- 4 Kasım 2016
- 407
- 537
- 34
Toplu aidat alınıyor anaokullarında. Sizin RAM dam raporunuz var siz ücretsiz yararlanacaksınız bu sizin hakkınız iyice araştırmadan kabul etmeyin Aidat ücretiniMerhaba bugün oğlumu anaokuluna kaydetmek için okula gittim.müdür 450 lira kayıt parasi verileceğini söyledi.oğlumun otizm raporu var.rehberlik araştırma merkezinden okul için bir kağıt alarak para almadan kaydedilebileceğini duymuştum.ama öyle bir şey yok dedi müdür.ram merkezine gitmemi söyledi.eylulun ilk haftası gelin dedi beni mi oyalamak istedi.o zamana kontenjan dolar zaten.bu kayıt parası çok geldi arkadaşlar ve zorunlu olmadığını ve devletin artık bunu kaldırdığını biliyorum ama halen daha zorunluymuş gibi istiyorlar yoksa kaydetmiyorlar.ne yapacağımı bilemiyorum.eşim de çocuk küçük daha gönderme diyor.4 yaßinda alti halen daha bezli.idare de bunu baska birine belirttiğimde siz burda olursunuz veya eviniz yakında biz sizi çağırırız dedi.buna da raziyim.yeter ki gidebilsin.bu sene anaokulu yaşı gelecek sene de gitsin diyorum.okula başlayana kadar alışır diyorum birşeyler öğrenir ama hep bir engeller çıkıyor.kayıt işini ne yapayım bu sene yollamalı miyim
Merhaba bugün oğlumu anaokuluna kaydetmek için okula gittim.müdür 450 lira kayıt parasi verileceğini söyledi.oğlumun otizm raporu var.rehberlik araştırma merkezinden okul için bir kağıt alarak para almadan kaydedilebileceğini duymuştum.ama öyle bir şey yok dedi müdür.ram merkezine gitmemi söyledi.eylulun ilk haftası gelin dedi beni mi oyalamak istedi.o zamana kontenjan dolar zaten.bu kayıt parası çok geldi arkadaşlar ve zorunlu olmadığını ve devletin artık bunu kaldırdığını biliyorum ama halen daha zorunluymuş gibi istiyorlar yoksa kaydetmiyorlar.ne yapacağımı bilemiyorum.eşim de çocuk küçük daha gönderme diyor.4 yaßinda alti halen daha bezli.idare de bunu baska birine belirttiğimde siz burda olursunuz veya eviniz yakında biz sizi çağırırız dedi.buna da raziyim.yeter ki gidebilsin.bu sene anaokulu yaşı gelecek sene de gitsin diyorum.okula başlayana kadar alışır diyorum birşeyler öğrenir ama hep bir engeller çıkıyor.kayıt işini ne yapayım bu sene yollamalı miyim
Herkes istemeye gelince istiyor hijyen istiyor, ilgi istiyor, iyi eğitim istiyor. Paradan haber yok. Zannediyorlar ki devlet her şeyi karşılıyor. Ya da bu paraları öğretmenler müdürler yiyor. Okulda içtiğimiz suyun çayın parasını her ay hesaplayıp veririz okulun parası okula öğrencilere harcanır. Nedense boşa para vermek gibi görüyorlar kayıt parasını.Anaokulunu bilmem ama ... Anasınıfı belli yaşlara ücretsiz ve zorunlu oldu. Ama para almamak mümkün değil ki.. Oyuncaklar Ne ile aşınacak? Halılar nasıl yıkanacak? Yardımcı hangi parayla tutulacak? Karton bitti nasıl alınacak... öğretmenler çoğu şeyi zaten cepten veriyor ama bu söylediklerim çok pahalı şeyler. AYRICA devlet anasınıfılarına para yardımı yapmıyor. aidatını da kaldırdı tamamen başı boş bıraktı. Lütfen biraz anlayış gösterin( öğretmenlere yazık.
Ben bunu söylediğimde böyle bir şey olmadığını duymadığını söyledi yanımda birini aradı karşılıklı anlaşmalı gibi konuştular sonra bana ram dan önce çocuğun anaokuluna gidebilir kağıdını getir eylülün ilk haftası gel dedi.ozamana kadar zaten kontenjan dolmuş olcak isimler panoya asılmış olucak beni oyalamak için söyledi normalde ilk konuştuğumuzda yaşı uygun demişti para konusu olumsuz olunca ram'a yönlendirdiToplu aidat alınıyor anaokullarında. Sizin RAM dam raporunuz var siz ücretsiz yararlanacaksınız bu sizin hakkınız iyice araştırmadan kabul etmeyin Aidat ücretini
Ben bunu söylediğimde böyle bir şey olmadığını duymadığını söyledi yanımda birini aradı karşılıklı anlaşmalı gibi konuştular sonra bana ram dan önce çocuğun anaokuluna gidebilir kağıdını getir eylülün ilk haftası gel dedi.ozamana kadar zaten kontenjan dolmuş olcak isimler panoya asılmış olucak beni oyalamak için söyledi normalde ilk konuştuğumuzda yaşı uygun demişti para konusu olumsuz olunca ram'a yönlendirdi