Merhaba, çocuk gelişimiyle ilgili fikrim olmamasına rağmen , mevcut eğitim sistemini tek düze ve başarısız bulmakla birlikte size şöyle katılıyorum;
5 yaş ilkokula başladım. 16 yaş üniv kazandım başladım. Okul yaşamımda sınıf arkadaşlarımla hiç bir uyumsuzluğum olmadı yaş ile ilgili.
Cumhuriyet döneminde bakınız eğitim yasaları ve ekoller neler neler değişti. Yasaklar mecbur, mecburlar yasak oldu.
Her çocuk çok özel. Kendine özel.
Aile bilinçliyse çocuğu en iyi aile tanıyabilir. Yoksa her biri kendince özel milyonlarca çocuğun tek bir eğitim sistemi ile değerlendirilmesinin veya eğitim alamamasının sonuçlarını yaşıyoruz toplumca.
Keşke her bir çocuk bir uzman raporuyla değerlendirilse, eğitime hazır olup olmadığı veya nasıl bir eğitim görmesinin çocuğa faydalı olacağına dair. Ütopik tabii.
ayrıca konu sahibi hanımefendinin bilinçli olduğunu düşünüyorum. Eğitim hayatını biliyor bir büyük çocuğu dolayısıyla. Çocuk 6 da kalkmayı 1-2 günde öğreniyorsa, anaokulu eğitimi olmadan ilkokula başladığında disipline de 1-2 günde uyum gösterecektir.
Sınıf Öğretmeni bir arkadaşımız gitmemesinin kayıp olacağı konusunda fikir belirtmiş. saatinde değilde geç gidebileceği ile ilgili görüşler var. Bu görüşleride değerlendirmeye almalı.