Tuvalet Eğitimi ani bir kararla tuvalet eğitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Harpy

Today is a gift, thats why they call it PRESENT
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
6.924
13.305
448
42
merhaba kızlar;
oğlum 34 aylık oldu ve ben hala tuvalet eğitimine cesaret edemiyordum çünkü 24 aylıkken başarısız bir dememiz olmuştu tam 4 gün kakasını tuttu ve bu yüzden makatında çatlak oluştu..

yaklaşık 1 hafta önce artık bu işi en yi pedagog bilir diyerek randevu aldım ancak 1,5 hafta sonrasına randevu verdiler.. randevu aldıktan 2-3 gün sonra oğlum ishal oldu ve dışarıda yakalandık yanımda ıslak mendil olmadığı için kolonyalı mendil kullandım ve bu yüzden korkunç bir pişik olduk oğlum yürüyemiyordu bile. ilk akşam eve geldik bu böyle iyileşmez bezi çıkarmak lazım dedim. o akşam 1 kere oturduğu yere yapıverdi ve çok şaşırdı ıslak odu diye koşarak kucağıma geldi 1-2 saat sonra yatırdım zaten ertesi sabah güzelce açıklayıp kilodunu giydirdim. 2 kere oraya buraya az az kaçırdı ama tuvalete bir türlü yapamadı resmen dakikada bir tuvalete oturup bitti diye kalktık. en sonunda zaten öğlen yatacak diye bezini bağladım yatırdım 5 dk geçmedi ağlayarak kalktı bizimki "nooldu? " "çişim geldi" koşarak gittik bezi çıkardık bekle bekle yapmadı en sonunda banyonun suyunu açtım o şarıltıyla "ayyy" diyerek saldı kendini. hemen babayı aradık söyledik, hep birlikte sevindik sonra bir daha çiş sorunumuz olmadı maşallah.

ancak sonrada kaka serüvenimiz başladı, akşam üstü yine dakikada bir kakam geldi diyerek tuvalete gittik ve en son tuvalete oturttum 2 adım ötede tabureye de ben oturdum başladım kitap okumaya, bir süre sonra şap şap seslerini duydum ister istemez durakladım sonra bişi olmamış gibi devam ettim, kakanın devamı varsa durmasın diye. ben okurken günün 1. sorusu geldi "ne yaptım?"; "kaka yaptın annecim" dedim sevinçle ve arkasından yüzü değişti "koktu" dedi evet annecim dedim herkesinki kokar benimki de kokuyor babanınki de; hemen ardından gününün 2. sorusu geldi "teyzeninki de kokuyor mu? (o an misafirimiz olan teyzesi)" "bilmiyorum annecim sorarsın içeri gidince" dedim. poposunu yıkadım giydirdim hemen koşarak içeri gidip sordu o kadar zaman geçmesine rağmen unutmamış çok alem bu çocuklar.

öncelikle ben bu kadar hızlı bir şekilde öğreneceğini hiç tahmin etmemiştim özellikle kaka kısmında çok zorlanacağımızı düşünüyordum önceki deneyimimizden dolayı.
hala gece bezliyorum az önce öğlen uykusuna yatırırken bezlemedim çok heyecanlıyım
pedagog randevumuza kadar beklicem tam 1 haftadır gündüz eğitimi almış olacağız o artık çıkar derse çıkarırım bağla derse bağlarım. bence gece eğitimi gündüzden ayrıca verilmeli çünkü gecenin başarısızlık şansı daha yüksek ve ilk günlerde çocuğun moralini bozabilir. eğer gündüze alıştıktan bir süre sonra başlanırsa daha rahat olur. sevgili KV her zamanki gibi 1 yıldır kızının tuvalet eğitimini tamamlayamamış görümcemi örnek göstererek gece bağlamamam gerektiğini söyledi ama ben hadi ordan diyemedim haliyle

sevgiler öpücükler. yeni gelişmeleri yazacağım

not: bir insan yanında biri kaka yaptı diye sevinir mi ya? :44:
 
maşallah canım size, umarım sorunsuz bir şekilde geceyi de atlatırsınız.

Biz de yaklaşık 3 haftadır uğraşıyoruz. Küçük tuvaleti hallettik. Hatta geceyi de hallettik. Ama büyük tuvaleti asla tuvalete yapmıyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Hep kilotuna yapıyor. Uzmana gidince benim bu durumumu da sorabilirn misin?

