Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları ANAOKULU TEŞVİK

stoper

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2015
19
17
44
arkadaşlar özel anaokuluna giden cocuklar icinde teşvik alindigini duydum..teşvik almak icin neler yapmak gerekiyor sartlari nedir ne kadar ucret aliniyir bilgi verirmisiniz ayrica benim oglum ocakta 4 yasina basicak devlet kreslerinde 4 yasina basmadan kayit yapmuyorlarmis ocaktada donem ortasi yer yok dicekler nasil bir cozum bulucam

slm canım özel anaokulu ve teşvik konusunda bilgim yok.devlet anaokuluyla ilgili bilgi vermek istedim...
ben geçen pazartesi devlet anaokuluna kayıt yaptırdım oglumu.
benim oglum 12 agustosta 4 olacak.2011 dogumlu...
devlet okulları 48 aylık ve üstünü alıyor.
yani okulların başladığı ay 4 yasına girmiş olması gerekiyor.bize bu şekilde söylendi.seninkinin yaşı bu şartlarda tutmuyor.bu sene yarıyıldan sonra devlet okuluna verebilirsin ama :)

Bugün çıkan haber;
Milli Eğitim Bakanlığı'nca geçen yıl başlatılan ve öğrenci başına 2 bin 500 lirayla 3 bin 500 lira arasında değişen özel okul teşvikleri başvuruları Ağustos'ta başlıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2015-2016 eğitim öğretim yılında özel okul teşviklerinden yararlanmak isteyen veli ve okulların ağustos ayının ilk haftasında yayınlanacak e-kılavuz’a göre başvuru yapacağını duyurdu.
Bakanlığın internet sitesinde yer alan duyuruya göre velilerden bu konuda çok sayıda soru geldiği belirtilerek gerekli bilgilendirmenin oku yönetimi tarafından yapılması da istendi. Duyuru da şu ifadeler yer aldı:
“2015-2016 eğitim öğretim yılında eğitim öğretim desteği müracaatları ile ilgili Ağustos ayının ilk haftasında yayınlanacak e-kılavuza göre özel okula kayıt olan öğrenciler de teşvik için başvuru yapabilecek. Özel okullar da teşvikten yararlanmak için başvuruda bulunabilecek.”
TRT Haber’de Canan Reçber´in gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, özel okul teşvikleriyle ilgili de şunları söyledi:
“Geçen yıl sadece devlet okulundan özel okula geçen öğrencilere veriyorduk, şimdi özel okulda okuyan öğrenciler de müracaat edebilecekler. Yani illa bir devlet okulundan geçenlerle sınırlı değil, özel okulda okuyan, ama diyelim ki şartları bugün biraz daha zorlaşmış ve özel okul ücretlerini denkleştirmekte sıkıntı çekenlerde müracaat edebilirler. Kriterleri karşılıyorlarsa onlar da teşvik alabilecek.”
“BU YIL EN AZ 180 BİN ÖĞRENCİYE TEŞVİK VERİLECEK”
Özel okullaşma oranının 2002´de yüzde 2,3 civarındayken özel okul teşvikleriyle yüzde 5,2´ye çıktığına dikkat çeken Avcı, bu yıl en az 180 bin öğrenciye teşvik vereceklerini söyledi.
Avcı şu açıklamalarda bulundu:
“Türkiye’nin özel okullaşma oranları OECD ülkelerine göre çok geride, 2002´de yüzde 2,3 civarındaydı. Şimdi bu yaptığımız düzenlemelerle yüzde 5,2´ye çıktı; önümüzdeki yıllarda daha da artacak… OECD ortalaması yüzde 15… Özel okullaşma ne getirir? Özel okullaşma devlet okulları üzerindeki yükün özel sektör tarafından paylaşılması demektir. Bu konuda da kamuoyunda da çok ciddi bir talep var. Dolayısıyla, biz hem özel okul girişimcilerini teşvik etmek, hem de çocuklarını özel okula vermek isteyen sınırlı imkanlara sahip velileri desteklemek için her okul kademesinde, okul öncesinde, ilkokulda, ortaokulda, lisede ve temel lisede çocuklarını buraya gönderecek velilere, kademesine göre 2 bin 500 lirayla 3 bin 500 lira arasında değişen öğrenci başına destek verdik. Geçen yıl ne kadar öğrenciye destek verdik? 167 bin öğrenciye destek verdik. Bu yıl ne kadar vereceğiz? Bu yıl en az 180 bin öğrenciye vereceğiz.
Teşvik alan öğrencilerin bir yıllığına değil okulu bitirene kadar, derslerinde başarılı olmak koşuluyla teşvik almaya devam edeceğinin altını çizen Avcı şöyle devam etti.:
“Biz velilerin gelir durumuna bakarak, çocuğun başarı durumuna bakarak, aynı ailede eğitime devam eden kaç çocuk olduğuna bakarak, yani nesnel koşullarla bazı kriterler belirliyoruz. Geçen yıl 250 bin öğrenciye teşvik verecek şekilde hazırlık yapmıştık, fakat 167 bin bu kriterlere uyan çocuğumuza verdik. Bu yıl 180 bin üzerinden Maliye Bakanlığı’yla önümüzdeki hafta bu müzakerelerimizi netleştirmiş oluruz, ama en az 180 bin öğrencimize, teşvik miktarını da biraz arttırarak, bu teşvikleri vermeye devam edeceğiz; temel lisede de vereceğiz, Anadolu liselerinde de vereceğiz, özel Anadolu liselerinde de vereceğiz, özel fen liselerinde de, özel ortaokullarda da, özel ilkokullarda da, özel ana sınıflarında da… Miktarlar değişebilir, dediğim gibi 2 bin 500 lira ana sınıfındaki öğrenci, 3 bin 500 lira Anadolu lisesindeki öğrenci, ama miktarlar değişebilir, biraz daha artabilir şimdi. Dolayısıyla, teşvikler devam edecek, hiç kimsenin endişesi olmasın. Ve o teşvik alan öğrencilerimiz de bunu okulu bitirene kadar almaya devam ediyor, yani bir yıllığına vermiyoruz; derslerinde başarılı oldukları sürece, o eğitim kademesinden mezun olana kadar bu teşvikleri almaya devam edecekler… “

Biz de araştırdık bulunduğunuz ildeki MEB i arayın sorun..
Biz sorduk varmış ama kesin yasalaşmış birşey yokmuş...
Ama eşi olmayan çocuğa tek başına bakmak zorunda olan kadınlar için farklı bir uygulama var...

kızlar çok acilllll yardım edinnn kızıma özel kreş bakıyorum 28 aylık olan kızım için en iyi kreş tavsiyeniz neresiiii bu arada istanbul beylikdüzü beykent civarı olmalı

X