• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Cok buyuk tartismalara girmeye gerek yok. Hayirlisiyla referandumdan cikmak icin binlerce sebep varken tartisma yapmamak icin tek bir soru geliyor aklima.

"Bir sonraki, iki sonraki başkanin ateist olacagini bilseydiniz yine de ayni fikirde olur muydunuz?"

Bu arada ne tartisma yaratmak icin ne de birinin inancini yargilamak icin dedim. İsterse kalemtirasa inansin, onceligim insandir. Sadece anlik degil uzun vadeli dusunerek hareket etmemiz gerekiyor.

Bu şartlarda kim olursa olsun,parti göz etmeksizin yine HAYIR derdim..

157052.jpg

En Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE

Bastığım her toprak zerresinde atalarımın kanı varken, bu toprağın her karışında hakkım varken neden evet diyeyim neden atalarımın hakkından kendi hakkımdan vazgeçeyim.
Egemenlik kayıtsız şartsız milletinken neden egemenlik kayıtsız şartsız başkanındır diyeyim.
Sırf Atatürk düşmanlığı cumhuriyet nefreti uğruna cebinden 1kuruş fakire fukaraya vermeyen insanlar gelip koskoca vatanı verecekler ya.. diyecek çok şey var da işte denmiyo. Cahille münakaşaya girilmiyo. Yazık...
Kesinlikle ve kesinlikle HAYIR diyorum. Atatürkçü cumhuriyetçi milliyetçi laik vatansever herkes gibi HAYIR diyorum.

Başsavcı vekili sürüldü hukuk ise hapse girdi!
3 Mart 2017
Yazarlar
Burası Türkiye! Beklenmedik olaylar olur. Başsavcı vekilinin önce rütbesi indirilir, düz savcı yapılır, sonra sürülür. Hukuk böylece hapse girer. Yasama, yürütme, yargı, basın, ordu, polis, 80 milyon nüfuslu ülkenin devlet makinesi yani bütün güçler, kuvvetler, kamu imtiyazları, büyük ihaleler tek elde toplansın diye halk oylamasına başvurulur. Aynı günlerde bir adalet adamı başsavcı vekili Bayram Kuş, Cumhurbaşkanı'nın oğlu Bilal Erdoğan'ın adını, FETÖ üyesi suçlamasıyla tutuklanan Kaymakam Ali Türk'ün ifade tutanağında geçirdi diye düz savcı olarak Çorum'a sürülür.
İbret alınması gerekir.
Darende, Gaziantep'in kazasıdır.
Ali Türk Darende kaymakamıydı.
Kaymakam olmadan önce en büyük baş ağrısı “mülakat sınavlarında” başarısız olmasıydı.
BDDK'ya başvurdu.
Yeminli murakıp olacaktı.
Yazılı sınavı geçti.
Mülakat sınavında elendi.
Yılmadı.
BDDK'ya yine başvurdu.
Yine yazılı sınavı geçti.
Yine mülakatta elendi

* * *

BDDK'dan umudunu kesti.
Uzman alacaklardı.
Başbakanlık'a başvurdu.
Uzmanlık sınavına girdi.
Yazılıdan geçti.
Mülakat sınavında çaktı.
Yılmadı.
Kararlıydı.
Devlete kapağı atacaktı.
Telekomünikasyon var.
Üst Kurul için başvurdu.
Yazılı sınavı geçti.
Mülakata çağırdılar.
Mülakattan yine çaktı.
Kaymakamlık sınavı vardı.
Başvurdu.
Diploması, bitirdiği okul.
Aldığı notlar tutuyordu.
Mülakatta yine çaktı

* * *

Ne yapacaktı?
Yıllar akıp geçiyordu.
2008 yılına gelindi.
Bir kaymakamlık sınavı daha açıldı. Başvurdu. Yine mülakat sınavına çağırdılar. Bu kez mutlaka başaracaktı, düşündü sağlam bir isim aklına geldi. Darende Kaymakamı Ali Türk, bundan sonrasını Başsavcı Vekili Bayram Kuş'a verdiği ifadede kendi ağzından şöyle anlattı: “… En son 2008 yılında girmiş olduğum kaymakamlık sınavında sınavı geçtim. Referans olarak Emniyet'te belirtmiş olduğum önemli kişi, Sayın Cumhurbaşkanımızın oğlu Bilal Erdoğan'a ulaştım. Mülakatı bu şekilde geçtim ve kaymakam oldum….”

