anaokulu ogretmeni ceza vermesi

bu okul öncesi öğretmenlerin gerçekten emeği çok büyük. kendimi düşünüyorum da asla yapamazdım herhalde.
+1
Ben de asla yapamazdım. Bir bilgisayar kullanır gibi işin bilimini pratiğe dökmek çocuklarla yapılması aşırı zor bir iş. Yönetemezdim ve başarısız bir öğretmen olurdum

bu kadar sert tepkiyle eğitim olmaz bizde o yollardan geçtik varoş okullarında öğretmenlik yaptık .eğitimde elbet disiplin olur lakin zorbalıkla disiplini bir tutmayalım .. muhtemelen öğretmen özünde çok sinirli şiddete başvurmamak için ağır ceza veriyor binevi kendini de frenliyor bana kalırsa kendisi dahada problemli

Ay teşekkür ederim, çok mutlu oldum

Olay aslında ne biliyor musun? Ben 25 yaşımdan sonra bu mesleği yapmak istediğime karar verdim. Gerçekten istediğim için aldığım bütün eğitimi, henüz başında da olsam ilerlemeye başladığım kariyerimi kenara koyup ordan zorladım, burdan zorladım, çok çabaladım ama bir şekilde elde ettim. 18 yaşımda mesleği seçip 21’imde başlamış olsam, önceki yaşanmışlıklarım olmasa böyle olur muydu, bu kadar keyifle yapar mıydım bu işi bilmiyorum. Evet mesleğimizi 18 yaş civarı seçiyoruz bir çoğumuz. Ama ne kadar bilinçli seçebiliyoruz asıl mesele bu. Eğitim sistemi bizi bu bilince maalesef ulaştırmıyor. Yeteneğimize göre bize alanlar açmıyor. Bahtımıza ne çıkarsa onu okuyoruz, cesaretimiz ya da imkanımız yoksa da sevmediğimiz bir işte 30 sene ruhumuzu öldürüyoruz. Sonra bu insanlar neden bu kadar mutsuz ve agresif diye düşünüyoruz.

bu okul öncesi öğretmenlerin gerçekten emeği çok büyük. kendimi düşünüyorum da asla yapamazdım herhalde.
Ben de yapamazdım kesinlikle. Genel olarak çocuklarla iyi anlaşan biriyim üstelik ama ilkokul ve okul öncesi öğretmeni kesinlikle olmak istemezdim. İşini kötüye kullanıp çocukları dövenler de var onları saymıyorum ama emekleri cidden çok büyük.
Her ne kadar küçük ve hayata hazırlıksız çocukları eğitip onlara bir şeyler katmak çok muhteşem görünse de pratikte çok zor herkes hakkıyla yapamaz.

Sistem baştan çürük işte. Ama 18’inde biri de öğretmenlik yapıp yapamayacağını çözebilir bence. Ben kendimi bildim bileli farkındayım mesela bunun. Asla öğretmen olamam. En en iyi akademisyen olurum, onda başarılı olurdum sanırım. Ama lise düzeyi dahil eğitim veremezdim. Yapı ve kişilik ile ilgili bence. Soğukkanlı olmak en önemlisi sanırım

Hala meslek kıyaslamasına giriyorsunuz.Ben öğretmen öğrenciye bağırsın demedim.Öğretmenlik burada yazılan bir örnek üzerinden diğer mesleklerle kıyaslanamaz dedim.Aynı şekilde doktorlukta kıyaslanamaz.Onun tatili var bunun yok gibi cahilce yorumda yine kimse bulunamaz.Öğretmenlik diğer mesleklerden daha kolaymış kime göre ?? Size göre?? Pardon da siz bilir kişi misiniz? Her mesleğin kendine göre bir zorluğu var.Biri diğerinden daha kolay yada daha zor değil.Kıyaslama yapamazsınız.

“Başka hangi meslekte bunlar var?” Diyerek meslek kıyaslamasına siz girdiniz. Kendi yaptığınız şey ile beni suçluyorsunuz. Cahilce yorumun kime ait olduğu burada netleşiyor.
Ben bilir kişi değilim, bana inanmıyorsanız aha dayıya sorun, kendisi öğretmen KudrAlobar

Öğretmenliğin zaten mesleki özellikleri gereği diğer mesleklerden daha rahat olması gerekiyor. Herhangi bir konuda sıkıntısı olan öğretmen çocuğa da faydalı olamaz.

Siz de çocuklara bağıran öğretmenleri aklamaya çalışmak yerine mesleğe leke süren bu tarz kişilere karşı çıkın, en fazla onlar zarar veriyor. Bağıran ve bunu normal bulan bir öğretmen iseniz de bir zahmet istifa edin. Kimse sizin nazınızı çeksin diye çocuğunu okula göndermiyor.

Ben bu yorumu yapan kişinin öğretmen olduğuna inanmak istemiyorum.Siz öğretmenlik bölümü mezunu musunuz?

