Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Anaokulu kayıtt

Anasınıfı yazmak istemiştim Ankara'dayım bu arada

Inşallah öyledir.tam olarak bilgi de vermedi.hesap numarası verdiler yatırmam için okul temizlik malzemesi hizmetli parası için alıyorlar diye biliyorum

Kayıt parası dediyse kesinlikle aidat parası değildir. Onu ayrıca isteyecektir. Kırtasiye için demedikçe yine ya para ister ya da liste verir. Kayıt parası dediği şey aslında okula bağış. Devlet okulun tüm ihtiyaçlarını karşılamıyor. Çünkü okulun yardım toplayacağını öngörüyor. Sizden de bağış istiyor müdür bey

Bende geçen sene verdim anaokulu kayıtta, 450 tl. Devlet okulu. Bankaya yatırdık, resmi birşey yani.
Yalnız otizmli çocuk o okula uyum sağlayabilecek mi, özel eğitime gitmesi gerekmiyor mu, raporunuz özel eğitimde geçerli olur sanırım. Birde 4 yaş çocuğunuz için erken , orda 6 yaş çocuklar olacak, uyum sağlaması cok zor olur bence

Bnde kızlarımı yazdrmak için gittim 130 okul kayıt 50 gezi parası dediler her ay 180 verecekmiş normal mi bilemedim hiç

bimere yazın ve milli eğitim müdürüyle görüşmeye çalışın. günümüz eşkiyalarıyla uğraşmak daha zor 450 tlye kayıt mı olur?

Arkadaşlar anaokulunda müdürlük yapmış biri olarak konuşuyorum.. Devlete bağlı anaokulları yarı bağımsızdır yani bütün masrafları devlet karşılamaz okula ayrılan belli bir bütçe vardır o bütçe de hiçbir zaman yetmez.. Odun kömür okulun faturaları falan müdür okulun bütçesinden öder.. Ben şimdiye kadar hiç kayıt parası istemedim velilerden.. Aidatı bile zor topluyordum o da 35 tl gibi cüzi bir miktar iken.. O ilk istenilen para okulun genel ihtiyaçları için istenmiş olabilir..

Peki her ay 130 aidat 50 de gezi parası istenmesi normal mi oluyr bana biraz fazla geldi anaokulu için

Ayrıca tuvalet eğitimi olmayan çocukların kaydı alınmaz.. Arkadaşın dediği gibi eğer alırsa size inisiyatif tanınmış olur.. Eğitimde fırsat eşitliği vardır.. Kayıt için ön şart çocuğun ayının tutması ve tuvalet eğitiminin olmasıdır..

Peki her ay 130 aidat 50 de gezi parası istenmesi normal mi oluyr bana biraz fazla geldi anaokulu için

Aidat miktarlarını her sene ilçe milli eğitim belirler.. Yani bulunduğunuz il ve ilçenin ekonomik durumuna bakılarak belirlenir bu.. Dediğim gibi ben küçük bir ilçede görev yaparken 35 tl alıyordum bu sene..

Aidat miktarlarını her sene ilçe milli eğitim belirler.. Yani bulunduğunuz il ve ilçenin ekonomik durumuna bakılarak belirlenir bu.. Dediğim gibi ben küçük bir ilçede görev yaparken 35 tl alıyordum bu sene..
50 tl ye aile birliği karar vermiş mümkün mü bu peki

İnsanlar evlerine envayi çeşit şey alır ama eğitime para harcamaz
Hem sizin çocuğunuz için uygun olmayabilir kendisi ve diğer çocuklar için
O okulda temizlik oksın diyorsanız o parayı vermelisiniz

Her ay 50 liralık nereye götüreceklermiş ne sacma.
İhtiyac hasıl olduğunda toplanmaz mı o para

Her gezinin ücreti 10-15 lira arası değişir. Her hafta geziye gidiliyorsa sürekli para toplama olayı olmasın diye aidatla beraber alınıyor olabilir.
Anaokuluna verilen hiç bir kuruş saçma değil aslında, dolu dolu çocuklara harcanıyor hepsi.

Bakın bu durum milli eğitimin iki yuzlulugudur. Velilerden kayıt esnasında para alınmayacak diye kural koyarlar ama okulların hicbir ihtiyacını karşılamazlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…