- 21 Eylül 2022
- 628
- 54
- 18
Yapıştırıcıyı açık birakmak gibi tırt bir nedenle değil ama arkadaşına vuran sınıfı surekli sabote eden çocuklar var.Çocukların olmamış olayları olmuş gibi anlatma durumları olabiliyor ama siz olayı başka birisine de teyit ettirmişsiniz. Bakın normalde sakin bir insanım gerçekten ama böyle bir durumda sabah erkenden okula gider önce öğretmenden sonra da müdürden hesap sorardım hatta ortalığı yıkardım. Anaokulu çocuğuna bağırılmaz, o şekilde ceza hiç verilmez acaba gerçekten öğretmen mi?
Öyle diyen velinin çocuğunu etkinliğe dahil etmeyeceksin vallaÖğretmenin bağırmasını savunmuyorum ancak o yapıştırıcı açık kalıp kuruduğunda aileden yenisini istiyoruz. Sonra aile daha iki hafta önce aldım ne çabuk bitti bir daha almam, siz kapatsaydınız, neden benim çocuğumun yapıştırıcısıyla özel olarak ilgilenmiyorsunuz diye yakamıza yapışıyor.
Sert oyuncakla arkadaşının kafasına vuran var. Gel de bağırma.Dogurdugunuz çocuğa bakın diyen bir öğretmen,cok merak ediyorum nerede öğretmenlik yapıyorsunuz.Çocuğumuzu okula yollayınca bakmamış mi oluyoruz,mantığa bakın. Anne olalim da okula yollamayalım ne dersiniz ! Öğretmenden öğretmene fark var işte. Allah herkesin çocuğunu hem donanımlı hem vicdan sahibi öğretmenlerle karşılastirsin,boşuna iyi öğretmen aramıyoruz. Çocuğa bağıran bir öğretmenin nesini savunuyorsunuz, siz de aynı tekniği mi uyguluyorsunuz,desteğiniz bundan heralde
Anaokulu zorunlu değilGünümüzde eğitim sisteminin içine edildiği için, ortada çocukların geleceğiyle ilgili bir sorun var. Veli öğretmene öğretmen veliye suçu atıp kaçma derdinde. Haklısınız eğitim evde başlar, ama anne baba olmak için okul yok maalesef, keşke olsa da birilerine gebe kalmasa millet. Kimsenin başına öğretmen ol diye silah dayamıyor insanlar. Bu mesleği seçerken artılarını eksilerini bilerek kendi iradeleriyle seçiyorlar. Veli çocuğumu okula göndersem mi göndermesem mi diye bir seçeneğe sahip değil. Ama öğretmen için bu meslek bir seçenekti.
Mahrum birakma bence en masum cezalardan. Bende kullaniyorum bazen. Ama 5 yas cocuk icin cok uzun bir sure yarim saat.Çocukların olmamış olayları olmuş gibi anlatma durumları olabiliyor ama siz olayı başka birisine de teyit ettirmişsiniz. Bakın normalde sakin bir insanım gerçekten ama böyle bir durumda sabah erkenden okula gider önce öğretmenden sonra da müdürden hesap sorardım hatta ortalığı yıkardım. Anaokulu çocuğuna bağırılmaz, o şekilde ceza hiç verilmez acaba gerçekten öğretmen mi?
Buradaki bütün annelerin öğretmenlere bakış açısı çok yanlış. Öğretmen sınıf içinde disiplini sağlamak için gerekirse ceza verebilir bunu yapmadığı sürece disiplin kuramaz. Sınıf panayıra döner. Bu yaşta çocuğa ceza verilir falan derseniz eğer Türk toplumunda çocuklara korumacı olmak çok aşırı şekilde yaygın ve büyük bir yanlış. 3 yaşındaki çocuk davranışlarının sorumluluğunu alır alması da gerekir. Eğer siz evde çocuğunuza çok korumacı yaklaşım içindeyseniz kuruma uyum sağlaması zor olacaktır. Bırakın öğretmen doğrusunu bilir doğrusunu yapar. İlla görüşmek isterseniz gidin öğretmen ile görüşün çocuklar okulda çok farklı olabiliyor bilgi alın neler yapılacağını sorun. Tavsiyeleriniz nelerdir deyin.dun kizim okuldan geldi 5 yas... deli gibi agliyor hickira hickira ne oldu dedim yapistiricimin agzini acik birakmisim bagirdi ogretmen dedi. arkadasinin annesini aradim kizina sormus cok bagirdi demis .. mesela sinifta yaramazlik yapan bir arkadasina da soyle ceza vermis okulun parkina gitmisler sen oturuyosun demis herkes oynamis parkta onu banklar varya parktaki orda bekletmis. ne kadar beklettigini kizim bilmiyor tabi once biz sinifa cikana kadar bekletti dedi yani tahminim 30 dk sonra bilmiyorum ne kadar bekletti dedi. kiz bi ara cezam bittimi kalkayimmi ogretmenim demis hayir demis. ogretmenimiz sert mizacli. disiplinymiste biraz oyle diyor kendi hakkinda. bu davranislar hakkinda ne dusundunuz. genel olarak cocuklar korkuyor ogretmenden biraz. tabi hergun boyle degil ama iste uzuldum kizim cok agladi okula gitmek istemiyor. ogretmen asabi gibi duruyor zaten gorunce insana. ama yapmacik guluyor bizim yanimizda.
