- 7 Ağustos 2023
- 1.125
- 1.979
- 48
- 34
- Konu Sahibi Hayat ne garip
-
Evet belli zaten kimseyi umursamadığınız ki kendi kardeşim anaokuluna gitti ama boşver yaee sen gönderme diye rahatlıkla tavsiye veriyorsunuzsinif yada arkadaslari umrumuzda degil acikcasi benm cocugum yada kardesim.her ortamda kendini idare edebilecek her sartta yasayabilecek donanima sahip olabilmeli diye dusunuyorum.hayat malum zor.dunya hali
6 yaşında okula başlayanlarda gayet donanımlı oluyor. 1 sene çocuğu bekletmek saçmalıktan başka birşey değil. Kendi yaşıtları ile okuma şansı bile vermemissiniz çocuğa. Ileri yaşlarda 1 yaş çok fark etmeyebilir ama bu yaşlarda 1 yaş gelişim açısından çok fark ediyor.sinif yada arkadaslari umrumuzda degil acikcasi benm cocugum yada kardesim.her ortamda kendini idare edebilecek her sartta yasayabilecek donanima sahip olabilmeli diye dusunuyorum.hayat malum zor.dunya hali
Sorun veliler diğer çocuklar değil zaten sisteme fake atmışsınız dedim. 7 yaş dediğiniz sene atlatmak. İşinize geldiği gibi olsun istemişsiniz.sinif yada arkadaslari umrumuzda degil acikcasi benm cocugum yada kardesim.her ortamda kendini idare edebilecek her sartta yasayabilecek donanima sahip olabilmeli diye dusunuyorum.hayat malum zor.dunya hali
Pedogojik acidan bilmedigim icin soruyorum. Sizin mantikla cocugu kimlige kucuk yazdirsak 10 yasina kdar evde egitip 10 yasinda 1.sinifa yollasak cunku sinif yada arkadaslari umurumuzda olmaz ve kendini her ortamda idare edebilecek olur.sinif yada arkadaslari umrumuzda degil acikcasi benm cocugum yada kardesim.her ortamda kendini idare edebilecek her sartta yasayabilecek donanima sahip olabilmeli diye dusunuyorum.hayat malum zor.dunya hali
dediklerinizde zaten haklisiniz ona sozum yok. ben yazan kisiye gore aileye gore yorum yaparim.uoksa exbere biliyoruz tabiki dedikleriniz 4 yil boyuncahergun hergun ayrintili calistik vsvs.İkinci sınıfta neyin başarısı arkadaşım zaten. Anaokulunda verilen eğitimin içeriği farklıdır. Değerler öğretilir, sosyallik kazandırılır. Matematik, İngilizce bunlar çocuğun kapasitesi ile alakalı olarak değişir. Okul öncesi eğitim böyle basite indirilecek bir şeyt değil.
kisisine gore yorum yapiyorum.herkese ayni konusmayi sevmiyorum.sartlar ve kisilere gore yorum. yoksa suan bana yazan herkes soylediklerinde zaten hakli sozum yok sizlere dogrusu sizin dediginiz ama ben farkli baktgm icin farkli konusmayi tercih ediyorum. her ailenin yapisi farkli cocuklarda o aileye gore yetisiyor genelde buyuyunce kopyasi oluyor . bu konu uzar gider en son baska yere gelir uzatmicam oyuzden:) herkes hakettigi kadar yasar gelisir umarim tek temennim bu.ne bir eksik ne bir fazla.Evet belli zaten kimseyi umursamadığınız ki kendi kardeşim anaokuluna gitti ama boşver yaee sen gönderme diye rahatlıkla tavsiye veriyorsunuz
ayni sinifta 1 yastan fazla ara olmaz mi boyle .1 yil gec gondermek icin o kadar rapor vs almaya calisan var ki .tamam erteledin seneye gonderdin cocuk arkadaslarinin ablasi gibi normallestiremedim bu durumu ozel sebebi olanlar haric niye herkes gec gondermeye odakli bilmiyorum6 yaşında okula başlayanlarda gayet donanımlı oluyor. 1 sene çocuğu bekletmek saçmalıktan başka birşey değil. Kendi yaşıtları ile okuma şansı bile vermemissiniz çocuğa. Ileri yaşlarda 1 yaş çok fark etmeyebilir ama bu yaşlarda 1 yaş gelişim açısından çok fark ediyor.
Çocuğun diğerlerinden büyük olması arkadaş ilişkileri açısından da sıkıntılı olabiliyor ki başarı konusu da yaşına bağlı falan değil dediğiniz gibi.Öyle olmuyor ki zaten en büyük başarılı falan olmuyor.
bilmem 30 senddir 7 yasti gelisim yasi simdimi degisti 6 oldu.gelisim psikolojisindede 7 yastir .ama neyse ..konu farklilassin istemiyorum .siz en iyisini yapin .Sorun veliler diğer çocuklar değil zaten sisteme fake atmışsınız dedim. 7 yaş dediğiniz sene atlatmak. İşinize geldiği gibi olsun istemişsiniz.
