• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu faciamiz

Merhaba kizlar
Dünden beri hastanedeyiz oğlumun pipisi eve geldiğinde kızarık ve şişti anne açıyor dedi endislendim hemen hastaneye koştuk doktor penis tranvasi dedi darbe alınmış dedi
Ben de darbe olmadığını söyledim sonra oğlum ağlamaklı olarak doktora Hamit benim pipime vurdu dedi sok oldum hemen idrar tahlili derken idrarında kan ve enfeksiyon çıktı 8 saat hastanede kaldık tahliler başka hastaneye yönlendirmeler derken krem verip gönderdiler bu saate ultrason yok diye kendi doktorumuz sünnet iltihabı dedi sünnet ettirmek gerekli dedi
Kreşe söylüyorum yok diyorlar ben hep baslarindayim öyle bişey olmadı kesin bir dille ve hala bu saat olmuş arayan soran yok gelmedi diye oğlum keisnlikle gitmek istemiyor bu kreş çok iyi şartlarda diye buraya verdim kredi çektim üstelik oğlum eve geldiğinde kurt gibi aç oluyor yemek uedimi diyor evet yedi diyorlar üstelik 10 etkinlik varsa 3 ne katılmış görünüyor fotoğraflarda oğlum çekingen içe dönük bir çocuk açılması daha iyi olması için özel ilgilenilsin istediğim için bu kreş için kredi cektim senelik 20 bin TL oda zar zor o fiyata indirdik ben şimdi ne yapayım yani buradaki devletin kresine mi göndereyim zaten önceki konumdan hatırlayanlar olabilir eşim calismiyor gelen kiralar ile idare ediyoruz ben bu şartlarda çocuğum iyi olsun diye uğraşıyorum anne olarak ne yapmalıyım kizlwr 6 aylık bir kızımda var
Enfeksiyon çıkmış ya. Enfeksiyon olunca kızarır ve acır zaten. Oğlundan biliyorum. Ayrıca darbe alınca kizarabilir tabi ama enfeksiyon olmaz. Siz kreşe başka konularda tepkilisiniz bu da bahanesi olmuş. Özel okullar icin para veriyorum diye çok beklentimiz olmasın. Onlar ticari kaygı taşıdığından hic olumsuz birşey söylemezler. Ben meb de okul öncesi eğitimi öğretmeniyim ve netim. Çocuk hakkında olumsuz da olsa herşeyi söylerim. Söylerim ki Veli ogretmen işbirliği ile uygun olmayan davranışı gelişimi vs düzeltelim. Zaten böyle olmalı. Hatta çocuk düştüyse bir yerini vurduysa özellikle söylerim ki Veli takip etsin. Allah korusun çocuğa aldığı darbden birşey olmadin diye. Belilerde ki bu özel okula verme mantığını anlamıyorum. Devletin 3/6 yaş son derece donanımlı anaokulları varken ticari kaygı taşıyan okula vermek bana saçma geliyor. Üstelik devlette ki öğretmenler okul öncesi eğitimi öğretmenliği (lisans) mezunu. Ama özelde ki bir çok okul az ücretle çalıştırdığı için ya kız meslek lisesi ya da 2 yıllık AÖF çocuk gelişimi mezunu kişileri çalıştırıyorlar. Bakın kişi diyirum öğretmen demiyorum. Çünkü onlar öğretmen değil. Alın çocuğunuzu devlet okuluna verin kafanız rahat eder

Benim kucuk oglum krese gitmek istemiyordu, sanirim 3 yasindaydi o zaman.. cocuk birden agliyordu gitmek istemiyordu.. birde oncesinde cok
Istekli giderdi.. meger bi cocuk siddet uyguluyomus.. cocuk kendisi ozel bir cocuktu ama iste bunu benim oglum bilemezdi.. ozellikle almadim
Onu o kresten. Cunku bizi yoran insanlar her yerde varlat is hayatida dahil.. dedim bu cocuk ilkokula gidincede boyle cocuklar olacak.. surekli okul degistiremem.. gitti ve zamqnla tepki vermeyi ogrendi..

