- 13 Mart 2015
- 4.187
- 7.692
- 158
Siz şaka mısınız asıl? Üslubunuza dikkat edin mesajımı da dikkatli okuyun. Devlet vermiyorsa okuldakiler ne yapabilir? Kendi ceplerinden mi ödesinler? Sizin dediğiniz buraya çıkıyor.Şaka mısınız siz ya. Alenin verecek parası yoksa çocuğun eğitim beslenme hakkı yok mu. Ayrıca herkes devlete maaşından olsun dolaylı vergilerden olsun şakır şakır para veriyor niye bir de kamu hizmeti için para ödesinler
Zaten sıkıntı bu. Vergiler neden yansımıyor? Vergi yükü artarken eğitim, sağlık gibi temel haklarda yıllar içinde yine çok kötü durumlara geldik.Alınan vergiler okullara yansıyor mu? Hayır. Veli çaresiz ama idareci de çaresiz
Bence aidat kalkmamalıydı. Cidden bu devirde paranın olmadığı her yerde sıkıntı çıkıyorZaten sıkıntı bu. Vergiler neden yansımıyor? Vergi yükü artarken eğitim, sağlık gibi temel haklarda yıllar içinde yine çok kötü durumlara geldik.
Deprem bölgesi dışında verilmeyecek dendi bize ve evden gönderiyoruz. Yeni açılan bir okul bu yüzden bizi mi isletiyorlar merak ettim internette net bı haber de yok.
Eğer doğru ise bu durum tasarruf tedbirlerine masumların rizkindan kısarak başlamaları beni üzdü
Evet bizim müdürde yemek yardımı sadece deprem bölgesine yapılacak dedi ama bizden aidat alacak mecburum dedi bizde kabul ettik. Ayrıca yardımcı abla ve aşçı içinde vereceğiz aidatDeprem bölgesi dışında verilmeyecek dendi bize ve evden gönderiyoruz. Yeni açılan bir okul bu yüzden bizi mi isletiyorlar merak ettim internette net bı haber de yok.
Eğer doğru ise bu durum tasarruf tedbirlerine masumların rizkindan kısarak başlamaları beni üzdü
Bağımsız anaokulları 3 yaştan itibaren alıyorlarKaç yasinda alıyorlar anaokuluna konudan alakasız ama
Kreşler onlarda maşallah bİzim olduğumuz ilde 15 binden basliyor canım yaBağımsız anaokulları 3 yaştan itibaren alıyorlar
Hayır benim dediğim devlet anaokulu benim kızım başladı 2 gündür 3 yaşındaKreşler onlarda maşallah bİzim olduğumuz ilde 15 binden basliyor canım ya
Bizede aynı şeyi söylediler bizden 600 lira aidat istedi ama şimdi yemek desteğinin kalkmasıyla 200 300 lira daha aidatın artacağını söyledilerMayıs ayında sadece bakanın açıklaması var resmi hiçbir bilgi gelmemiş ana okullarına bnde kızımı yazdırdım şuan evden beslenme koyuyoruz geçen sene iki ay yemek ödeneği gelmiş bu yıl henüz ne olacağı ile alakalı bilgi akışı yokmuş bizden de iki yüz lira temizlik abla ücreti adı altında her ay ödeme yapmamızı bekliyorlar ama herşey muaamma yazılı açıklama bekliyoruz diyorlar
Biz evden beslenme hazırlıyoruz keşke okulda verilse hazırlayacağımız listeyi görseniz gulersiniz çok saçma bir kek bir kapalı paket meyve suyu tarzı hepsi karbonhidrat ve benim kızım sevmez yemezBizede aynı şeyi söylediler bizden 600 lira aidat istedi ama şimdi yemek desteğinin kalkmasıyla 200 300 lira daha aidatın artacağını söylediler
Bizde de aynı gibi dün kek süt vardı bugün yoğurt makarna verdiler Sabahçılara da çorba poğaça vermişlerBiz evden beslenme hazırlıyoruz keşke okulda verilse hazırlayacağımız listeyi görseniz gulersiniz çok saçma bir kek bir kapalı paket meyve suyu tarzı hepsi karbonhidrat ve benim kızım sevmez yemez
Dobuduk gibi olur cocuklar un yiye yiyeBizde de aynı gibi dün kek süt vardı bugün yoğurt makarna verdiler Sabahçılara da çorba poğaça vermişler
Evden hazirliycaksaniz niye liste var ki?Biz evden beslenme hazırlıyoruz keşke okulda verilse hazırlayacağımız listeyi görseniz gulersiniz çok saçma bir kek bir kapalı paket meyve suyu tarzı hepsi karbonhidrat ve benim kızım sevmez yemez
Çok haklısınız da şu an hizmetli yok kahvaltı yok ödenek yok ne yapacağız? Ben düşünüyorum isyan ediyorum ama yapılabilecek ne var sürekli sağlık için para kesiliyor devlet hastanesinde sıra bulamıyorum ya da kaliteli hizöet bulamıyorum250 TL 300 TL çok komik rakamlar gibi gözükebilir ama bu ülkede onu bile veremeyecek aileler var hala. Kaldı ki maaslarimizdan en az %30 bandında vergi kesiliyor. Bu sene 2 tane ek MTV vergisi konuldu misal. Devlet bizden fazla fazla alıyor, velisinden tuvalet kağıdına kadar istiyorsa oturup vergilerin nerelere gittiğini düşünmek gerek sanırım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?