Dinimizde çocuga egitim 5 yaşına kadar ufak ufak anlatımalı ve öğretilmeli katolikler veya Museviler yapınxa bişey yok ama bi müslümanlar yapınca gerici yobaz küçücük çocuk lafları na maruz kalıyoruz ne yazık Cumhuriyet le de yönetilsek dinimizde önemli onuda bilmeli çocuk salavatı şerif ayrıca kötü degil iyi bişey dir maalesef şimdiki çogu genç peygamberinin adını tahareti guslü bile bilmiyor ana dansı yabancı şarkılar ı flört ü ögreniyorlar
Ornegin var mi peki kutlanan sacma bir gunle alakaliiyi okumamışsın sanırım, peygamberimizin doğumuna laf ettiğim yok. Saçma sapan tarihlerde, durup durup kutlanıyor diyorum.
Lafi gedigine koyan kadinOkulumuzda kutlu dogum haftası kutlandı ve kızım da görev aldı gayet memmun kaldım uygulamadan.
Milli bayramlarımızın yanı sıra böyle özel günlere de yer ayrılması gayet hoş olmuş bana göre..
Çocugun nasıl yetiştirilmesi mevzusuna gelince ben saldım çayıra mevlam kayıra modunda olan bir anne degilim.
Elimden geleni yapmaya çalışırım ama o ille de ben bu yolu seçecegim derse elbette kendi bileceği şeydir..
Ama inandıgım değerler ölçüsünde yetişmesi için de gayret sarfedeceğim.
Ufacık çocuk bu yaşta ne anlar mantıgını da çözebilmiş degilim ayrıca..
3 yasında bir bebe istiklal marşı okusa ya da milli değerlerimize ithafen bir şiir ya da ne bileyim sevimli şirinlikler yapsa ne anlar kaygısı gütmüyor lakin konu dini vecibeler olunca hop oturuyor hop kalkıyor..
Samimiyetsiz geliyor tamami ile.
Ben namaz kılarken benimle birlikte hep olmasada namaz kılmak isteyen kızıma ''yavrucugum şimdi küçüksün anlamazsın'' diyemem..
Onun anlayabilecegi izahatlar eşliginde asli bir dini görevimiz oldugunu söylediginde karşındaki çocuk ebleh degil muhakkak anlayabilir.
Diğer dinlere mensup olan ya da bu türlü etkinliklerde görev almasını istemeyen ailelere de saygım var istedigi şekilde yetiştirsin evladını ama bir zahmet diğerlerine de bilenmesin
Okulumuzda kutlu dogum haftası kutlandı ve kızım da görev aldı gayet memmun kaldım uygulamadan.
Milli bayramlarımızın yanı sıra böyle özel günlere de yer ayrılması gayet hoş olmuş bana göre..
Çocugun nasıl yetiştirilmesi mevzusuna gelince ben saldım çayıra mevlam kayıra modunda olan bir anne degilim.
Elimden geleni yapmaya çalışırım ama o ille de ben bu yolu seçecegim derse elbette kendi bileceği şeydir..
Ama inandıgım değerler ölçüsünde yetişmesi için de gayret sarfedeceğim.
Ufacık çocuk bu yaşta ne anlar mantıgını da çözebilmiş degilim ayrıca..
3 yasında bir bebe istiklal marşı okusa ya da milli değerlerimize ithafen bir şiir ya da ne bileyim sevimli şirinlikler yapsa ne anlar kaygısı gütmüyor lakin konu dini vecibeler olunca hop oturuyor hop kalkıyor..
Samimiyetsiz geliyor tamami ile.
Ben namaz kılarken benimle birlikte hep olmasada namaz kılmak isteyen kızıma ''yavrucugum şimdi küçüksün anlamazsın'' diyemem..
Onun anlayabilecegi izahatlar eşliginde asli bir dini görevimiz oldugunu söylediginde karşındaki çocuk ebleh degil muhakkak anlayabilir.
