anaokulu ogretmeni ceza vermesi

Yapıştırıcıyı açık birakmak gibi tırt bir nedenle değil ama arkadaşına vuran sınıfı surekli sabote eden çocuklar var.
 
Öyle diyen velinin çocuğunu etkinliğe dahil etmeyeceksin valla
 
Sert oyuncakla arkadaşının kafasına vuran var. Gel de bağırma.
 
Anaokulu zorunlu değil
 
Emin olamadim. Pedagojik egitimim yok kismen ic gudusel kismen arastirarak kendimce bir annelik yontemim var. 4,5 yasinda anaokuluna giden oglum ozellikle extra naif olan brans ogretmenin dersinde sinifi cilginca sabote ediyor. Daha kuralli olan sinif ogretmenin dersinde o seviyelerde kuduramiyor. Bu yuzden acikcasi okulda disiplinli olunmasini ben destekliyorum, kazayla degil ama bilerek yaptigimiz hatalarin bir karsiliginin olacaginin ogrenilmesi gerektigine inaniyorum. Bu arada o minnos tipiyle gozlerimin icine bakarak tatli dille o kadar sahane yalan soyluyor ki bilmeyen birini kesinlikle ikna eder. Suan rehberlikten destek aliyoruz sonuc alamazsak disaridan profesyonel destek arayisina gecegiz. Ozellikle yasi kucuk grupla calisan ogretmenlere sabirlar diliyorum.
 
Halam okul öncesi öğretmeni. Verdiği tek ceza elindeki etkinlik bitmeden oyuncaklarla oynatmaz. Aslında bu sınıf kuralı bence ceza bile sayılmaz. Bu kadar küçük çocuklara park cezası vermek bana çok acımasızca geldi.

Geçen hafta ikizleri okuldan almaya gittim. Diğer sınıf oyuncakları topluyordu, çocuklardan bir tanesi öğretmeninin kafasına büyük bir oyuncak attı. Allah tan hafif bir oyuncakti ama epey büyüktü, kadın can havliyle bağırdı atma dedim sana diye. Bazen insanız öğretmen sesi yükselebilir ama bu ancak tehlikeli durumlarda olmalı. Yapıştırıcı kapağı açık kaldı diye çocuğa bu şekilde davranmamalı.
 
Mahrum birakma bence en masum cezalardan. Bende kullaniyorum bazen. Ama 5 yas cocuk icin cok uzun bir sure yarim saat.

Bagirma azarlama kismi ise asla kabul edilemez.
Bugun her hatasinda azarlanan cocuklar yarin herseye bagirip cagiran yetiskinler oluyor.
 
Öğretmen değilim. Okula giden iki cocucugum var .
Gerçekten özellikle anaokulu ve ilkokul öğretmeni olmak cok zor. Çocukları velileri gozlemliyorum. En zor meslekler arasına girer.
Veliler kendi çocuğuna bakmadan her şey de öğretmen söyle diyor.Basit kuralları bilmeyen cocuklar var.
Okul dönemi sadece ogretmen sorumlulugunda degil.Evden veli de destek verecek. Derste sessiz olması. Arkadaşlarına zarar vermemesi vs.

Her çocuk bir değil, gerçekten çok değişik cocuklar var. Sinirli ,söz dinlemeyen.
Veliler ayrı zor.
Biraz anlayışlı olmalıyız ilk önce biraz gözlem yapmalıyız. Ve bir sorun olduğunda ilk olarak ogretmenle gorusmeliyiz.
Çocukların her dediğine de inanmamaliyiz. Geçen bir veli diyorki benim çocukluğum yalan söylemez,diğeri diyor benimki de söylemez. Birisi yalan söylüyor ama

Konusahibi arkadaşım bir de insanız,olmamalı ama bağırmasinin başka sebebi olabilir mi?
Çünkü bir yapıştırıcı açık kaldı diye normal değil.
Çocuğunuz başka bir şey diyor mu?
Ogretmenle görüşün konuyu, bakalim ne diyecek

Parkta bekleyen çocukta velisine söylesin. O da görüşür.
 
Benim anaokulu öğretmenim de aynı onun gibiydi hiç unutmam. Ama bana katkısı çok oldu. El bebek gül bebek büyüttü zaten ailem. Hayata disiplinli duruşumu o sağladı. Düşünüyorum da ailem hassas davranıp yumuşak bir öğretmene aldırsaydı bu gün çok ezik olurdum
 
Buradaki bütün annelerin öğretmenlere bakış açısı çok yanlış. Öğretmen sınıf içinde disiplini sağlamak için gerekirse ceza verebilir bunu yapmadığı sürece disiplin kuramaz. Sınıf panayıra döner. Bu yaşta çocuğa ceza verilir falan derseniz eğer Türk toplumunda çocuklara korumacı olmak çok aşırı şekilde yaygın ve büyük bir yanlış. 3 yaşındaki çocuk davranışlarının sorumluluğunu alır alması da gerekir. Eğer siz evde çocuğunuza çok korumacı yaklaşım içindeyseniz kuruma uyum sağlaması zor olacaktır. Bırakın öğretmen doğrusunu bilir doğrusunu yapar. İlla görüşmek isterseniz gidin öğretmen ile görüşün çocuklar okulda çok farklı olabiliyor bilgi alın neler yapılacağını sorun. Tavsiyeleriniz nelerdir deyin.
 
