anensefali, hidrosefali, Kistik higroma..talihsiz bebegim

sinerji

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2010
84
86
Nereden başlamalı ne Yazmalı gerçekten bilemiyorum...
Herşey çok güzel başladı sorunsuz bir hamilelik bulantı lar oluyordu ama seviniyordum bebeğim benimleydi. ..
Ankara da iyi bir Dr araştırırken bilgi hastanesinde Opr. Dr selçuk arslan i buldum ve tüm kontroller için oraya gitmeye başladım. ..
Diyorum ya hersey çok normal seyrediyordu... 11+4 te 2 li test yapıldı hersey normal dendi hatta yılbaşı için ailemin yanına mersin e gitmek için bile izin vermişti Dr.
30.12.2014 te cinsiyeti öğrenmek için mersin de Dr a gittik o gün rüya gibiydi kızım olacakmış havalara uçtu kara kaslı kara gozlu miss kokan bir kız benim kızım yavrum...
Mersinde ki Dr bakar bakmaz farketmis bebegim in ne kadar talihsiz olduğunu da meğer bana söylemek istememim. .. eşime söylemişler...
Ertesi gün mersin uni hastanesinde bir perinatolog a yönlendirdiler ank a gitmeden tüm tetkikler yapılsın içimiz rahat etsin diye .... daha sedyeye yatar yatmaz Dr un ilk cümlesi "tatlım bebeginde bir problem var" oldu. Bu sebeple bana yönlendirdiler. .. o an dünya başıma yıkıldı. ... allahım bu nasıl bir acı kalbim eziliyor ... Bu cümleden sonra eşimin beni bu duruma hazırlamaya çalıştığını farkettim uni hastanesine gitmeden bana 18 haftalik bebek nasil sonlandirilir kurtaj yada suni sanci nasıl oluyor diye soruyordu. Allah korusun hayatım nerden geliyor aklına bunlar bebeğimiz sağlıklı deyip geciştirdim hep meğer canımın içi beni hazırlamaya çalışmış. ...
O talihsiz cümleden sonra hemen amniyon sıvısı alındı bebeğim de canım kızım da anensefali, hidrosefali, Kistik higroma ve ense kalınlığı varmış kismet siz yavrum. Hemen sonlandirilmasi gerekiyor dediler... 3 Dr daha aynı şeyleri söyledi inanmadim inanamadim...
Hemen ertesi gün ank a geri döndük hepimiz şoktaydik doc. Dr Nuri danışman a gittik hemn aynı şeyi söyledi o da 4.5 aydır benimle olan bebegim den vazgeçmemi eğer şimdi sonlandirilmazsa zaten 6. Ayda kalbinin duracagini söyledi. .gerçekten ultrason gözü iyi olan bir Dr eğer selçuk bey de dikkatli baksaydı görürdü bebeğim deki problemi...
Hemen mersin e döndüm daha güvende hissedecektim orda annemin yanında . Ertesi gün hastaneye yatısım yapıldı. Özel dogus hastanesi gerçekten mükemmel bir hastane ve tabi Dr Dilek Guler mükemmel bir ekibi var..(bunları yazıyorum sakin reklam falan demeyin hamileler için Dr ne kadar önemli onu anladım ben yandım siz yanmayın işinin ehli insanlara muayene olun, ben birdaha asla ank bilgi hastanesinin o ünden bile gecmem) 06.01.2015 te 24 saat suni sanci sonrası bebeğim artık benimle değildi. .. çok acı coookk nefes alamıyorum. .. tam kullendı acım derken süt geldi kızım artık yok ama onun kısmeti süt benimle goguslerim sizliuo aciktı da mı sizliyor kuzum un kısmetini sütünü durdurmak için ilaç kullanamadim Kıyamadim. ..
Ankara daki Dr selcuk arslan 2 li testi belki 12 haftadan sonra yapsa anlayacakti anomaliyi belki sonuc degismeyecekti ama bukadar travmatik olmayacaktı tekrarlamaz diyorlar ama çok korkuyorum biraz uzun oldu ama daha çok yeni kimseyi üzmek istemiyorum içime atınca da kötü oluyorum allahım bu acıyı unutturacak başka acı göstermesin...

sen haziran annelerindemiydim canım çok geçmiş olsun sanki öyle hatırlıyorum ben oradaydım benimkinde de ense kalındı senin ikili testini nasıl normal çıkardı dr onu anlayamadım ense kalın olunca zaten direk amniyo diyolar benim 10.gebelik haftamda dr ense kalın dedi 11.hafta ikili testte yüksek risk çıktı 13.haftamda cvs için gittiğimde kalbi durmuştu malesef kürtaj oldum ben 6 aralıkta

