• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Ya gösterdiği örneği kimse okumamış ki arkadaşın bahsettiği delil gösterdiği durum çok farklı bi olay...Herşeyi incelemeden delil diye ortaya atıyorlar sırf cehape şöyle yaptı densin..Arkadaşın örneğinde bahsedilen sandık kurulu mühürü yani sandık başkanınca vurulan mühür...bizim bahsettiğimiz Ysk nın mühürsüz zarfları..Ve 3 mühürü olmayan zarf geçersizdir kanunu...Mühür farkı yaniii...

Okudum okudum o yüzden ciddiye almadım zaten :) Kendide okumamıştır zaten haberde görmüş haber dediği de işte A haber, Beyaz tb falansı şeylerdir :)

Okudum okudum o yüzden ciddiye almadım zaten :) Kendide okumamıştır zaten haberde görmüş haber dediği de işte A haber, Beyaz tb falansı şeylerdir :)
İnanmıyorum ya arada o kadar fark var ki bunu nasıl yalan haber yapıyorlar izleyenlerde sorup sorgulamadan hoop inanıveriyor...Sonrada açıklamak bize düşüyor..Allah şu satılık medyanın cezasını versin...işleri güçleri yalan dolan...

Seçimler, referandumlar ve halkın tercihleri için çok daha güvenli seçim metodları düşünülse bugün bunları konuşuyor olmazdık sanırım.
Mesela Maryland'de uygulanan bir yöntem bana makul geldi, mühür vs olmasa da olur, mühür vardı yoktu, efendim falanca tarihte de mühürsüzler sayıldı gibi tartışmalarda sona erer, oy pusularına seri no konmuş ve seçmenin kendi kazıyıp okuyabileceği barkod, pin kodu gibi birde kod koymuşlar, seçmen seri no ve kodu kenara not alıp seçim kurulu sitesine giriyor oyunun sayılıp sayılmadığına, sayıldıysa doğru sayılmış mı bakıp teyit ediyor, iyi bir uygulama bence.

Seçimler, referandumlar ve halkın tercihleri için çok daha güvenli seçim metodları düşünülse bugün bunları konuşuyor olmazdık sanırım.
Mesela Maryland'de uygulanan bir yöntem bana makul geldi, mühür vs olmasa da olur, mühür vardı yoktu, efendim falanca tarihte de mühürsüzler sayıldı gibi tartışmalarda sona erer, oy pusularına seri no konmuş ve seçmenin kendi kazıyıp okuyabileceği barkod, pin kodu gibi birde kod koymuşlar, seçmen seri no ve kodu kenara not alıp seçim kurulu sitesine giriyor oyunun sayılıp sayılmadığına, sayıldıysa doğru sayılmış mı bakıp teyit ediyor, iyi bir uygulama bence.

Sistem makulde mune abla kurumlar makul değil bizim ülkede YSK ının sitesi Seçsis 48 saat kapatıldı bi tutanağı kontrol edemedim 3 gün oldu...Geçen seçim bir hafta kontrol edemedim...Bizde kişiler ve insanlar değişmedikçe hangi sistemi uygularsan uygula kurum ve kişilerde ahlak ve vicdan olacak yoksa her sistemde bi kılıf uydurulur...Seçsis bildiğim kadarıyla Abd de uygulanıyor var mı bi sıkıntı şaibe yada olsa ne olur???7

Sonuçta bu konuda bi kanun var mı var bu ülkede kanun çiğneniyor resmen bi kişinin başvurusuyla...o zaman seçimden önce bi zahmet kanunu da değiştirselermiş...

Sistem makulde mune abla kurumlar makul değil bizim ülkede YSK ının sitesi Seçsis 48 saat kapatıldı bi tutanağı kontrol edemedim 3 gün oldu...Geçen seçim bir hafta kontrol edemedim...Bizde kişiler ve insanlar değişmedikçe hangi sistemi uygularsan uygula kurum ve kişilerde ahlak ve vicdan olacak yoksa her sistemde bi kılıf uydurulur...Seçsis bildiğim kadarıyla Abd de uygulanıyor var mı bi sıkıntı şaibe yada olsa ne olur???7

İşte sistem elektrik kesildi, net gitti, aaaa yanlışlıkla olmuş, ben kapattım oldu vb bahanelerle kapatılmayacak.
Evet bende okuyunca seri numaralı, barkodlu pusulaları makul buldum ama uygulama konusunda sıkıntı olabilir.

