin yapmiyodu kaciyodu.hic ustelemedim ve beze devam ettim.kesinlikle zorlama ters teper.2 yasina girdigi zaman babasi yeni bi lazimlik aldi denedim baktim haber veriyo.bezi biraktim.bez baglamaya evam edince cocuk soylemiyo.1-2 gun disari ciktigimizda bagladim olurya ustune kacirir diye baktim baglayinca soylemiyo hic baglamadim ondan sonra.gece ve gunduz ayni anda birakilmali.birakin ustune yapsin rahatsiz olup haber versin.geceleri carsafinin altina poset serdim buyuk posetlerden.arada birde cise kaldirdim geceleri.ilk zamanlar agliyodu kalkmak istemiyodu sonra alisti.bikac kez yatagada isedi ama hic kizmadim carsafi deistirip geri yatirdim.oyle oyle birakti suan2.5 yasinda ve tuvalet sorunumuz yok allaha sukur.tuvalet konusunda sabir cok onemli ve ne kadar dogru bilmiyorum ama tuvalet egitimi cocugun kislik gelisiminde cok etkili oluyomus.o nedenle kizma ki cocuk korkmasin.bezi birak ama surekli de takip et.geceleri uyandir tuvalete tut.oyle oyle bi sure sonra haber vercek.
ah cnm herseyi denedim babası ayrı ben ayrı yok yine yapmıyo üstüne yapmasına kızmam zaten ama koltuklara halılara oturuken yapıyo her tarafı batırıyo bütün günde dışarda olamıyorum günüdüz yapmayı bi öğrense geceye sonra geçicez ama benimkinin öğrenmeye niyeti yok bende baska lazımlık alayım bakalım bi deniyim en son çare o kaldı tutsa tutabiliyo kalkınca yapmıyo belliki geç öğrenicek zaten geç kaldık ama oğlum konusmayıda geç öğrendi daha bu yaz yarım yualak konusuyo zaten yemeyi bilmiyo hep kusarak bu günlere geldik çiğnemeyi bile yeni öğrendi çok zor bi çocuk mahvoldum sinir hastası oldu saçlarım acayip dökülüyo onunla üzülmekten ama işine gelen şeylerdede çok zeki oluyo telefonu pcyi kullanmayı biliyo hiç bişeyi unutmuyo nerdeyse doktotra götürücekytim konusmaktan birazdaha geç kalsaydı şimdide tuvalette sıra ama yok inatlığından yapmıyo iyilikle konusuyorum hayır yapmıycam diyo inada bindirdi bi kere o yüzden biraz zaman geçsin korkusunu yensin unutsun baska lazımlık alıp onunla deniycem bakalım aska çarem kalmadı bende oğlumun hep bi günde öğrenmesini bekliyorudum ama öyle değilmiş yanılmısım çünkü bu yaz bezinden rahatsız olup çıkarıyo altını kendi giyip çıkarmasınıda biliyo yaptıktan sonra gelip söylüyo ama inat etti bi kere bi türlü yapmıyo
sen kolay atlattmışsın yinede cnm ben çok uğrasıyorum ama olmuyo bir türlü yapmıyo ne yaptıysam bir türlü yapmıyo 3 saat ne demen o 3 saatte 1 bardak dolusu su içirdim yine yapmadı tutmuş yatağına yatırınca hemen yapmış gerçekten çok zormuşBüyük kızım, bakıcısı torununa tuvalet eğitimi verirken kendiliğinden öğrendi. İşten eve bi geldim bez gitmiş
nasıl oldu ne oldu anlamadım.
Ortanca kızımın da aynı olacağını düşündüm. Ben eğitim vermediğim için nasıl olduğunu da bilmiyordum ama orta kızın bakıcısı biraz tembellik etti ben onlara onlar bana bırakınca biz de bu yaz 3,5 yaşımızda bıraktık. Öncesinde de bir kaç denememiz oldu bırakmayacağım bez çok rahat üşürüm dedi kirli bezlerini bırakmadı, resmen kucağında taşıdı yatağına yatırdı televizyon bile izlettirdi onlara sandalyeye oturtup. Tek tutanağımız herhangi bir şey aldığımızda markette bundan daha var mı diye sorardı ben de son bir bezi kalmıştı gece yatarken bağladım ve marketlerde kalmamış gelene kadar bezsiz olacağız tamam mı dedim tamam dedi
o oldu bir enfazla 2 kere kaçırdı ama şimdi geceli gündüzlü çok şükür bıraktık. Gel seni de bezleyelim diyorum şimdi kardeşini bezlerken ben abla oldum bez rahat değil diyor...
Allah yardımcınız olsun en zor dönemden birisi tuvalet eğitimi.
her cocuk bir olmuyo canim.inatlasma o zaman yoksa hic ogrenmez.bence bi danismandan yardim almalisin.sonucta onlar bizlerden cok daha iyi bilirler ve izlemen gereken yol neyse onu gosterirler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?