Sagol canim sana da Çok geçmiş olsun evet haziran annesi olacaktım. ..
Benim 2 li test normal çıktı nasıl kemik oluşmuş ve ense kalınlığı gayet normal dedi dr beni gönderdi işte sonrasında sadece ultrason görüntüsü ölcümüyle ilk Dr un olcuğu değerin 10 katı çıktı ense kalınlığı işini doğru yapmayan Dr gitsin evrak işi yapsın diyorum ya erken bilseydim sonuç değişmezdi ama ben ölü bebek dogururken yan odada yeni doğan bebeklerin sesleri çok acı ydi hakkımı helal etmiyorum o Dr a

demek ki ölçememiş dr un enseyi çok geçmiş olsun hala böyle dr ların piyasada olması çok kötü üzüldüm demek ki doğru hatırlamışım bende haziran annelerindeydim hatta orayada yazdım ense kalın diye normal doğum yaptın heralde biraz toparlan inşallah tekrarını yaşamazsın canım bende kürtaj oldum ilk adetimi bekliyorum hala olamadım hayırlısı olsun hakkımızda.

evet normal doğum oldu... ilk once sonuc dr a gitmeden bana normal demisti daha sonucu gormeden dusundukce sinirleniyirum...hala kanama devam ediyor bakalım ne zaman adet olurum bilemiyorum ama en az 6 ay beklemek istiyorum hem fiziken hem ruhen zamana ihtiyacım var umarım bundan sonra kimse böyle bir acı Yaşamaz. ..

Cok cok gecmis olsun ve basiniz sag olsun.. Sizi en iyi bu durumu yasayanlar anlar o yuzden acinizi paylasiyorum okuyunca yazmak istedim cunku bende 2 aylik bebegimi kalbi durdugu icin kurtajla aldirmak zorunda kaldim acisi asla gecmiyor ama alisiyor insan zamanla benm 3 bucuk ay oldu, Rabbim sabir versin hepimize ve hayirli zamanlarda hayirlisiyla evlatlarimiza kavustursun...

Sağol canım allah güç versin bizlere.. senin de basın sağ olsun Allah birdaha böyle bir acı göstermesin inşallah.

Hepinize geçmiş olsun bnde 10 haftalıkken öğrendiğim 8 haftalık bebeğimin kalbi durdu kürtaj oldum çarşamba 4 hafta olcak çok zor, dr ilk söylediği anı unutamıyorum rabbim sarımsı versin inşallahhh

Amin canm cumlemizin, benim ilk hamileligimdi sizinde ilkmiydi acaba, genelde duyuyorum cok etrafimda anne karininda olumlerin cogu ilk gebeliklerde oluyormus...

allah sabır versin arkadaşlarım evlat acısı dedikleri kadar var hiç bişeyi bu kadar istemedik hayatta .ALLAH ım tez vakitte yerini doldursun inşallah

canımm seninle aynı şeyleri yaşadım 14 haftalıkken bebeğimiz beyninde araknoid kist tespit edildi gitmediğimiz doktor kalmadı ve sonuç aynı 15 eylülde bu olayı yaşadım acı çok acı yaşamayan bilemez anlamaz ne yaşadığımızı Allah sağlıkıl hayırlı evlatlar nasip eder inş. bebeğim yaşasaydı martta doğum olucaktı kısmet

Amin canm cumlemizin, benim ilk hamileligimdi sizinde ilkmiydi acaba, genelde duyuyorum cok etrafimda anne karininda olumlerin cogu ilk gebeliklerde oluyormus...
Bnm 3 yaşında bir oğlum var tüp bebek tedavisiyle oldu cnm ama kalbi duran bebeğim normal olmuştu tekrar olurmu kısmet artık rabbim hayırlısını versin cümlemizin inşallahh

Anladim Rabbim oglunuza ve size uzun omur versin insaAllah tekrar olur Rabbim ol derse olur herseyin hayirlisi..

Kızlar benim doğum sonrası kanama iyice azaldı pazartesi kontrole gideceğim sanmıyorum ama bir bakılacak parça kalmış mi diye. ..

canım kanaman azaldıysa kalmamıştır için rahat olsun.

Keskeeeee yaa bitmiyor sıkıntılar bitmiyor seviniyordum bitti diye ama Dr a gittim allaha şükür parça yok fakat rahim ağzı çabuk kapandığı için içerde kan birikmiş ve 1 haftaya kadar kendiliğinden atılmaz ise mecburen tekrar vakum yapılacak coookk korkuyorum yakışıklık falan olur mu diye böyle birşey yaşayan var mı kızlar hepinize çok teşekkür ederim desteğini z için ..

canım benim bir arkadaşımda oldu kan birikmesi onu ilaç söktürmüş gittiğinde birşey kalmamıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…