İnsanın içi eziliyor resmen , ama tek yol esnememek , taviz vermemek. Başka yolu yok onların iyiliği için. Biz yeni atlattık - umarım - bugün rahat gittik okula ilk defa. :) Geçen hafta hasta idi , bir gün göndermeyeyim kendini toparlasın diye niyetleniyordum , sabah gitmiyeceğim diye ağlayınca vazgeçtim hazırlayıp götürdüm. Öğretmenine de hasta olduğunu iyi görmezlerse haber vermelerini söyledim , sırf kaytarmaya alışmasın diye getirdim dedim . Doğru yaptığımı söylediler , normal saatine kadar da aramadılar keyfi yerindeymiş. Naz yapıyorlar bize , içeri girince oyuna dalıyorlar .
Benim oğlumda aynı şeyi söylüyordu , ayrılırken kaçta orada olacağınızı net olarak belirtin ve o saatte mutlaka orada olun , güven vermek gerekiyor . Birde kreşin istediğiniz halde size yasak olduğunu maalesef giremediğinizi söyleyin , orayı kendi yaşıtları ve öğretmenleri için yapılmış çok özel bir yer olarak anlatın.
Bir de ben başlamadan önce bir süre anlattım yuvayı yapılanları , ilk 2 haftanın biraz zor olacağını ama alıştığında çok mutlu olacağını vb. söyledim hep.
Zor dönem kolay gelsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?