• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokuluna gitmeyen çocuk ne kaybeder

Mrb bayanlar
Kızım 2018 Haziran doğumlu bize yakın devlet anaokulu çıktı fakat sabahci olarak kaydı çıktı.
saatler 7:30 giriş çıkış:12:00 yokuş yukarı çıkılıp zor gidilen bir okul .bunun yazı var kışı var kışın buz kar tırmanmak zor yokuşu.
Bende yollamadim anaokuluna gitmezse çok şey kaybedermi
7.30 çok erken ,üstelik daha erken uyandiracaksiniz ..yazık çocuğa bence.hele kışın ..soğukta saat 7 de boyama yapacak diye yokuşlarda çile çektirmezdim..saat çok erken olduğundan öğretmen geç gelenlere birşey demez belki..

Ben öğlene kayıt yaptırmıştım biraz erken kaydımı oluşturmuştum öğle tercihimdir demiştim öğleye yazmışlardı

Ben anaokuluna gidemedim zamanında ve arkadaşlarım hep gitmisti ve ne oldu biliyor musunuz ben ilkokul 1. Sınıfta sınıfta kaldım… ciddiyim sınıfta kaldım alısamadım ağladım sürekli yabancıladım oysa onlar öyle değildi kesinlikle gitsin 1 senem kayıp oldu gitti tekrar 1. Sınıfı okudum…

Benim oğlum şimdi devlet anaokuluna başladı eskiden özel kreşe gidiyordu çok şey ogrendi ama burada ogrenmeyecek boşa gonderiyoruz gibi geliyor. Sadece iyi vakit geçiriyor o kadar. Ama okul disiplinini ogrenmesi gerekir digerlerinden geri kalır bu kesin ama biraz da sizinle alakalı ilgili bir anne iseniz günlük rutinlerle ara kapanabilir .

kucuk bence.gelisim acisindan 6 yas anaokulu 7 yas ilkokul daha iyi oluyor.bende ogretmenim ama kiz kardesime o sekilde yaptik.suan 2.sinifa gecti.sinif arkadaslari kardesime gore yas olarak kucuk oldugu icin yazi yazma ve anlama kavramada daha dusukler.kiz kardesim cok rahat ogretmene bile ihtiyac duymadan her isi kendi hallediyor.sinifin en basarili ogrencisi oldugu icinde daha cok mutlu ve azimli
Şimdi bu moda. Benim çocuğum sınıfın en büyüğü olsun, en başarılısı olsun, ödevini kendisi yapsın… sisteme bir fake de biz atalım.

klasik bir turk aile yapisinda buyuyorsa cocuk dediginiz dogru ama aile kendine guveniyorsa egitim acisindan farkli olabilir.bende ogretmenim.kiz akrdesim suan 8 yasinda .2 yasindann beri matematik ve ingilizce calistik .kucuklukten bazi seyleri aşıladik.suan cok rahat ve basarili tabi anaokuluna gitti ama anaokulunda sadece oyun eglenceydi onun icin.benm ogrettgm kadar birsey ogretmiyorlardi.basit geliyodu
Çocuk oyunla öğrenir modern matematik öğrenmesini mi bekliyorsunuz okul öncesi eğitimde?
kucuk bence.gelisim acisindan 6 yas anaokulu 7 yas ilkokul daha iyi oluyor.bende ogretmenim ama kiz kardesime o sekilde yaptik.suan 2.sinifa gecti.sinif arkadaslari kardesime gore yas olarak kucuk oldugu icin yazi yazma ve anlama kavramada daha dusukler.kiz kardesim cok rahat ogretmene bile ihtiyac duymadan her isi kendi hallediyor.sinifin en basarili ogrencisi oldugu icinde daha cok mutlu ve azimli
Okul öncesi eğitimin yaşı sınırları bellidir. Bence/sence diye bir ölçüt olamaz. 66ay tamamlayan çocuk ilkokula başlar.
tek bir çocukla yaşadığınız deneyim üzerinden yorum yapmışsınız fakat gelişim bireyseldir. Her çocuk tek ve özeldir. Birlikte yaşayarak öğrendikleri anlar onlar için eşsiz.

klasik bir turk aile yapisinda buyuyorsa cocuk dediginiz dogru ama aile kendine guveniyorsa egitim acisindan farkli olabilir.bende ogretmenim.kiz akrdesim suan 8 yasinda .2 yasindann beri matematik ve ingilizce calistik .kucuklukten bazi seyleri aşıladik.suan cok rahat ve basarili tabi anaokuluna gitti ama anaokulunda sadece oyun eglenceydi onun icin.benm ogrettgm kadar birsey ogretmiyorlardi.basit geliyodu
oooo bir ogretmen bence bu yasta gitmeli diyip okul oncesi egitime oyun olarak bakiyorsa vay bizim halimize .