Gece ile ilgili serüvenimizi anlatırım ayrıca, şimdi vaktim biraz kısıtlı.
 
merhaba canım resmen yakaladın beni :)

malesef son bir kaç gündür işler biraz bozuldu.. ilk iki gün çok rahattık hem küçük hem büyük tuvaletteydi ama 3. gün kakasını tutmaya başladı gelince zıplayıp hopluyor bağırıyor kakam geldi dese de tuvalette aynı şekilde çıkmasın diye uğraşıyor 2-3 kere kiloduna yaptı 2 kere de gece (gece hala bez bağlıyorum) bezine yaptı.. dün pedagoga gittik yazını görmemişim yoksa sorardım. bizim sorunumuzla ilgili yaptığı yorum şöyleydi; gündeminizden kaldırın ve bir daha küçük ya da büyük geldi mi diye sormayın. tabi bizde tutma sorunu olduğu için ona söylemeden bi ilaç kullana bilirsiniz dedi. hatta bugün aldım, çünkü tam 3 gündür ne beze ne kiloda yapmış değil. zaten makatında eskiden oluşmuş bir çatlak vardı çok korkuyorum kabız olur diye. yemek yemeyi de tümden kesti iki gündür sadece kahvaltı ve suyla duruyor. kısacası haline şükret canım ben keşke kiloduna yapsa diyorum.. sen de gündemden kaldır ve artık geldi mi diye sorma böylece tuvalete yapmadığı için kazandığı ilgiyi kaybedince, tuvalete yaparak tekrar kazanmaya çalışabilir. bir de eğer tuvalete yaptırıyorsan ayağı üstüne basacak şekilde bir tabure alın dedi çok daha rahat yaparmış biz alcaz ama nerden bulabiliriz gerçekten bilemiyorum ikeaya felan bakmak lazım.

öpüyorum canım bu wc işteri bitsin de görüşelim artık :)
 
Tuvaletle ilgili her yeri okuyorum yakalamamam mümkün değil :))
Biz de klozete oturtuyoruz. ayakları altına düşünülebilir birşeyler Migrostan katlanır taburemiz var bir tane tam geliyor ayağına. Ondan bir tane deha alabilirim. Lazımlığı da var sensörlü müzikli ama oturmuyor ona pek. Belki çok daha basit bir tane alırım. Sırf yapsın diye.

Gece ile ilgili doktor ne dedi bilmiyorum ama gündüz uykusundan kuru kalkıyorsa gece de bez takma. İlkin bend e senin gibi gündüz uykusunda takmıyordum, gece uykusunda uyuduktan sonra takıyordum. Gündüz kuru, sabah ıslak kalkıyordu. Beze güvendiğini düşündüm gece de takmayayım bakalım ne yapacak diye denedim. İlk gece sık sık kontrol ettim saat kaçta ıslatacak kendini diye. Ona göre diğer günlerde o saatlerde uyandırıp tuvalete götürecektim. Baktım kuru kalktı Ertesi gece hiç kontrol etmedim. kuru kalktı derken geceyi öğrendi. Çok şükür. Tabi yine çarşafın altında noylon serili. Gece bir kere kaçırdı altına. Kontrol onlarda yani. İsterse uykuda yapmıyor. İstemezse uyanıkken yapıyor.
Büyükte hala olduğumuz yerdeyiz. Bir arpa boyu yol alamadık.

Biz bayramda istanbulda olmayacağız ama eylülde tekrar buralardayız. Haberleşiriz buluuşmayla ilgili.
Sabır diliyorum bize
 
arkadaşlar hiç kimse yokmu ya eğitime devam eden en azından paylaşıp stresimizi azaltaslım birlikte çünkü çok sabır gerektiren bi dönmdeyiz
 
oğlum 29 aylık geçen ay 2 gün sdenedik olmadı ben başaramadım bıraktım hemen bu kez sanki daha hazırmış gibi hissettim kendimide onuda çok yormadan başlayalım dedim bismillah bugün 3.günümüz ama malesef gerlişme yok biliyorum daha çokkkk erken ama işte zor ya
ilk gün daha bi ümitli başlamıştım halada iananıyorum Rabbimin izniyle olcak bu iş de biraz zamna alıcak malum tuvalete götürüp yapmadan çıkmak zor geliyo işte kaç saat tutabildiğini bi çözebilsem çok değişiyo inş fazla uzamadan ve ikimizde yorulmadan çok fazla atlatırız diyorum
 