Diğer dinlere mensup olan ya da bu türlü etkinliklerde görev almasını istemeyen ailelere de saygım var istedigi şekilde yetiştirsin evladını ama bir zahmet diğerlerine de bilenmesin
Siz nasıl dinden korkuyor sanız bende bunlardan korkuyorumÖğretin çocuğunuza istediğiniz yaşta, buna yasak mı var? Sadece öğretmek istemeyenleri buna zorlamayın diyoruz.
Dans, müzik ya da flört kötü, korkulacak uzaklaşılması gereken şeyler değil ki. Niye bunları örnek verdiniz?
Hahahahah olayi farkli bir boyut eklenmemisti tacizde girdi hadi cikin idin icindendini günler bayram kandiller her sene değişirken neden kutlu doğum haftası olan hazreti peygramberimizin doğum haftası kutlanması her sene engellenen 23 nisan haftasına sabitlendi ben anlayabilmiş değilim.
andımızı da istedikleri kadar kaldırsınlar, hatta yasaklasınlar ben evde öğretirim ama bu eğitim sisteminin hali nedir allah aşkına? öğrencisine sarkan taciz tecavüz eden öğretmen demeye bin şahit insanlar varken, salavat getiriyor diye görünüşte ahlaklılar diyip çocuk mu emanet edeceğiz?
Siz nasıl dinden korkuyor sanız bende bunlardan korkuyorum
Uzmanlara göre çocuk yetiştiremiyorum bu konuda sephoraUzman görüşleri çocukların 9 yaşına kadar soyut kavramları anlayamadığı yönünde. Bu yüzden ebeveynlerden biri ölürse somutlaştırarak anlatılıyor. Din de soyut bir kavram. Ne kadar doğru bilmiyorum, bu konu üzerine kafa yormadım ama uzman teyzeler amcalar böyle diyor.
Ayrıca o ağlayarak istiklal marşı okuyan çocuklara da uyuz oluyorum. Çocuk dediğin çiçeğe böceğe ormana pinokyoya falan şarkı söyler. Ne ilahileri ne de milli marşları yakıştırmıyorum ben çocukların ağzına. Benim görüşüm bu tabi, taşlanmayayım şimdi.
Hahahahah olayi farkli bir boyut eklenmemisti tacizde girdi hadi cikin idin icinden
Karalamak icin ne ... .k atacaginizi sasiriyorsunuz yarin bir gun mahserde okuturlar sana andimizi
Saka gibi yahu niye kotudem bakiyorsun iyisini aklina getir kotuler yuzunden islam kitulenemz
Uzmanlara göre çocuk yetiştiremiyorum bu konuda sephora
Evladım 3.5 yasında iken ufak ufak bazı terimleri öğretmeye başlamış bir anneyim ben.
Soyut kavramların az çok çocuga nasıl anlatılması gerektigi konusunda çaba sarfetmiş olumsuz bir duruma da rastlamamış birisiyim.
Şuan 8 yasında bazen soru soruyor cevap veriyorum ama onun anlayabilecegi nitelikte ve bu durumun onun psikolojisi üzerinde kötü bir etkisine de şahit olmadım dediğim gibi.
Belki inanmayacaksınız ama asla baskıcı bir abla ve anne olmadım oglumla dans da ediyorum şarkıda dinliyorum Kur an tilaveti de andımız ında bir yere gittiği yok neden sadece Peygamberimiz e salavat getirildi diye ortalıgı karıştıyorlar anlamıyorumBen dinden korkmuyorum. Dini kullananlardan korkuyorum.
Bir çocuğa/gence dans etme müzik dinleme flört etme bunlar günah yasak haram derseniz o çocuk dinden soğuyacak hatta korkacak hatta ileri gidip reddedecektir.
Uzmanlar öyle yetiştirsin ben de böyle yapacak birşey yok.Benim çocuğum yok, bu konuları anlattığım bir çocuk da yok etrafımda. Arada öğrencilerim ufak ufak sorular sorarsa geçiştiriyorum genelde. O yüzden dedim ya uzmanlar öyle diyor ben bilmem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?