Anaokulu öğrencisi annesine 'ölmek' istediğini söyleyince gerçek ortaya çıktı

Kozlenmis patates

Güçlü bir kadın:)
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2010
5.146
13.429
448
DHA
Yayınlanma tarihi: 29 Nisan 2016 Cuma

20 gün önce müftülük görevlileri tarafından Gazi Anaokulu'nda düzenlenen seminer, iddiaya göre anaokuluna giden 6 yaşındaki bir çocuğun annesine 'ölmek' istediğini söylemesi üzerine ortaya çıktı. Konferansın ardından oğlunun yaşadıklarını telefonla Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar'a anlatan anne E.T., yaşananlar karşısında şok geçirdiğini söyledi.

Anne A., "Oğlum okuldan geldikten sonra, ilahi söylendiğini, dua okunduğunu söyledi. Cennete gitmenin ne kadar iyi bir şey olduğunun söylendiğini ifade etti bana. Öğretmeni aradığımda 'Değerlerimiz' adı altında bir seminer düzenlendiğini, öğretmenlerin bilgisi olmadan çocukların seminere sokulduğunu söyledi. 'İznim olmadan böyle bir şeye dahil edemezsiniz benim çocuğumu. kesinlikle bilgim yok' dedim. Tamamen okul müdürüyle ilgili bir durummuş, öğretmene de sürpriz olmuş. Okul müdürüne şikayetlerimi ilettim" diye konuştu.

'OĞLUM ÖLMEK İSTEDİĞİNİ SÖYLÜYOR'

Öğretmenleri ve arkadaşlarını seven çocuğunun eğitimine ara vermemek için istemeyerek de olsa okula göndermeyi sürdürdüğünü kaydeden anne E.T., telefon görüşmesinde şöyle devam etti:

"Aşı yapılırken, tiyatroya gidilirken bizden izin formu istenirken, böyle bir olay için izin istenmiyor. 'Çocuğun psikolojisini bozmaya nasıl hak buluyorsunuz kendinizde?' diye bir soru yönelttim okul müdürüne. 'Büyüklerimiz öyle uygun gördü' diye bir cevap geldi. Çocuğumu o kadar zor ikna ettim ki bu duruma. Çocuğum ölmek istediğini söylüyor. Şok oldum. 'Ben ölmek istiyorum. Bugün okulda dualar okundu. Cennetin çok güzel yer olduğu söylendi' dedi. 6 yaşındaki çocuğa söylenir mi bu? Çocuklara, 'En merhametli manevi kişilik kimdir?' diye soruyorlar. Çocuklar 'Atatürk' diyor. Oradaki görevli sesini yükseltip, 'Hayır, Peygamberimizdir. Siz yanlış biliyorsunuz. Atatürk değildir' diyor azarlar gibi."

'ÇOCUKLARIMIZIN DİNİ İSTİSMARINA KARŞIYIZ'

Eğitim-İş Başkanı Hakan Boyar ise ölüm ve ölümden sonraki yaşamın anaokulu yaşındaki çocuklarda telafisi zor durumlara neden olabileceğini belirterek şunları söyledi:

"Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda bu tip olaylar sıkça yaşanmaya başlandı. Acaba bu bir proje mi? Burası pilot olarak mı seçildi? Çocuklarımızın dini ve vicdani istismarına karşıyız. Çocuklarımızın üzerinden ellerini çekmelerini istiyoruz."

Gazi Anaokulu Müdür Yardımcısı Hatice Kartal ise yaşanan olayları yalanlayarak seminerde öğrencilere merhamet, insan sevgisi, hayvan sevgisi ve paylaşmanın güzellikleri ile ilgili konuların anlatıldığını söylemekle yetindi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Mersin Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi. Adem Koca, şunları söyledi:

"Bizim bilgimiz dışında bir konferans. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Müftülük arasında imzalanan protokol çerçevesinde düzenlenen bir konferans. Olayın basına yansımasından sonra inceleme başlattık. Soruşturma da akabinde başladı. Valilik gerekli görürse soruşturma genişletilecek" de http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...stedigini_soyleyince_gercek_ortaya_cikti.html

Şimdi bunu da dine yoranlar olacak. Ne var bunda dinimizi öğrensin diyenler olacak.

Bundan hoşlanmayanları göz ardı edemez kimse. Herkes kendi açısından bakarken, karşı tarafı da düşünsün bi zahmet.

Ben ki çocuğum 2,5 yaşında, çocuğuma Allah'ı, Hz. Muhammed'i öğretiyorum ama öyle uzun uzun anlatmalı değil, bak bu çiçeği Allah yarattı, O'na şükür edelim ve çiçeği sevelim, koparmayalım, onunda canı var şeklinde. Ya da Hz. Muhammed ismini telaffuz edip bikaç bişey diyorum. Ama uzun uzun değil.