Merhaba,
Daha pes etmek için çok erken sakın pes etme. Biziö ilk iki günümüz de seninkine benzer geçti. Abartmıyorum ortalama 10-15 kere alt kıyafet değiştirdik. 3. gün yarıya düştü bu sayılar. İlk iki gün tuvalete tek bir damla düşürmedi oğlum. Uzun oturmamıza reğmen. Yılmadan götüreceksin çaresi yok. 3. Gün ilk defa yapmıştı tuvalete. Şimdilerde artık tuvalete yapıyor, ama sadece çişini. Ötekinda bir gelişme kaydedemedik. Ama hala uğraşıyorum. Nasıl çişi tuvalete yapmak için 2 gün beklediyse, büyük tuvaleti için de bir kırılma noktası olacaktır diye düşünüyorum.
Dün tuttu hiç yapmadı. Şimdi de ara ara dayanamayıp ıkınıyor. Ama tuvalete oturunca hiç çabalamıyor çıkarmak için. Halbuki aynı çaba. Bir anlasa
 
4.günümüzü bitiriyoruz inş bugün hiç kaçırmadık çok şükür hep yakaladık çişimizi tuvalette:)
öğle uykusundada tutmuş kuzum yapmadı bezlemedim
gecede bezlemicem aartık bakalım inş en kısa zamnda kendi söylemeye başlar ama sabır çok öenmli gerçekten sabırla ve azimle durmak yok devam:):)
 
Sevindim gelişmelere.
Gece ile ilgili olayı anlattım yukarıdaki mesajımda, dene bir kere kuru kalkarsa takma.
Söylemesini beklemiyorum daha, yeterki götürünce yapsın ve kaçırmasın. Söylemesi zamanla...
 

evtttt çarşamba günü başladığımız tuvalet eğitimimizin bugün 4.günü dün yanlış yamışım:):):)
bismilllah diyoruz bugünede inş herşey yolunda gider dün sadece bir kere kaçırdı kuzum oda ben götürmeyi unttum gecede maaşallah bezlemedim veee sabah kalktığımızda kuruydu paşam aslında bukadar beklemiyodum ama sanırım yavrum kısa zamnda çözücek bu işi Rabbimin izniyle tabi kaka olayını dün yapmadık bugün inş tuvalete denk getirebiliriz sabah işlk çişimizi yaptık tuvalete ikinciyide az önce diğerlerinde artık tuvalete inşşşşşş Allahım ne güzel bi duyguymuş ya bi ara sadece tuvalette yaşıcaz sanmıştım okadar uzun beklemiştik ki ilk denediğimiz ay haziran demekki kuzum daha hazır değilmiş işte herşeyin bi zamanı var die boşa söylenmiyo neyse inş herşey güzel devam eder bu işte biter :):)
 
Sevindim gelişmelere.
Gece ile ilgili olayı anlattım yukarıdaki mesajımda, dene bir kere kuru kalkarsa takma.
Söylemesini beklemiyorum daha, yeterki götürünce yapsın ve kaçırmasın. Söylemesi zamanla...

teşekkürler ayeser inş söylicekleri günde yakın bence:)
dün takkmadım bezini gece yatırırken yaptırdım maaşallah yavrum hiç yapmamıştı tabi arada olucaktır mutlaka herzaman bu şekilde olmaz kuzularımız alışsınlarda zaten pedogoglar gece ve gündüzü birlikte halletmeyi öenriyo bizde bunu başarıyoruz inş çok öenmli bi gelişme inş kaka olayınıda halledicez
 

Gece takmamaya devam et. Ve ara ara pijamasını aralayıp orada bez olmadığını, artık kilot giydiğini göster. Kendi gözüyle görsün bez olmadığını ve iftihar et onunla. Çok motive oluyorlar. Biz dün büyük tuvaletin yarısını kilota yarısını tuvalete gibi bişey yaptık. Bu bir geçiş mi yoksa uyanır uyanmaz az kendine gelsin hemen tuvalete götür. Dışarda da tutuyorlar. Dışarı çıkın kısa kısa, eve girer girmez hemen tuvalete gidin. Çiş kolay geldi bana da öteki çok fena.
 

kesinlikle bez takamamk en iisi bundan sonra bez yok:)yaa güne iyi başladık ama bugün düne göre daha çok altına kaçırdı çünkü tuvalete çiş diye götürdüğümde 2 3 kez yapmadan çıktık ve sonu malum:neyse olucak bunlar sabırrrrr
aaa sizindemi kaka öyle oldu bizimde bugün dün yapmadı zaten bugün bi baktım ıkınıyo hemen tuvalete götürdüm hadi oğlum kakaya baybay yapıcaz diyerek biraz çamaşırına yapmıştı hemen çıkardım ve çömeldi o ara kakasını baktım epeyyyy yaptı çok komikti ya sonra su döktük işte anne kaka diyo bide yerim ben onun ağzını kuzum ya neyse en azından tuvalette ilk kakayı gördük cnm inş bu senin dediğin gibi bi geçiştir ve inş şu kaçırma olaylarımızda en kısa sürede biter ben ikinci bebişe hamileyim bide ama Allah yardım ediyo işte 7aylık hamiş in çık yapmak biraz zor olsada götürüyorum bakalım dışardada tutuyolar dediğin gibi aman tutmayı öğrensinlerde:)
 