O çocuk nasil oturarak beklemiş hayret ettim.kizim olsa asla oturmaz,otursa da bir süre sonra ağlar,ortalığı birbirine katardı.her çocuk gibi parkı seviyor çünkü
 
Bana sormadiniz ama benim oğlum da ilk kreşe basladigin da grupça oynanan bu hani dönmeli ,el ele tutusmali ,danslı oyunlar oluyor ya hiçbirine katilmiyordu. Öğretmeni gozlemleyecegini eğer grup içine girmekte sıkıntısı varsa uğraşacağına ama sevmiyorsa da zorlamayacagini söylemişti. Ki benim oğlum cidden sevmiyordu o tarz oyunları. Şu anda 2. Sınıfa gidiyor hala hoşlanmaz ,o oyunlara katılmaz. Yan i bazı çocuklar bazı şeyleri sevmeyebiliyor
 
Öğretmeni ile acil konusun işinize karışmak değil niyetim ama işinizi yaparken düzgün yapın mivalinde bir konuşma yapın gerekirse idare ile görüşün
 
Öncesinde ne yaşandı bilmiyorsunuz ki , belki son raddeye geldi , bağırma derken nasıl oldu. Çocuklar bazen abartabiliyor. Öncesinde başka mesele oldu mu acaba ? Biraz yargısız infaz olmuş sizin ki sanki.
 
Bir de öğretmenin verdiği cezaya takılmış herkes de öğretmen ne yapsın. Ne ceza verebilir başka. Şimdiki çocuklar çok fena .

Oğlum epeydir dersi dinlemiyordu , geçen de kendine vuran arkadaşlarına vurmuş (aslında karşılık vermiş ) öğretmeni kızmış ve son ders bahçeye çıkarmamış ,sınıfta sınıfın kurallarını defterinize yazacaksiniz demiş kavga eden 3 çocuğa. O cezayı aldıktan sonra sınıfta konuşmamaya başladi. Evde ödevlerini sorunsuz yapıyor. Ben öğretmene gidip teşekkür ettim işin doğrusu. Disiplin her zaman iyidir.
 
Bağıramaz bağırması yeteneksiz bir öğretmen olduğunu gösterir iletişim kuramıyor minicik çocukla ama mahrum etme kullanıyoruz yemek vermeme canını yakma korkulacak bir yerde tek bırakma olamaz öğretmenin yanında sen oynama burda otur yapılabilir
 
Sadece yaşadığınız soruna önerim olacak. Maalesef ki bir sınıfta en çok 2 kaynaştırma öğrenci bulunma koşulu oluyor. (Bazen ikiden fazlası bile olduğu hatta) kaynaştırma öğrenciniz için okulunuzda özel öğretim öğretmeni varsa destek almanızı, yabancı öğrencileriniz için alabiliyorsanız YTÖ sertifikanız yoksa onu almanızı tavsiye ederim. Bu eğitimde dinleme, materyal kullanma etkili iletişim yöntemleri veriliyor. Özel ders alma şansınız da olur bu eğitim ile.
 
anaokulunda mahrun birakma odul ceza nasil olmali peki sizce
 
İşini doğru yapan öğretmenlere saygım sonsuz. Ama “bunca bebe belikle uğraşıyorlar tabi arada bağıracaklar” diyemem.
Neden herhangi bir firmada çalışıp her gün fazla mesaiye zorlanan, her gün rezil rezil işlerle uğraşmaya mecbur kalan beyaz yakalılar müşterilerine, iş arkadaşlarına, patronlarına bağırmıyor?

Güçleri yetmiyor çünkü. “İşim zor, öğrenciler çok zorluk çıkarıyor” diye öğrenciye bağıran öğretmen, öğrencilerin kendisinden güçsüz olmasını kullanıyordur ve işini suistimal ediyordur bana göre.

Bağırtı çağırtı kabul edilemez şeyler. Çocukların çıkaracağı zorluklara rağmen bağırmamayı beceremeyen bu mesleği seçmesin. Ben özel sektörde başıma geleceklerle mücadele edemeyecek biriydim, seçmedim öyle bir meslek. İşin zorluğunu kimseden çıkaramayız çünkü. Hele sırf gücümüz yetiyor diye çocuklardan asla.
 
Mahrum bırakma davranış problemine yönelik uygulanan ilk strateji olmamalı. Öncelikle açıklama ,konuşma. Tekrarı halinde düşünmesi için zaman verme gibi eylemlerden sonra evet tekrarlanıyorsa yapılabilir ama ilk seçenek o değil yaklaşık 18 tane strateji var bunun için ama bunların sıralaması ve bütüncül olması mühim ki olumsuz davranışlardan hem arkadaşları hem siz az etkilenin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…