Ama çocuğuma okulda bişey öğretilmesin ya öğretmesinler, orada bunu anlatan kişi ne kadar bilgili, çocuğa nasıl etki yaratır, ters teper mi diye düşünürüm. Bu kimsenin haddi değil. Din ile ilgili bir seminere gitçeksem ben de giderim ama yaş olarak küçükken onu çok zorlayacak bilgiler onda farklı etki yaratır, basit dille anlatmak gerekir. Bu adamlar ne kadar bilgili ki?

Benim cocugumda 6 bucuk yasinda Kurani Kerim okuyor sure ve dualri ezberledi farzlari sunnetleri ogrendi daha bu yasinda ama verilen egitim kurumdan kuruma degisiyor cocuklari etkileyecek bicimde olumden bahsedilememeli daha kucukler cunku.suan onu algilayacak yasta degil.egitimden egitime fark var tabi.karsilarinda kocaman cocuk var zannettiler herhalde

Benim kızım 6 yaşında ara ara ben ölmek istemem yaşlanmayım diye ağlar sizde yaşlanmayın falan der genelde de çocuklar böyle düşünür diye düşünüyorum .ama bu çocuk ölmeyi istiyor bu yaşta korkunç.herşey zamanı gelince öğretilmeli kesinlikle

ben de küçükken ölmek isterdim büyümeden önce , çocuklar cennete gider diye
ölemedik geç kaldık kısmet

konuya diyeceğim o yaşta çocuğa ölümü öğretmek gerekli mi? ya da ne şekilde öğretmek gerekli? bunlar çocuğun ilerideki kişiliği açısından çok önemli.anlamayacağı şeylerin ağırlığı altına almaları çocukları ne kötü

Bence çocuklara din eğitimi verecek insanların, psikoloji ve çocuk gelişimi hakkında bilgi sahibi olması gerekiyor.

Her yaşta her bilgiyi kaldıramaz insan.

Basit bir örnek, 6 yaşında bir kız çocuğuna ileride adet olacaksın, kanayacaksın dense oturur ağlar.

Cahil insanlar, saçma işler yapıyor. Olan çocuklara oluyor.

aynen öyle

Yaş olarak bazı kavramları anlatmak için küçük değiller yalniz dini eğitim isteyen aileler çocuklarını dini bilgiler verilen kreşlere gönderiyor.ordaki öğretmenler hem eglenerek hemde çocuğun kavrayacagı şekilde anlatıyor öğretiyor.
Dini eğitim isteyen ailelerde o yönden bir tercih yaparlar.bu yönde bilgisi olmayan çocuklar aniden böyle bilgiler alınca kafaları karışabilir.
Sınırsız hayal güçleriyle korkabilir yada zarar gorebilirler.
Herkes işini yapsa yeter aslında...

Ben kızıma işte bir şekilde anlatmaya çalışıyorum anlayacağı şekilde ölümü bir gün anne sen yaşlanma falan diye başladı ben ölmeyim falan şu kadar yıl sonra daha çok var gibi işte atıyorum 90 yıl sonrayı anlamıyor ki sonuçta çocuk bende sen ölmeyeceksin ölümsüzlük iksiri vericem sana dedim devamında o zaman yapayanlız kalırım siz içmeyeceksiniz diye başladı ağlamaya ne yapacağımı valla şaşırdım şimdi bu çocuğa ölümü nasıl anlatıyım ben

Cennetin güzel bi yer olduğu anlatılır ama sadace burası değil yaptığımız güzel amelir sebebiyle olduğu anlatilmasi lazim yani aslolan cennet degil saglam güvenilir hayırsever ibadetlerine bağlı birey olmak olmali kısacası iyi insan olmak

ben kucukken her ulkenin farklı bir Allahı var sanıyordum kimseyede soylemedim boyle bildigimi herkes oyle biliyor sanardım.. sandım da ne oldu simdi guluyorum yani bazı seyler cocuklara agır gelebilir bırakın kendi dunyalarına ilerde zaten bir takım seyleri daha iyi idrak etmeye basladıklarında kendileri arastıracaklar bu yaslarda onlara dogayı koru copu sokaga atma kotu sozler soyleme hayvanları sev kotu davranma gibi seyleri ogretsek yeter ya yetiskin bir bireyin bile inancla ilgili anlayamadıkalrı soru isareti olan bir cok konu varken cocuga suan icin cenneti anlatmak dogru degil ustelik yaptıgı iyiligi bile sonunda bir mukafatı oldugu icin yapacaktır belkide buda dogru gelmiyor bana

"'Değerlerimiz' adı altında bir seminer " bir yerlerde bu ve benzeri isimler altında bir seminer veriliyorsa çocukları koşarak uzaklaştırmak lazım, okul yönetimi ne hakla ailenin izni öğretmenin bilgisi olmadan çocuklara böyle bi seminer verir

gerçi adı seminer olmasada ailenin haberi olmadan yok hikaye kitabı yok tiyatro diye çocuklar istismara maruz kalıyor bu yine açık olmuş

şimdiki en basit düzeyde hikaye kitaplarına bakarsanız ne saçmalıklarla dolu

O yüzden ailelerin algıları çok açık olmalı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…