Neyse hayal dünyası :) bölüme girince öyle bir yazayım dedim.

İşte sistem elektrik kesildi, net gitti, aaaa yanlışlıkla olmuş, ben kapattım oldu vb bahanelerle kapatılmayacak.
Evet bende okuyunca seri numaralı, barkodlu pusulaları makul buldum ama uygulama konusunda sıkıntı olabilir.

Neyse hayal dünyası :) bölüme girince öyle bir yazayım dedim.
Sistem gayet makul ama bizim ülke artık makul değil:)))

bir kaç oy ile bunu yapıp 1.5 milyon ki çok çok daha fazla şüpheler var ortada nasıl göz ardı ediliyor ben anlamıyorum. Cidden kimsede vicdan kalmamış sanırım, ben kazanım de nasıl kazanırsam kazanayım mantığı var heralde pek çok kişide.

Ciddi derecede siyasal hukuksuzluk yapılıyor.
Bunu söylediğimizde karşılaştığımız cevap manidar;
Ama cehapede 1946 seçimlerinde şöyle yapıyordu.
Ya hu kardeşim ülke savaştan yeni çıkmış. Ondan önce padişah mı seçiyordunuz? Sanki ülkede 50 senedir Cumhuriyet var da demokrasi uygulanmıyor gibi konuşmalar. Daha sonra zaten düzenlemeler yapıldı. Yanlış olduğu anlaşıldı o zamanla bu zaman bir mi?

İleri demokrasiyi ağzında sakız yapan kim İsmet İnönü mü?
Bunlara cevap veremiyorlar.

Siyasal hukuksuzluğa öyle adapte olmuşlar ki bir şeyin gerçeklik dışı olduğunu vurguladığımızda bize ateş püskürtüyorlar.

2.5 milyon 1.5 milyon her neyse sonuçta bu hukuka aykırı mı? Aykırı.
İtiraz ne zaman yapıldı? Öğrenildiği an hemen.
Peki içerisinde ne olduğu önemsendi mi? İtiraz edenler tarafından değil de itirazı kabul etmeyenler tarafından önemsendi.

Yani bu kadar video, fotoğraf, haber varken hala bunları savunacak derecede bilinçsiz olmak takım tutar gibi partizan olmak bana çok etik dışı geliyor. Cahillik demiyorum. Bunlar cahil değil çünkü gayet biliyorlar ama çıkarlarına, mevcut oldukları ahlaki düzene gelmiyor bizim dediklerimiz.

Ergenekon ve Balyoz davalarını nasıl vicdanlarına sığdırabiliyorlar. Resmen TSK'ya siyasi darbe yaptılar. Hukuksuzluklar boylarını aştı. Peki sonra ne oldu?
Fetö örgütlenmesi ciddi bir olaydır. Senelerce fetöye bu kadar destek vermeyin el, etek öpmeyin demekten dilimizde tüy bitti peki ne yaptılar?
Bunlar tamamen siyasal hukuksuzluktur ve parti yönetimi olarak gerçekliği değil işlerine ne geliyorsa onu uygulamayı kendilerine ilke edinmişlerdir.

İlke demişken partilerinin bir ilkesi bile yoktur. İdeolojik bir sistemleri yoktur. Neyse daha fazla yazmayacağım.

Bu hukuksuzluklar zamanı gelince sizi de boğacak.

martin-niemoller--i703242.jpg.png

Paşaları, sendikacıları, gazetecileri, öğretmenleri, polisleri, halkı nerdeyse her kesime geldiler. Biz haksız olan her duruma sessiz kalmadık. Bir gün kendilerini almaya da geldiklerinde bizim olmadığımızı farkedecekler.
Bunların tarihte kaldığını böyle olmayacağını sanıyorlar.
Ben biraz tarih okuyup bir şeyler öğrendiysem asla öyle olmayacak.

Tarihi bırak Allah bırakmaz.