Bana sormadiniz ama benim oğlum da ilk kreşe basladigin da grupça oynanan bu hani dönmeli ,el ele tutusmali ,danslı oyunlar oluyor ya hiçbirine katilmiyordu. Öğretmeni gozlemleyecegini eğer grup içine girmekte sıkıntısı varsa uğraşacağına ama sevmiyorsa da zorlamayacagini söylemişti. Ki benim oğlum cidden sevmiyordu o tarz oyunları. Şu anda 2. Sınıfa gidiyor hala hoşlanmaz ,o oyunlara katılmaz. Yan i bazı çocuklar bazı şeyleri sevmeyebiliyorMerhaba ben sizin fikrinizi merak ettiğim için yazmak istedim oglum 5.5 yaşında 2016 aralık sonu doğumlu yani .1.sınıfa başlamıştı ama 3.haftaya girmeden hatadan döndük ve aynı okulun bahçesinde olan anaokuluna geçiş yaptırdık sorun şu ki her gün bir şikayet mesajı geliyor hocamızdan;( kagan oyunu cok seviyor ama etkinlik yapılacaksa ben onu yapmak istemiyorum diyormuş hatta birkeresinde her zaman sizin kurallarınız geçerli olamaz bizimde kurallarimiz olsun demiş her Allahin günü konuşuyorum ben ayrı babası ayrı en sonunda acaba başka bir sorun mu var diye pedagog randevusu aldim yatin once ben görüşeceğim .
Yalnız birsey fark ettim hocamız bana foto attı boyama kitabında kagan boyama yapmamış bunu pedagoga gösterim dedi hocam dedim kagan renkleri biliyor degil mi ?evet biliyor ama kalem tutması lazim dedi boyama için pastel boyaları vermiş. Ben de çocuğun evde kurşun kalem ile yaptığı resimleri attım ve anlattım boyama kitabını sevmiyor boyamak da bizim zorumuzla ama resim yapıyor kurşun kalemle dedim cevap himm oldu sonra cocuk size birsey anlatırsa once bana sorun dedi hayal gücü geniş dedi.meslekte ilk deneyimi olduğunu bugün ogrendim gecen yıl da anaokuluna gitmişti ve müdürlerin arayıp tesekkur ettiği bir veliydim aklım cok karisti
Öğretmeni ile acil konusun işinize karışmak değil niyetim ama işinizi yaparken düzgün yapın mivalinde bir konuşma yapın gerekirse idare ile görüşündun kizim okuldan geldi 5 yas... deli gibi agliyor hickira hickira ne oldu dedim yapistiricimin agzini acik birakmisim bagirdi ogretmen dedi. arkadasinin annesini aradim kizina sormus cok bagirdi demis .. mesela sinifta yaramazlik yapan bir arkadasina da soyle ceza vermis okulun parkina gitmisler sen oturuyosun demis herkes oynamis parkta onu banklar varya parktaki orda bekletmis. ne kadar beklettigini kizim bilmiyor tabi once biz sinifa cikana kadar bekletti dedi yani tahminim 30 dk sonra bilmiyorum ne kadar bekletti dedi. kiz bi ara cezam bittimi kalkayimmi ogretmenim demis hayir demis. ogretmenimiz sert mizacli. disiplinymiste biraz oyle diyor kendi hakkinda. bu davranislar hakkinda ne dusundunuz. genel olarak cocuklar korkuyor ogretmenden biraz. tabi hergun boyle degil ama iste uzuldum kizim cok agladi okula gitmek istemiyor. ogretmen asabi gibi duruyor zaten gorunce insana. ama yapmacik guluyor bizim yanimizda.
Sadece yaşadığınız soruna önerim olacak. Maalesef ki bir sınıfta en çok 2 kaynaştırma öğrenci bulunma koşulu oluyor. (Bazen ikiden fazlası bile olduğu hatta) kaynaştırma öğrenciniz için okulunuzda özel öğretim öğretmeni varsa destek almanızı, yabancı öğrencileriniz için alabiliyorsanız YTÖ sertifikanız yoksa onu almanızı tavsiye ederim. Bu eğitimde dinleme, materyal kullanma etkili iletişim yöntemleri veriliyor. Özel ders alma şansınız da olur bu eğitim ile.bu forumda hep öğretmenler kötüleniyor. asla empati yapılmıyor yargılanıp asılıyor.. sizin gibi düşünüyorum, gün içinde binbir parçaya bölünüp velisinden müdürüne herkesi ayrı ayrı memnun etmemiz gerekiyor. çocuklar kavgaya tutuşunca ayırmamız bile suç oluyor. bu anlattığım da benim sınıfım. önerisi olan varsa çok memnun olurum.
Mahrum bırakma davranış problemine yönelik uygulanan ilk strateji olmamalı. Öncelikle açıklama ,konuşma. Tekrarı halinde düşünmesi için zaman verme gibi eylemlerden sonra evet tekrarlanıyorsa yapılabilir ama ilk seçenek o değil yaklaşık 18 tane strateji var bunun için ama bunların sıralaması ve bütüncül olması mühim ki olumsuz davranışlardan hem arkadaşları hem siz az etkilenin.Mahrum birakma bence en masum cezalardan. Bende kullaniyorum bazen. Ama 5 yas cocuk icin cok uzun bir sure yarim saat.
Bagirma azarlama kismi ise asla kabul edilemez.
Bugun her hatasinda azarlanan cocuklar yarin herseye bagirip cagiran yetiskinler oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?