Az daha büyüsün anlarsınız.
Ergenliğe ilk giren kız olduğunda,
Yaşıtları da gün geldiğinde onu umursamadığında, iş hayatında anlarsınız. Kodlamışsınızdır başkalarını umursamamayı.
Burada da 2 yaşından itibaren İngilizce matematik yüklediğiniz kardeşinizi anlatıp anaokulu yüzü görmemiş çocuğa aman okula gitmesin diyorsunuz. Mükemmel.
açıkçası çok iyi yaparsınız; 0-6 yaşın ne kadar kritik olduğunu, eğitimdeki bireysel farklılıkları, çocuğun hayatındaki oyunun önemini gözardı edebilen ‘eğitimci’ den hele ki bu saatte yöntem teknik model dersi almaya benim de hiç niyetim yok.yorum yapmayacagim.uyguladigm egitim modeli yada yontem teknik.vsvs bilmiyorsunuz.ugrasmayacagim sizlerle.
En yakın arkadaşlarımdan biri bu şekilde okula başlamıştı. Üstelik kız genetik olarak iriydi, başarılı bir çocuk olmasına rağmen 1 yaş büyük ve iri olmanın sıkıntılarını hep yaşadı.Sorun veliler diğer çocuklar değil zaten sisteme fake atmışsınız dedim. 7 yaş dediğiniz sene atlatmak. İşinize geldiği gibi olsun istemişsiniz.
Az daha büyüsün anlarsınız.
Ergenliğe ilk giren kız olduğunda,
Yaşıtları da gün geldiğinde onu umursamadığında, iş hayatında anlarsınız. Kodlamışsınızdır başkalarını umursamamayı.
Burada da 2 yaşından itibaren İngilizce matematik yüklediğiniz kardeşinizi anlatıp anaokulu yüzü görmemiş çocuğa aman okula gitmesin diyorsunuz. Mükemmel.
7 yasin onemini bilen biliyodur bilmeyen bilmiyodur siz dogrusunu yapin hayat guzellikler getirsin diyorum hepinize .iyi gecelerayni sinifta 1 yastan fazla ara olmaz mi boyle .1 yil gec gondermek icin o kadar rapor vs almaya calisan var ki .tamam erteledin seneye gonderdin cocuk arkadaslarinin ablasi gibi normallestiremedim bu durumu ozel sebebi olanlar haric niye herkes gec gondermeye odakli bilmiyorum
siz tum mebin yerine biliyorsunuz ya ogretmen hanim o yeter7 yasin onemini bilen biliyodur bilmeyen bilmiyodur siz dogrusunu yapin hayat guzellikler getirsin diyorum hepinize .iyi geceler
Eğitim bilimlerinde akademisyenim.bilmem 30 senddir 7 yasti gelisim yasi simdimi degisti 6 oldu.gelisim psikolojisindede 7 yastir .ama neyse ..konu farklilassin istemiyorum .siz en iyisini yapin .
Sabah uyanması var bir de ne gerek var gitmesin olsun bitsin soranlara yokuş denir işteMrb bayanlar
Kızım 2018 Haziran doğumlu bize yakın devlet anaokulu çıktı fakat sabahci olarak kaydı çıktı.
saatler 7:30 giriş çıkış00 yokuş yukarı çıkılıp zor gidilen bir okul .bunun yazı var kışı var kışın buz kar tırmanmak zor yokuşu.
Bende yollamadim anaokuluna gitmezse çok şey kaybedermi
Bende aynı şekilde düşünüyorum, çocuk gerçekten yapamayacaksa gönderilmesin. Mesela benim oğlum Mart 2018 li. Bu sene isteğe bağlı ilkokul çıktı ama uyaran eksikliği nedeni ile 3 yıla yakın eğitim aldık. Şu an haftada 1 psikolog ile dürtüsellik üzerine çalışıyor. Benim oğlumu ilkokula göndermem ile yaşı gelmiş gelişimi normal bir çocuğu bekletmek aynı derece de saçma.ayni sinifta 1 yastan fazla ara olmaz mi boyle .1 yil gec gondermek icin o kadar rapor vs almaya calisan var ki .tamam erteledin seneye gonderdin cocuk arkadaslarinin ablasi gibi normallestiremedim bu durumu ozel sebebi olanlar haric niye herkes gec gondermeye odakli bilmiyorum
O 7 yaş 7 yaşını doldurma değil yalnız 7 yaştan gün alma.bilmem 30 senddir 7 yasti gelisim yasi simdimi degisti 6 oldu.gelisim psikolojisindede 7 yastir .ama neyse ..konu farklilassin istemiyorum .siz en iyisini yapin .
Mrb bayanlar
Kızım 2018 Haziran doğumlu bize yakın devlet anaokulu çıktı fakat sabahci olarak kaydı çıktı.
saatler 7:30 giriş çıkış00 yokuş yukarı çıkılıp zor gidilen bir okul .bunun yazı var kışı var kışın buz kar tırmanmak zor yokuşu.
Bende yollamadim anaokuluna gitmezse çok şey kaybedermi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?