Başınızı şişiriyorum ama milletin yorumlarını gördükçe çıldırmamak elde değil kusura bakmayın yav :D

Lütfen düzgün konuşun. .

Neden böyle diyorsunuz.
Akp'li olmayan belediyelere ödeneğin verilmediğini bilmiyor musunuz. Ya da akpli belediyelere yapılan kıyak kadar olmadığını.
Bunlar ütopik fikirler değil ki düzgün konuşmayalım :)

Ciddi derecede siyasal hukuksuzluk yapılıyor.
Bunu söylediğimizde karşılaştığımız cevap manidar;
Ama cehapede 1946 seçimlerinde şöyle yapıyordu.
Ya hu kardeşim ülke savaştan yeni çıkmış. Ondan önce padişah mı seçiyordunuz? Sanki ülkede 50 senedir Cumhuriyet var da demokrasi uygulanmıyor gibi konuşmalar. Daha sonra zaten düzenlemeler yapıldı. Yanlış olduğu anlaşıldı o zamanla bu zaman bir mi?

İleri demokrasiyi ağzında sakız yapan kim İsmet İnönü mü?
Bunlara cevap veremiyorlar.

Siyasal hukuksuzluğa öyle adapte olmuşlar ki bir şeyin gerçeklik dışı olduğunu vurguladığımızda bize ateş püskürtüyorlar.

2.5 milyon 1.5 milyon her neyse sonuçta bu hukuka aykırı mı? Aykırı.
İtiraz ne zaman yapıldı? Öğrenildiği an hemen.
Peki içerisinde ne olduğu önemsendi mi? İtiraz edenler tarafından değil de itirazı kabul etmeyenler tarafından önemsendi.

Yani bu kadar video, fotoğraf, haber varken hala bunları savunacak derecede bilinçsiz olmak takım tutar gibi partizan olmak bana çok etik dışı geliyor. Cahillik demiyorum. Bunlar cahil değil çünkü gayet biliyorlar ama çıkarlarına, mevcut oldukları ahlaki düzene gelmiyor bizim dediklerimiz.

Ergenekon ve Balyoz davalarını nasıl vicdanlarına sığdırabiliyorlar. Resmen TSK'ya siyasi darbe yaptılar. Hukuksuzluklar boylarını aştı. Peki sonra ne oldu?
Fetö örgütlenmesi ciddi bir olaydır. Senelerce fetöye bu kadar destek vermeyin el, etek öpmeyin demekten dilimizde tüy bitti peki ne yaptılar?
Bunlar tamamen siyasal hukuksuzluktur ve parti yönetimi olarak gerçekliği değil işlerine ne geliyorsa onu uygulamayı kendilerine ilke edinmişlerdir.

İlke demişken partilerinin bir ilkesi bile yoktur. İdeolojik bir sistemleri yoktur. Neyse daha fazla yazmayacağım.

Bu hukuksuzluklar zamanı gelince sizi de boğacak.

Eki Görüntüle 1984742

Paşaları, sendikacıları, gazetecileri, öğretmenleri, polisleri, halkı nerdeyse her kesime geldiler. Biz haksız olan her duruma sessiz kalmadık. Bir gün kendilerini almaya da geldiklerinde bizim olmadığımızı farkedecekler.
Bunların tarihte kaldığını böyle olmayacağını sanıyorlar.
Ben biraz tarih okuyup bir şeyler öğrendiysem asla öyle olmayacak.

Tarihi bırak Allah bırakmaz.

Başınızı şişiriyorum ama milletin yorumlarını gördükçe çıldırmamak elde değil kusura bakmayın yav :KK70:

Yok belki bu vesile ile bunu hala savunanlar da okur :) Haklısınız cidden çıldırmamak elde değl. Gözle görülen şeylere yahu onu Chp yapmıştır itiraz etmek için deniliyor. Yok artık :) Hakikaten bu bile deniliyor ve mantıklı bir şekilde savunuluyor. Chp seçim sonucunun Evet çıkması için boş oy basacak Evet'i yükseltecek sonra durun diye itiraz edecek :D

Bu ülkede insanlar bir şeylerin yanlış gittiğini çok defa söylendi. Ama her zaman haksız görüldü. Yanlışları görenler dahi buna bir şekilde kılıf uydurup sessiz kaldı. Sürekli ötekileştirdikleri kişilerden gün gelip hak talep ettiklerinde acı gerçekleri anlayacaklar ama iş işten geçecek.