Neden idare ile konusup oglen grubuna almaya calismadiniz?

Siz 6 yasindaki bir cocuga evde bir sey katamazsiniz, okul oncesi egitimi kurallari ogrenmek ve sosyallesmek icin cok onemli. 1.sinifta cok zorlanirsiniz.
Kimse istemez çocuğu sabahçı olsun. Herkes öğlenci isterken müdür nasıl hepsine ayarlasın?

İkinci sınıfta neyin başarısı arkadaşım zaten. Anaokulunda verilen eğitimin içeriği farklıdır. Değerler öğretilir, sosyallik kazandırılır. Matematik, İngilizce bunlar çocuğun kapasitesi ile alakalı olarak değişir. Okul öncesi eğitim böyle basite indirilecek bir şeyt değil.

Öyle olmuyor ki zaten en büyük başarılı falan olmuyor. 😂😂
Yok farkındayım. Hatta büyük oldukları için yaşanmışlıkları daha fazla olduğundan disiplin sorunlarının kaynağına da dönüşebiliyorlar. 40-50 kilo 140cm birinci sınıf bebesi doldu ortalık. Koridorda koşacak olsa üç çocuğu deviriyorlar. Hele telefon tablet varsa ooooo Allah sınıf öğretmenine sabır versin:)

Bana göre kaybedeceği tek şey kendi yasitlariyla zaman gecirememesi sosyal olarak okul bir çocuğa çok şey katıyor ama ilkokulda öğrenemez mi herşeyi öğrenir ama inanın evde bütün gün olmasından sa okulda durduğu iki saat bile onun için gerekli sabahta o saatte kalkar alışır çok soğuklarda kar buz olduğunda duruma göre gondermezsiniz

Şimdi bu moda. Benim çocuğum sınıfın en büyüğü olsun, en başarılısı olsun, ödevini kendisi yapsın… sisteme bir fake de biz atalım.
sinif yada arkadaslari umrumuzda degil acikcasi benm cocugum yada kardesim.her ortamda kendini idare edebilecek her sartta yasayabilecek donanima sahip olabilmeli diye dusunuyorum.hayat malum zor.dunya hali

Çocuk oyunla öğrenir modern matematik öğrenmesini mi bekliyorsunuz okul öncesi eğitimde?

Okul öncesi eğitimin yaşı sınırları bellidir. Bence/sence diye bir ölçüt olamaz. 66ay tamamlayan çocuk ilkokula başlar.
tek bir çocukla yaşadığınız deneyim üzerinden yorum yapmışsınız fakat gelişim bireyseldir. Her çocuk tek ve özeldir. Birlikte yaşayarak öğrendikleri anlar onlar için eşsi

tek bir çocukla yaşadığınız deneyim üzerinden yorum yapmışsınız fakat gelişim bireyseldir. Her çocuk tek ve özeldir. Birlikte yaşayarak öğrendikleri anlar onlar için eşsiz.
yorum yapmayacagim.uyguladigm egitim modeli yada yontem teknik.vsvs bilmiyorsunuz.ugrasmayacagim sizlerle.

Gönder çocuğu okula. Erken kalkarsa erken uyur uykusuz kalmaz ki. Kar yağarken de bi kaç gün göndermezsin en fazla zaten tutacak kadar kar yağınca okullar tatil oluyor merak etme. Yağmurda da şemsiye kullanırsınız. Babayla diğer çocuk yatsın sen de bi koşu bırakıver gel yat. Bunları da biz mi söyleyelim😂😂

Emin olun çocukları için olmayacak şeyleri yapmış bir insanım .ilk kızımı gittigi ilkokuldan mezun olsun ogretmenini arkadaşlarını sevdiği için ayrılmasın diye uzaga tasinmama rağmen bir uçtan bir uca şehrin.kizimi eski binamdaki karşı komşumla anlaştım bakıcı olarak parasiyla okul çıkışı aldı babsi iş cikisi dönene kadar orda kaldı iş cikisinda babası aldı eve getirdi
Bu fedakarlık mı?

Back