* * *

Emniyetteki ifadede:
Önemli kişi yazılmıştı.
Başsavcılıktaki ifadede:
Bu önemli kişinin Sayın Cumhurbaşkanı'nın oğlu Bilal Erdoğan olduğu açık ediliyor. Kaymakam ise FETÖ şüphelisi diye yargılanıyor. Başsavcı vekili Bayram Kuş, “Kaymakam FETÖ şüphelisi ise onun referans gösterdiği kişi neci?” sorusunun cevabını düşünmeliydi.
Düşünemedi.
Düz savcı yapıldı.
Çorum'a sürüldü.
Adalet hapse kondu.
“Evet” diyecek olanlar!
Bu örneğe baksınlar!
“Bütün gücü tek kişide toplayarak” Türkiye'yi koyu karanlık bir geleceğe götürebilecek yola iyi niyet taşlarını kendi elleriyle döşeyeceklerini görsünler.

HAYIR demek için 60 neden (16)

MÜMKÜN OLSA!
Neredeyse ve mümkün olsa “hayır” kelimesini 16 Nisan gününe kadar Türkçeden çıkaracaklar. Dün gazetelerde haber vardı. İsmi lazım değil, bir AKP'li belediye daha önceden bastırdığı ve yıllarca duvarlarında panolarda asılı duran “Su israfına HAYIR” afişini toplayıp depoya kaldırmış. Bir başka büyük kentimizin büyük bir ilçesinde cami duvarına ise “EVET” afişi asıldı. Bir diğer kentin bir camisinde ise imam “evet propagandası” ağırlıklı konuşma yaptı. Belediyeler, camiler, tüm devlet imkanlarının alet edilmesi bile hayır demek için tek başına yeterli!
http://www.sozcu.com.tr/2017/yazarl...vekili-suruldu-hukuk-ise-hapse-girdi-1710515/

hayır diyeceğim sonuna kadar.ayrıca burdaki anketin sonucu beni mutlu etti. 16 nisanda aynısı çıkacağından eminim o zaman görmek istiyorum birilerinin yüzünü. kimse benim atama verilmeyen yetkiyi tek başına kullanamaz. buna izin vermeyeceğiz.
İnşallah dediğin gibi olur...

Sizleri algı operasyonlarıyla, kelime oyunlarıyla, sinsice sorularla aldatıyorlar...

1- Efendim "Tayyip Erdoğana sözümüz yok, ama yarın o ölürse ne olacak", yada ondan sonra ne olacak...
Bu neye benziyor biliyormusunuz, Osmanlının kurucusu Ertuğrul Gaziyle birlikte yola çıkanlar, yolda deseki, "Efendim Ertuğrul Gaziyi seviyoruz ama, ya yolda Ertuğrul Gazi ölürse, ya yerine bir manyak gelirse, biz geri dönüyoruz" demeye benzer. Onun arkasındaki insanlar bu sinsi ve şeytansı kelime oyunlarına gelseydi, Ertuğrul Gaziyi yolda bıraksalardı ne olacaktı? Osmanlı kurulmazdı. Ertuğrul Gazi vefat etti, yerine Osman Gazi geldi, bayrağı dahada ileriye taşıdı, Orhan gaziler, Fatif Sultan Mehmetler, Yavuz Sultan Selimler, Kanuni Sultan Süleymanlar geldi, her gelen bayrağı dahada ileriye taşıdı...

2- Cumhurbaşkanını Meclistekiler seçse yada Meclistekiler atasa bir ihtimal bir manyak gelebilirdi, Geçmişte 250 tane teröristi affeden cumhurbaşkanını meclistekiler atadı. Şimdi Halk seçiyor ve Halk hiç bir zaman sevmediğini iktidara getirmedi, getirmeyecek. Halk ya Menderes gibisini seçer, ya Özal gibisini seçer, Ya Erbakan gibisini, Ya Erdoğan gibisini. Ya bir manyak gelirse diyenler siz farkında olmadan size, SİZ CAHİLSİNİZ, BİLMEZSİNİZ, BİR MANYAĞI SEÇERSİNİZ, demek istiyorlar. Yani size hakaret ediyorlar.

