Ağaç süslemesi aslında eski Türk devletlerinden kalma bir gelenektir. Bizim geleneğimizi almışlar, bizde de zamanla sadece Hristiyanlara özeldir düşüncesi yerleşmiş. Şunun gibi hani Avrupa ülkeleri için ne derler; eskiden hijyen, temizlik vs. onlar için sıfırmış; hatta Fransızlar için parfümü kötü kokularını yok edebilmek için buldukları söylenir. Bizden görüp öğrenmişler temizlik için kullanılan ürünleri. Yani Noel ağacı falan değildir o.Noel kutlanmiyorsa noel agacina ne gerek var?
önemli olan kimin adeti olduğu değil adetin kökeni.. Türk adeti ama pagan dininin temsili ağaç süslemek..Ağaç süslemesi aslında eski Türk devletlerinden kalma bir gelenektir. Bizim geleneğimizi almışlar, bizde de zamanla sadece Hristiyanlara özeldir düşüncesi yerleşmiş. Şunun gibi hani Avrupa ülkeleri için ne derler; eskiden hijyen, temizlik vs. onlar için sıfırmış; hatta Fransızlar için parfümü kötü kokularını yok edebilmek için buldukları söylenir. Bizden görüp öğrenmişler temizlik için kullanılan ürünleri. Yani Noel ağacı falan değildir o.
Peki siz nereden öğrendiniz ?? 2 tane ağaçla süsle dinden çıkılmaz zaten ama o ağaç süslemeyi noel akşamı yaparsanız bu yeni yıl değil noel kutlaması olur.. Ve bir çok alime görede noel kutlamak dinden çıkma sebebidir..Yav he he...
2 tane ağaçla, süsle dinden çıkılacağını düşünecek, ondan korkacak kadar din(siz) bir toplumuz işte.
Dinini anca kulaktan dolma öğrenenlerin sonucunda bu tür insanlara katlanmak zorunda kalıyor güzel ülkem vay haline...
geçen sene benim kızımın anaokulunda da kutlandı yeni yıl velilerde gittik..Gittiğimde hiçde hoşnut olmadım ben çam ağacı süslenmiş noel baba kostümü giydirilmiş birileri dolanıp hizmet edip hediye veriyor ve arka fonda Jıngle Bells Jıngle Bells .. Yani bu yeni yıl değil noel kutlamasıdır yoksa yeni yıl kutlansın yeni bir yılı gülerek eğlenerek karşılayalım ama başkalarının adet ve gelenekleri ile minik kızımın beynine kazınmasını istemem .Benim kızım o dönem Noel Babayı gerçek ve hediye dağıtan bir melek zannediyordu..Biz noel kutlamıyoruz ki yeni yılı kutluyoruz
kutlamaktan kastım aile ve arkadaşlarla bir araya gelip eğlenme
oyun oynama bunun neresi kötü ve kime ne
küçücük çocukların heveslerini kırmışlar ellerine ne geçti
Niyet etmeden aç kalmak oruç tutmak ise, evime yılbaşı ağacı dikmekle dinden çıkarım, kabul.Peki siz nereden öğrendiniz ?? 2 tane ağaçla süsle dinden çıkılmaz zaten ama o ağaç süslemeyi noel akşamı yaparsanız bu yeni yıl değil noel kutlaması olur.. Ve bir çok alime görede noel kutlamak dinden çıkma sebebidir..
niyet etmeden aç kalırken aklınızdanNiyet etmeden aç kalmak oruç tutmak ise, evime yılbaşı ağacı dikmekle dinden çıkarım, kabul.