Senin cocuguna gelecek olursan ozel bir bolgeden almis darbeyi.. ben digerleri gibi cocuk yalan soylemez demeyecegm cunku cocuklar yalan soyler..iyice arastirin ve okul yonetimine biraz baskici olun ve baska bir okula verin.. cunku buyuk bir olay olmus ve bu travma olusturabilir
Cocugunda.. orda devam
Etmesi
Dogru degil
Bencede..

İlk stajımi özel anaokulunda yaptım.
O kadar özel ki Muhitin en seçkin aileleri çocuklarını gönderiyor.istedikleri an kamera ile çocuğu görüyorlar.bundan 15 yıl önce aylığı 5 bin liraydı o kreşte.
Kameralar var.5 stajyer,7 öğretmen,2 müdür vardı.
Ben orda yaşadığım durumu hiçbir kreşte,anaokulunda yaşamadım.
O stajı tamamlayamadan okulu bıraktım.
Liseyi o kreş yüzünden bitiremedim.
Her yere şikayet ettim o kreşi,mühür vuruldu ama birkaç ay sonra açıldı.velilerde devam etti çocukları göndermeye.

Demem o ki.özel falan hikaye.devlet olsun yada özel olsun.iyice araştırmak lazım.okulu gidip görüp begenmekle olmuyor maalesef.
Ama çok değerli,çok ilgili,çok saygıdeğer öğretmenlerimiz,okullarımız var haklarını yiyemem.
Çocuk bu konuda asla yalan söylemez.
Evet o Hamit sizin oğlunuza vurmuştur ama belki bir hafta önce belki dün.zaman kavramını yanlış soylebilirler.
Öğretmenler bu konu da ne kadar uzak ve ilgisiz kalsak iyi diye düşünmüşlerdir.Bazı yerlerde şahit olmustum.ispat olmadığı sürece rahatlar.uzerine dusmessek aile de bize inanır diye düşünüyor olabilirler.

Benim çalıştığım özel kreşte kamera vardı ama kayıtlar saatlik ayarliydi.bir saat sonra o kayıt hafızadan silinir ve geri yükleme yapılmazdi.ayrica o yemek yedikleri yerler de falan kamera vardı ama kasenin içini gormuyordu kamera.cocuklar su,un,tuz ile yapılmış çorba içiyordu.veliler de aaaa benim çocuğum çorba içiyor diyordu.
Ebeveyn olarak daha dikkat olalım.
Lütfen o ilgisiz kuruma çocuğu göndermeyin.zaten ilgili olsa da göndermeyin çünkü çocuk istemiyor.bir çocuk mutlu olmadığı yerde isterse bundan sonra el üstünde taşınsın size karşı da güvenini kaybedecek ailem yine gönderdi diye beyninde yer edecek.

ben kreş ve sitemdeki başı boş çocuklarla ilgili konu açmıştım, burdan birisi bana çemkirmişti "başka çocuk seninkine en fazla ne yapabilir ki" demişti. bu çocuk o ortama giremiyor daha ne olması lazım? kreşi değiştirin. çocuğuma öğretmen hakaret etmişti gittim senetlerimi, tüm eşyalarımızı paşa paşa verdiler aynı gün.
Siz sana vurana sende vur evladım diyen çocuğu her girdiği ortamdaki diğer çocuklara vuran çocuğunu pedagog terapi gezdiren üye misiniz

