Andımız gitti...

Salavat kulturun parcasi degil, dinin bir parcasi. Kultur dedigin Turk sanat Muzigi, Turk Halk muzugi, hani su zina diye tutturduklari Folklor, siir, edebiyat gibi seyler.. Dogum haftasi diye birsey son senelerin icadi.. Hic bir Islam ulkesinde yok. Ustelik Feto'nun dogum gunu haftasi oldugu da iddialar arasinda. Peygamberin dogdugu gun miladi takvime gore biliniyor, miladi takvim ise her sene 11 gun kayar bildigin gibi.

Din de toplumların kültürünü oluşturan bir unsurdur hatta en önemlisi.

Miladintakvim kayiyor zaten..kargasa yasanmamasi icin o zaman dilimine denk gelen 14*20nisan her sene ONun hayatini yasasiklarini ogrenmek hatirlamak adina yapilan faaliyetler...haaa bunu yaparken riyakarlasilmasina bende karsiyim..Efendimiz sav sade bi insandi gosteri ve riyayi sevmezdiOna yakisir sekilde sade ve anlamli faaliyetlerden yanayim

ilk once kutlu dogum haftası nedir kim cıkarmıs onu ogrenmek lazım kuranda gecmeyen birgunu kutsalmıs gibi kutlamak da gunah degilmi..
bildigim kadariyla 1960 li yillarda ortaya cikarilmis aktif olarak 1980 li yillardan sonra kutlanmaya baslanmis
bizim okulda da kutlandi koro skec tiyatro gibi etkinliklerle ben de sonradan ortaya cikarildigi icin dogru bulmuyorum

Ne kadar musluman gordum sizi yaww. Okullar yikilsin yerine avm pardon cami yapilsin. Gerci sizin zihniyet isin icine para girince cami yerine avm yapmayi tercih eder ya neyse
Neyse salavat getirme isimizde bittiyse gercek gundemimize geri donelim.

Sansar vakfi cocuk tacizi
Imam hatip cocuk tacizi
Cami hocasi cocuk taciz
....
Bide singapurda kumar cilginligi.
Hadi kolay gelsinn

Bu kutlamalar etkinlik kapsamında yapılıyor.atıyorum 8 martta kadınlar günü ile ilgili pano düzenleniyor , mesela 29 ekimde kurtuluş savaşını anlatan bir tiyatro yapıldı. Şimdi kutlu doğum kullanırken kıyamet kopartırsanız bu çocuklar tehlikeli yaşlarda bu kez farklı yerlerde daha aşırı bir şekilde dini eğilimlerini ortaya koyma gereği hissediyorlar,bileniyorlar.kızlı erkekli koro kurulmuş, salavat, getirip, ilahi söylemişler çok normal,bence normal.

valla amine bnm cocuklarimin okulunda yılbaşı kutlansa ben de karsi cikardim
E iste onubdiyorum ..karsi cikan velilere.tepki gosterildi ne olacakmis diye ...onu anlatmaya calisiyorum..yanintutarli olmak gerek oohh kulturumden olmayan yilbasinin kutlanmasi mesru..haa ayninsinden olmayan ogrenxiyi zaten o faaliyete katmazlarki ogretmenler kimin ne oldugunu az cok bilir..onlar isterse izleyici olur hem ne var bizde paskalya orucu tutan bi arkadasi tebrik ettik onlarda bunun icin hayirli olsun der..sonra yilbaaindada tebrik ettik ama kutlamadik..bubayrimi yapmak bu kadar zormu

bildigim kadariyla 1960 li yillarda ortaya cikarilmis aktif olarak 1980 li yillardan sonra kutlanmaya baslanmis
bizim okulda da kutlandi koro skec tiyatro gibi etkinliklerle ben de sonradan ortaya cikarildigi icin dogru bulmuyorum
kuranda kadir gecesi dısında belirtilen onemli bir tarih bulunmuyor zaten dogru degilmi onun dısında olmayan tarihlerin islam diniyle bagdastırılması bidat olmuyormu

Benim sorum gayet basit Amine. Mevlid Kandili diye bir şey var, değil mi? Hatta her yıl 11 gün kayıyor. Peki Kutlu Doğum Haftasına ne gerek var?
Mevlid Kandili tüm İslam Aleminde kutlanır, Peygamber ve güzel ahlakı övülür. Peki diğer İslam ve Şeriat Ülkeleri neden Kutlu Doğum haftasına ihtiyaç duymamışlar, bizden daha mı az Müslümanlar?

değişik görüşleri özetlemeye çalışayım, eksik olursa birileri tamamlasın;

- peygamberin doğumu,, o günün hicri takvimine göre hesaplanmış ve miladi karşılığı bulunmuştur. Tam kesin bir tarih bulunamadığı için haftaya tekabül etmektedir. Süreğen bir olay olmadığı için de (doğum bir kez gerçekleşmiş) miladi karşılığının kullanılması uygundur.

- peygamberin doğumunu miladi olarak kutlamak Hristiyanların İsa'nın doğumunu kutlamasına atıf olarak yapılmaktadır. Onlarda var, bizde de olsun şeklinde.

- 23 nisanın önemini azaltmak amacıyla bu hafta kutlanmaktadır.

kuranda kadir gecesi dısında belirtilen onemli bir tarih bulunmuyor zaten dogru degilmi onun dısında olmayan tarihlerin islam diniyle bagdastırılması bidat olmuyormu

aynı fikirde olmakla birlikte bu tarz etkinliklerin İslam dini içinde değil Sünni geleneklerince anlatılması gerektiğini düşünüyorum.
Hani Sünni cemaate göre bu böyledir dense kimse karşı çıkmaz belki de.

Benimde dusuncem gayet basit yilbaai neden kutlaniyor ozaman altinustu yil.degistiriyoz :) hii birde abartiya karsiyim bubetkinliklerde ama yapilmasina karsi degilim dedigim gibi cocuklara.Onu anlatacak sade ve faydali faaliyetlerden yanayim

Din de toplumların kültürünü oluşturan bir unsurdur hatta en önemlisi.
Konumuz salavat olduguna gore, hangi okullarin bahcesinde kac yildir ilkokul cocuklari ogretmenleri esliginde salavat getiriyor bir desene.. Madem boyle bir kulturumuz var, bilmeyenler de ogrenmis olsun. Ben ilkokulda iken yoktu da boyle bir kulturumuz, o bakimdan soruyorum.

pardon da kizli erkekli koro bir dini toren icin uygun mu
kusura bakmayin da müslüman mahallesinde salyangoz satmaya benziyor bu iş

E o zaman ramazanı da bayramı da kandilleri de sabitleyelim. Kandiller de süreğen değil nasıl olsa, hadi ramazanı geçtim. Neden yapmıyoruz?

Başlı başına saçmalık gibi geliyor bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…