3- Ne diyorlar Cumhurbaşkanı dokunulmaz olacak, yalan söylüyorlar.
Parlamenter sistemde Cumhurbaşkanını yargılamak nerdeyse imkansız, ancak vatana ihanetle yargılanabilir. Oda devletin ya gizli bilgilerini fetocular gibi satacak yada vatan toprağını satacak. Ama Başkanlık sisteminde cumhurbaşkanı işlediği bütün suçlarda yargılanabilmenin önü açılıyor...

4- Başkanlık sisteminde Bürokratik vesayetin beli kırılıyor, Anlayacağınız şekilde size bir tane örnek vereyim : Bundan 3 yıl önce Erdoğan başbakanken, Devletin gizli bilgilerini servis eden Fuat Avni hesabının kullanıcısından bizzat şikayetçi oluyor, Avukatı aracılığıyla Savcılığa şikayette bulunuyor. Şikayet dilekçesinde Fuat Avni hesabının kurucusunun Gazeteci Said Sefa olduğunu, bu hesabı kimlerin ortak kullandıklarını bir bir isim isim savcılığa veriyor. 3 yıl Said Sefa'ya dokunulmuyor, Korunuyor ve 15 Temmuz darbesinden sonra bu adam elini kolunu sallayarak yurt dışına çıktı. Düşünün ülkenin başbakanı, sonra cumhurbaşkanı şikayetçi, ama Bürokrasi, Hakimler, Savcılar, Emniyet bu o.çocuğuna dokunmuyor. Adam kaçıp gitti. İşte cumhurbaşkanlığı sistemi, bunların anasını ağlatır.

5- CHP ve HDP gibi partilerin HAYIR diye kendini yırtmalarının sebebi, Artık iktidar yüzü görmeleri imkansız. Parlamenter sistemde, istedikleri gibi at koşturabiliyor, Koalisyonlara ortak olabiliyor, İktidar olmasa bile vesayet kurumlarıyla onların dediği oluyordu. Kafanız karışabilir vesayet kurumu ne demek diye, Kısaca anlatayım. Ak parti iktidar, ama adamlar Ak partiye kapatma davası açabiliyor, Şiir okudu diye cezaevine yollayabiliyor, 367 krizi çıkarabiliyor, YAŞ kararlarında ülkenin başbakanına kafa tutabiliyor. Yani kim iktidar olursa olsun CHP düzenini kurmuş, borusunu öttürüyor. Başkanlık sistemi demek, CHP'nin borusunun susturulması demek...

Başkanlık sistemi bu kadar kötüyse ABD neden süper güç? Parlamenter sistem bu kadar iyiyse, biz 90 yıldır neden sürünüyoruz. Erdoğan güçlü bir lider olduğu için, birşeyler düzeldi, yoksa ona birşey olsun parlamenter sistemde, bir yılda herşey başa döner.

Bu şansı tepmeyin...
Bu şansı 100 yıl sonra yakaladık...
Eğer tepersek, inanın bir 100 yıl daha yakalayamayız...
Erdoğan sadece bizi değil, bir coğrafyayı uyandırdı, şu an Gazzede, Filistinde, Somalide, Bosnada, Arap yarım adasında bir uyanış var, Hepsinin gözü Türkiye'de, Bu Mazlumların umudunu söndürmeyin...

Bu referandum yeniden dirlişin başlangıcı...
Ne yazıkki tam farkında değiliz...
Eğer referandumda EVET çıkarsa...
Allah'ın izniyle Türkiye'yi durduramazlar...
HAYIR çıkarsa başa döneriz...
Bir 100 yıl daha bekleriz...

Size desemki, bu referandumda Osmanlının dönüşünü oyluyorsunuz, Ne düşürdünüz? Daha ne kadar açık yazayım?

CHP, HDP, FETÖ, PKK, DHKP-C, Aydınlıkçılar, Sözcü, Cumhuriyet gazetesi, neden bu kadar BAĞIRIYOR zannediyorsunuz?