Örneğimin absürtlüğünü veremediğiniz cevaptan çıkardınız herhalde.niyet etmeden aç kalırken aklınızdan
bugün akşam ezanı okunana kadar yemek yemeyeceğim ve tam ezan okunurken yiyeceğim demiyorsunuz ama o ağacı süslerken bu ağacı yeni yıl için süslüyorum diyorsunuz ve hristiyanlar yada bu adeti çıkaranlar o ağacı süslemeyi akıl etmese sizde durup duruken şurdan bir çam kesip süsler takayım demezdiniz.. Yani örneğiniz çok absürt..
nasıl cevap vermedim ?? tekrar okuyun yorumumu.. elbette değil ama iki örnek aynı statüde değil..Örneğimin absürtlüğünü veremediğiniz cevaptan çıkardınız herhalde.
Soru açık ve net, niyet etmeden ve dini kaygı gütmeden aç kalmak oruç tutmak mıdır?
Yani dini bir vecibeyi yerine getirmek midir?
bu arada niyet etmeden aç kalırken aklınızdan bugün oruc tutayım derseniz evet oructur bu sadece düşündüğünüz zaman dilimi önemli ve çam ağacı süslerkende dilinizle niyet etmesenizde aynı oruc da olduğu gibi aklınızdan sonuçta geçiyor onu yılbaşı için süslediğiniz .. ve evet ozmn o ağacı da noel için süslemiş oluyorsunuz..Örneğimin absürtlüğünü veremediğiniz cevaptan çıkardınız herhalde.
Soru açık ve net, niyet etmeden ve dini kaygı gütmeden aç kalmak oruç tutmak mıdır?
Yani dini bir vecibeyi yerine getirmek midir?
İki örnek aynı statüde.nasıl cevap vermedim ?? tekrar okuyun yorumumu.. elbette değil ama iki örnek aynı statüde değil..
sonuçta o ağacı süslerken yılbaşı için süslüyorsunuz keyfinizden değil buda bir niyettir.. Ben dinden çıkılır demedim çoğu alim diyor dedim ve benim açımdan şüpheli işlerden de kaçınmak gerekliİki örnek aynı statüde.
İkisi de farklı dinlerin gereklilikleri.
Nasıl niyet etmeden aç kalınmakla oruç olmuyorsa, süs olsun diye evinize getirdiğiniz bir obje de sizi hristiyan yapmıyor.
Korkmayın bu kadar materyallerden.
Bizim dinimiz 'niyet' özellikle iyi niyeti temel almış bir dindir.
Sizlerin zaten 2 tane ağaca yanıp sönen ışık takıldı diye bozulacak inancınız varsa, ben bir şey diyemem.
Ben de inandim.Ağaç süslemesi aslında eski Türk devletlerinden kalma bir gelenektir. Bizim geleneğimizi almışlar, bizde de zamanla sadece Hristiyanlara özeldir düşüncesi yerleşmiş. Şunun gibi hani Avrupa ülkeleri için ne derler; eskiden hijyen, temizlik vs. onlar için sıfırmış; hatta Fransızlar için parfümü kötü kokularını yok edebilmek için buldukları söylenir. Bizden görüp öğrenmişler temizlik için kullanılan ürünleri. Yani Noel ağacı falan değildir o.
bu arada niyet etmeden aç kalırken aklınızdan bugün oruc tutayım derseniz evet oructur bu sadece düşündüğünüz zaman dilimi önemli ve çam ağacı süslerkende dilinizle niyet etmesenizde aynı oruc da olduğu gibi aklınızdan sonuçta geçiyor onu yılbaşı için süslediğiniz .. ve evet ozmn o ağacı da noel için süslemiş oluyorsunuz..
İki örnek aynı statüde.
İkisi de farklı dinlerin gereklilikleri.
Nasıl niyet etmeden aç kalınmakla oruç olmuyorsa, süs olsun diye evinize getirdiğiniz bir obje de sizi hristiyan yapmıyor.
Korkmayın bu kadar materyallerden.
Bizim dinimiz 'niyet' özellikle iyi niyeti temel almış bir dindir.
Sizlerin zaten 2 tane ağaca yanıp sönen ışık takıldı diye bozulacak inancınız varsa, ben bir şey diyemem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?