Ben bu yorumu yapan kişinin öğretmen olduğuna inanmak istemiyorum.Siz öğretmenlik bölümü mezunu musunuz?
Of tamam, en zor iş sizinki, mahvoldunuz, kahroldunuz, o yüzden bağırın milletin çoluğu çocuğuna. Ama dikkat edin benim gibi biri olmasın o çocukların anası babası.
Madem bu kadar zor, istifa edin. Zorla yaptırıyorlar sanki mesleği.

Başta siz kıyasa girdiniz öğretmenlik ile diğer meslekleri kıyasladınız benim cümlem ona verilen bir cevaptı.Yorumlarımın içinden cımbızla laf çekmeden önce kendi yorumunuza bakın isterseniz.

Bir daha söylüyorum sanırım bir kere söyleyince anlaşılmıyor.Ben bağırılması doğrudur demedim.Dediğim şey şu kimse olayı net olarak bilmeden bir öğretmeni yargılayamaz dedim.Gerçekten bağırdığı mı çocuk mu abartıyor bunu nerden biliyorsunuz ?
İstifa edip etmemek sizin insiyatifinizde değil.Size soracak değil insanlar istifa edip etmeyeceğini.

Ben çözememiştim. Ailem çok ısrar etti tercihler yapılırken, ben öğretmem olamam diye tutturdum olurmuşum

Özellikle başka yerlere çekmeye çalışıyorsunuz.Ama ben en zor meslek öğretmenlik demiyorum hanımefendi.Ben Türkçe konuşuyorum ya.Her mesleğin kendine göre zorlukları kolaylıkları vardır.Kıyasa gerek yok diyorum anlaşılmıyor mu ?

Benim nasıl bir öğretmen olduğumu nereden biliyorsunuz yine bilir kişi olmuşsunuz gördüğüm kadarıyla.

Ben meslek kıyaslamadım orada. Meslek mensuplarının tepkilerini kıyasladım. Çocuğa bağırabilen gitsin iş arkadaşına da özel sektörde bağırsın sıkıyorsa dedim. Dil bilgisi kuralları ve imlanız kadar anlayışınız da kötü. Öğretmenlik mezunu musunuz? diye insanları darlıyorsunuz ama bağlaç yazımından, “inisiyatif” kelimesi yazımına kadar haberiniz yok.
Çocuk abartıyorsa da iyi öğretmen bunun yolunu bulur ve süreci yönetir. Bana sormazsanız sormayın, bu tavırda olduğunuz sürece istifa etmesi gereken biri olacaksınız. “İşim zor” diye ağlaşıp çocuklara şiddeti meşrulaştırmanızın faydası yok.

Kıyasa gerek yoksa neden “başka hangi meslekte mesai sonrası velilerle uğraşılıyor?” diye soruyorsunuz? Türkçe konuşup anladığınıza emin misiniz?

Beni hiç ilgilendirmiyor nasıl bir öğretmen olduğunuz, benim ya da yakınlarımdan birinin çocuğuna denk gelmediğiniz sürece. O zaman yakından ilgilenirim. Bol bol ballı sıcak su için. Bağırmaktan boğazınız acımıştır.

öğretmenlik mezunu değilim ama devlette 2 yıl ücretli öğretmenlik yaptım mesela. çatır çatır 2 sene haftada 31 saat derse girdim +1 rehberlik de dahil. kurs da açtım. sınıfım da vardı. öğrencilerimi gezilere vs her yere de götürdüm. o yüzden mesleğin içeriği hakkında çok net yorum yapabileceğimi düşünüyorum ben. sizce yapamaz mıyım?

Yaptığınız düpedüz kıyas ve hala kıyas yapmadım diyorsunuz.Dil bilgisi kuralı konusunda da bilir kişisiniz anladığım kadarıyla.Anlayışım benim mi kötü siz kendi anlayışınıza da bir göz atın isterseniz.Bu kadar başkalarını yargılamak yerine öz eleştiri de işe yarayabilir diye düşünüyorum.
Ben insanları darlamadım ayrıca sadece bir soru sordum.Soru sorunca darlama mı oluyor?

Bu tavırda olduğum sürece istifa etmek zorundaymışım evet bilir kişi olarak istifa etmem gerektiğine de karar verildi( benim nasıl bir öğretmen olduğum konusunda en ufak bilginiz olmamasına rağmen ) böyle her konuda bilirkişi gibi konuşmak neyin nesi ben asla anlamıyorum anlamayacağım da.

3.yazışım işimiz zor asla demedim sadece her mesleğin kendine göre zorlukları vardır kıyasa gerek yok dedim.Bir kez daha yazarsam anlaşılır mı acaba ? Hiç sanmıyorum ama

Ya siz benim bağırdığını nerden biliyorsunuz hanımefendi ya.Hayal mi kuruyorsunuz napıyorsunuz ben sizi anlamadım.Ben bağırmak normaldir dedim mi? Şaka gibi ya

Ben size bişey demiyorum diğer arkadaş işimiz çok rahat demesine inanamadım sadece çok rahat olmadığını siz de bilirsiniz.Sizce çok mu rahat ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…