Biz ülkemizle,bayrağımızla,cumhuriyetimizle biziz/mutluyuz. Osmanlı'ya neden geri dönmek isteyelim? Yıl olmuş 2017, siz hâla cumhuriyetin kıymetini bilmiyosunuz. Burası TÜRKİYE CUMHURİYETİ kimse bunu değiştiremez lafını bile edemez ne demek osmanlıya dönüş. Memnun değilseniz gidiniz bu kadar basit

Biz ülkemizle,bayrağımızla,cumhuriyetimizle biziz/mutluyuz. Osmanlı'ya neden geri dönmek isteyelim? Yıl olmuş 2017, siz hâla cumhuriyetin kıymetini bilmiyosunuz. Burası TÜRKİYE CUMHURİYETİ kimse bunu değiştiremez lafını bile edemez ne demek osmanlıya dönüş. Memnun değilseniz gidiniz bu kadar basit
Osmanlıda bile halk dolaylı da olsa söz sahibiydi dinleniyolardı dertleri her neyse ilgileniliyodu.başkanlık sisteminde bu bile olmayacak.yani
Şimdi cumhuriyet gitsin osmanlı gelsin diyenler cumhuriyeti bilmedikleri gibi osmanlıyı da bilmiyolar. Ayrıca Sanıyolarki osmanlı=islam cumhuriyet=ateistlik.
Asıl algı operasyonu yapanlar belli ama okumayan bi millete neyi ne kadar anlatabiliriz..
Ve size sonuna kadar katılıyorum TÜRKİYE CUMHURİYETİ nde mutluyuz

Son düzenleme:
Konu nereden 4 kadınla evliliğe geldi:ruh:
Ne alakası var referandumla ,4 kadının evliliğe razı çıkılmasıyla .
Maddeler arasında şeriat gelecek diye bir madde var da ben mi okumadım acaba ?
Şeriatı getirmek isteyen kim ?
Derseniz ki Erdoğan'ın islami görüntüsünden rahatsızlık duyuyoruz eyvallah,ama evet verirseniz ileride şeriat gelir gibi saçma bir mazereti kabul etmiyorum ben.

Madem rahatsızsınız söyleyeyim.Başkanlık islama aykırı diyen CHP,çarşaflı kişiye rozet takan CHP,Erbakan'ı öldüğü güne islami tavrından dolayı istemeyip , ,yakında anma töreni hazırlayıp Kuran okutan hayır tayfası.Hayır onlar gerçek değil sizi kandırıyorlar derseniz bilemem tabii:ıslık:
Tabii kimse bilmiyor o 1.esten sonrasi zaruret halinde dinde oluyor keyif ve nefsi icin oldugunda dinde bunu kabul etmiyor daha olay nerelere gelir cnm bakalim secim gunu neyse o evla olsun:KK53:

15 Temmuz gecesi vatan için şehit olanlar evetçiydi. Onlar evet diyerek şehit oldular. Karşılarında hayırcılar vardı. F-16'lar ile millete bomba yağdıranlar bugünün hayır'cılarıdır. Bu söylediklerime birileri belki kızacak ama biz doğruları söylemekle mükellefiz.

Cumhurbaşkanı'mızın bugün söyledikleri... Hayır diyenlere daha ne sıfatlar takılacak acaba:işsiz:

15 Temmuz gecesi vatan için şehit olanlar evetçiydi. Onlar evet diyerek şehit oldular. Karşılarında hayırcılar vardı. F-16'lar ile millete bomba yağdıranlar bugünün hayır'cılarıdır. Bu söylediklerime birileri belki kızacak ama biz doğruları söylemekle mükellefiz.

