- 15 Ekim 2010
- 16.012
- 8.835
- 498
Ben doktoruma,anlaşmalı olduğu hastanenin anestezi doktoruna güvendim ve ameliyat oldum.Tabiki rsikli bir durum ama bu riskleri azaltmak için birçok önlemler daha öncedende alınıyor.Mesela ameliyattan önce bitki çayları,asprin kullanmak yasak ameliyat esnasında yoğun kanama olmaması için..Bahsettiginiz uyku ilaçları,sakinleştirici ilaçlar kullanmakta yasak.Ameliyattan önce birçok testler,tahliller yapılıyor ve sizin durumunuza göre anestezi veriyorlar.Dozajı ayarlanıyor..kızlar nasıl böyle rahat konuşuyorsunuz? anestezide mutlaka bir risk alıyorsunuz.bu risk hernekadar son senelerde azalsada tam olarak yok denemez.
konu sahibi siz anesteziden yani bayılmaktanmı korkuyorsunuz yoksa oluşabilicek risklerden mi ( bitkisel hayat,felç kalma vs..) ? uyku hapı verilir ve uykudayken anesteziye alınırsınız cesaretiniz yoksa.
Hayatımızın birçok evresinde ameliyat olmak durumunda kalabiliyoruz,sadece estetik amaölı düşünmemek lazım.Allahıma şükür birçok kez narkoz aldım ama hiçbir sorun yaşamadım.Alnıma ne yazılmışsa o olur zaten,ister ameliyat oliyim ister olmiyim..Kaderin önüne geçilmez..Ameliyat olacak kişilere böyle korkutucu mesajlar yazmakta ne amaç anlamış değilim ..Aynı şeyin size yapıldığını düşünün,acil ameliyata gireceksiniz örnegin yada acil olmayan ve birisi çıkıp size bitkisel hayat,felç gibi risklerden bahsediyor!!
Alt üst oldum.. Allahım sen koru ya Rabbim..
Allah korusun.
ben ne kadar cahilmişim bu konuda böyle riskleri mi var (((( aman allahım zaten korkuyodum ameliyattan şimdi iyice tırstım ben (((((((((
Doktorunuza güvenin,ameliyat olacagınız hastaneyi araştırın,netten yorumlarına bakın..Anestezi doktorunuzu araştırın..Hastane seçiminizde özellikle yoğun bakım üniteleri olan hastaneleri tercih edin.Önleminizi alın,gerisinide Yüce Allaha bırakın.Kötü düşünmek gereksiz huzursuzluklara yok açar..
Ameliyat öncesi doktorunuzun tavsiyelerine,önlemlerine uyun Ben çok kaderci bir insanım,kaderinizde ne varsa ne olacaksa onu yaşarsınız asla kaçamazsınız..