Merhaba kizlar
Dünden beri hastanedeyiz oğlumun pipisi eve geldiğinde kızarık ve şişti anne açıyor dedi endislendim hemen hastaneye koştuk doktor penis tranvasi dedi darbe alınmış dedi
Ben de darbe olmadığını söyledim sonra oğlum ağlamaklı olarak doktora Hamit benim pipime vurdu dedi sok oldum hemen idrar tahlili derken idrarında kan ve enfeksiyon çıktı 8 saat hastanede kaldık tahliler başka hastaneye yönlendirmeler derken krem verip gönderdiler bu saate ultrason yok diye kendi doktorumuz sünnet iltihabı dedi sünnet ettirmek gerekli dedi
Kreşe söylüyorum yok diyorlar ben hep baslarindayim öyle bişey olmadı kesin bir dille ve hala bu saat olmuş arayan soran yok gelmedi diye oğlum keisnlikle gitmek istemiyor bu kreş çok iyi şartlarda diye buraya verdim kredi çektim üstelik oğlum eve geldiğinde kurt gibi aç oluyor yemek uedimi diyor evet yedi diyorlar üstelik 10 etkinlik varsa 3 ne katılmış görünüyor fotoğraflarda oğlum çekingen içe dönük bir çocuk açılması daha iyi olması için özel ilgilenilsin istediğim için bu kreş için kredi cektim senelik 20 bin TL oda zar zor o fiyata indirdik ben şimdi ne yapayım yani buradaki devletin kresine mi göndereyim zaten önceki konumdan hatırlayanlar olabilir eşim calismiyor gelen kiralar ile idare ediyoruz ben bu şartlarda çocuğum iyi olsun diye uğraşıyorum anne olarak ne yapmalıyım kizlwr 6 aylık bir kızımda var
Paranızı kurtarın.

Ayrıca kitkanaat geçinmeye çalışırken cocugumu pahalı kreslere de asla yollamam
Çocuğu olunca görürüz diye bikbikleyen tayfa olacaktır ama net cizgim görüşüm bu, evet görürsünüz.

Çocuklar yalan soylemez
Çocuk mu yalan söylemez? Çocuğun hayal dünyası kendisini her şeye inandirabilir. İnandığı (ama olmayan) bir şeyi söylemesi onu yalancı yapmaz belki ama çocuklar çok şık yalan söylerler. Cocugunuz,kardesiniz yok mu? Hiç mi bir çocukla aynı ortamda bulunmadiniz. Mesela çok inanarak odadaki oyuncağın ona göz kirptigini,herkes uyurken canlandığını söyler:)))
Hatta daha önce de yazmıştım KK'ya. Benim tanıdığım bir çocugun anaokulu hocası annesini arıyor,diyor ki "acinız buyuk,başınız sağolsun ama onun yanında böyle yapmayın. Çocuk çok etkileniyor"
Kadın da anlamıyor,neden basım sagolsun,ne oldu falan. Meğer çocuğu her gün kreşteki öğretmenine benim bir kardeşim daha vardı ama öldü. Onu toprağa koydular,annem her gün evde ağlıyor, falan diyormuş. Oysa annesinin düşük öyküsü bile yok. Allah bilir ne duydu da ne yorumladı çocuk 😅😅
Yani böyle seyler olabiliyor. Çocuklar da (olmayan bir şeye inanmak ve oldu diye anlatmak yalan sayilırsa) çokça kere yalan söyleyebilirler ...
Konu sahibi,size gelince. Zaten parayı odememissiniz. Bence alın çocuğu devlete verin. Olmayan parayla yirmi bin lira çekip cocugu kreşe göndermekten daha saçma bir şey olamaz. O yirmi binliranin da çok az bir kısmıyla eve yabancı oyun ablası alın,gelsin arasira hem oynasın,hem dil öğrensin. Benim Azerbaycanlı psikoloji mezunu bir arkadaşım var, çok donanımlı bir kız, İngilizcesi de anadili gibi. O da haftanın 3 günü ingilizce öğretmenliği yapıyor bir kursta, iki de anlaştığı aile var,onlara gidip ingilizce oyun ablalaligi yapıyor. Hiç de fahiş fiyarlar odemiyorlar,gayet normal bir ücret alıyor. Böyle şeyler araştırabilirsiniz

Merhaba kizlar

Çocuklar yalan söylemez, üstelik böyle bir durumda. Ben sizin yerinizde olsam büyük olay çıkarırdım. Öğretmenin size açık açık söyleyecek hali yok, konu ekmeğine dokunuyor olanları saklayabilir.

