liseden çocuk gelişimi mezunu olmak bile yetiyor yardımcı öğretmenlik çin sanırım halk eğitim sertfikası da yeterli olur ama çok zor :)Merhaba kızlar size bir sorum olacak kreş ve anaokulu gibi yerlerde yardımcı öğretmenler oluyor hangi şartlar gerekli yardımcı öğretmen olabilmek için bilen varsa söyleyebilir mi yada aranızda yardımcı öğretmen varsa anlatabilirmi acaba mesela halk eğitimlerde çocuk gelişimi kursları falan oluyor onlara gidip belge alsak olur mu yoksa 2 yıllık çocuk gelişimi bölümünden falan mezun olmak şart mı yardımcı olabilirseniz çok sevinirim teşekkürler...
Bencede öyleAllah askına çocuk psikolojisi, eğitimi konusunda hiç bir ders almamış eğitimi olmayan insanlar Öğretmen olmasın. Mesleki kursa git veya 2 yıllık önlisans bitir o şekilde bu mesleğe gir. Çocuklar kimlere emanet belli değil.
İş bulamayan o kadar öğretmen olsun, ama bu işle uzaktan yakından alakası olmayan insanlar ben öğretmenim diye ortalıkta gezinsin... Vay ki ne vay... Kimsenin mesleğe de saygısı yok ki yahu dirsek çürütmediğim işin ekmeğini yemek birilerinin hakkına girmektir, günahtır, adaletsizliktir deyip, geri dursunlar. Ben böyle kokuşuk düzenin... Memleketin neresini tutsak elimizde kalıyor.Yok canım 2yillik bitirmene gerek yok bizim bi tanıdık yapıyordu 2yillik dandik bir bölüm bitirmiş hali dokuma mi ne o işi yapiyordu
benim bölümüm mimari ve dekoratif sanatlarda ben kendim için sormadım dediğim gibi bir tanıdığım 2 yıllık inşaat teknolojisi mezunu ve suanda halk eğitimde çocuk gelişimi kursuna gidiyormuş kreşte öğretmenlik yapacağım diyormuşda ben merak ettim öyle birşey olabilir mi diyemerhaba hanımlar bu konunun bırebılır benı kapsadıgı kanaatındeyım ben sosyal okuyorum son derslerım suan yanı bızım bolumde sosyal hızmet ve kres gıbı yerlerde calısılbılıyo hatta bazı yerler lıse cocuk gelısımı bıtırenı alıyo dıye duymustum neyse ben agustosta cocuk gelısımıne kayıt yaptırıcam ınsallah kıtapları bıle sımdıden aldım ve gozatmaya basladım bu ıs bence basıt degıl cunku bıcok ayrıntılar var hastalıkları yemesı ıcmesıı vb gıbı yanı bu bolumle hıc alakası olmayan bırının o tıp bı yerdde calısması ne kadr adaletlı olur? bu arada bolum ne sızın
Egitimini ve sertifikasini alirsa olabilirbenim bölümüm mimari ve dekoratif sanatlarda ben kendim için sormadım dediğim gibi bir tanıdığım 2 yıllık inşaat teknolojisi mezunu ve suanda halk eğitimde çocuk gelişimi kursuna gidiyormuş kreşte öğretmenlik yapacağım diyormuşda ben merak ettim öyle birşey olabilir mi diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?