beni hangi mal kibledi? hangi sahte dinci! :KK14: madem ban yedim hakkı verılsın dimi.
kiblemekten haz duyanlar var :KK53: bak maloski dedim şimdi de ..
kara çarşaf katolik kilisesi rahibelerinin geleneksel kıyafeti değil mi
yalan mı? zoruna mı gitti yani dogrular ! sacını kapat ama ruhunu ibretı aleme ac! sonra da muslumansın tabii. allah sizin gibi sahtecileri lanetlıyor işte
munee goşş hakaratt varr . hadi şimdi yine kible. en azından bu sefer hakkını vermıs oldum :kahve:
herkesın anladıgı dilden konuşacaksın ki kafa alsın.
kendımı de kibliyorum . yazık oldu sen kib yapacaktın halbuki

Son düzenleme:
Kursuden bagirarak sahip cikmasini bekliyorum. " basortusuz bacimaaa saldirdiiilaaaaaarrrrrrrrrrr, capulcular" :işsiz:

Kadini ne hale sokmuslar:KK43:(( cocuk var diye mi bagiriyor biri Karanfil, yanlis mi duyuyorum?

Seçim günü CHP Genel Merkez binasına armut büyüklüğünde taşlar attılar bir kısmı vatandaşa isabet etti, akp ye giderken merkez binası önünden geçileceğini bildikleri için taşla bindiler demek arabaya, yoksa normal şartlarda kimse cebinde taşla gezmiyodur heralde, konvoya tepki gösteren gençlerden birine silah çekildiği duyumu aldık, gözümle görmedim ona bişey diyemem ama taşları gördüm bu olay haberlerde chpliler konvoya saldırdı şeklinde verilmiş haber kanallarının watsup numaralarına videolar gönderdim ama düzeltme yapılmadı ya da yayınlanmadı

Seçim günü CHP Genel Merkez binasına armut büyüklüğünde taşlar attılar bir kısmı vatandaşa isabet etti, akp ye giderken merkez binası önünden geçileceğini bildikleri için taşla bindiler demek arabaya, yoksa normal şartlarda kimse cebinde taşla gezmiyodur heralde, konvoya tepki gösteren gençlerden birine silah çekildiği duyumu aldık, gözümle görmedim ona bişey diyemem ama taşları gördüm bu olay haberlerde chpliler konvoya saldırdı şeklinde verilmiş haber kanallarının watsup numaralarına videolar gönderdim ama düzeltme yapılmadı ya da yayınlanmadı
Malesef her haltı chp üzerine yıkmak kronikleşti bazı kesimde.

Sasirmadim, ama sasirmak isterdim. Yapmazlar boyle sey demek isterdim;ama yaparlar. Daha beterini de yaparlar;ucuz atlamislar. Daha once Erzurum'da Hdp mitingine insan goturen minibusun soforunu icindeyken yaktilar adam yandi, , 3 cocuk babasi adam gunlerce olumle pencelesti. Turkiyenin bir grup milliyetci-muhafazakar insanlari paramiliter grup halinde, lincci ve saldirgan. Bu insanlarin haklarinda cezai islem baslatilmasi lazim.Kimsenin kimseye'sen teroristin , sen vatan hainisin, kasinin ustunde gozun var " deyip, saldirmaya hakki yok. Yasa var, hukuk var , polis var, Kabile gibi yasamiyoruz. Bir suriyeli ile bir turk kavga ediyor, gidip butun mahalledeki suriyelilerin evini tasliyorlar, yakip yikmaya calisiyorlar. Ulke milim ilerlemiyor,gecmisten tek bir ders bile alinmiyor.

Ne oldu tasladin, magara adamimisiniz, gelisiminiz tamamlanmadi mi, nedir yani bu ofke bu celal.

Bu arada duzeltme yapmazlar, bilerek yapiyorlar. Bir kesimi digerine karsi kiskirtmak icin. Ama kimin nereye saldirabilecegini bu toplumda yasayan bir insan az cok bilir.

Son düzenleme:
Back