Son düzenleme:
Sağlıkla kucağına alırsın umarım 2. bebeğini de.
Bizimki bugün büyük tuvaletini kilotuna yaptı herzaman ki gibi çaktırmadan. Sonra benim yanıma geldi "biraz kaçtı anne" dedi. Biz azıcık çiş kaçırınca morali bozulmasın diye " biraz kaçmış, olabilir" diyoruz. Ama çok komikti tamaman altına yapıp biraz kaçmış demesi İyiki biraz kaçmış yani. Tam kaçsaydı ne olacaktı. Kendi de üzülüp utanıyor ama neden tuvalete yapmıyor bilemiyorum.
 

selam nurberra nasılsın

ben de ramazanın ilk günü başladım ama hala tam olarak öğrenmedi

ya yapınca söylüyor ya da var diyor gidip boş çıkıyoruz arada yaparak da çıktığımız oluyor

bakalım elbet öğrenecek

senin bebişin cinsiyeti ne doğum ne zaman peki :26:
 
teşekkür ederim inş sağlıkla doğar
çok hoştu ya biraz kaçmış annesi ama:)
sabırla başarıcaz inşş


mrhb cnm iizz şükür uğraşıyoruz tuvaletle :) Allah yardımcmz olsun ne diim
bebiş yine erkek hayırlısıyla doğumda inş eylülün son haftası bizim de boş dönüp sonu hüsranla bittiği çok oluyo ama böyle böyle alışırlar inş
 
5.günümüzede bismillah diyerek başladık bakalım
gece sabaha kadar yapmamış kuru uyandık ara ara gece kontrol ettim altını ıslatmışmı die ama kazasız atlattık tutsbiliyo çok şükür sabah kalkınca hemen götürmek istedim gitmek istemedi bende zorlamadım ama sonucu malum ilk çişimiz yere canım sıkıldı ama napalım bunlar yaşanıcak sabır diyorum sonra 2 saat geçince tekrar götürdüm 15 dakikalık oyundan sonra tuvalette:):) aaa anne çişş dedi ve yaptı şükürler olsun şimdi sürekli çişimiz tuvalette kakamız tuvalette şarkısını sölüyorum inş bugünkü kakayıda yaklarız Allahım bide anne çiş diyip çişe götüreceğim zamanlar gelse bekliyorum heyecanla bir iki kere söyledi ve hemen gidip yaptık inasan çişim geldi cümlesine bu kadar sevinebilirmi ki:) anne olmak böyle bişi
 
bizimki acayip dirençli çıktı kızlar yaa napcam bilmiyorum.. 2 hafta oldu çiş ilk günden beri kendi söylüyor, kaka desen tut tutabildiğin kadar resmen 1 haftadır ilaç veriyorum tutamasın diye ve dozu gittikçe arttırıyorum 2.5, 5, 7.5 bugün 2 doz 10 verdim gene tık yok 3-4 gün tutuyor sonra uyukusunun arasında bezine yapıyor dün belki bezlemezsem yapmaz dedim alıştırma kilodu giydirdim yine yapmış çıkartırken ayağına kadar bulaştı bu sefer o kadar midem bulandı ki kilodu da attım çöpe gecenin bi yarısı ıslak mendille her yerini temizledim banyoya soksam bu sefer uyanacak iyice napiyim..



amin canım hepimize bol sabır inşallah şu kakayı bi halledebilsek ilk iş geceyi de kaldırcam ama nerdeee


canım bizim tuvaleti çok yüksek yapmışlar ondan alsam da ayağı değmez bi tane buldum çok sevimsiz bişi ama napiyim öğrensin de önemli değil..


canım merhaba biz pedagog a gittik daha önce yazmıştım bize çiş kaka sormayın dedi. 1 kereye mahsus onunla konuşun bundan sonra ben sormayacağım sen gelince söyle diye şuan ikisi de gelince soyluyor benimki ama zıplasa da hoplasa da sormuyorum. bakıyorum zıplıyor 2 sn sonra gelip söylüyor. seninki de iyice öğrenince kakasını felan sormazsan söyler..

Biz dün gece yatağa yaptık

üzülme canım biz de olur böyle vakalar arada
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…