çocuklar yalan söylemez diyenlere sadece guluyorum, çevremdeki çocukların anneleriyle konuştuğumda öyle hikayeler anlatıyolar ki donakalıyorum nasıl bu kadar oyuncu olabiliyorlar diye.
çocuklar yalan söyler (yanlış bir şey olduğunu bilmeden) başları belaya girmesin diye söyler, kendilerine acınsın diye söyler, kendisi daha kötu bir şey yapmıştır ondan söyler, çocuklar yalan söyler.
işin aslını astarını öğrenmeden ortalığı birbirine katmayın, zaten doktora gitmişsiniz kanıtınız var bir şekilde. okulla iletişim kurun ve aslında ne olduğunu öğrenin,kamera kayıtlarını isteyin.

Ben zaten “burada yaşandı” diyen özel kreş duymadım.
Bir sene özel kreşe bir sene devlet ana okuluna gitti oğlum. Ben devleti sevdim. Olanı olduğu gibi aktardılar. İşini hakkıyla yapan insanları tenzih ederim özel okullar ticari kaygılarını önde tutuyorlar. Çok geçmiş olsun ama ben bir çocuğun başka çocuğa iftira atacağına inanmıyorum. Bence de paranızı geri almalısınız.

Çocuk mu yalan söylemez? Çocuğun hayal dünyası kendisini her şeye inandirabilir. İnandığı (ama olmayan) bir şeyi söylemesi onu yalancı yapmaz belki ama çocuklar çok şık yalan söylerler. Cocugunuz,kardesiniz yok mu? Hiç mi bir çocukla aynı ortamda bulunmadiniz. Mesela çok inanarak odadaki oyuncağın ona göz kirptigini,herkes uyurken canlandığını söyler:)))
Hatta daha önce de yazmıştım KK'ya. Benim tanıdığım bir çocugun anaokulu hocası annesini arıyor,diyor ki "acinız buyuk,başınız sağolsun ama onun yanında böyle yapmayın. Çocuk çok etkileniyor"
Kadın da anlamıyor,neden basım sagolsun,ne oldu falan. Meğer çocuğu her gün kreşteki öğretmenine benim bir kardeşim daha vardı ama öldü. Onu toprağa koydular,annem her gün evde ağlıyor, falan diyormuş. Oysa annesinin düşük öyküsü bile yok. Allah bilir ne duydu da ne yorumladı çocuk 😅😅
Yani böyle seyler olabiliyor. Çocuklar da (olmayan bir şeye inanmak ve oldu diye anlatmak yalan sayilırsa) çokça kere yalan söyleyebilirler ...
Konu sahibi,size gelince. Zaten parayı odememissiniz. Bence alın çocuğu devlete verin. Olmayan parayla yirmi bin lira çekip cocugu kreşe göndermekten daha saçma bir şey olamaz. O yirmi binliranin da çok az bir kısmıyla eve yabancı oyun ablası alın,gelsin arasira hem oynasın,hem dil öğrensin. Benim Azerbaycanlı psikoloji mezunu bir arkadaşım var, çok donanımlı bir kız, İngilizcesi de anadili gibi. O da haftanın 3 günü ingilizce öğretmenliği yapıyor bir kursta, iki de anlaştığı aile var,onlara gidip ingilizce oyun ablalaligi yapıyor. Hiç de fahiş fiyarlar odemiyorlar,gayet normal bir ücret alıyor. Böyle şeyler araştırabilirsiniz
Çocuklar gerçekten yalanın yalan olduğunu bilmediklerinde bile söylerler buna katılıyorum ama genelde bu vurma, itme gibi konularda isim de veriyorlarsa doğru oluyor. Maalesef.

Back