Cumhurbaşkanı'mızın bugün söyledikleri... Hayır diyenlere daha ne sıfatlar takılacak acaba:işsiz:
Evet mesala evetcilere seriatvi padisahci sultanci vs vs denmesi gibi herkes birbirine kulp takiyor:confused:

Bu dediginiz şeyleri halk birbirine diyor. Burda Cumhurbaşkanından bahsediyoruz. Halkı ayrıştırır bu ifadeler.
Cumhurbaskani uzaylu mi canim onun kendi fikrini soyleme ozgurlugu yok mu
Halk olmasa o adamda suan olmayacakti malum fetoculer darbe kiyim olsaydi acaba diyen oldu mu hic ben cok dusunuyrm darbe gecesini insanlarin benzinliklere atmler marketlere yigilmasini acaba suan Turkiye nasil olacakti cok dusunuyrm.Bu kadar ozgur olabilecek miydi yoksa sokaga cikma yasaklari ile mi gececekti gunlerimiz.Mali durum ne olacakdi.Hukumet acaba o yurtta pirt konseyi evet hayir diye diretseydi ve yapsaydi yurtta sulh meclisinde gecirip onasaydi halka sormadan boyyleeee baka kalacak miydik:KK57:
Acabaaa hangi ulke bize yardim edecek diye degil kim nereyi paylasacak diye mi dusunecektik Kayiplarimiz ne kadar olacakti.Benim tepemde f16 ucarken ben sehit olmayi dusunurken acaba evlatlarimi annememi biraksam diye hesap yaparken esimin uzerine uzun namluyla silahlar sikilirken ki gibi f16 lar acaba bombalayakmiydi heryerleri.Ben hep bu lari dusunuyrm.o yuzden o kisi o laflar soyleyem kisi sizin sevmediginiz kisi perdenin onunde cikip direnin sokaklara diyene kadar herkes evde pisiriyordu.O kisinin gucuyle kalbiyle havaalanlari basildi.tarih yazildi
Cumlelerin devrik olduysa kusura bakma cunku duygularim cok agir bu konularda

Cumhurbaskani uzaylu mi canim onun kendi fikrini soyleme ozgurlugu yok mu
Halk olmasa o adamda suan olmayacakti malum fetoculer darbe kiyim olsaydi acaba diyen oldu mu hic ben cok dusunuyrm darbe gecesini insanlarin benzinliklere atmler marketlere yigilmasini acaba suan Turkiye nasil olacakti cok dusunuyrm.Bu kadar ozgur olabilecek miydi yoksa sokaga cikma yasaklari ile mi gececekti gunlerimiz.Mali durum ne olacakdi.Hukumet acaba o yurtta pirt konseyi evet hayir diye diretseydi ve yapsaydi yurtta sulh meclisinde gecirip onasaydi halka sormadan boyyleeee baka kalacak miydik:KK57:
Acabaaa hangi ulke bize yardim edecek diye degil kim nereyi paylasacak diye mi dusunecektik Kayiplarimiz ne kadar olacakti.Benim tepemde f16 ucarken ben sehit olmayi dusunurken acaba evlatlarimi annememi biraksam diye hesap yaparken esimin uzerine uzun namluyla silahlar sikilirken ki gibi f16 lar acaba bombalayakmiydi heryerleri.Ben hep bu lari dusunuyrm.o yuzden o kisi o laflar soyleyem kisi sizin sevmediginiz kisi perdenin onunde cikip direnin sokaklara diyene kadar herkes evde pisiriyordu.O kisinin gucuyle kalbiyle havaalanlari basildi.tarih yazildi
Cumlelerin devrik olduysa kusura bakma cunku duygularim cok agir bu konularda

Ben ne diyorum sen ne diyorsun. İyi günler arkadaşım.

Screenshot_20170305-203907.jpg
eskiden yapilanlara bir ornek.Tekkk partili donem yaniliyor muyum.Tekk olan seylere karsi bir fobisi olanlari tek parki ile yonetnesi ne sasirtici.Tokatli olmasindan utandigim kisilik

Aynı sözleri burada hayır diyen kaç üye de yazdı zaten.O gece sokaklara çıkanlar hakkında ,çıkanlar AKP liydi,olayların gerçek olmadığı ,tiyatro olduğu ,çıkanların şehit denilenlerin şehit olmadığı vs..Ve her bu tür yazan mesajlara beğeni de ihmal edilmiyordu .Sokağa çıkanlar zavallı olarak bile adlandırıldı.Eeee o halde neden aynı şeyleri cumhurbaşkanı söyleyince rahatsız olunuyor ki...

Back