Çocuk mu yalan söylemez? Çocuğun hayal dünyası kendisini her şeye inandirabilir. İnandığı (ama olmayan) bir şeyi söylemesi onu yalancı yapmaz belki ama çocuklar çok şık yalan söylerler. Cocugunuz,kardesiniz yok mu? Hiç mi bir çocukla aynı ortamda bulunmadiniz. Mesela çok inanarak odadaki oyuncağın ona göz kirptigini,herkes uyurken canlandığını söyler:)))
Hatta daha önce de yazmıştım KK'ya. Benim tanıdığım bir çocugun anaokulu hocası annesini arıyor,diyor ki "acinız buyuk,başınız sağolsun ama onun yanında böyle yapmayın. Çocuk çok etkileniyor"
Kadın da anlamıyor,neden basım sagolsun,ne oldu falan. Meğer çocuğu her gün kreşteki öğretmenine benim bir kardeşim daha vardı ama öldü. Onu toprağa koydular,annem her gün evde ağlıyor, falan diyormuş. Oysa annesinin düşük öyküsü bile yok. Allah bilir ne duydu da ne yorumladı çocuk

Yani böyle seyler olabiliyor. Çocuklar da (olmayan bir şeye inanmak ve oldu diye anlatmak yalan sayilırsa) çokça kere yalan söyleyebilirler ...
Konu sahibi,size gelince. Zaten parayı odememissiniz. Bence alın çocuğu devlete verin. Olmayan parayla yirmi bin lira çekip cocugu kreşe göndermekten daha saçma bir şey olamaz. O yirmi binliranin da çok az bir kısmıyla eve yabancı oyun ablası alın,gelsin arasira hem oynasın,hem dil öğrensin. Benim Azerbaycanlı psikoloji mezunu bir arkadaşım var, çok donanımlı bir kız, İngilizcesi de anadili gibi. O da haftanın 3 günü ingilizce öğretmenliği yapıyor bir kursta, iki de anlaştığı aile var,onlara gidip ingilizce oyun ablalaligi yapıyor. Hiç de fahiş fiyarlar odemiyorlar,gayet normal bir ücret alıyor. Böyle şeyler araştırabilirsiniz