Kızım bir gün x bana vurdu diye geldi anaokulundan,cuma günüydü bütün haftasonu bunu durup durup söyledi. Hatta öğretmenin görmedi mi vs diye konuştuğumda,öğretmenim arkasını dönünce vuruyor demişti. Öğretmeni ile konuştum,böyle söylüyor,siz şahit oldunuz mu vs diyerek. Hayır choccy hanım görmedim ama bugün özellikle dikkat edeceğim,sizi de bilgilendiririm dedi. Akşam konuştuk okul çıkışı,yakalamış öğretmeni vururken,dogru söylemiş ben arkamı dönünce yapıyormuş konuştum ben ikisiyle de demişti. Tekrarlanmadı bir daha.
Çocuk yalan söyler,söylemez mevzusuna girmiyorum ama asla olmadı,olmaz vs demeleri bence sevimsiz. Düşünün öğretmenin bakmadığı anı özellikle kollayıp kızıma vuran arkadaşı vardı diye anlattım yukarda. Olabilir çocuk bunlar,birbirlerini itebilir,vurabilirler ama şu var ki size asla olmaz olmadı diyen kisi çocuğunuz bana arkadaşım vurdu diye gittiğinde,görmediyse yüzleştirme yada uyarma ,çocukları oturtup konuşma gereği duymayacak ,ona göre bu olay olmamış ki çözüm arasın.
Bilemiyorum bu şekilde olmamalı bence. Görmemiş olabilir,bunu kabul edebilmeli,böyle bir şikayet varsa 1 gün dikkatle gözlemlese zaten o çocuğun vurma huyu varsa onuda görecek,sizin çocuğunuza vurmasa başkasına vuracak illaki.
Bu şekilde hemen savunmaya geçmeleri hoşuma gitmezdi benimde.